Şimdi Ara

Yerel ağ üzerinden yayın yapan uydu alıcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
3.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Ağ üzerinden yayın yapan uydu alıcı arıyorum. Bunu şu şekilde yapmayı düşünüyorum. 1 yıldan uzun süredir android kutularla ve kodi ile ilgileniyorum. enigma 2 yüklü alıcıların ağda yayın yaptığını youtube videolarında gördüm. kodi de simple iptv ve vu+ pvr eklentilerine enigma 2 kutusunun ipsini verince yayını alabiliyorsun gibi gözüküyor. öyle şifreli kanallarla işim yok. salondaki uydudan ev içinde tv yayını yapmak istiyorum. bir de şu sorum var, uyduya bağlanan farklı kanal izlemek isteyen her cihaz için farklı bir tuner mi gerekiyor? sanırım bazı modellerde sanal tuner özelliği var. bu işimi görür mü? ne tavsiye edersiniz?



  • Ağ üzerinden yayın yapan uydu alıcı arıyorum. Salondaki uydudan ev içinde tv yayını yapmak istiyorum.
    Linux DreamOS/enigma2 işletim sistemi ile çalışan cihazlardan birini almalısınız. Cihazda izlenen yayını ağ üzerinden gönderilmesi işlemi "transcoding" diye adlandırılmaktadır. Ağ üzerinden ev içi ağına yada Net'te herhangi bir IP adresine transcoding yöntemi ile cihazda izlenen yayını, Linux'la işleyen bir başka cihaza göndermek mümkündür. Yayın ev içi ağında paylaştırılırken, modem üzerinden upload hızı yeterli gelirken, aynı yayını Net'te herhangi bir IP'ye gönderirken, internetin upload hızı, kendi tecrübeme göre en az 5 Mbit olması lazım gelir.




    uyduya bağlanan farklı kanal izlemek isteyen her cihaz için farklı bir tuner mi gerekiyor?
    Linux DreamOS/enigma2 işletim sistemi ile çalışan cihaza, bir başka linux'lu cihaz yada Windows PC'den bağlanarak yayın izleyebilir. Bu yöntemle izleme yapabilmek için, öncelikle çanak antende, unicable LNB takılı olmalıdır. Ayrıca ana cihazda FBC tüner de bulunmalıdır. Ana cihaz donanımında bahsettiğim bu iki özellik varsa, uzaktaki diğer bir linux'lu/windows'lu cihaz, bu cihaza bağlanarak Sat-IP diye anılan yöntem ile ana cihazın tuner'ine komut göndermek suretiyle uydu yayını izleyebilir.( Mesela; Windows'ta sat-IP protokolü, "DVBViewer" arayüzü kullanılarak gerçekleştirilebilir. )




    ne tavsiye edersiniz?
    Transcoding yada sat-IP yöntemiyle izleme yapabilmenin en önemli kriteri,

    1) Ana cihazda güçlü işlemci olması,
    ( En güçlü işlemcili cihaz Dreambox 920 UHD modelidir. )


    2) Ana cihazda FBC tüner bulunması,
    ( Dreambox 920 UHD cihaz FBC tüner seçeneği ile satın alınabilir. )


    3) Çanak antende Unicable LNB takılı olmasıdır.
    ( Satıcılardan temin edilebilir. )




  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Meraba Serkan Hocam,
    Cevabin için teşekkür ederim. Dreambox 500 klonu çift tunerli bir cihaz ya da benzer bir cihaz benim işimi görmez mi? bir tuner dan tv izlenirken ötekinden de ağdan sadece bir kişi izlese? Ben maç izlerken hanım mutfakta dizi izlese? 4k merakım yok. :-)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Agronur17

    Meraba Serkan Hocam,
    Cevabin için teşekkür ederim. Dreambox 500 klonu çift tunerli bir cihaz ya da benzer bir cihaz benim işimi görmez mi? bir tuner dan tv izlenirken ötekinden de ağdan sadece bir kişi izlese? Ben maç izlerken hanım mutfakta dizi izlese? 4k merakım yok. :-)

    Aradığınız işlevler, yalnızca aşağıda model numaralarını yazılı dreambox cihazlarla olur.

    Dreambox 820 hd
    Dreambox 7080 hd
    Dreambox 900 uhd
    Dreambox 920 uhd

    Diğer dreambox modelleri ile olmaz...
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Hocam vu+ firması bu olayı yaptıklarından bahsediyorlar. Meelo+, zgemma gibi nispeten ucuz markaları tuner larından dolayı elemek gerekecek sanırım.yoksa işlemci bakımından iyi cihazlar da bulunuyor. vu+ solo2 muadili cihazları aliexpress den bulabiliyoruz.
    son soru bu uydu sisteminin unicable olduğunu apartmandaki merkezi sistemi kuran uyducuyu bulmadan öğrenebilir miyiz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Agronur17

    Hocam vu+ firması bu olayı yaptıklarından bahsediyorlar. Meelo+, zgemma gibi nispeten ucuz markaları tuner larından dolayı elemek gerekecek sanırım.yoksa işlemci bakımından iyi cihazlar da bulunuyor. vu+ solo2 muadili cihazları aliexpress den bulabiliyoruz.
    son soru bu uydu sisteminin unicable olduğunu apartmandaki merkezi sistemi kuran uyducuyu bulmadan öğrenebilir miyiz?

    İlk paragrafta yazdıkların net değil !... Yani ortaya yuvarlama bir şeyler yazmışın. Ama ben yine de net bilgiler vereyim.

    Vu+ 'nun şu andaki 4K modelleri bile, yazılım tabanı olarak OE2.0 'ı kullandığı için, transcoding işlemini sağlıklı yapamamaktadır. Kaldı ki, bahsettiğin solo2'ler yapsın. RAM bir süre sonra şişip kesinti yaşanmasına neden olmaktadır.

    Dreambox yazılımlarını hazırlayan IHAD Team, yazılımlarının çalınmasını engellemek için, OE2.5 tabanında DreamOS işletim sistemine geçmiştir.

    Hasılı; transcoding yapacaksan, önerdiğim 4 modelden birini almalısın...

    Apartmanda merkezi sisteminde digitürk uydusu da varsa, unicable LNB de vardır. Yalnız digitürk'ün kullandığı unicable LNB ile bahsettiğin transcoding işlemini yapamazsın. Dolayısı ile unicable LNB'yi nasıl anlarsın tarifine girmemeyim...

    Başka soru da almıyorum.

    Kolay gelsin.




  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Bu yazacaklarım soru değil.
    Daha önce forumda başka konularda verdiğiniz bilgileri okudum. Sizden çok şey öğrendim. Teşekkür ederim. ilk paragrafta şunu açıklamaya çalıştım. vu+ marka cihazlarda transcoding işleminin yapıldığı başka forumlarda yazılıyor. youtube da videolarda tvde bir kanal izlenirken başka kanalın kayıt yapıldığını gösteren videolar da var ama bu özelliğin sizin dediğiniz gibi fbc tunerlar ya da başka tip tunerlarda olduğunu düşündüm.
    meelo ve zgemma vb modelleri çin sitelerinde gördüğümden ucuz çin üretimi cihazlarda bu tip tunerların kullanılmayacağını düşündüğümden elemek gerekecek dedim. vu markasını öne çıkarmamın sebebi klon cihazları hakkında 4 yıl önce forumda iyi şeyler yazmış olmanızdı.
    unicable sistemine bağlanan aynı anda hem izleme hem kayıt yapabilen herhangi bir enigma2 cihazda bu işi yapabileceğimi düşündüm. sizin dediklerinize göre olmayacak. Tekrar teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agronur17 -- 25 Aralık 2017; 10:5:14 >




  • Önce bazı kavramları yerli yerine oturtmak gerekir.

    Klon cihazlar hakkında hala iyi şeyler yazarım. Çünkü klon cihaz demek, sim kart hariç bire bir aynı cihaz demektir.

    Klon cihaz ; orijinal cihaz donanımının bire bir kopyalanmış halidir.

    Türev cihaz; orijinal cihaz donanımında kısmi değişiklikler yapılarak, yeni bir donanım türetilmesidir.

    Vu+, Zgemma ve benzeri bazı türev cihaz modelleri transcoding'i donanımsal olarak desteklese de, yazılım olarak OE2.0 tabanını kullandığından dolayı, nefaseti ile transcoding yapamamaktadır maalesef... Bir önceki mesajımda "RAM bir süre sonra şişip kalmaktadır." demiştim.

    Fikirlerinizi; düşünmüştüm, düşünmüştüm, düşünmüştüm diye belirterek, zımnen soru haline getirmişsiniz.

    Daha anlaşılır olması açısından, daha yaygın bilinen konular üzerinden yanıt vermeye çalışayım.

    Örneğin; PC'de Intel Kabylake yada Coffelake mimarili bir işlemci kullanıyorsanız, o PC'ye Windows 7 kurmazsınız. Çünkü, windows7 kurarsanız, dx12 desteğinden mahrum kalırsınız. DX12 desteğinden mahrum kalınca, güncel codec'ler donanımı verimli kullanamaz. H.265 video'lar PC'nin donanım kaynaklarını kullanamaz. Kullanamayınca, işlemci ağır işlem yükü altında çalışır vs vs... Yani yeni seri işlemcili bir PC'yi Windows 10'da kullanmak için bir çok sebep sayılabilir.

    Tekrar linux'lu uydu cihazlarına dönecek olursak; linux'ya aynı Windows gibi bir işletim sistemidir. Yani uydu cihazının içinde bir işletim sistemi çalışmaktadır. Hal böyle olunca, hangi donanımı, hangi tabandaki yazılımla çalıştırıldığı önem kazanır.

    Türev cihazların bazı modellerinin donanımsal özellikleri transcoding işlemini desteklese de, yazılım tabanı eski olduğu için, donanımdan istifade edemez. İşte yukarıda anlattıklarım, "RAM şişip kalır" diye belirttiğim hususun açılımıdır.


    Yine bir önceki mesajımda; "Dreambox yazılımlarını hazırlayan IHAD Team, yazılımlarının çalınmasını engellemek için, OE2.5 tabanında DreamOS işletim sistemine geçmiştir." demiştim. IHAD team OE2.5 tabanındaki yazılımlarının kaynak kodlarını kapattığı için, türev cihaz üretenler, bu yazılımları türev cihazlarda kullanamamaktadır. Yani türev cihaz üretenler yazılım yönünden tıkandılar.

    Yani türev cihaz markaları, öncelikle OE2.5 tabanlı yazılım( image ) kullanmalı ki, trascoding için donanımı elverişli şekilde kullanabilsin. Bazı türev cihaz modelleri, donanımsal olarak desteklediği için transcoding yapıyor. Ama ne kadar süreyle yapıyor ? Transcoding aktarımı başlayınca, hangi nefasette hizmet edebiliyor ?( Yani çözünürlüğü düşürmeden aktarım yapabiliyor mu ? ) Bu sorular sorulunca, türevciler buna yanıt veremiyorlar. Çünkü türev cihazlarda uzun süreli transcoding yapılamadığı, test edilip görülmüştür. Dolayısıyla, yarım saatte şişecek transcoding işlemi kimin işine yarayacak...

    "düşünmüştüm, elemek gerekecek dedim" benzeri hareket biçimi, sizi yanlış donanımlara götürür. Kurmak istediğiniz donanım bileşimleriyle transcoding olmaz yani... İsterseniz Vu+ nun en son model 4K cihazını alın, transcoding işleminden yukarıda açıkladığım çerçevede yararlanamazsınız. Çünkü donanım ve yazılım bir bütündür. Donanım + yazılım bir birine uyumlu değilse, ortada ayıplı bir ürün var demektir.

    Hasılı kelam; transcoding işleminden yararlanılarak hizmet alınacaksa; transcoding klon cihazlarda nefasetiyle çalışır ama türev cihazlarda nefaseti ile hizmet etmez.




  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık hocam. Hakkını helal et. Bu konuda cahilim. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çalışmışız. Ben cevabımdan fazlasını aldım. Teşekkür ederim. Bir gün bir yerde denk gelirsek kahve sözüm olsun. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    Ağ üzerinden yayın yapan uydu alıcı arıyorum. Salondaki uydudan ev içinde tv yayını yapmak istiyorum.
    Linux DreamOS/enigma2 işletim sistemi ile çalışan cihazlardan birini almalısınız. Cihazda izlenen yayını ağ üzerinden gönderilmesi işlemi "transcoding" diye adlandırılmaktadır. Ağ üzerinden ev içi ağına yada Net'te herhangi bir IP adresine transcoding yöntemi ile cihazda izlenen yayını, Linux'la işleyen bir başka cihaza göndermek mümkündür. Yayın ev içi ağında paylaştırılırken, modem üzerinden upload hızı yeterli gelirken, aynı yayını Net'te herhangi bir IP'ye gönderirken, internetin upload hızı, kendi tecrübeme göre en az 5 Mbit olması lazım gelir.




    uyduya bağlanan farklı kanal izlemek isteyen her cihaz için farklı bir tuner mi gerekiyor?
    Linux DreamOS/enigma2 işletim sistemi ile çalışan cihaza, bir başka linux'lu cihaz yada Windows PC'den bağlanarak yayın izleyebilir. Bu yöntemle izleme yapabilmek için, öncelikle çanak antende, unicable LNB takılı olmalıdır. Ayrıca ana cihazda FBC tüner de bulunmalıdır. Ana cihaz donanımında bahsettiğim bu iki özellik varsa, uzaktaki diğer bir linux'lu/windows'lu cihaz, bu cihaza bağlanarak Sat-IP diye anılan yöntem ile ana cihazın tuner'ine komut göndermek suretiyle uydu yayını izleyebilir.( Mesela; Windows'ta sat-IP protokolü, "DVBViewer" arayüzü kullanılarak gerçekleştirilebilir. )




    ne tavsiye edersiniz?
    Transcoding yada sat-IP yöntemiyle izleme yapabilmenin en önemli kriteri,

    1) Ana cihazda güçlü işlemci olması,
    ( En güçlü işlemcili cihaz Dreambox 920 UHD modelidir. )


    2) Ana cihazda FBC tüner bulunması,
    ( Dreambox 920 UHD cihaz FBC tüner seçeneği ile satın alınabilir. )


    3) Çanak antende Unicable LNB takılı olmasıdır.
    ( Satıcılardan temin edilebilir. )

    serkan bey merhaba gerçi siz uydu recevier modellerini yazmışsınız ama ben technisat DIGIT ISIO STC 4k uhd kullanıyorum

    cihazın teknik data başlığında

    LNB
    Single Cable Solution (SatCR)SCR1 = EN50494, SCR2 = EN50607 birşeyler var bu cihazlada sizin yukarıdaki 2.başlıkta bahsettiğiniz uygulanabilirmi.teşekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekiner57


    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    Ağ üzerinden yayın yapan uydu alıcı arıyorum. Salondaki uydudan ev içinde tv yayını yapmak istiyorum.
    Linux DreamOS/enigma2 işletim sistemi ile çalışan cihazlardan birini almalısınız. Cihazda izlenen yayını ağ üzerinden gönderilmesi işlemi "transcoding" diye adlandırılmaktadır. Ağ üzerinden ev içi ağına yada Net'te herhangi bir IP adresine transcoding yöntemi ile cihazda izlenen yayını, Linux'la işleyen bir başka cihaza göndermek mümkündür. Yayın ev içi ağında paylaştırılırken, modem üzerinden upload hızı yeterli gelirken, aynı yayını Net'te herhangi bir IP'ye gönderirken, internetin upload hızı, kendi tecrübeme göre en az 5 Mbit olması lazım gelir.




    uyduya bağlanan farklı kanal izlemek isteyen her cihaz için farklı bir tuner mi gerekiyor?
    Linux DreamOS/enigma2 işletim sistemi ile çalışan cihaza, bir başka linux'lu cihaz yada Windows PC'den bağlanarak yayın izleyebilir. Bu yöntemle izleme yapabilmek için, öncelikle çanak antende, unicable LNB takılı olmalıdır. Ayrıca ana cihazda FBC tüner de bulunmalıdır. Ana cihaz donanımında bahsettiğim bu iki özellik varsa, uzaktaki diğer bir linux'lu/windows'lu cihaz, bu cihaza bağlanarak Sat-IP diye anılan yöntem ile ana cihazın tuner'ine komut göndermek suretiyle uydu yayını izleyebilir.( Mesela; Windows'ta sat-IP protokolü, "DVBViewer" arayüzü kullanılarak gerçekleştirilebilir. )




    ne tavsiye edersiniz?
    Transcoding yada sat-IP yöntemiyle izleme yapabilmenin en önemli kriteri,

    1) Ana cihazda güçlü işlemci olması,
    ( En güçlü işlemcili cihaz Dreambox 920 UHD modelidir. )


    2) Ana cihazda FBC tüner bulunması,
    ( Dreambox 920 UHD cihaz FBC tüner seçeneği ile satın alınabilir. )


    3) Çanak antende Unicable LNB takılı olmasıdır.
    ( Satıcılardan temin edilebilir. )

    serkan bey merhaba gerçi siz uydu recevier modellerini yazmışsınız ama ben technisat DIGIT ISIO STC 4k uhd kullanıyorum

    cihazın teknik data başlığında

    LNB
    Single Cable Solution (SatCR)SCR1 = EN50494, SCR2 = EN50607 birşeyler var bu cihazlada sizin yukarıdaki 2.başlıkta bahsettiğiniz uygulanabilirmi.teşekkürler

    Technisat DIGIT ISIO STC 4K UHD cihazı test etme imkanım olmadığı için, fikir belirtemeyeceğim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.