Hp Pavilion dv5000 notebook kullanıyorum.İki haftadır belirli aralıklarla basıma gelen birşey var.
Bazen yeniden baslatıyorrum notebook u ve acılınca windows xp yazısından sonra düz siyah bir ekran ve sol üst köşede yatay sürekli yanıp sönen bir imleç.Güvenlik kipte acıyorum antivirus fln taratıyorum tekrar acıyorum.Düzelmiyor sonra güvenlik kipte de birdaha acamıyorum izin vermiyor.2 haftadır Recovery yapmaktan bıktım.Sorun ne acaba.Bu msnden gönderilen virus olabilir mi diycem ama kaspersky 7.0 yüklü cok zor nedir acaba sorun ?
Kardeş böyle durumlarda en iyisi diski komple uçurup sistemi yeniden kurmaktır.Elinde kurtarma cdsi varsa onla yap, yoksa recovery partitionu varsa f-disk vs yaptığında sadece windowsun yüklü olduğu partitionı uçurabiliyorsan en temizi bu olur. Bunları yapamam diyorsan güvenli kipte başlatıp windows başlangıç dosyalarını vs incele.Gözüne yabancı gelenleri kaldır. Çalıştır'a msconfig yaz.Başlangıç dosyalarına bak.Ayrıca servislere de bir göz at. Bu da olmazsa windowsu çalışan eski ayarlarına döndürebilirsin (sistem geri yükleme)
hdd ye llf yani low level format atarsan düzelir. fabrika ayarlarına geri dönderir.büyük ihtmal düzelir.
Evet ama arkadaslar bu genel bir durum hep yapıyor.Simdi yine en bastan Recovery yaptım.Bana önerebileceğiniz en sağlam hdd patition bölme programı var mı ? (Yalnız windows yükü durumdayken yapacak bu işlemi)
Partition Magic tavsiye etmem. Özellikle Laptoplarda... Ama karar senin. Bölmek istiyorsan böl diskini.
quote:
Partition Magic tavsiye etmem. Özellikle Laptoplarda... Ama karar senin. Bölmek istiyorsan böl diskini.
Peki bölmek için ne tavsiye edersin..Bu arada P.Magic i neden tavsiye etmezsin?
P.Magice sonuna kadar güvenebilirsin bugüne kadar kimseyi yarı yolda bırakmadı uygun adımlarla gidersen aceleci olma herşeyi kuralına göre yap hiçbişey olmaz
P.Magice sonuna kadar güvenebilirsin bugüne kadar kimseyi yarı yolda bırakmadı uygun adımlarla gidersen aceleci olma herşeyi kuralına göre yap hiçbişey olmaz
Bu güne kadar hiç kullanmadım.herşeyi kuralına göre derken uygun adımlar nelerdir mesela / / / olarak da yazarmsnz uygun adımlar nelerdir?
quote:
Orjinalden alıntı: TarantuLa46
quote:
Peki bölmek için ne tavsiye edersin..Bu arada P.Magic i neden tavsiye etmezsin?
Birçok arkadaş bu Partition Magic yüzünden , harddiskindeki arşivine elveda demek zorunda kaldı da ondan. Oturup hüngür hüngür ağlayan arkadaşım bile oldu. Bu programın yaptığı partition yada bölümler, tamamen sanal oluyor. Denemesi bedava ! Şöyle bir örnek vereyim : Bir diski FAT-32 ve tek partition olarak formatlayıp windows kurun. Ardından Partition Magic kurup, diski 2 parçaya ayırın. Sonra makineyi windows 98 Başlangıç CD' si yada disketiyle , MS-DOS komut istemiyle açın. Bakalım C: sürücüsünde neler göreceksiniz. (D: sürücüsünü göremeyeceksiniz çünkü D: sürücüsü C: nin içinde sanal bir dosya olur ve Windows göçtüğü taktirde buredaki dosyalara ulaşamazsınız.)
quote:
Birçok arkadaş bu Partition Magic yüzünden , harddiskindeki arşivine elveda demek zorunda kaldı da ondan. Oturup hüngür hüngür ağlayan arkadaşım bile oldu. Bu programın yaptığı partition yada bölümler, tamamen sanal oluyor. Denemesi bedava ! Şöyle bir örnek vereyim : Bir diski FAT-32 ve tek partition olarak formatlayıp windows kurun. Ardından Partition Magic kurup, diski 2 parçaya ayırın. Sonra makineyi windows 98 Başlangıç CD' si yada disketiyle , MS-DOS komut istemiyle açın. Bakalım C: sürücüsünde neler göreceksiniz. (D: sürücüsünü göremeyeceksiniz çünkü D: sürücüsü C: nin içinde sanal bir dosya olur ve Windows göçtüğü taktirde buredaki dosyalara ulaşamazsınız.)
Evet ilk basta bende aynen senin gibi düşünüyordum fakat Forumda biraz gezince gördüm ki p.magic ciler bir hayli fazla.Acaba o kadar kişi bunu bilmiyor mu ?
BEN partition magic ile C nin boyutunu küçülttüm fakat d eklemek istiyorum bana şöyle bir hata mesajı veriyor acaba neden kaynaklanıyor olabilir