Şimdi Ara

'Yerli ve milli' olarak lanse edilen Next Sosyal, Mastodon açık kaynak platformunu kullanıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: mehmet572 , geantes Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil1 Android
5 sn
160
Cevap
4
Favori
6.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy şu anda #1
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
19. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Açık kaynak koddan faydalanarak geliştirmek yanlış birşey değil tabi ki, ancak "yerli ve milli" diye lanse etmek yanlış. Onca insanın emeğini çalıp biz yaptık demek arsızlık oluyor artık.

Açık açık yaz abi, biz böyle bir proje yaptık ama bu açık kaynaklı projeden faydalandık. Ne diye her şeye yerli ve milli damgası vurmaya çalışıyorsunuz, hoş mu oldu şimdi... Ben şu duruma düşsem utanırdım.

• BunuAnanaSorsanaDelikanl kullanıcısına yanıt
    E-devlet bilgileri yurt içinde saklanıyordu da ne oldu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Niye bu kadar uğraşıyorlar ki? Zaten amaç milleti fişlemek. Elinizde hali hazırda daha önce yapılmış Turkcell'in BiP gibi bir uygulaması var, alın Turkcell'den onu, ismini cismini rengini falan değiştirin kullanın. Boşuna kasmasınlar kendilerini. Whatsapp'ı da yasaklarsınız nasıl olsa.

• İnşallah doğru bir haber değildir. Doğruysa Selçuk için üzülürüm. Benim için tüm prestiji biter. Akıl mantık zekanın yolu varken ne yazık ki hamaset yoluna girmiş olur. Onu zaten ondan iyi yapanlar var baş edemez.

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt

İşte aradığım yorum.

Karşısındaki kitleyi afedersiniz ama insan yerine koymuyorlar.

• Açık kaynak kodu adı üstünde Kodları kullanarak herşey yapabilirsin bu hırsızlık değildir birşeyler üretmektir. Android telefonlar hangi Kodları kullanıyor linux buda açık Kodttur ozaman en büyük hırsız google Larry Page

• Demek isterdim ki açık kaynak kodu tam olarak incelenip güvenli hale getirilse neden olmasın ama ara yüzü bile değiştirmeyenlerin binlerce satırlık kodu inceleyip backdoor' ları kapatacağını düşünmek çok mu absürd. İki gün sonra devlet kurumları gizli gizlilik dereceli yazışmaları bu platform üzerinden yapmaya başladığında don numaramızı Mossadın web sayfasında görmeyelim.

• taoson kullanıcısına yanıt

Ayni bunu yazacaktim.

Eskiden hic oyle degildi. Zaten ondan dh, sarmisti.

Son zamanlarda asiri savunma sanayi haberi olunca, dedim herhalde site, msb nin oldu. Yorumlari saymiyorum bile

2 3 gunde bir giriyorum artik. Anca iyle tatmin ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fettah7ve7 -- 28 Temmuz 2025; 20:54:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aaa çok şaşırdık nasıl olur

• fettah7ve7 kullanıcısına yanıt
    DH 'ye sızdılar. Genelde webden girerim fakat ugulamasını yeni kullanmaya başlayıp kullanışlı bulduğuma sevinemedim. Mantıkla alakası olmayan kitle güden balon sanayi ve herkesin ulaşamayacağı otomobil ve vatsap'a (çoğu özelliği telegram'dan kopyaladılar) şu ozellik geldi gibi vizyona aykırı yararsız haberler DH'den uzaklaştırıyor. Tarım, Sağlık kategorisi neden yok, sorarlar adama.
    Orta okul dönemlerimde DH'nin ilk sitesinde küçük pencereden sayısız listeli haberleri, çubuğu kaydırıp tek tek açıp okurdum. Doğaya, sosyal yapıya yapıldığı gibi web'e de zararları unutulmayacak.
    En büyük forum DH de iyi bir temizliğe gerek var.

• serkanugur S kullanıcısına yanıt
    quote:

don numaramızı Mossadın web sayfasında görmeyelim

Yalanlanmasına şaşırmadığımız Check Point iddiaları doğru ise; zaten ortalık malı olan bilgilerimizle harmanlayıp dediğiniz şeyi gerçekleştirmiş olabilirler.

Tabi ki açıklamazlar.

en.m.wikipedia.org
    Check Point - Wikipedia
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Check_Point

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Neyimiz yerli ki?

Bakanlarımız bile ithal geliyor, yabancıların tedrisatından geçmiş, abd, ingiliz vatandaşı olmuş...

• bu tarz yeniliklere destek vermek lazım bence.

• Pekte yerli ve milliymiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatları yalan

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şu haberin bu şekilde verilme şeklide açık açık art niyetdir.. Bi siz düşündünüz sivri zekalılar bunu. memlekete okadar değer ve hizmet kazandıran şuan dünya siha ticaretinin yüzde 66 sını elinde bulunduran üstün zekalı bir adam selçuk bayraktar bunu düşünemedi öylemi aman durun şimdi uygulamanın hakkında kısmına girerlerde bizim yalanımız ortaya çıkar demediler. normal bir insan zerkası bunu çözüyorda bilim ve teknoloji insanı bunu çözemiyor mk... Bi sizde var ya akıl o yuzden burnunuz b...tn cıkmıyor..

• Muhammed Taha Türk kullanıcısına yanıt
    edevlet altyapısı da yandex uyarlaması denmişti. uzman değilim ama yalanlama duymadım
    kendi işletim sistemimizde linux uyarlamasıydı pardus tutmadı bi türlü
    ilk elektrik araç çalışması da şevrolet tabanlı sistem olacaktı
    belki şu yapı referans alındı deseler bu kadar laf edilmez ama söylemeleri bir kayıp vermezdi.
    çoğu sistem kore uyarlaması
    hatta sanat camiasının çektiği dizilerde birebir kore araklaması
    bi gün belki özgün bir şey yaparlar dicemde hazıra konmayı seven vazgeçmez
    ha bu sistemi yapmak kendi ekosistem oluşturmak bi kaç senede olcak iş değil zaten

• taoson kullanıcısına yanıt
    esnafta o kadar şerefsiz ki çinden aldığı ürüne çinde yerli milli etiketi bastırıp getiryordu ve devletten alabildiği kadar destek alıyordu
    muhabbet ettiğinde ise hükümete demediği kalmıyor omurgasızların
    alayının taptığı şef para menfeat yoksa parti vb boş

• makine26 M kullanıcısına yanıt
    E-Devlet'i bilmiyorum, esinlenme değil de, belki altyapı ya da arama kısmı vs. İçin bir destek alınmış olabilir, onun dışında E-Devlet'in bu alanda ilklerden olduğunu biliyorum.
    Pardus da bir sır değil, sıfırdan bir OS yazmak karmaşık bir süreç, Linux de en çok tercih edilen kaynaklardan birisi.
    Önemli olan süreç. Zaman içerisinde kendi altyapımızı geliştirip kullanabileceksek, dışarıdan hizmet almak kabul edilebilir. Ama bizde şirket ve kurumlar bunu vatandaşı kandırmak için kullanıyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.