Şimdi Ara

Yerli otomobil için önemli gelişme: Türkiye'de ilk kez lityum üretimi yapılacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Haberi okumayanlara özetliyorum - ecek, - acak, - cek, - cak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkedeki pil üretimimiz hangi durumda bilen birisi bilgi verebilir mi? Yani yerli araba için olgunlaşmış güvenilir ve yeterli kapasite sağlayan pil üretimimiz mevcut mu şu an? Lityum üretimi ekonomik açıdan katkı sağlar ama lityum ile pil aynı şey değil. Bu durum silisyum ile mikroçip arasındaki ilişki gibi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • halktan ve fakir biri olduğunuzu anlamak zor olmadı, makarna gönderebilirim

  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt
    belki de altın ile altın yüzük kadar bir fark vardır, yani pil üretmenin mikroçip kadar yüksek teknoloji gerektirmediğini tahmin etmek hiç zor olmasa gerek.

    lityum iyon pil fabrikası kurulumuna başlandı
    https://www.aspilsan.com/haberler.asp?id=191

  • kullanılmış pillerden geri dönüşüm için lityum u ayıran merkez yapılsa en azından ihtiyacın bir kısmı elde edilir hem de atık pil kaynaklı çevre kirliliği önlenmiş olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-41A94D448

    Yalan,aslı,astarı olmayan bilerek yapılan kara propaganda çalışmaları bu ve benzer haberlerin tümü.
    Bunlar ürettikçe ! yaptıkça ! ettikçe ! halk fakirleşiyor nedense
    sovyetler birliği yıkılmadan önce Ekranoplan gibi saçma-salak işe yaramaz projelere milyarlar harcamışlar ve sürekli kendi halkına bunların reklamını yapmışlar: "bakın tipi uzay mekiğine benzeyen alet yaptık" diye. sonuç değişmemiş. çünkü halk aç, ve yapılan projeler göz boyama.

    gerçi, göz boyama bile olsa, adamlar gene yapmışlar o aletleri. dışarıdan satın alıp "biz yaptık" dememişler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 12 Ekim 2020; 21:20:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangi lityum olacağı önemli ion mu polimer mi demir fosfat mı yada en gelişmişi hangisiyse o mu, elektronik dünyasında adım adım emekleme şimdi bunu üretiyoruz ilerde daha gelişmişini yaparız diye bir mantık olamaz, 3 ayda yeni birşey yapamazsan teknolojide yenik düşersin, bu saatten sonra istediğin kadar ion pil üret mesela bu piyasada yoksun demektir, niye ??? ulan zaten adam üretmiş bunu yıllarca en iyisini en ucuza maksimum verimi bulmuş, sen nasıl satabilir arge know how parası ayırabilirsin kenara, yalnız bizdeki kafa anca ooo süper veya tu kaka ortası yok, dereyi görmeden paçayı sıyıran kadar bundan bi mok olmaz diyende kabahatli..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McManamann -- 12 Ekim 2020; 20:41:45 >
  • Tam da onu diyecektim. O kadar şey yapıyoruz her gün şahlanıyoruz ama ne hikmetse ekonomik açıdan hiçbir şekilde rahatlamıyoruz.


    Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuckulteli

    "Beni yanılttılar, tebrik ederim." derim, bir şeyim eksilmez. Gocunmam da, topluma fayda sağlayacak gelişmelerden rahatsız değilim. Halkı oyalayanlardan rahatsızım.

    Bir hedefi 2-3 sene sonrasına gösterip 10 senede yapmak iş değil, 10 sene sonrayı işaret edip 10 senede yapıyorsa daha tutarlı ve güvenilir olur. Kısa zaman için büyük vaatler verip umutları satın almak üçkağıttan başka bir şey değil.

    Yapılan yatırım, üretilen milli katma değerli ürün dönüp dolaşıp 80 milyona geri dönmeli..
    **Aylık 400-500 dolara çalışan işçi artık 300 dolara çalışıp emeğiyle ortaya bir ürün koyuyorsa bu işçi gelişen bir ülkenin işçisi değil gerileyen bir ülkenin işçi olarak yola devam ediyordur.

    bu kadar muhalefet'e "Beni yanılttılar, tebrik ederim." diyerek sıyrılacan utanmayacan yani  idda ediyorum o gün geldiginde yine kulp bulacaksınız cibiliyetiniz bu kardeşim aslını inkar eden sizden deildir





  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    doymazlar dostum bunlar önlerine altından yol yapsan cibiliyetlerl bu degişmez makarnaya yazık

  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    adamlar uzaya çıkmış askeri açıdan gık edilemiyor.. sen gelmiş türk ün türk'e porgabandası misali edebiyat yapıyorsun aç olan kaymakama gitsin

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mokoko_TR

    adamlar uzaya çıkmış askeri açıdan gık edilemiyor.. sen gelmiş türk ün türk'e porgabandası misali edebiyat yapıyorsun aç olan kaymakama gitsin
    dünyanın en geri kalmış ülkeleri "hapishane" ülkelerdir. hapishane ülke ne demektir? ülke dışına çıkmanın yasak olduğu, sadece aşırı yandaş olanların ülke dışına çıkmasına izin verilen ülkelerdir (günümüzdeki kuzey kore gibi)

    senin ve diğer insanların "uzaya çıkmışlar" dediği ülke o zamanlar hapishane ülkeymiş. çünkü millet aç. bak, öyle bir hapishane ki, satranç ustalarını bile ulsular arası turnuvalara yollamıyolar hiç. sadece en yandaş olan, en zengin ve yönetime yakın ailelerden çıkmış ustaları yolluyolar.

    Alekin var mesela, adamı yollamıoylar oyunlara. adam unutulup gidecek. adam kaçıyo, ülkeden firar ediyo. "uzaya çıkan" ülke bu! ve, Alekin sonra dünya şampiyonu oluyor. ülkeden firar etmese adamın adı duyulmayacak!

    ve, Alekin'in günlükleri var, adamlar aç. satranç turnuvası yapılıyo, kazanma ödülü = sigara + peynir. satranç ustalarını bile her gün akşama kadar zorla fabrikalarda çalışrıtıyolar. tam bir sefilller ülkesi.

    uzaya çıkan ülke bu. tüm bunlar olup biterken uzaya çıkıldı. Ekranoplan gibi projeler yapıldı. sonuç? hüsran. halk sefil + aç olduğu için yönetimi yıktılar.

    sen halkını kendi ülkene zorla hapsediyosan, turistlik bile olsa çıkışa izin vermiyosan, demek ki sen sefil bir ülkesin demektir. yapılan projelere, uzaya çıkılmasına rağmen sefilsin.

    günümüz Rusya'sı da çok farklı değil. halkı fakir. ülkenin her yanı yerel çetelerin kontrolünde. putin ise ülkenin okumamış kesminin aklını çelen diktatörvari birisi, ve, putin ülkenin yerel mafyaların kontrolünde olmasına kasıtlı olarak izin veriyor. böyle geri kalmış bi ülke işte. nükleer var ama ülkenin şartları bombok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 12 Ekim 2020; 21:35:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Hocam altın ile altın yüzük arasındaki kadar fark vardır kısmına katılmıyorum. Pil alanında yayınlanan makaleleri hobi amaçlı takip ediyorum ve süreç oldukça karmaşık. Kısaca bu iş bir kalıp yapıp içine lityum koymak gibi bir şey değil. Örneğin bir kaza durumunda bu piller alev alıp patlarsa felaket olur.
    Genelde yıllar süren laboratuvar çalışmaları sonucunda geliştiriliyor piller. Eğer üretim tesisi açılıyorsa pil ve pili üretecek teknolojinin geliştirildiği sonucuna varıyorum. Fakat paylaştığınız kaynakta bu konuda detaylı bilgi verilmemiş. Keşke bizdeki firmalar da yaptıkları çalışmaları bizimle paylaşsa. Tesla'nın pil günü etkinliği çok güzeldi mesela.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fakire yüz verdik geldi sıçtı halıya. halimiz ortada.. şimdi üretiyorsun da bana mı üretiyorsun demekten kendimi alamıyorum.

    ben 60 yaşına geldiğimde 2 dolar 1 lira olacak.. kusura bakma o yaştan sonra ben o doları alır kıvırır kıvırır. anla artık..

  • ne ürettikçe pardon? (savunma sanayi dışında)

  • malifural M kullanıcısına yanıt
    askeriye nin olcak öyle bir tesisi temeli atıldı

  • Tam batarken li-ion üretmek. Yumurta gelince milli olmak. Zamanlama harika; acaba zaman var mı?. 18yıl ne yaptın derler adama.

  • firat_kilic kullanıcısına yanıt
    valla bende sana deyim fırat 18 senedir sen ne yaptın boş yazmakdan,muhalefet etmekden başka başka ?

  • Lityum bir metaldir. Üretilmez, çıkartılır.


    Li-ion veya Li-Po batarya üretiminden mi bahsediyor, ne biçim haber bu? Bakkal Cafer amca teknoloji haberi verse bu kadar olur.

  • La bu Lozan'ın gizli maddeleri vardı hani, çıkaramıyorduk madenlerimizi... Mehteran takımı neredesiniz :)

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.