Şimdi Ara

YERDEN ISITMA (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.863
Cevap
77
Favori
276.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sazrak

Merhabalar,
    Konuyu baştan sona okudum. Biraz kafam karıştı. Ben Bodrumda 120 metrekare tek kat bir ev yaptıracağım. Mimar illa da yerden ısıtma diyor. Güneş enerjisi ile elektrik işini de çözeriz diyor. Bende nobo veya vigo tarzı radyatör ile idare ederim diye düşünüyorum. Salonda soba olur diye düşündüm. Ev 2+1 olacağı için diğer oda misafir yatak odası olacak senede 20 gün anca yakarım diye düşündüm.Yani paneller etkin olarak yatak odası, banyo ve mutfakta kullanılacak. Sizce yerden ısıtmamı makul olur yoksa benim dediğim gibi konvektör tarzı aletler ile mi ısıtmak daha makul.

Bence yerden ısıtmaya harcanacak parayı izolasyon için harcayın, bir de güzel şömine yapın kışın klima+ şömine yeter. Elektrikli radyatör için de altyapı hazır olsun, o da iyi fikir.

Güneş enerjisiyle yazın buzdolabı çamaşır makinesi klima vs çalıştıramazsınız, sadece aydınlatma ve basit kulanım için yeter.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Nasıl karton tam olarak izah ederseniz bende yaptıracamda ısıyı dahamı iyi iletiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Varol 61 V kullanıcısına yanıt
    Bence saçma bildiğimiz karton koyuyorlar. Yapıştırma olan lamine parke galiba o daha iyi gibi ama en iyisi fayans turu bir sey

• Fayans iyi de evin komple olması hoş olmaz gobi bide kayar çoluk çocuk kafayı vurur allah korusun

• Benim eve toplamda 560 metre boru serdiler 7 kollektör serilen alan tam 105 metrekare normalmiş is.

• ark lar benim evim 100 m kare net kullanim 700 800 m boru serildi.Parkeye gelince lamine parke yani yapistirma olan tavsiye ediliyo yerden isitma icin laminatta uygulaniyo ama altina 2mm gecmicek silte oneriyo prkeci sitede.karton kapron exp kopuk gibi seyler uygulamayin diyo.benimde malesef karton serildi ve tam performansta kullansamda 23 dereceyi gecmiyo ev ve yakit cok cok cok fazla isi pompasi ile gunluk 23 tl nedir ya 100 m ev icin saka gibi bu kis olmicak buyuk ihtimal ama yaza ya parkeyi kaldiricam tas turu biseye donucem yada altindaki kartonu komple cikaricam cunku bu sekilde ucuza isinamicam gibi.ha birde ustum teras ve hic izolasyon yok ilk orayi izole edicem.Sonuc olarak yerden isitma icin tas turu en ideali sonra lamine yere yapistirilan parke en son laminat dusunulmeli oda parkeci onerisi 2 mm gecmeyen silte
  • Kollektörün kaçlık bide sen tarası yaptır başka bişeyde gerek yok

• Ark lar kollektor 7 lik dun itibari ile firmadan bir geldi biseylere bakti kendince defrost ayarini duzeltti biraz ve sonuc su cikti cihaz suyu isitiyo ama devir daim pompasi her yere esit miktarda suyu tasiyamiyo kararini verdi makina 0 cihaz ilk kisi wilo devir daim pompasi var pompanin ozellikleri 3 4 katli bir 80 m karelik binalara veriliyo ama yerden isitmada yetersiz kaldigi gozukuyo.Bilmiyorum belkide 2 ci bir pompa takmak gerekicek denge kabi ile birlikte bakalim durum bu dun 24.3 dereceye kadar isindi ev ama gece olunca 23,5 lara indi bir dahada 24 leri goremedim.Terasida en kisa zamanda halledicem isi yalitimi yaptiricam
  • 7 lik kollektörde 700 800 metre boru oluyormu 7×80

• 7 kollektore 500 m civari boru serilmis ark lar benim yanlis hesaplamisim.Ama hala tam isinamama sorunum devam ediyor isi pompasi 24 saat calissa bile tam isinma sagliyamadim ama sorun pompa isitmadigindan degil sirkulasyon pompasi suyu esit dagitamiyo evin bir bolumu isiniyo diger bolumu kuzey kutbu simdi kollektorden vanalari kisip artirarak ortak dagilimi bulmaya calisiyom sagolsun yapan firma debi ayari koymadi gerek yok diye masrafmis simdi kendi elimizle debi bulmaya calisiyorum,bilmiyorum belkide pompa yetersinz yada denge kabi gibi biseyle 2ci pompayi taktiricam bakalim deneme yanilma yontemi ile bulucaz ins tabi:D.Yeni yaptiricak arklara kullanici tavsiyesi olsun yere ne kadar cok boru serilirse o kadar dusuk isi ile isinirsiniz ama buda sirkulasyon sorununa neden oluyo yani iyi bir ayar lazim kollektorde muhakkak su debi ayari bulunsun yerler herhangi bir tas turu veya lamine parke yapistirma olan ama bu ikiside laminattan masrafli fakat kesinlikle deger laminat yaptiricaksanizda sapinizi cok duzgun yaptirin ve altina hic birsey sermeyin cosa gibi internet kontrollu bir termostat kullanmayin elektrik kesilirse tekrar kurmaniz gerekiyo kablosuz oda termostati yeterli ve tekrardan en onemlisi izolasyon

• Bu gun tekrardan konustum eve gelen ark la onunda ve kendi tespitimlede denge kabi ve 2 ci sirkulasyon pompasi takilmasina karar verdim tesisattaki su sirkulasyonu yeterli degil makina isitiyo ama sirkulasyonu yeterli degil her yere esit su dagilimi olmuyo birde kollektore su debisi takilacak her zone icin ayri ayri ve su debisi dengelenicek ins buda cozum olucak bakalim burdan yazarin yine sonucu
  • Kaç metrekareye 500metre boru sermişler bence boru miktarı az olabilir çünkü düşük sıcaklıkta kullanıyorsun 40 45 dir herhalde bu durumda daha sık olması gerekmiyormu.benim net 100 1metrekareye 560 serildi ama kömürlü kazan kullanacam belkide bende sorun yaşarım

• ev 90 100 m kare yerden olarak 7 bolgeli olarak serildi boru aralari 10 cm civari ve tahmini 500-600 mt boru kullanilmis daha once yanlis hesaplamisim boru miktari yeterli su an icin sorunu %90 oraninda tespit ettik simdi sira firma ile sorunu cozmeye geldi bakalim nasil bir tutum alicaklar.soruna gelince isitmada sikinti yok isi pompasi gayet yeterli isitiyor fakat yeterli su sirkulasyonu yok yada hizli degil.Ilk olarak kollektore su debi ayarlama icin her bolge girisine debimetre taktiricam ardindan denge kabida takilicak ve 2 ci bir devir daim pompasi biraz guclu ve sorunun tam olarak cozulucegini dusunuyorum.

Sizlerdende ricam yerden isitma kullanan varsa tesisati hakkinda bilgi verebilirmi denge kabimi var kombi motoru yeterlimi 2 ci pompalari varmi ve kac m karelik tesisatlar simdiden tesekkurler....
  • Inşallah sorununu kolaylıkla çöze bilirsin. Benim tam anlayamadığım döşenen yerin metrekaresimi 100 yoksa evin metrekaresini bu önemli eğer döşenen alan 100 metrekare ise 10 cm arayla mümkün değil ortalama 20cm olur ama eğer komple ev 100 ise normaldir.

• evin toplam m karesi yani boru dosenen alan 90 ile 100 m civari ve 10 cm aralikli dosendi.Sorunda su sekilde su her yere esit gitmiyor bazi odalara daha cok baziarinada nerdeyse hic gitmiyor cozumude su debisini ayarlamak cunku hatlarin hepsi ayni uzunlukta degil.Ama yapan firma sagolsun ucuza mal etmek icin debi metresiz kollektor takti guya her sey tamamdi onlara gore simdi ise kollektoru degistirelim diyolar ama bana 250 tl ye mal olurmus iscilik istemiyolarmis simdilik durum bu ben musteri olarak isinmak istiyorum diyorum ben ucuz kollektor takmanizi soylemdim diyorum siz onerdiniz bunu diyorum onlarda kendilerine kalmasin diye turlu laf cambazliklari yapiyorlar bakalim sonuc ne olcak yine burdan yazarim
  • Evet ark lar bizim teknik ekip keldi bakindi etti odalari kontrol etti oda termostatini kaldiralim diyo dedigini yaptik zaten calisan sistemdi 24 saat gecti yine 17 tl gunluk yakit yakti ve ev 20.5 derece telefon actim diyoki abi anca kendine geldi sistem bundan sonra isitmaya baslar ve yakmaz diyo saka gibiler 4 gun gecsin diyo anca isinicakmis ev benim kendilerine anlattigim seyleri bana geri anlatiyolar kisacasi bu isi kesinlikle bilmiyorlar tek bildikleri sey isi pompasi baglamak oda zaten klima gibi bisey cogu yerde baskasinin tesisat sucu tesisati yapana atiyolar ama bende tesisatta ellerinden ciktigi icin artik dolanip duruyolar yani kisacasi kollektoru elle ayarlamaya calisiyolar oda biraz su debisi degisse hemen odalar arasindanki sirkulasyon degisiyo ve tekrardan ayar istiyo saatlerce yani degistirmemek icin akla karayi seciyolar birde 2 ci pompa ve denge kabi sart.bakalim biraz daha gorusucem kendileri ile ve yine ayni seyleri yaparlarsa artik kendi imkanlarimla destiricem hakkimizda hayirlisi bakalim ben isin ehline denk gelemedim

• Borular 10 cm arayla serilmiş demiştin eminmisin hesap yapıyorum 7li kollektörde mümkün değil 90 100 m2 ye en fazla 560 mtre boru olur. Bunu da dikkate al bence inş. Eksik diildir

• Ben bir şeyi merak ediyorum aynı m2 lere sahip iki apartmanda benim dairemde 7 kollektor var diğerlerinde 6 . 6 kollektor olan dairelere daha a mi bkru döşenmiş ? Anlamına mi geliyor

• Bitane en fazla 80 metre olduğunu varsayarsak 6×80 7×80 Bu arada net yani boru döşenen metrekare nekadar

• ark lar borular eksik degil eminim net metreyi bilmiyorum ama 500 den fazla simdi sizlerden bir ricam olucak evindeki yerden isitma sisteminde 2 ci pompa olan ve denge kabi olan varmi varsa kullanici yorumunu yazabilirmi.Benim hep aklima gelen sirkulasyon pompasi yetersiz gibi cunku 3 odayi kapatir kapatmaz diger yerler aninda kendini belli ediyo isiniyo yani aklimada gelen su uzerindeki pompa isiyi her yere dagitamiyo yani sirkulasyonu yapamiyo 2 barda 45 derece calistiriyorum ama yaptigim arastirma (arastirma derken baya bildigin tesisatci oldum o kadar cok sey okudm yani)yerden isitma 500 m den sonra 4-6 bar calistirma veriyo cunku yerdeki su direnci yatay oldugu icin petekli sisteme gore daha fazlaymis ama benim isi pompasi 3 bardan sonra basinci aliyor buda araya denge kabi ve 2 ci sirkulasyon pompasi koyarak geciyo sizden istegim bunu kullanan varsa memnuniyetini yazssin....
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.