Şimdi Ara

Yerel ağda, cihazlar arasındaki bağlantı hızları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni eve taşındım. Eve 100Mbit internet de bağlandı.
    Evde kullandığım çoğu cihazda 802.11ac desteği var. O yoksa 802.11n var.
    Hal böyle olunca gerek internete bağlanma gerekse cihazlar arasında veri aktarımında en iyi performansı almak istiyorum.

    Modem evin girişinde, salonda router var.
    Yatak odasında çekim gücü iyi olmadığı için AP almayı düşünüyorum ancak powerline adaptör de alabilirim. Henüz karar verebilmiş değilim.

    Bağlı dolduğum modem, router vs her ne ise bağlantı özelliklerine bakıp mevcut cihazın wireless bağlantısının hızını göremiyorum. (gerçi 27Mbps yazan durumda-ki değişmiyor stabil- speedtest.com ile hız testi yaptığımda 60-70Mbps değerleri görüyorum, bu nasıl oluyor anlamadımya neyse)

    Sorum şu:
    Direkt cihazımın bağlı olduğu cihaz ile bağlantı hızı değil de, yerel ağımın toptan ya da istediğim iki cihaz arasındaki bağlantı hızını görebilmem mümkün mü? Bu sonuçlara göre gerekli dokunuşları ve iyileştirmeleri yapmayı planlıyorum çünkü.
    Örnek verecek olursam:
    Salondaki TV routera hangi ping değeri ile ve hız ile bağlanıyor? Router olmasa evin girişindeki modeme ya da yan odadaki repeatera hangi ping değeri ya da hız ile bağlanıyor?
    Mutfaktaki telefonun salondaki herhangi bir cihaza bağlanma hızı nedir?

    Sorumu yeterince açık yazabilmişimdir umarım. Biraz araştırma yaptım ama net bir fikir edinemedim malesef.



  • çok kolay, iki laptop bul, birini kablo ile modeme bağla, diğerini de evin çeşitli odalarında hızı test edebilmek için kullan.
    ağ hızını ölçmek için iperf3 yazılımını kullanacaksın, modeme bağlı laptop sunucu (server), diğeri alıcı(client)olacak. sonra her odada tek tek mevcut ağ hızını ölçebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.