Şimdi Ara

Yetenek hakkında... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yetenek doğuştan gelen birşey.Yani resim yeteneği olmayan ben de, resim yapmayı zorlanarak öğrenebilir, istediğim şeyleri yamuk yılık çizebilirim ama yeteneği olan biriyle aramdaki fark dağlar kadar olur.Mesela trt3 de mi ne kıvırcık saçlı bir adam vardı.Resim yapardı.Ben onu hayretler içinde ve hayran kalarak izlerim.Adam fırçayı alır, ''şurda bir kedi olsun, buraya biraz ağaç, kar da ekleyelim, arkaya 3 dağ iyi gider...'' diye başlar yarım saatte muhteşem bir eser yaratırdı.Bu adamınki yetenek işte .
    Dediğim gibi ben fırça tutmayı, palet kullanmayı öğrenirken yeteneği olan biri tuvali doldurmuş olabilir.

Ama bu demek değildir ki, yetenekleri belirgin olan kişiler diğerlerinden üstün.Herkesin keşfedemediği mükemmel bir yeteneği olduğuna inanıyorum.Müzik,resim,sinema bunların sadece bilinenleri

• Hem doğuştan hem de çevreden.DNA bir çok görevi yerine getirmesi gereken kod vardır ama hepsi aktif değildir.Bu yüzden aktifleşmesi gerek ki bazı yetenekleri kazanalım.Aktifleşmesi de çevrenin etkisi ile oluyor.Yani aynı klorfil pigmentine ait genler gibi.Bir bitki klorofil sentezlemesi için O'na ait gen bulunmalı ama bu yeterli olmuyor.Ayrıca uygun zamanda uygun ışığı alması gerek aksi takdir de klorif geni olmasına rağmen kloril sentezleyemez.Aynı durum yetenek içinde geçerli.
  • tabiki bazı insanların doğuştan yetenekleri vardır bazısı nasıl çok güzel doğuyor ve kendine bakar işte giyinip kuşanırsa nasıl daha güzel oluyorsa

bir ressam da doğuştan yeteneklidir ama bunudaha da çok sivriltebilir yani

VERMEYİNCE MABUD, NEYLESİN SULTAN MAHMUT. işin özü
  • bunlar bencesi olan şeyler değil. sağ beyin sol beyin meselesi. resim sanat müzik daha sosyal konular sağ beyinden yönetilir. sayısal şeyler fizik matematik kimya vb. de sol beyinden kontrol edilir. hangisi daha baskınsa kişi o yünde eğilimini gösterir. valla ne yalan söyliyim şimdi sayısal yönümün iyi olduğunu tüm hocalar söylemişlerdir söylüyolar.. müzikte var.. davul çalıyorum. hatta bu aralar gitarada başlıyacağım... bende %50 galiba yetenek hakkında ise. birçok görüş izledim discovery channel da. biri çıktı %50 azim %50 yetenektir dedi. başka bi gün biri geldi yetrenek yoktur sadece çok çalışma ve azim vardır dedi. birisi geldi yetenek olmadan olmaz dedi. herkesin fikri kendine ben azim + azda olsa yetenek gerek diyenlerdenim.

• ilginç bir konu.

Bu konuda araştırma yapan gelişim psikologları yüzyıllar süren tartışmalar sonucu şu sonuca ulaştılar

Yetenekler konusunda Kalıtım ve Çevrenin rolleri yarı yarıya. Fakat, bu iki özelliğe bir de Zaman denen 3.boyut kavramını ekliyorlar.

Yani Yeteneğin varoluşu;

Kalıtım
    Çevre
    Zaman

üçlüsü ile açıklanıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mutlucuk

@593922 ¤;

Makaleyi bekliyoruz...

Bir de şunu merak ediyorum ki; yetenek ve zeka aslında aynı şey midir?

Hayır, keza Einstein'ın yolda yürürken bile zorlandığı, evinin yerini unuttuğu, müzikten hiç ama hiç anlamadığı, sanat olayını beceremediği anlatılır. Şimdi eğer zeka ve yetenek aynı kavramlar olsa Einstein'ın adı altın harflerle yazılmazdı!
  • quote:

Orjinalden alıntı: 593922 ¤

quote:

@593922 ¤;

Makaleyi bekliyoruz...

Hayır, keza Einstein'ın yolda yürürken bile zorlandığı, evinin yerini unuttuğu, müzikten hiç ama hiç anlamadığı, sanat olayını beceremediği anlatılır. Şimdi eğer zeka ve yetenek aynı kavramlar olsa Einstein'ın adı altın harflerle yazılmazdı!

zaten altın harflerle yazılı değil mi

• bence zeka yetenek olayları birbirine karıştırılmamalı

bazen futbolcularla röportaj yapıyorlar adamlar konuşamıyor bile ama doğuştan olan yetenekleri sayesinde ve azim hırs çalışma sayesinde harika şeyler yapabiliyorlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrecalak

quote:

Orjinalden alıntı: 593922 ¤

quote:

@593922 ¤;

Makaleyi bekliyoruz...

zaten altın harflerle yazılı değil mi

Yazdığım paragrafın son kelimesini tekrar okuyun. Aynı şeyi belirtiyor. Olumsuzluk ekini atlamış olabilirsiniz.

• Gözleriniz ilahi sanat eserlerini net görebiliyor mu? Kulaklarınız doğanın musikisini düzenli dinliyor mu? Diliniz ne tattığının, burnunuz ne kokladığının farkında mı? Dokunurken net hissediyor musunuz? Herkesin aynı hayatı yaşama düzeyi farklıdır.
    Dr. Muhammed Bozdağ
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.