Şimdi Ara

Yerel disk c sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, herhalde benim pc ye birisi giriyordu. Yerel disk c normalde 78 gb. genel olarak 20-25 gb boş yer vardı. Fakat son günlerde kendiliğinden 5 gb ye falan inince bilgisayarımda biri olduğunu anladım ve bazı ayarları değiştirdim. Artık giremiyor bilgisayarıma sanırım. Fakat yerel disk c de 2 gb boş yer var. Program files ve windows dosyalarında değişiklik yok fakat kullanıcılar diye bir klasör 38 gb yer kaplıyor.

Ne yapmam lazım lütfen yardımcı olun.

• En sağlıklı yol format derim
  • Formatı daha yeni attık. Peder attırmaz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeLLsTeR

Arkadaşlar, herhalde benim pc ye birisi giriyordu. Yerel disk c normalde 78 gb. genel olarak 20-25 gb boş yer vardı. Fakat son günlerde kendiliğinden 5 gb ye falan inince bilgisayarımda biri olduğunu anladım ve bazı ayarları değiştirdim. Artık giremiyor bilgisayarıma sanırım. Fakat yerel disk c de 2 gb boş yer var. Program files ve windows dosyalarında değişiklik yok fakat kullanıcılar diye bir klasör 38 gb yer kaplıyor.

Windows 7 mi kullanıyorsun ?

Windows 7 kullandığını düşünerek;

Kullanıcılar klasörünün içerisinde Ortak klasörü hariç kaç klasör bulunmakta?

Eğer Ortak harici sadece kendi bilgisayarının ismini görüyorsan kullanıcısı olduğun klasörün içerisine girip;

Belgelerim, Karşıdan Yüklenenler veya Masaüstü'nde hangi dosya 38 GB yer kaplıyor tek tek bakacaksın.

Göremediysen Bilgisayar> Üst Sekmede yer alan Düzenle > Klasör ve Arama Seçenekleri > Görünüm > Gizli Dosya, klasör ve sürücüleri göster'i işaretle ayrıca virüs olduğunu düşünerek aynı menü içerisinde korunan işletim sistemi ve dosyaları gizle seçeneğini pasif hale getir. (Uyarı çıkacaktır - Evet'i işaretle) Tamam dedikten sonra yeniden belgelerim, Karşıdan Yüklenenler veya Masaüstünü kontrol et.

Eğer Ortak harici birçok kullanıcı varsa ve sen açmadıysan;

Bilgisayarım > Denetim Masası > Kullanıcı Hesapları Ekle veya Kaldır menüsü altından tanımadığın kullanıcıları silerek sorununu çözebilirsin.

Kolay Gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: waxae

quote:

Arkadaşlar, herhalde benim pc ye birisi giriyordu. Yerel disk c normalde 78 gb. genel olarak 20-25 gb boş yer vardı. Fakat son günlerde kendiliğinden 5 gb ye falan inince bilgisayarımda biri olduğunu anladım ve bazı ayarları değiştirdim. Artık giremiyor bilgisayarıma sanırım. Fakat yerel disk c de 2 gb boş yer var. Program files ve windows dosyalarında değişiklik yok fakat kullanıcılar diye bir klasör 38 gb yer kaplıyor.

Eğer Ortak harici sadece kendi bilgisayarının ismini görüyorsan kullanıcısı olduğun klasörün içerisine girip;

Belgelerim, Karşıdan Yüklenenler veya Masaüstü'nde hangi dosya 38 GB yer kaplıyor tek tek bakacaksın.

Göremediysen Bilgisayar> Üst Sekmede yer alan Düzenle > Klasör ve Arama Seçenekleri > Görünüm > Gizli Dosya, klasör ve sürücüleri göster'i işaretle ayrıca virüs olduğunu düşünerek aynı menü içerisinde korunan işletim sistemi ve dosyaları gizle seçeneğini pasif hale getir. (Uyarı çıkacaktır - Evet'i işaretle) Tamam dedikten sonra yeniden belgelerim, Karşıdan Yüklenenler veya Masaüstünü kontrol et.

Bilgisayarım > Denetim Masası > Kullanıcı Hesapları Ekle veya Kaldır menüsü altından tanımadığın kullanıcıları silerek sorununu çözebilirsin.

Kolay Gelsin

Merhaba,

Çook teşekkür ederim. Gizli klasörleri göster diyince Apdata diye bi klasor çıktı. 33 gb yer kaplıyor. içinde 3 dosya var.

1. Local = 2 gb yer kaplıyor ve içinde sildiğim ve duran programlar var.

2. Locallow = 31,5 gb ( içerisinde google diye klasor 31 gb. google earth var içinde. Bazı dosyaları 1 gb falan)

3. Roaming = 100 mb kaplıyor.

Hocam şimdi ne yapmalıyım ?

• Bu arada virüs için korunan dosyalarda baya var. Ne yapmalıyım :S :S
  • quote:

quote:

quote:

Kolay Gelsin

Merhaba,

Çook teşekkür ederim. Gizli klasörleri göster diyince Apdata diye bi klasor çıktı. 33 gb yer kaplıyor. içinde 3 dosya var.

1. Local = 2 gb yer kaplıyor ve içinde sildiğim ve duran programlar var.

2. Locallow = 31,5 gb ( içerisinde google diye klasor 31 gb. google earth var içinde. Bazı dosyaları 1 gb falan)

3. Roaming = 100 mb kaplıyor.

Hocam şimdi ne yapmalıyım ?

Bilgisayarım'dan Program ekle veya kaldır'a gel ve google earth'a bak.

Eğer orada yer alıyorsa programı kaldır.

Programı kaldırdıktan sonra earth Locallow'da bir azalma olmadıysa direk Google Earth dosyasını sil. 31GB olduğu için Geri dönüşüme atmadan silecektir.

Eğer ki yer almıyorsa locallow'dan Google Earth dosyasını silmeyi dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaabTutkunu -- 3 Ocak 2013; 0:30:30 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bu arada virüs için korunan dosyalarda baya var. Ne yapmalıyım :S :S

Virüs dememde ki kastım bazı virüs çeşitlerinin bilgisayara girdiğinde resimleri, müzikleri veya dosyaları Korunan işletim sistemi klasörü olarak göstermesidir. Bundan dolayı belirtmek istedim. Sonradan gördüğün dosyalar kesinlikle herhangi bir virüs'ün gizlediği dosya vs değildir. Sisteminde gizli olması gereken dosyalardır.
  • Tamam kardeş sağol. Şuan pc de 30 küsür gb boş yer var. Comodo diye bir virüs programı indirdim. Tarama yaptım. 4 tane virüs bulup sildi. Mediaget'ten. Herhalde indirdiğim dosyalarda virüs vardır :) Teşekkür ederim.

Bir şey daha soracağım. Apdata'daki fazla yer kaplayanları sileyim mi ? bir işime yarar mı Apdata bölümü ?
  • quote:

Tamam kardeş sağol. Şuan pc de 30 küsür gb boş yer var. Comodo diye bir virüs programı indirdim. Tarama yaptım. 4 tane virüs bulup sildi. Mediaget'ten. Herhalde indirdiğim dosyalarda virüs vardır :) Teşekkür ederim.

Bir şey daha soracağım. Apdata'daki fazla yer kaplayanları sileyim mi ? bir işime yarar mı Apdata bölümü ?

Rica ederim.

Kullandığın programların data dosyaları olduğundan silme :) Ne olur ne olmaz :)

Ayrıca aklıma gelmişken unutmadan söyleyeyim korunan işletim sistemi klasörlerini yeniden gizlemeyi unutma :)
  • quote:

quote:

Tamam kardeş sağol. Şuan pc de 30 küsür gb boş yer var. Comodo diye bir virüs programı indirdim. Tarama yaptım. 4 tane virüs bulup sildi. Mediaget'ten. Herhalde indirdiğim dosyalarda virüs vardır :) Teşekkür ederim.

Rica ederim.

Kullandığın programların data dosyaları olduğundan silme :) Ne olur ne olmaz :)

Ayrıca aklıma gelmişken unutmadan söyleyeyim korunan işletim sistemi klasörlerini yeniden gizlemeyi unutma :)

Peki tamam :) Herşey halloldu. Antivirüs programımda güzel tarıyor. Cclenerle de herşeyi temizledim :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.