Şimdi Ara

Yetişkin bir aslan 40 kilo et yiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Onlar farklı bir tür çünkü insan değil. Yavru kuşlar uçuyor biz niye uçamıyoruz o zaman?

Bir tabak et sote yaklaşık 150 grama denk geliyor. Sen günde 10 tabak yer misin? Çok zorlasan yersin ama hiç sağlıklı olmaz. Spor yapmayan 75 kilo bir insanın günlük protein ihtiyacı 60 gram. Egzersiz yapıyorsa yaptığı spora göre yaklaşık 110 gram ile 150 gram arasında proteine ihtiyacı olabilir. Bu proteinin bir kısmını süt ürünleri, yumurta ve bitkisel besinlerden alındığını yok sayalım. Bütün proteini etten alsa bile 750 gram ette en az 150 gram protein var. En baba sporcu bile 750 gram etten fazlasına ihtiyaç duymuyor yani. Hele toplumumuzun spora ne kadar uzak olduğunu düşünürsek bu proteinin fazlası yağa dönüşeceğinden obezliğe sebep olur. Ayrıca 750 gram et yiyen birinde başka bir şey yiyecek mide de kalmaz. Ee bu insan meyve sebze yemezse vitamin minerallerden yoksun kalacak. Hiç sağlıklı değil. Kısacası dengeli beslenmek için günde 150 gram et yemek, meyve, sebze, yumurta ve süt ürünleri tüketmek, yeterli miktarda karbonhidrat almak gerekiyor. Bunların yanında egzersiz şart. Egzersiz yapmayan birine bu bile fazla gelir. Egzersiz yapmayan ortalama birinin 100 gram et, meyve, sebze, yumurta ve süt ürünleri tüketmesi yeterli. Daha fazla et ve karbonhidrat tüketmesi sağlıklı olmaz. 4 kilo et yiyip zehirlenmeyi göze alırsan sen bilirsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yellow.Canary

Onlar farklı bir tür çünkü insan değil. Yavru kuşlar uçuyor biz niye uçamıyoruz o zaman?

Bir tabak et sote yaklaşık 150 grama denk geliyor. Sen günde 10 tabak yer misin? Çok zorlasan yersin ama hiç sağlıklı olmaz. Spor yapmayan 75 kilo bir insanın günlük protein ihtiyacı 60 gram. Egzersiz yapıyorsa yaptığı spora göre yaklaşık 110 gram ile 150 gram arasında proteine ihtiyacı olabilir. Bu proteinin bir kısmını süt ürünleri, yumurta ve bitkisel besinlerden alındığını yok sayalım. Bütün proteini etten alsa bile 750 gram ette en az 150 gram protein var. En baba sporcu bile 750 gram etten fazlasına ihtiyaç duymuyor yani. Hele toplumumuzun spora ne kadar uzak olduğunu düşünürsek bu proteinin fazlası yağa dönüşeceğinden obezliğe sebep olur. Ayrıca 750 gram et yiyen birinde başka bir şey yiyecek mide de kalmaz. Ee bu insan meyve sebze yemezse vitamin minerallerden yoksun kalacak. Hiç sağlıklı değil. Kısacası dengeli beslenmek için günde 150 gram et yemek, meyve, sebze, yumurta ve süt ürünleri tüketmek, yeterli miktarda karbonhidrat almak gerekiyor. Bunların yanında egzersiz şart. Egzersiz yapmayan birine bu bile fazla gelir. Egzersiz yapmayan ortalama birinin 100 gram et, meyve, sebze, yumurta ve süt ürünleri tüketmesi yeterli. Daha fazla et ve karbonhidrat tüketmesi sağlıklı olmaz. 4 kilo et yiyip zehirlenmeyi göze alırsan sen bilirsin.
    aslında demeye çalıştığım şey aslanların bile günlük 40kg a çıkacak düzeyde et bulabilmesine rağmen bizim et bulmakta yada almakta zorluk çekmemiz.tabikide ihtiyacımız kadarını yiyelim ona birşey demiyorum.ama sor bakalım o ihtiyacımız kadarını bile karşılayabiliyormuyuz?

• halaycibasi kullanıcısına yanıt
    Ha, şöyle eleştiri yap canını yiyim. Bu konuda katılıyorum sana. Diğer türlü çok yersiz ve kapitalist bir yaklaşım oluyor. Neden her ay yeni telefon alamıyoruz gibi bir şey oluyor yani. Eleştiriyi bilinçli yapmakta fayda var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Balık tut onu ye o da et sonuçta, ben öyle yapıyorum.hem etten daha sağlıklı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: semamca_07

Balık tut onu ye o da et sonuçta, ben öyle yapıyorum.hem etten daha sağlıklı.
    niyedenmiş
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.