Şimdi Ara

Yerel Seçimler -2014- ANA KONU (163. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.786
Cevap
6
Favori
83.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GrkmAdr

quote:

Orijinalden alıntı: GrkmAdr

quote:

Orijinalden alıntı: ibrhmky

quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

haklısın boşuna uğraşıyoruz

görüntüsü olsa da inanmazsınız ,hatta kendisi ;

evet tamamı doğru dese de inanmazsınız

ve böylece insanların neden akp.ye hala oy verdiklerini de canlı olarak görmüş olduk :)

yaşamak ve duymak aynı olsaydı tecrübe diye bir kavram olmazdı

neyse zaten konuyu daha fazla meşgul etmeyeyim

ama inan olsun bir gün bu dediklerimi çok iyi anlayacaksın ama bu güne faydası yok :)

Abartmayalım

Görüntüsü olsa zaten beklerler mi hiç?

Hemen sürerler piyasaya.

Bazı bilirkişi bozuntularıda ya bu çok zor bir şey böyel montaj yapılması imkansız gibi laflar söylüyorlar, komik yani ne diyim.

Kendini haklı çıkarmak için her şeyi küçük gösterebilir bunlar.

Sen bunları söylediğine pişman olmada beni boşver

Mekan dip gurultuleri ve dB seviyeleri eslesiyor.

Mekan dip gurultusunu kopyalayamazsin. Hic bir Dynamic Processor boyle bir teknoloji icermiyor. Bir teknigi de yok.

Kelime bankasi yapinca dip gurultu seviyelerinin surekli olarak degismesi lazim. Her ayri ayri verilen kayit sona erene kadar mekan dip gurultusu degismiyor. Yani ayni ortamda ayni kisiler tarafindan kurulmus cumleler.

Seslerin taklit edilmesi de imkansiz.
    Hic bir insanin sesini klonlayamazsin.
    Herkesin ses teli burun bogaz girtlak dis vs. sesi etkileyen anatomik yapisi farkli.

O yuzden montaj olan tek sey var o da bir kayit biterken digerinin baslamasi. Ayni albumler gibi. Bir sarki biterken digeri basliyor.

Ses muhendisligi egitimi olan diger sahislara da sorabilirsin. Londra'da lisansimi tamamliyorum bu yil.

Iskembe-i Kubra'dan sallamamak lazim.

Zaten olayda aynı görüşmede oynanma olduğuna dair kanılar var.

Ya insanlar bu kadar mı saf? Biz bilmiyor muyuz her konuşmada farklı olduğunu..

Cubase diye bir program var biliyorsan gir bak bakalım neler yapılabiliyor onunla.

Sanki biz uzayda yaşıyoruz.. Adamı 10 yıl dinlemişler ya sen hala neden bahsediyorsun. Başbakanın zaten özel hayatı yok insan değil o..

Evet kardeşim hiç bir ses taklit edilemez sen buna inan böyle devam et.

İnsanları saf sanıyorsunuz. Sana göre photoshopda yoktur şimdi? Hepsi gerçek dimi o dolaşan resimlerin..

Yani nasıl bir propaganda sizinki anlamıyorum.

O kayıtlar berrak mı? Bi gürültü var arkada ve sürekli kısık sesle konuşuluyor. Sesler bir yükselip bir alçalıyor.

Bilalin konuşmasında konuştukça ortama arkadan sesler biniyor.

Konuşmayınca bu yok ama. Ortam sesi konuşunca mı gelir bi?

Bu da ikisinin farklı konuşmalar olduğunu ortaya koyar.

Boşuna okumuşsun diyorum ne diyim.

İnsanlar bu kadar saf değil onu bi anla önce.

Arkadaşlar Akp kafası çok değişik işler bir İzmir li Tekirdağ yada Eskişehir li birisi ile konuşmaya benzemez. Çok farklı bir kafadır bu onlar göre montaj vardır RTE demiştir ve olay bitmiştir. Adamlar karımı emanet ederim diyor kimisi peygamber diyor ALLAH ın vasıfları var diyor kimisi bastığı topraklar mübarektir diye ima ediyor. (Bunlar tamamı ile medyada çıkmış söylemler) ALLAH onlara da kolaylık versin zor ne diyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skylined -- 1 Nisan 2014; 12:27:00 >

• Şu resimlere tekrar değinmek istedim.

Dün bi kaç arkadaş yanlış denilen sistemdeki verilerin chp ile alakası olmadığını söylüyordu.Bende ilk aşamada bilmiyordum.

Sayın Yurttaşımız,

30 Mart 2014 tarihinde tüm yurttaşlarımızın da aktif olarak sandık sonuçlarını denetlemeleri ve belirledikleri hataları iletmelerini sağlamak üzere "CHP Sandık Takip Sistemi" (sts.chp.org.tr) geliştirilmiştir.

Hangi siyasi görüşe yakın olursa olsun, doğru ve güvenilir bir seçim isteyen tüm yurttaşlarımız bu sistemi kullanabilirler.

30 Mart 2014 akşamı yurttaşlarımız oy kullandıkları sandığın ilan edilen (ilgili yere asılan) sonuçlarını bir kağıda not edebilirler ya da olanakları varsa fotoğrafını çekebilirler.

Gece boyunca ve takip eden 48 saat içinde sts.chp.org.tr adresine girerek YSK tarafından açıklanan sonuçlarla karşılaştırabilirler. Belirledikleri hataları diledikleri parti ve kuruma iletebilirler.

Chp sitesinde yazan bu yazının son paragrafından anlaşılacağı üzere ordaki verileri chp görevlileri ileride ysk sonuçları açıklanınca kıyaslamak için kendileri giriyor.

Yani o sitedeki verilerin ysk ile alakası yok.Kendi verileri.

Chp sandık görevlileri ellerindeki tutanaklardaki verileri kendi sistemlerine yanlış girmiş.Olabilir,insanlık halidir.

Ancak komik olan şu ki; aşağıdaki 2.ve 3. resimdeki gibi tutanaklar ile kendi yanlış giriş yaptıkları verileri kıyaslayıp sanki ysk verileri açıklanmış ve yanlılşmış gibi haber yapıyorlar.

YANİ OLAY TAMAMEN CHP GÖREVLİLERİNİN KENDİ SİSTEMLERİNE YANLIŞ VERİ GİRMESİ BİLE OLABİLİR.PHOTOSHOP BİLE OLMAYABİLİR.

AMA DEDİĞİM GİBİ KOMİK OLAN SANKİ BU VERİLER YSK VERİLERİ GİBİ LANSE EDİLİP YANLIŞ VERİ GİRİLMİŞ DİYE HABER YAPILIYOR.

quote:

Orijinalden alıntı: HEISENBERG

Geçerli oy :173
    Akp'nin oyu :185

Ankara

[sizer]Yerel Seçimler -2014- ANA KONU

Millete koyun diye aklınızca hakaret etmeden önce şu sürü psikolojisinden kurtulup biraz araştırın.Kendi siteniz sizi yalanlıyor.

Anlayın artık,montojla photoshop ile olacak işler değil bunlar.
    BUYRUN BUDA SİZİN SİTENİZDEN LİNK.ŞİMDİ BİZİMKİNE PHOTOSHOP DERSİNİZ.

http://sts.chp.org.tr/SonucDetay.aspx?sid=215203
    quote:

Orijinalden alıntı: Eser.

quote:

Orijinalden alıntı: tenahiz

quote:

Orijinalden alıntı: hawk1903

CHPnin oyları HDPye yazılmış. Bu sadece örneklerden biri. Her yer yolsuzluk...

yayınladığınız belgeyi tersten yorumluyorsunuz. Biraz düşünün ne demek istediği anlarsınız. Eğer CHP nin sitesinde CHP oyları görünseydi ve Sandık kurulunun tutanağında HDP görünseydi oylar değiştirilmiştir diyebilirdiniz ama şuan tam tersini söylüyorsunuz

yav bi şey derdim de, neyse.

Yine aynı yalan.Kendi siteniz sizi yalanlıyor.

Sizde hiç utunma,sıkılma yok mu?

Kendi sitenizdeki bilgiler üzerinde oynama yaparak milleti galeyana getirmeye çabalıyorsunuz.

Acizliğin bu kadarı.Yenilmek bile yetenek ister.

http://sts.chp.org.tr/SonucDetay.aspx?sid=206671
    quote:

Orijinalden alıntı: CcCriSsS

quote:

Orijinalden alıntı: XanthiN

Demokratik ve adaletli bir seçim mi olduğunu düşünüyorsunuz ? Zaten kazanacaksınız bari hile yapmayın be arkadaşım.

Oy yakılma videosu

https://www.facebook.com/photo.php?v=612027282207950

Celladına aşık olmuşsa bir millet ,
    İster ezan , ister çan dinlet.
    İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet,
    Müstehaktır ona her türlü zillet.

Ömer Hayyam

Rezillikten de öte başka bir şey bu ya. Bu hırsızlar müslümansa ben ateistim.

Aynen rezillik.

bu 3. photoshop yalan haber.

Kendi siteniz sizi yalanlıyor.

http://sts.chp.org.tr/SonucDetay.aspx?sid=290804

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nfsworld -- 1 Nisan 2014; 12:32:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bundeskanzler

quote:

Orijinalden alıntı: eteksen

paylaşmaya devam et, tek tek şikayet ediyorum. chp'li değilim ama insanda biraz saygı olur.

Karikatür paylaşmak suçmu ?
    Diktatör kesildiniz başımıza.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hkD

quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Pink

Yahu arkadaş mesajlarına bakıyorum da daha iki tane argüman sıralayamıyorsun, bütün yaptığın mahalle kavgalarındaki kadınlar gibi tek cümlelik laf atma çabaları, utan biraz kendinden kaç yaşında adamsın, umarım senin gibi kitaptan yoksun büyüyen nesiller yok olup gider.

Ağlamaktan başka işiniz yok.
    Öz eleştiri yapmayıp sürekli karşı tarafı suçladığınız için artık sizi muhatap almıyoruz kısa ve net cümlelerle geçiştiriyoruz.
    Uzun uzun anlatmıyoruz çünkü değmezsiniz.
    Şimdi anladınmı genç

Sen ses kayıtlarından, yasaklardan sonra epey bir temkinliydin.
    Hayırdır yine Jet hızıyla dönmüsün?

Yine temkinliyim ama ikiyüzlülüğe dayanamıyorum AKP çatır çatır aldı kardeşim kabullenin artık.

ALINTI

Bu kö­şe­de hep ya­zı­yo­rum gör­me­yi öğ­ren­mek ge­re­ki­yor. Ön­ce­lik­le CHP’­nin öğ­ren­me­si ge­re­ki­yor.

CHP, Tür­ki­ye­’yi ta­nı­mı­yor.

CHP, ide­olo­ji bil­mi­yor.

CHP, po­li­ti­ka yap­ma­yı be­ce­re­mi­yor.

12 Ey­lül 1980 as­ke­ri dar­be­si­nin so­nu­cu­dur bu. De­ne­yim­li-bil­gi­li kad­ro­lar tas­fi­ye edil­di. Bu ne­den­le Cum­hu­ri­ye­t’­in bü­yük çı­na­rı CHP, ace­mi­le­rin, si­ya­set bil­mez­le­rin eli­ne düş­tü.

Lüt­fen CHP’­li dost­la­rım kız­ma­sın, eleş­tir­mek zo­run­da­yım. He­pi­miz, yep­ye­ni bir umut do­ğur­mak için ça­lış­ma­lı­yız. Do­ğu kül­tü­rü­nün içi boş öv­gü­le­rin­den ya da su­çu hep bi­ri­le­ri­ne yık­ma an­la­yı­şın­dan kur­tul­ma­lı­yız.

Ya­ni as­lın­da eleş­tir­mek de yet­mi­yor, açık­la­mak ge­re­ki­yor…

Evet…

CHP ni­ye kay­bet­ti?

Tek bir ne­de­ni var: CHP’­yi “i­nanç­sız­lı­k” yık­tı!

Kur­tu­luş Sa­va­şı­’nın kah­ra­ma­nı, Cum­hu­ri­yet ku­ru­cu­su, yok­sul­luk­la mü­ca­de­le eden halk­çı par­ti, dev­rim­ci­li­ğin­den uta­nır ha­le ge­ti­ril­di.

İn­sa­ni tüm de­ğer­le­ri yı­kan ne­oli­be­ra­liz­min ge­ri­ci rüz­gar­la­rın­dan et­ki­len­di; si­ya­se­ti pa­ra­ya in­dir­ge­di.

Ken­di dev­rim­ci prog­ra­mı­na ya­ban­cı­la­şa­rak, ma­sa ba­şı “si­ya­set mü­hen­dis­li­ğiy­le­” po­li­ti­ka­yı di­zayn ede­ce­ği­ni san­dı.

Dev­rim­ci par­ti CHP, “i­nanç­sız­lı­ğa­” ye­nil­di.

Böy­le­ce…

Si­ya­se­ti; bü­rok­ra­tik-han­tal par­ti ge­nel mer­ke­zi­ne ve TBMM’­nin dört du­va­rı­na hap­set­ti.

So­kak­tan kork­tu.

Genç­ler­den kork­tu.

Din­dar­lar­dan kork­tu.

La­ik­ler­den kork­tu.

Mer­kez oy­lar gi­de­cek di­ye kork­tu.

Mer­kez med­ya kı­za­cak di­ye kork­tu.

Bi­ze Kürt di­ye­cek­ler di­ye kork­tu.

Bi­ze Ale­vi di­ye­cek­ler di­ye kork­tu.

Bi­ze dev­let­çi di­ye­cek­ler di­ye kork­tu.

Kor­kak bir par­ti ol­du.

Ve en acı­sı, Al­tı Ok’­un­dan utan­dı!

Mus­ta­fa Ke­ma­l’­i ağ­zı­na al­mak­tan utan­dı.

Yet­me­di:

Ta­ki­ye­ci ol­du! Dü­nün re­zil­li­ği­nin baş ak­tö­rü Ce­ma­at’­ten ya­rar bek­le­di.

Se­çim pro­pa­gan­da­sı­nı Ce­maat ka­set­le­ri­ne-ta­pe­le­ri­ne bı­rak­tı.

Halk­tan uzak­laş­tı. Mü­ca­de­le­ci kit­le­ler­den kop­tu.

Ca­hil­li­ğe, va­sat­lı­ğa, po­pü­ler­li­ğe, salt ki­şi­sel çı­ka­rı­nı dü­şü­nen “si­ya­set pro­fes­yo­nel­le­ri­ne­” prim ver­di.

Kur­naz sağ­cı­la­rı, Gla­di­o pi­yo­nu Ce­ma­at­çi­le­ri el üs­tün­de tu­ta­rak, yıl­lar­dır par­ti mü­ca­de­le­si ve­ren CHP’­li­le­rin ça­lış­ma az­mi­ni-di­ren­ci­ni yok et­ti. Ör­gü­tü­nün, ta­ba­nı­nın, seç­me­ni­nin ka­fa­sı­nı ka­rış­tır­dı. Par­ti­ye kir bu­laş­tır­dı…

So­nuç­ta…

Şaş­kın ne ya­pa­ca­ğı­nı, ne di­ye­ce­ği­ni bi­le­me­yen bir CHP or­ta­ya çık­tı.

Bir kez da­ha gö­rül­dü ki, salt AKP kar­şıt­lı­ğıy­la za­fer ka­za­nıl­mı­yor.

Da­ha da ya­za­bi­li­rim… Ama ye­ter.

Tür­ki­ye­’nin CHP’­ye ih­ti­ya­cı var.

CHP yı­kı­lır­sa Tür­ki­ye yı­kı­lır.

CHP, yok­sul­la­rı ya­nı­na al­mak için dev­rim­ci prog­ra­mı­na dön­mek zo­run­da­dır.

“Kim ne der- ne ya­pa­r” de­me­den ta­ri­hin­den gu­rur du­ya­rak dev­rim­ci prog­ra­mıy­la hal­kın kar­şı­sı­na çık­ma­lı­dır.

Kay­be­den­ler kim?

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Odatv.com

• quote:

quote:

quote:

paylaşmaya devam et, tek tek şikayet ediyorum. chp'li değilim ama insanda biraz saygı olur.

karikatür paylaşmak suç değildir, ama bir kesimi aşağılayıcı unsurlar içeriyorsa orada dur denir. Hani ağzınıza yapışan bir söz vardı ya akplilerin bizi aşağılıyorlar, cahil diyorlar falan, işte aynısını sizde yapıyorsunuz.

neyse daha fazla uzatmak istemiyorum akp' nin yolsuzluk yaptığına inandığınızı belirttiğiniz eski mesajlarınızı hatırlıyorum da geri vites konusnda yiğit bulut'a emsal olabilecek söylemleriniz var şu konuda.

• Herşeyden önce kabullenin Türkiye aşırı muhafazakar bir ülke solcu demek Ateist demektir Liberalist demek i.ne demektir. Bunlar en adi insanlardır.
    Aşırı muhafazakar olmalıyız. Özgürlük kısıtlıdır demokraside iktidarın verdiği kadar olmalıdır. Din herşeyden üstündür ayrıca devlet din üzerinden yürütülmelidir. Politika tamamı ile din temelli olmalıdır. İsteyen istediği kadar yolsuzluk yapabilir (Bence bunun için bir yasa bile çıkmalıdır yıllık yolsuzluk hakkı tanınmalıdır. Hortumlama light eylemlerdir. Direkt action olmalıdır.) Bir siyasetçinin yıllık kazancı koluna taktığı 750 000 TL lik saat kadar olmalıdır. O saate bakınca 10 katını kazanıyor diyebilmeliyiz. Ayrıca 10 Milyon Dolar yetmemelidir herkes veriyor o niye veremiyor diyebilmeliyizdir.

Kısacası Akp kafası müthiştir. Ortada montaj vardır ama Almanya da ki o ses otoriteleri bir hiçtir rapor bile hazırlayamaz analiz yapamazlar. Türkiye de yaşayan en üstün varlık en büyük bilir kişi Sayın Yüceler Yücesi ALLAH ın lütfu Alemlerin Ustası RTE 'dir. Onun yüzünü gördüğümüzde mutlu oluruz. O mazlumun dostudur. Yeri gelir Amerika nın İngiltere nin bile saldırmaktan kaçtığı Suriye ye savaş açar. Ülke için bulunmaz nimet. Çok şükür.

Hepinize Selamünaleyküm. İnşallah Trollerimize söyleyelim de Trollesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skylined -- 1 Nisan 2014; 12:49:58 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

karikatür paylaşmak suç değildir, ama bir kesimi aşağılayıcı unsurlar içeriyorsa orada dur denir. Hani ağzınıza yapışan bir söz vardı ya akplilerin bizi aşağılıyorlar, cahil diyorlar falan, işte aynısını sizde yapıyorsunuz.

neyse daha fazla uzatmak istemiyorum akp' nin yolsuzluk yaptığına inandığınızı belirttiğiniz eski mesajlarınızı hatırlıyorum da geri vites konusnda yiğit bulut'a emsal olabilecek söylemleriniz var şu konuda.

Kasetlere inanıyorum diye adamların çatır çatır aldığı seçimi ellerinden zorla alalımmı yani ?
    Kabullenin artık her seçim aynı terane.
    Bu CHP den adam olmaz kardeşim bu kadar net.

• Oy hırsızlık ve yakılma konusunu şuan bu Devlette kimse çözemez. Biz Batılıların örnek aldığı ileri derecede üstün Demokratik bir ülkeyiz. Sabaha kadar oy çuvalları başında bekleriz. Bence hiç tartışmaya değmez oy çuvallarını iktidarın koltuk sevdası olduğu sürece ve tekrar ediyorum aşırı hatta ultra demokratik bir ülke olduğumuz sürece bu hadiseler hep yaşanır. Hiç göremedim duyamadım Chp nin oy çaldığını !

Türkiye gibi bir başka Avrupa ülkesi Dünya üzerinde yok ! Bu ülkede yaşananları kabul edecek bir başka ülke yok. İnanın bana Endonezya bile bizden daha demokratik bir ülke
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skylined

Herşeyden önce kabullenin Türkiye aşırı muhafazakar bir ülke solcu demek Ateist demektir Liberalist demek i.ne demektir. Bunlar en adi insanlardır.
    Aşırı muhafazakar olmalıyız. Özgürlük kısıtlıdır demokraside iktidarın verdiği kadar olmalıdır. Din herşeyden üstündür ayrıca devlet din üzerinden yürütülmelidir. Politika tamamı ile din temelli olmalıdır. İsteyen istediği kadar yolsuzluk yapabilir (Bence bunun için bir yasa bile çıkmalıdır yıllık yolsuzluk hakkı tanınmalıdır. Hortumlama light eylemlerdir. Direkt action olmalıdır.) Bir siyasetçinin yıllık kazancı koluna taktığı 750 000 TL lik saat kadar olmalıdır. O saate bakınca 10 katını kazanıyor diyebilmeliyiz. Ayrıca 10 Milyon Dolar yetmemelidir herkes veriyor o niye veremiyor diyebilmeliyizdir.

Kısacası Akp kafası müthiştir. Ortada montaj vardır ama Almanya da ki o ses otoriteleri bir hiçtir rapor bile hazırlayamaz analiz yapamazlar. Türkiye de yaşayan en üstün varlık en büyük bilir kişi Sayın Yüceler Yücesi ALLAH ın lütfu Alemlerin Ustası RTE 'dir. Onun yüzünü gördüğümüzde mutlu oluruz. O mazlumun dostudur. Yeri gelir Amerika nın İngiltere nin bile saldırmaktan kaçtığı Suriye ye savaş açar. Ülke için bulunmaz nimet. Çok şükür.

suriye'ye savaş açamaz sıkar biraz Rusya ve iran var. Onlar kulaklarını çekerler.

Amerika zaten müdahale etmek istemiyor, 3 yıldır çoktan müdahale etmişti bir menfaati olsa.

Suriye konusunda yalnızız, yapabileceğimiz tek şey militanlara silah verip sınırdan yollamak ve esad'a beddua etmek.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Pink

Yahu arkadaş mesajlarına bakıyorum da daha iki tane argüman sıralayamıyorsun, bütün yaptığın mahalle kavgalarındaki kadınlar gibi tek cümlelik laf atma çabaları, utan biraz kendinden kaç yaşında adamsın, umarım senin gibi kitaptan yoksun büyüyen nesiller yok olup gider.

Ağlamaktan başka işiniz yok.
    Öz eleştiri yapmayıp sürekli karşı tarafı suçladığınız için artık sizi muhatap almıyoruz kısa ve net cümlelerle geçiştiriyoruz.
    Uzun uzun anlatmıyoruz çünkü değmezsiniz.
    Şimdi anladınmı genç

Sen ses kayıtlarından, yasaklardan sonra epey bir temkinliydin.
    Hayırdır yine Jet hızıyla dönmüsün?

Yine temkinliyim ama ikiyüzlülüğe dayanamıyorum AKP çatır çatır aldı kardeşim kabullenin artık.

ALINTI

Bu kö­şe­de hep ya­zı­yo­rum gör­me­yi öğ­ren­mek ge­re­ki­yor. Ön­ce­lik­le CHP’­nin öğ­ren­me­si ge­re­ki­yor.

CHP, Tür­ki­ye­’yi ta­nı­mı­yor.

CHP, ide­olo­ji bil­mi­yor.

CHP, po­li­ti­ka yap­ma­yı be­ce­re­mi­yor.

12 Ey­lül 1980 as­ke­ri dar­be­si­nin so­nu­cu­dur bu. De­ne­yim­li-bil­gi­li kad­ro­lar tas­fi­ye edil­di. Bu ne­den­le Cum­hu­ri­ye­t’­in bü­yük çı­na­rı CHP, ace­mi­le­rin, si­ya­set bil­mez­le­rin eli­ne düş­tü.

Lüt­fen CHP’­li dost­la­rım kız­ma­sın, eleş­tir­mek zo­run­da­yım. He­pi­miz, yep­ye­ni bir umut do­ğur­mak için ça­lış­ma­lı­yız. Do­ğu kül­tü­rü­nün içi boş öv­gü­le­rin­den ya da su­çu hep bi­ri­le­ri­ne yık­ma an­la­yı­şın­dan kur­tul­ma­lı­yız.

Ya­ni as­lın­da eleş­tir­mek de yet­mi­yor, açık­la­mak ge­re­ki­yor…

Evet…

CHP ni­ye kay­bet­ti?

Tek bir ne­de­ni var: CHP’­yi “i­nanç­sız­lı­k” yık­tı!

Kur­tu­luş Sa­va­şı­’nın kah­ra­ma­nı, Cum­hu­ri­yet ku­ru­cu­su, yok­sul­luk­la mü­ca­de­le eden halk­çı par­ti, dev­rim­ci­li­ğin­den uta­nır ha­le ge­ti­ril­di.

İn­sa­ni tüm de­ğer­le­ri yı­kan ne­oli­be­ra­liz­min ge­ri­ci rüz­gar­la­rın­dan et­ki­len­di; si­ya­se­ti pa­ra­ya in­dir­ge­di.

Ken­di dev­rim­ci prog­ra­mı­na ya­ban­cı­la­şa­rak, ma­sa ba­şı “si­ya­set mü­hen­dis­li­ğiy­le­” po­li­ti­ka­yı di­zayn ede­ce­ği­ni san­dı.

Dev­rim­ci par­ti CHP, “i­nanç­sız­lı­ğa­” ye­nil­di.

Böy­le­ce…

Si­ya­se­ti; bü­rok­ra­tik-han­tal par­ti ge­nel mer­ke­zi­ne ve TBMM’­nin dört du­va­rı­na hap­set­ti.

So­kak­tan kork­tu.

Genç­ler­den kork­tu.

Din­dar­lar­dan kork­tu.

La­ik­ler­den kork­tu.

Mer­kez oy­lar gi­de­cek di­ye kork­tu.

Mer­kez med­ya kı­za­cak di­ye kork­tu.

Bi­ze Kürt di­ye­cek­ler di­ye kork­tu.

Bi­ze Ale­vi di­ye­cek­ler di­ye kork­tu.

Bi­ze dev­let­çi di­ye­cek­ler di­ye kork­tu.

Kor­kak bir par­ti ol­du.

Ve en acı­sı, Al­tı Ok’­un­dan utan­dı!

Mus­ta­fa Ke­ma­l’­i ağ­zı­na al­mak­tan utan­dı.

Yet­me­di:

Ta­ki­ye­ci ol­du! Dü­nün re­zil­li­ği­nin baş ak­tö­rü Ce­ma­at’­ten ya­rar bek­le­di.

Se­çim pro­pa­gan­da­sı­nı Ce­maat ka­set­le­ri­ne-ta­pe­le­ri­ne bı­rak­tı.

Halk­tan uzak­laş­tı. Mü­ca­de­le­ci kit­le­ler­den kop­tu.

Ca­hil­li­ğe, va­sat­lı­ğa, po­pü­ler­li­ğe, salt ki­şi­sel çı­ka­rı­nı dü­şü­nen “si­ya­set pro­fes­yo­nel­le­ri­ne­” prim ver­di.

Kur­naz sağ­cı­la­rı, Gla­di­o pi­yo­nu Ce­ma­at­çi­le­ri el üs­tün­de tu­ta­rak, yıl­lar­dır par­ti mü­ca­de­le­si ve­ren CHP’­li­le­rin ça­lış­ma az­mi­ni-di­ren­ci­ni yok et­ti. Ör­gü­tü­nün, ta­ba­nı­nın, seç­me­ni­nin ka­fa­sı­nı ka­rış­tır­dı. Par­ti­ye kir bu­laş­tır­dı…

So­nuç­ta…

Şaş­kın ne ya­pa­ca­ğı­nı, ne di­ye­ce­ği­ni bi­le­me­yen bir CHP or­ta­ya çık­tı.

Bir kez da­ha gö­rül­dü ki, salt AKP kar­şıt­lı­ğıy­la za­fer ka­za­nıl­mı­yor.

Da­ha da ya­za­bi­li­rim… Ama ye­ter.

Tür­ki­ye­’nin CHP’­ye ih­ti­ya­cı var.

CHP yı­kı­lır­sa Tür­ki­ye yı­kı­lır.

CHP, yok­sul­la­rı ya­nı­na al­mak için dev­rim­ci prog­ra­mı­na dön­mek zo­run­da­dır.

“Kim ne der- ne ya­pa­r” de­me­den ta­ri­hin­den gu­rur du­ya­rak dev­rim­ci prog­ra­mıy­la hal­kın kar­şı­sı­na çık­ma­lı­dır.

Kay­be­den­ler kim?

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Odatv.com

CHP konusunda görüşlerimi birebir yansıtmış yazı.
    Tamamen katılıyorum.
    Ben şunu anlamıyorum bir izah edin bana.
    12 yıl boyunca cemaat ile el ele yürüdü Akp.
    İkiside birbirinin ekmeğine yağ sürdü.
    Hiç kimse buna itiraz etmedi.
    O zaman biz cemaate sövdüğümüzde Akp'liler tarafından Allahsızlar olarak itham ediliyorduk.
    Bir senede ne değişti?
    Bu dershane meselesi değil.
    Bir şekilde Tayyip Erdoğan ile Gülen ayrılığa düştü.
    Sonra cemaat Ak partinin yaptığı yolsuzlukları, usülsüzlükleri bir bir ortaya döktü. (Cemaat kanadının ne halt olduğunu önceden de bildiğim için girme ihtiyacı duyuyorum.)
    Ne oldu? Tayyip Erdoğan çıktı yine mağdur edebiyatı yaptı.
    Yok bize savaş açtılar, şantaj yapıyorlar.
    Bre adam çalarken iyi de hiç mi düşünmezsin yatsı çoktan geçti?
    Yolsuzluğu her kim destekliyorsa ya o yolsuzluktan nemalanmıştır ya da aptaldır. (Üzgünüm bunun bir başka hafif ifadesi yok.)
    Ayrıca açıkçası ben kendime Müslümanım diyemem fakat islamiyet hakkında en ufak bir bilgim varsa o da kul hakkı yemenin şirk koşmaktan sonraki en büyük günah olduğunu bilmemdir.
    Şimdi sen bir müslüman olarak kul hakkı yiyené arka çıkmanın hesabını nasıl vereceksin?

AKP kendine bir eş aldı 12 sene mutlu mesut yaşadılar.
    Bu arada komşusu CHP sürekli bu karı yollu diyordu.
    12 yılın sonunda CHP haklı çıktı AKP boynuzu yedi.
    Şimdi o yollu dediğiniz karıyla nikah kıydınız.
    Birde bu taraftan bak bakalım.

• Ya şu toz duman bir dağılsa da efendi bir siyasi analiz yazsak. Şimdi yazsam 3 dakika sonra sayfa değişecek.

Neyse şimdi Ağustos'da hem erken genel seçim hem Cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Erdoğan'ın AKP artı Kürt oylarıyla Cumhurbaşkanı olacağı kesin. AKP'de keza yine birinci parti olarak seçimi kazanacak. Genel seçimde 44-48% aralığında bir oy alır. Bakalım yeni başbakan kim olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Orijinalden alıntı: Skylined

Herşeyden önce kabullenin Türkiye aşırı muhafazakar bir ülke solcu demek Ateist demektir Liberalist demek i.ne demektir. Bunlar en adi insanlardır.

suriye'ye savaş açamaz sıkar biraz Rusya ve iran var. Onlar kulaklarını çekerler.

Amerika zaten müdahale etmek istemiyor, 3 yıldır çoktan müdahale etmişti bir menfaati olsa.

Suriye konusunda yalnızız, yapabileceğimiz tek şey militanlara silah verip sınırdan yollamak ve esad'a beddua etmek.

Açık ve net silahlanma olarak Suriye bizim kadar güçlü bir ülke, hatta kimyasal silah olarak Suriye bu işin içersinde olduğunu biliyoruz.
    Önden Akp li milli iradecileri göndeririz savaşa, aslanlar gibi savaşırlar.

ALLAH sonumuzu hayırlı etsin

• FRoGKaTa kullanıcısına yanıt
    Yahu bu gazetelere nerden haber geliyor?
    Ysk mi hayir?
    Kim bunlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cs ye gelen varmı beyler adam lazım xd

• quote:

Orijinalden alıntı: Fabrice

Ya şu toz duman bir dağılsa da efendi bir siyasi analiz yazsak. Şimdi yazsam 3 dakika sonra sayfa değişecek.

Neyse şimdi Ağustos'da hem erken genel seçim hem Cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Erdoğan'ın AKP artı Kürt oylarıyla Cumhurbaşkanı olacağı kesin. AKP'de keza yine birinci parti olarak seçimi kazanacak. Genel seçimde 44-48% aralığında bir oy alır. Bakalım yeni başbakan kim olacak?

Arkadaşım bu ülkede Kabataş'ta TÜRBANLI bacımızın üstüne pislediler deri ceketli adamlar çektiler başından sürüklediler. O zamana kadar daha kaç tane TÜRBANLI bacımızın kayıtsız görüntüsüz eziyet edilecek hallerini bileceğiz, bu eziyet edenler çok vahşi hayvanlar birde kamerayı göklere tutuyorlar Eds mobese çekmesin diye, o zamana kadar koruyucumuz var çok şükür. Başbakan geleceksede TÜRBANLI kardeşlerimizi koruyan Twitter sapık işidir diyecek ileri derece çağdaş geniş özgürlükçü demokrat bir başbakanımız olsun. Çok şükür inanılmaz özgürüz uçabiliriz o derece !

• quote:

quote:

Peki hocam ayni hassasiyeti binlerce kez hakaret eden ve hala etmeye devam eden, hatta daha ileri gidip kufur eden "kesime" karsi gosteriyor musun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahsin053 -- 1 Nisan 2014; 13:05:25 >

• akp li arkadaslari anlamakta gucluk cekiyorum , yav cikin durustce deyin ülkeyi olarak ekonomik olarak begeniyorum , istikrar devam etsin diye oy veriyorum.sahısların ne yaptıgı beni ilgelendirmiyor. ama gelip din muhabbeti,yok muhalefet kotu ,yok cemaat,paralel devlet muhabettleri komik oluyor , bu hikayelere kendinizde inanmiyorsunuz.
  • Gorunen o ki ankarayi mansur almis ama hile ile akp ye vermeye calisiyorlar. Istanbul 3 kati nufusa ragmen coktan belli oldu. Bunlar gelecegin provasi gibi. Gun gelecek belki secimler bile yapilmayacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir grup AKP seçmenini kısa yoldan kategorize etmeye çok meraklıyken, bakıyorum da bazı AKP seçmenleri de CHP'lileri aynı şekilde belli kalıplara sıkıştırmaya çok meraklı. Yani şimdi bu arkadaşlara Türkiye'de 3-4 tip prototip insan var, bunların dışında kimse yok mu?

Ne AKP'ye oy veren adam koyundur ne de CHP'ye oy veren adam otomatikman şöyledir böyledir diyemeyiz. Her partide gayet efendi, aklı başında, demokrat ve bu ülkeyi kendi canından çok seven insan vardır - öte yandan her partide bunun tam tersi adam da vardır. Vazgeçin artık insanları tek bir kalıba sokup tanımadan etmeden hüküm vermekten.

Herhalde forumun yaş ortalamasından kaynaklanan her şeyi siyah ya da beyaz görme durumu var. Biraz daha hayatın içine girip çıktıkça aslınde her şeyin gri olduğunu, içinde hem beyaz hem de siyah barındırdığını göreceksiniz.

• Adana'da herşey değişebilir.Umarım sevindirici bir sonuç çıkar.
  • 
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.