Şimdi Ara

Yerli otomobil fabrikasında son durum (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
2.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: por favor

    Ülkemin parası dışında banka hesabı tutmam. İhracatçı olarak mecburen döviz ile ft kesiyoruz ve tahsil ediyoruz. Ve kanunen zaten belli bir süre içinde bankaya bozdurma zorunluluğu vardı, o değişti, sonra yine değişti vs. Beni ilgilendirmiyor. Kişi ve firma olarak bankada pek döviz tutmam. Beni iktidar düşmanları ile karıştırmayın.

    Audi yi satıp bmw alalı çok oluyor. Bunlar teferrıat. Şahin kullansam da sorun olmaz. Ben halk adamıyım.



    Alıntıları Göster

    bu kadar açıklama yapmam gerekmez herkesin parası kendine tekrar hayırlı olsun.


    meşhur dolar mesajına atıfta bulunmuştum   sonunda şahine binerim demeseydin daha iyi Tog nasip olsun ..





  • kimler araba alır zengimler tabiki 87 milyonda kaç zengin var ?


    Türkiye, gelir dağılımın en bozuk olduğu ülkeler listesinde Meksika ve Şili’den sonra üçüncü... Türkiye’de en zengin yüzde 20’lik kaymak tabaka, en yoksul yüzde 20’nin 7.4 katı kazanıyor. En zengin yüzde 10 ise en yoksul yüzde 10’un 13 katı... Siz Ömer’in adaleti mi demiştiniz?


  • BMC nin TULGA sını araştırın, o zaman aklınızda bir takım şimşekler çakacak.
    Bir de çok önemli bir ekleme:
    Ekonomiden anlamaya bile gerek kalmadan basit matematikle ve fiyat listeleriyle bir durum açıklaması yapar aklı başında olanlar ve der ki:
    Almanyada 10 asgari ücret ile 20 asgari ücret arasında SIFIR araç alabiliyorsun, passat, e200 vb D ve E sınıfı sonra karşı cenahtan savunma gelir
    '' ONLAR GENDİLERİ ÜRETİİ ONDAN ÖLEEE ''
    Şimdi ben bu arabayı kendimiz ürettiğimiz için 10-20 hadi 50 diyelim, asgari ücrete alabilecek miyim? Kendimiz üretiyoruz çünkü.
    '' onlar 100 senedir araba üretiii onda ölee ''
    Yazacak yazmasın, her türlü tepelerim.
    Benim vatandaşım elin sömürgeci adamından daha iyisine layık, benim vatandaşım neden hala köle oluyor bir araba için bunları cevabını verecek olan yazsın, AK TROLLER yazmasın, VATANDAŞLIK HAKLARINI bilip konuşabilen yazsın.
    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artenis -- 21 Eylül 2020; 11:59:14 >




  • Eskiden çok inandım çok istedim hep hayal kırıklığı oldu artık yolda görmeden konuşmayacam. Şimdilik güzel bir masal benim için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    Alım gücü nerde yerle bir olmuş o kadar ötv ye rağmen millet araba bulamıyor. Sizde millet iyice fakir yaptınız. Sanırsınız hindistan gibi miletin ağzı açlıktan kokuyor. Her apartmanın altında araba var. Millet fakir felan değil. Bırakın fakir edebiyatını. Zaten develtte bunu gördüğü için vergiyi dayıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ti7800

    Alım gücü nerde yerle bir olmuş o kadar ötv ye rağmen millet araba bulamıyor. Sizde millet iyice fakir yaptınız. Sanırsınız hindistan gibi miletin ağzı açlıktan kokuyor. Her apartmanın altında araba var. Millet fakir felan değil. Bırakın fakir edebiyatını. Zaten develtte bunu gördüğü için vergiyi dayıyor.

    83 milyonluk ülkede kaç tane araç var? Dur ben sana söyleyim. TÜİK verilerine göre 23 milyon 156 bin 975 araç varmış kendi çevrende bir kaç kişinin aracını gördüğünde hadi onu da geçtim. Sokakta, trafik de görünce bayilerde araç olmayınca sen bu anlamı mı çıkarıyorsun? Türkiye’deki bütün bayilerdeki araçlar satılsa rakam kaç olacak? Türkiye de yıllık araç satışı 300 bin adetlerde çoğu da şirket aracı. Sen neyi anlatmaya çalışıyorsun? Kendin gibilerine anlat bunları  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 21 Eylül 2020; 16:11:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hakanhan68 H kullanıcısına yanıt

    Özet vereyim:


    2019'da İtalya'da satılan binek araç sayısı 1.965.000. Nüfus 65 milyon.


    2019'da Türkiye'de satılan binek araç sayısı nüfus 80 küsür milyon satış 240 bin. Bunun 60 bini filo aracı.


    Trafikteki araçların %15'inin trafik sigortası bile yok. 1 milyon 500 binin üzerinde 15 yaş üzeri araç var. 500 bini eski kuş serisi. Bir o kadar toros var (resmi rakam)



    Elektrikle ilgili olarak da: Türkiye'deki elektriğin 1/3'ü kaçak. Hiçbişey yapılmıyor.

    Şarj istasyonunun maliyeti toplu olarak kurarsanız 24 bin avro. Almanya bile hemen geçemiyor, alt yapım yok, yeterli değil diyor.

    Ülkemizdeki elektrik mühendisleri odası 60 bin aracın aynı anda şarja takılmasıyla tüm ülkenin elektrik altyapısının bir anda göçeceğini belirtiyor ki bahse konu araba bir evin 2 ayda çektiği elektriği 50dk'da çekiyor.


    Nasıl olacak?


    Tabi tabi o zaman kadar "yaparlar yhaa"


    Yerli uçak da göklerde zaten. İnmedi bir türlü.





  • yav kim istemez herkes ister, hepimiz sizin gibiyiz. Ama işte dünyada araba üreten bir "devlet" yok. Hepsi özel sektör. Bizde adamlar fabrikayı kapatıp gidiyor, kimse gelmiyor. En son gelen Demirel zamanında Ford! 99'dan beri başka gelen otomotivci var mı?


    Land rover gelecekti, Mercedes ağır vasıtalar için üs kuracaktı vs vs hiçbiri gelmedi. Sorsan ucuz iş gücü derler ama Tesla Hollanda'da üretiyor, Almanya'ya fabrika kurmaya kasıyor.


    Bizdeki herşey hep siyasi göz boyama (maalesef), propaganda.


    Eskiden twitter'dan , gazete yorumlarından filan takip ederdik ama ezemezdik yorumcuları. Anonim girerlerdi, kaçarlardı.


    Şimdi burası güzel. Silinmiyor. Hertürlü takip ederiz paralı trolleri kaçamazlar  

  • ufo U kullanıcısına yanıt

    valla ben halkın işine yaracağına zerre inanmıyorum araba vergisine baksana sence böyle bir vergi alan hükümet araba üretip ucuza halkına satar mı ? buna pollyana bile inanmaz... inanana afiyet olsun ben inanmıyorum.


    o markaların ülkemize gelmeme sebebi hem konum olarak sıkıntılı bir konumdayız hemde başa gelen her hükümet kendine oynuyor gerçek manada bir demokrasi ve özgürlük bizde olmadı olmuyor bu zihniyetlede olmayacak adaletin vs bağımsız olmadığı bir ülkeye kimse ciddi para döküp iş kurmaz anca para getirip onunla paralarına para katarlar hele 2 dudak sisteminden sonra tamamen hayal.

    benim bir arkadaşım amerikadan buraya geldi 70.000 dolar yatırım yapıp iş kurdu koronada etkiledi ama işleri tutmadı geri gitti amerikaya insanlar keyiften yurt dışında yaşamıyor...


    ekonomik kalkınma için 1.şart güvenilir kurumlardır bugün halkın %60-70 i çoğu kurumlara güvenmiyorken yabancı neden güvenip yatırım yapsın ? herkes kendine şunu itiraf etmeli biz bir aile ülkesiyiz artık...





  • Merakla bekliyorum inşallah satın almak nasip olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşm komiksin devletle ilgisi yok milletle ilgili, insanlarda sorun var devlet zam yaptıkça millet saldırıyor. Almayın almayınki ellerinde patlasın bak nasıl düşüyor fiyatlar. Devlet zam yaptıkca araba alıyorlar aradım toyatayı yıl sonuna kadar araba yok doluyuz diyo böyle bir şey var mı? Ekmek mi su mu bu nasıl bir taleptir anlamıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kralkopra kullanıcısına yanıt

    siz yönetenleri hiç sorumluluk sahibi yapmıyorsunuz elbette her sucu insanlara atarsınız. 83 milyon nüfuslu bir ülkede yıllık 500 bin araç satılıyor diye dediklerinize bak.


    banane ya aman benim arabam 24 yıllık araç umurumda değil takmıyorum artık daha fazla vergi koysunlar daha fazla kamçılasınlar... bu kafa bunu hak ediyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-400988AF7

    siz yönetenleri hiç sorumluluk sahibi yapmıyorsunuz elbette her sucu insanlara atarsınız. 83 milyon nüfuslu bir ülkede yıllık 500 bin araç satılıyor diye dediklerinize bak.


    banane ya aman benim arabam 24 yıllık araç umurumda değil takmıyorum artık daha fazla vergi koysunlar daha fazla kamçılasınlar... bu kafa bunu hak ediyor.

    Hiç bir yöneticinin suçu yok siz, biz gibiler yönetmesine izin verdikce böyle devam eder.

  • TOGG çıktıktan sonra vergilerde yeni bir düzenlemeye gidilmeli. Araba üretemiyoruz vergiler yüksek sözü artık bir bahane olmamalı.

  • Şu videoya iyi bakın.


    Yaklaşık 10 yıl önce dünyanın ilk seri üretim elektrikli aracı Bursa'da üretime başlamıştı. Hani bir yerden başlamak gerekiyordu ya. Başlanmıştı işte. Vardı. Üretiliyordu.


    Sonra özellikle şarj istasyonu yasası çıkmadığı için satamadılar ve üretimi yurtdışına kaydırdılar. Basit bir yasa bile çıkarmadılar çünkü umurlarında değil beyler. Haberler vs hepsi oy için hiçbiri sallamıyor elektrikmiş, arabaymış vs.






  • ufo U kullanıcısına yanıt

    + filo ve şirket arabaları vergiden düşülüyor .arkadaşımın şirketi var 4 araba 2 aile 2 şirket kullanıyor hepsi şirket üstüne masraflar bile düşülüyor. 4-5 yılda bir araba değişirtirme hakkın var bildiğim kadarıyla .


    enerji konusunda ise bu kadar hes ve nükleer enerji santrali boşuna yapılmıyor geleceğin petrolü elektirk .


    geçen haber vardı hindistan galiba araba yapmış 16 bine kapış kapış gitmiş .


    neyse zenginin malı fakirin klavyesi işte.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: venomboy_85

    Benim tahminim bugün çıksa 450-470 olurdu.

    Fakat bu fiyat malumun ilanı mı olurdu sizce?


    Bu fiyatlara insanlar içten yanmalı araçlar için gemi bekliyor günümüzde.


    Buyrun benzer araçlar tam donanım başlangıç fiyatları;

    5008 GT-LINE 1.5 BlueHDi 130hp EAT8 Tam Otomatik 468.000 TL

    Nissan XTrail 1.3 DIG-T 160 DCT Platinum 7 Koltuk 425.200 TL Dizeli yok

    Skoda Kodiaq 1.5 TSI ACT 150 PS DSG L&K Crystal 522.400 TL Dizelleri çok daha pahalı

    VW Tiguan Benzin Highline  441.200 TL Dizelleri çok daha pahalı

    Honda 1.5L VTEC Turbo Benzin Executive 455.200 TL Hibrit çok daha pahalı

    Kia Sportage 1.6 Dizel Otomatik GT Line 4x4 482.900 TL


    Fakat TOGG Teknik özellikler seviyesinde alttaki araçla paraleldir.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-jaguar-400-beygir-2019-jaguar-i-pace-853524717/detay

    Bu fiyatı yazarken fiyatları üç aşağı beş yukarı biliyordum ama kapsamlı bir araştırma yapmamıştım. Benim 500 bin tl beklentisi fazla iyimser kalıyor o zaman. Tekrar ediyorum, fiyat ne olursa olsun bu araba iç pazara hitap EDEMEYECEK. Rakının Almanya'da, biranın Rusya'da daha ucuz olması gibi düşünülebilir.





  • ufo U kullanıcısına yanıt

    Reis arabaya neden o şekilde biniyor acaba?

  • 16 ay Sonra yıl 2024 olur oooo yıl 2022 şuan 18 aymış 2 ay gitmiş 16 kalmış

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.