< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Yeter !! İntihar Edeceğim. (12. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: deleteextra1100 tl üç kişilik aile için aylık yemek gideri. Bu oranı yakalayabiliyorsanız helal olsun. Sadece düzgün orta seviye bir peynirin kg fiyatı 40 tl başlıyor. Bizim iki kişi 2 bin tl ve üzeri tutuyor. Bu tutarda kıyma ve tavuk var. Parça et ürünleri ve balık hiç olmayınca oda.
kıyma tavuk kaymak v.b. giderleri eklemedim. sadece hayatta kalmak için. ama hala bunu yorum yapan çoğu arkadaş anlamıyor. çünkü alışverişe çıkmıyorlar.
-
gerçekten eve gelince babaa diye koşması onunla güreşmemiz efsane keyifli zaten bunlar beni dik tutuyor ve direniyorum çalışıyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Merzifonlu JoeEğer evlenme yaşı düşündüğünüz gibiyse çok da erken bir yaş değil. Okuyan insana garip gelebilir ama okumamış adam için normal. 24+4 zaten 28'e denk geliyor. Millet üniversite okumayan adam para kazanamıyor sanıyor. 15 yaşında çalışmaya başlayan ortalama birisi zamanında parasını tutumlu kullandıysa 28 yaşında ortalama bir üniversite mezunundan daha fazla birikime sahiptir. Ayrıca maaş farkı da pek fazla yoktur (tabi çalıştığı işe göre değişir, ben çevremdeki örnekleri baz aldım) . Millet her okuyanı 10-15 bin lira okumayanı da asgari cüret kazanıyor sanıyor herhalde.
Yüksek lisans mezunuyum.
15 yaşından beri çalışıp okudum. istediğiniz iş yeri dükkanın başına koyun 1 haftaya müşteri potansiyelinizi arttırım. o cahil diyen bebe 1 çocuk yapınca cahil oluyorsak...
dolar 8
euro 10
olmuş fakirleşiyoruz fakirr
-
gerçekten cahil ve şükret topluluğu.
Kardeşim diyorumki yeri geliyor asgari ücretin 3x kazandığımda oluyor ama yinede ben araba alamıyorum. çünkü ülke batık ve pahalı
-
600TL verip su filtresi taktırdım. Ölçümleri yaptım. Damacana ile eş seviyedeydi. Ayda enaz 320 liradan kurtuldum. En azından bir bu kadar daha tasarruf edebilirsin. Ha tabii ülkenin durumu malum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hayat denilen şey mücadele ile geçen ,bana görede anlamsız bir olay. Buna rağmen intihar falan olacak işler değil,zaten ölüceksiniz vaktinizi bekleyiniz.
Yorumlara bakınca gerçekten çok komik geldi bana , çoğu kişinin muhtemelen yaşı küçük, öğrenci,aile yanında kalan,işsiz ve baba parası yiyen ergen tipler.
Benim şuan maaşım iyi ,arsa ve araba aldım kendi paramla ,1 çocuk var kenarda bile param var. Yarın Ne olacağım belli olmaz . Belki yiyecek ekmek zor bulurum.
Sonra Birisi çıkıpta niye evlendin ,niye çocuk yaptınmı diyecek. Ne saçma bir düşunce.
Şunuda söyleyeyim benim evlendiğim ve çocuk olduğu zaman hiçbiri yoktu.Maaşım bile düşüktü.
Sizlere göre kimse evlenmesin, çocuk yapmasın.
Evlenmeyipte 40 yaşında baba evinde mi otursun insanlar.
Birde meşhur Avrupa var , yok almanyaya git ,yok isviçreye git vs. vs.
-Aman gidin gidin Almanya kucağını açmış ,süper bir hayat sizi bekliyor zaten. Ne Avrupaymış arkadaş millet gide gide bitmedi.!
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
5000 TL maaş alıyorum ev kirası kredi kredi kartı yeme içme hariç elime 1500 TL kalıyor sen hepsini çıkınca 1500 kalıyormuş valla bana bütün masrafları çıkınca 1000 TL kalsın göbek atarım
-
Evet, çok doğru, yeni dünya düzeni bize nasıl fırsatlar sunacak yavaş yavaş göreceğiz, son yıllarda dünya evine girmenin faşist devlet yapısına destek sağladığını ve birçok otoriter devlet uygulamasının evli çiftlerde daha rahat tuttuğunu fark ettik...quote:
Orijinalden alıntı: SerhanUygurallaha sukur Cok iyi maas kazaniyorum (herkese allah daha cok versin)
Ama evlendim yine sikinti cekiyorum... Ozet , evlenmeyin, maddiyatla alakasi yok, evlenmeyin :(
Konu sahibinin dediklerini çok az kişi anlamış durumda, çalışıp çabalıyorum ama "gün yüzü" göremiyorum diyor. Bir kesime yakın değilseniz her şey uçlarda yaşanıyor, darlık insanı boğuyor. İsyanında haklı, kendilerini çok iyi anlıyorum. Ter döküp saygın bir aile kurup hala belini doğrultamamak nedir soruyorum size?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Csb olduğunu zannetmediğimden şunları söyleyeyim: O çocuğa eşşek gibi bakmak zorundasın bunu anladın mı? O çocuk babasız büyüyemez öyle. Tırnaklarınla kazıyarak onu büyüt bi bakacaksın üniversiteyi bitirmiş. Sonra istersen köprüden atla istersen uçaktan atla ama o çocuğu büyütmek zorundasın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: HalipılasyonYüksek lisans mezunuyum.
15 yaşından beri çalışıp okudum. istediğiniz iş yeri dükkanın başına koyun 1 haftaya müşteri potansiyelinizi arttırım. o cahil diyen bebe 1 çocuk yapınca cahil oluyorsak...
dolar 8
euro 10
olmuş fakirleşiyoruz fakirr
Alıntıları GösterKardeş sana cevabı ilk sayfada Hamza çok güzel vermiş. Ben kimseye cahil demedim, bu yaşta çocuk yapmak cahillik dedim. Çocuğuna sahip çık, bu günler de geçer
-
Kalp kırıyorsam kusuruma bakmayın, ben de kendimi bildim bileli özellikle ülkeden ve bir kesminden nefret ederim. Anadolu insanının saflığının sınırı olmadığını görünce özellikle son yıllardaki hataların birikmesiyle aynı Osmanlı gibi Türkiye de beynin içinde bitti. Sesi daha çok çıkan vahşi yaşam formlarına bu toprakları kaptırmamak öncelikli amacımız olmalı, iyi bir teklif gelse gider miyim gerçekten bilemiyorum ama kötü niyetlilere Anadolu'yu bırakmamalıyız. Bizi fakir, işsiz bırakıp o en eski en adi yöntemlerle istediklerini yapabilmelerini sağlayacak ortamı hazırlamalarına izin vermemeliyiz...quote:
Orijinalden alıntı: RadioheadTRÜlkenin sorunları bir kenara (ülkeden ve insanlarından nefret ederim orası ayrı konu) neden bu kadar erken yaşta evlendiniz? 24 yaşındayım şuan Toronto'da öğrenciyim ve part-time işlerde çalışıp kendi çapımda yalnız yaşıyorum mesela ben de
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: MrKavinskyYaşım 32, evlenmedim.
Ciddi olarak tek sorun, etrafınızdakilerin artık evlenmeniz yolundaki imaları. Başka hiç bir şey zorlamıyor. Çok konuşuyorlar, ve hayatlarında elle tutulur hiç bir mutlulukları da yok. Hayalleri de araba-ev sahibi olmak ve hafta sonları bir yerlerde takılmak. Vizyon olarak da insanı geriye atıyor.
Malesef hocam yapacak birşey yok. Keşke böyle olmasa ama birgün kalkıyoruz ve dolar ne hale gelmiş. Yani sayasierin herşeyi bu kadar normal göstermeye çalışması üzücü.
-
Bir çok kişi yine vatandaşı suçlamış. vatandaş daha ne yapsın? 365 gün oruç mu tutsun? Arkadaşın yazdığı şeyler, ortalamanın çok altında. Yani normal bir insan ve aile daha fazla harcar. Sinekten yağ çıkarmaya başlamışlar. Biz 3 kişiyiz. (2,5 yaşında oğlumuz var).
Sağlıklı ve kaliteli gıda tüketmeye çalışıyorum. Aylık mutfak/market alışverişim en az 2.500-3.000 TL. Buna ek olarak bazen kendimi şımartıp kuruyemiş alıyorum. Ya da dışarıdan yemek söylüyoruz o zaman herhalde 3.500-4.000 TL seviyesine yaklaşır.
-
Gerçekten ölümüne sevmiyosanız yada onsuz yaşayamama durumunuz varsa evlenmeyin:)
Evlenmeseniz baba evinde oturmanızada gerek yok tek başınıza kiraya çıkın hayatı yaşayın siz kadınlara bakmayın kadın evlenir çocuk doğurmak ister,erkek bakmak zorunda boşansa mal paylaşımı fln var ben kadın olsam bende evlenirdim.
Dolu tanışma sitesi var gezin tozun görüyosınuz hayat zaten zor ne diye bi insanın bu hayata olan sorumluluğunu alıyosunuz almayın aga ya,bekar adama asgari ücret bile yeter yazık bi kez dünyaya geliyosunuz evli arkadaşlarımın hepsi çökmüş beli tutmuyo,saç kalmamış,tek sorun maddi olsa yine tamam bide sabah akşam trip manyağı oluyosunuz ne gerek var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nasıl olsa biri düzeltecek ,ben düzelteyim bari. Çocuk 3 yaşında , yani 3 çocuk yok dostum.
Doğru genede geçmiş olsun ona yapacak birşey yok.Adam beynime nasıl işlediyse artık 3 çocuk kelimesini (Cumhurbaskanı demişti ya en az 3 çocuk)direk öyle anladım okuduğumu 😅Ayriyetten yorumumu kaldırdım hocam iyi erken söylediniz yoksa beni topa tutarlardı burda kesin 🤦
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 26 Mart 2021; 13:47:13 >
quote:
Orijinalden alıntı: Halipılasyongerçekten cahil ve şükret topluluğu.
Kardeşim diyorumki yeri geliyor asgari ücretin 3x kazandığımda oluyor ama yinede ben araba alamıyorum. çünkü ülke batık ve pahalı
Maalesef toplum alışmış hocam şükür şükür deyip aç kalmaya. Ömür boyu bir hiç uğruna çalışmaya...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X