togg sadece devlete ait bir firma değil. öyle olsa dediğinde bir nebze haklı olabilirsin. togg firması içinde bu iş için milyarlarını harcamış 5 tane şirket var. balon bir iş olsa bunlar bu işe girer mi? tüm dünya elektrikli araç furyasına katılırken biz ne yapacaktık? boşverin yüz yıllık firmalar var bizden bi cacık olmaz mı diyecektik. senin mantığına göre de tesla yüz yıllık firmalar ile rekabet edemeyip battı değil mi? yorum yaparken siyasi düşünceni bir tarafa bırak. |
Yerli otomobil TOGG, yüksek hızlı test sürüşünde görüntülendi (4. sayfa)

-
-
Hyundai, Kia, Tesla, Cherry, Gelly hiçbiri 100 yıllık firmalar değil. Teknolojide bazı kırılma anları vardır bu anlar bir fırsattır. NAsıl Dijital Fotoğraf Makinesine geçilince Kodak ayak uyduramadı battıysa elektrikli araçlarda otomotiv sektörü için bir kırılma anı. Bu zaman diliminden faydalanıyor TOGG.
-
Yani ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Türk milletinin %98 nüfusunun sadece uzaktan bakacağı yerli milli arabamız TOGG hayırlı uğurlu olsun, fiyatı anlık kur ile sadece 907 bin TL ye alabilirsiniz, daha satılmıyor ama hemen heyecanlanmayın, tabi satışa çıktığı zaman 1m olmasın diye sadece ve sadece 999.99 bin TL ye satışa çıkacaktır yüksek ihtimalle, yemesiniz içmeseniz asgari ücretle yaklaşık olarak sadece 165 doğru duydunuz sadece 165 ayda sahip olabilirsiniz, gerçekten harika bir haber artık her Türk vatandaşının altında bir togg olamayacak, aracımız vatana millete hayırlı olsun.
ben togg a yanlış demedim ki zaten ? sen baştan beni anlamamışsın. üretim olan herşey bu ülkenin çıkarınadır. ama yanlış olanlar doğrulardan çok daha fazla. şu ekonomi yönetimi afrikadan beter vaziyette. başka bir ülkede olsa çoktan istifa edilmişti.
ülkede hak-hukuk-adalet kalmadı. biz kurtarıcıyız bizden olmayan terörist ortamı yaratıldı. takım tutar gibi parti tutanlar yüzünden millet aç.
2023 haziranda ülkenin gerçek hali ortaya çıkacak. verilen zararın büyüklüğü, hiç edilen kaynaklar gün yüzüne çıkacak. o zaman takım tutanlar biz ne yapmışız diyecek ama iş işten geçmiş olacak.
-
radara girmismi
peki hiç düşündünüz mü yıllardır ülkemizde fason üretim yapan sabancı ve koç neden bu işe girmedi de bu 5 şirket girdi? araç üretiminde koçların sahip olduğu know-how a sahip kaç şirket var ülkemizde?
-
çok basit bir cevabı var bunun. ama burada dillendirmeyeceğim, bu konuda sabancı ve koç grubuna aslında kızgınım.
Sabancı'nın zamanında damacana su işine girmesiyle (SaKa su, sanırım sonra satıldı), ben Sabancı grubuna notumu verdim.
bu firmalar, öyle yüksek teknolojik ürünler üretecek, niş pazarlar oluşturacak firmalar değil. Sadece yabancı şirketlerin Türkiye ayağını oluşturan fason şirketler!
Bir Vestel, çok daha know-how'a sahip, ürün üreten, düşünen bir şirkettir. zaten TOGG'un %20 ortağıymış (şimdi baktım buna da, yanıltmadı beni teşekkürler Vestel:))
-
koç bu ülkenin ana muharebe tankını üretecekken bu projesi malum sebeplerden elinden alındı. sakın bana otomobil üretmek hakkında zerrece bilgisi olmayan vestelden bahsetme. bu proje bir zorlama projesi, sonuçları da öyle olacak.
-
Çünkü bu firmalar montaj firması. Topladıkları araçlardan hazır para alıyorlar. Bunlar araç işine girse Toyota Renault Fiat bir daha araç toplaması için bu firmalara lisans verir mi sanıyorsunuz. Bunlar etliye sütlüye karışmadan araçları toplar parasını alır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
aynen, ben de bunu görüyorum. aksini düşünenler var ama, yıllar yalanlıyor aslında aksini düşünenleri. çünkü ellerinde o kadar imkan varken, adam Tofaş'tan başka otomobil yapamaz mı yaa??
-
asla değil. başka nedeni vardır bunun. çünkü bizim devlet, Koç Grubuna, sırf Tofaş üretsin diye, dünyada Euro 2 (burayı tam hatırlamıyorum Euro 1-2-3 bi tanesi) normlarında araç üretimi yasaklanırkene, gerekli izni uzattılar. Koç ne yaptı peki, dünyada yasaklanan motorları bu ülkedeki vatandaşa sana bana layık gördüler, hazır devlet de izin vermişkene ürettikçe ürettiler. tofaş kazalarına bak, araba tam ortadan 2 ye bölünüyor, Google dolu bu fotolarla..
-
Bende test ediyordum ayıp değil mi bizim arabamız togg değil diye mi böyle oluyor
Açık olarak karayolları ihlali var aramız da yok mu fahri müfettiş gereğini yapsın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 6 Temmuz 2022; 23:42:48 > -
11 chp belediyesinde yapılan tüm heykellerden daha fazlasını i. Melih Gökçek tek başına yapmıştır.
Cahillerin heykel muhabbeti bitmedi gitti.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
"başka nedeni varDIR". Tahminini yazmışsın ama bmcyi biraz araştırsan, telekom gibi özelleştirmelere veya diğer devlet ihalelerine bir baksan sanki diğer arkadaş haklı gibi dersin bence. Hükümet değişirse daha net görürüz nedenini.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Girişim girişimdir, tebrik ve takdir etmek lazım. Ortada bir ürün var. Bugun 700k ya satışa çıksa alırmıyım hayır almam, alamam. 97 yılında da ilk nokia cep telefonumu almadım hediye geldi, baktım guzel telefon nokiadan devam ettim. Alcatel vs bulasmadım. Togg uda incelicez. Baktık yürütme maliyet vs guzel alırız. Alırız da fatura korkusundan baremi aşmamak icin evde klimayı da bi çalıştırsak, sıcakta 300 TL lik şarj ile 600km yol gidicem diye düşündükçe terliyorum. Vel hasıl elimizde patlamasın yeter. Milyon verip de astarı yüzünden pahalıya geldi diye 2.elde darbe yemesin orta direk. 700k ya temiz temiz rahat rahat gidelim. Giderkende benzinden azalan vergiyi başka yerden yemeyelim. Hayirlisi bakalim
O halde biz de bu yolda aynı şartlarda 180km/s hız yapsak bizim de ceza yememiz lazım. Hatta ceza yazılsa bile herkesin eşit olduğu bir hukuk devletinde bu olayı örnek göstererek cezayı sildirme hakkımızın ortaya çıkması lazım. Yanlış mı düşünüyorum?
Orta konsol ve direksiyon tasarımı tam olmamış
-
Onca araba firması satıldı, kaç yıldır bu işi yapan bir tanesine talip olmayan hükümet yerli araba diye pohpohluyor.
Girişimdir, üretimdir iyi güzel de biraz da öncesini sorgulamak lazım. Onca fırsat varken niye değerlendirilmedi de sıfırdan iş yapılmaya çalışılınıyor ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X