Şimdi Ara

Yerli oto için KOBİ'ler hazır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Yerli otomobil hamlesi, Türkiye düşmanlarında hazımsızlık yaptı. Karalama çabasına girenlere, vatandaştan sonra bir cevap da sanayiciden geldi: Kulak asmayız görevimizi yaparız.

Yerli otomobil projesine tüm kesimlerden destek gelmeye devam ediyor. Türkiye düşmanlarının yerli üretim hazımsızlığı sürerken; işadamları yerli otomobile arka çıktı. FETÖ örgütüne yakın medya ile Aydın Doğan'ın gazeteleri, karalama kampanyası sürdürürken; vatandaşlardan sonra sanayiciler de yerli otomobil projesine tam not verdi. Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Yaşar Doğan, yerli araç projesini KOBİ'lerin heyecanla karşıladığını söyleyerek, "KOBİ'lerimiz dünya otomobil sektörüne hizmet ve ürün ihracatı yapıyor. Bu alanda ciddi bir deneyimimiz var. Dolayısıyla bir Türk markasını da hayata geçirecek olmamız bizi heyecanlandırıyor. Gereksiz eleştirilere kulak asmıyoruz. Verilecek her görevi heyecanla yapmaya hazırız" dedi.

100 BABAYİĞiT BİLE ÇIKAR

22-25 Ekim tarihlerinde düzenlenecek TÜMEXPO, ALLINTECH ve Helal Expo Fuarları'nın tanıtım toplantısında konuşan Doğan, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen TÜMEXPO Fuarı'nda da yerli otomobil için babayiğitlerin toplanacağını vurguladı. Doğan, "1 değil 100 tane babayiğit çıkar" şeklinde konuştu.

BİN 600 ALIM HEYETİ GELECEK

İstanbul Kongre Merkezi'nde, Discover Events organizasyonuyla 22-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan TÜMEXPO, ALLINTECH ve Helal Expo Fuarları, binlerce KOBİ'yi buluşturacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı TÜMEXPO'ya, Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, İslam Kalkınma Bankası Başkanı Ahmad Mohammad Ali, Pakistan Pencap Eyalet Başbakanı Muhammad Şhahbaz Sharief, çok sayıda devlet adamı, Türk girişimcileri ve sanayiciler katılacak. 2. Uluslararası KOBİ Şurası'nın da gerçekleşeceği fuarda, ulusal ve uluslararası düzeyde 40 bini aşkın ziyaretçi ve 21 ülkeden bin 600 kişiye yakın alım heyeti ağırlanacak.

http://www.ajanshaber.com/yerli-oto-icin-kobiler-hazir-haberi/306511

• Seçim çalışması
  • Bak güzel kardeşim yerli otomobil projesi bence çok yerinde bir proje. 5-6 yıl önce neden başlanmadığı tartışılır ama sonuç olarak geç kalınmış sayılmaz ve ortada bir çalışma var. Bu konuda her ne kadar bir markanın aracını alıp kamuflajla kaplayıp bunu halka sunmayı olumlu karşılamıyorsam da SAAB gibi büyük bir markayla çalışılmasını kesinlikle doğru buluyorum. Ben en başından bu işe sıfırdan başlayıp tamamen yerli bir araba üretilemeyeceği fikrini destekliyordum zaten. Buraya kadar herşey olumlu.

ANCAK; Yok Türkiye düşmanlarında hazımsızlık yapmış yok babayiğitlermiş vs... bu söylemlerden yüzünden toplumu bu kadar ayrıştırdınız. Her muhalif bireyi Türkiye düşmanı olarak gösterdiniz ve etiketlediniz(cemaatçi, kürtçü, paralel, çapulcu, solcu vs...). Şimdi ben burada bir mühendis adayı olarak projeyi inceledim bakanın verdiği bilgileri okudum 3-4 ayrı kaynaktan ancak kafamda bazı soru işaretleri kalmadı değil. Mesela neden elektrik araç vurgusu yapıldığı halde kaputu açılan araç içten yanmalı bir motora sahip? Evet içten yanmalı bir modele de yer verileceğini ben de biliyorum ancak bu kadar elektrik vurgusu yapıldıktan sonra içten yanmalı aracın kaputunun açılması bence insanların kafasında soru işaretleri bıraktı. Bir diğer mevzu hareket halinde çekilen araç benim dinlediklerimden anladığım kadarıyla elektrikli(!) ancak bence aracın egzoz sesini kamufle etmek için çekim bilerek rüzgarlı bir havada çekim yapan cihaz camdan çıkarılarak yapılmış. Biliyoruz ki elektrik araçlar herhangi bir egzoz sesi çıkarmıyorlar. Ayrıca bakanın yaptığı bazı açıklamalarda kafamda soru işaretleri bıraktı. 50TL'lik elektrikle 1 ay yol alacak ne demek? Bu 7/24 çalışan elektrikli bir cihaz değil ki ayda şu kadar elektrik harcayacak diye bir hesap yapalım. Senin arka cam rezistansını, ayna ısıtmasını, kaloriferi, klimayı vs... donanımları kullanıp kullanman bile tükettiği elektriğe etki edebilecek bir araçta bu kadar saçma bir verinin bir bakan tarafından paylaşılması bu konuya ne kadar az hakim olduğunu gösterdi. Daha bu örnekler uzar gider ancak son olarak kafama takılan önemli bir mevzuda kobi ve sanayici desteği. Elbette kobi ve sanayicilerinizle birlikte bir elektrikli araba yapabilirsiniz hatta iyi bir mühendis gerekli alet edevat sağlanırsa garajında bile bir elektrikli araba yapabilir bu zor birşey değil. Ancak sizin aracınız Dünya devi ellerinde en az 100 yıllık Ar-Ge projeleri ve birçok patente sahip yılda milyonlarca araç satan firmalarla rekabet edecek bu işi sanayici ile kobi ile yapamazsınız. Sizin sanayici dediğiniz adamlar arabaları vida ve silikon manyağı yapan bi halttan anlamayan(geneli için konuşuyorum elbette işini iyi bilen sanayiciler var ve bunlara denk gelmedim değil), işleri güçleri pert araçları sigorta şirketlerinden ucuza alıp sağını solunu toplayıp çıtır hasarlı diye satmak olan adamlar. Kobilere gelecek olursam; tampon, çamurluk, kapı gibi gövde parçalarını üretmek için kullanılabilirler ancak sensörler, beyin, hava yastığı vs... gibi teknik konularda Bosch gibi markalarla yarışmaları imkansız o yüzden bu iş sadece SAAB ve kobilerle çözülebilecek bir iş değil bir çok tedarikçiden farklı parçaları tedarik etmeleri gerekli.

Son olarak söylemek istediğimi ÖZETlemem gerekirse; yerli otomobil projesini destekliyorum ve bunun kesinlikle büyük markalarla ortak çalışılarak, Türk markası altında üretilen bir araç olması gerektiğini düşünüyorum. ANCAK gerek bakanın bu şekilde amatör açıklamaları, gerek yok babayiğitler yok Türkiye düşmanları gibi saçma sapan açıklamalar, gerekse elektrikli aracın vurgusu yapıldığı halde benzinli aracın kaputunun açılması ve egzoz sesinin kamufle edilmesi için rüzgarlı bir ortamda yapılan çekimler benim gibi sorgulayan insanların kafasında soru işaretleri oluşturuyor. Umuyorum endişelerimiz yersiz çıkarda 2020'de yerli bir marka altında düşün fiyatlara yerli araçlara biniyor oluruz...

• Yahu bu kadar YERLİ ciydiniz birtane liman kalmayana kadar nerdeyniz?
    Ülke özelleştirirken hangi taşın arkadindaydınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZERO

Seçim çalışması

Uzun süredir yapılan bir çalışma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke 'de 6 ayda bir seçim yapmak lazım bence. Birden arabalar, gemiler, maaşlara zamlar yapılmaya başlanıyor. Bence bir iki defa daha seçim yapalım çip üretimine kadar ilerletiriz işleri.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.