Şimdi Ara

***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU] (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.919
Cevap
83
Favori
287.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benjamin_09 B kullanıcısına yanıt

Muteahit tesisatcinin yillardir bu isi yaptigini savunuyor. Bekleyin dedi bekleyince isinacakmis diyor.

• yilmazc Y kullanıcısına yanıt

Ben sizin yerinizde olsam noterden ihtarı çoktan çekerdim. Resmi belge şart, adam akıllı sil baştan yapılmaya şuan 50-100 bin masrafı vardır. 140 m2 civarında ki dairemde 7 vana ve bence bu bile az. Sizin nereden baksanız 15 vanaya ihtiyacınız var şahsi fikrim denge tankı ve ek sirkülasyon pompası ile. 2 katlı yerlerde ısınmanın yolu azdır.

hem 2 katlı hemde toplam 6 vanalı, üzgünüm ama 100 derece ile çalışırsa anca ısınırsınız. Çözüm çok zor artık, yıkıp dökmeden yapılması imkansız, size bol sabır dilerim.

Not: yapıcaz edicez halledicez laflarına kanmayın, resmi belge alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Styric -- 14 Ocak 2022; 18:19:27 >
  • Akusta42 A kullanıcısına yanıt

Yerden ısıtmada evi alırken müteahhit yer karosu tavsiye etti ama biz dinlemedik parke yaptırdık. yalnız parkenin altına şilte yerine tırtıklı rulo kağıt kullandılar. eğer parke altı şilte varsa buda ısınmaya bir engeldir. mantolamanız iyi değilse ve diğer yerlerden ısı kaybı varsa bunları çözmeniz gerekir. bizim pvc pencere kanatlarını bir kaç mm küçük yapmış şerefsiz herif. oda ısınmıyor aklımızada gelmiyor plastik pencerenin rüzgar alacağı önledik şimdi o odada ısınıyor. birde halı kullanımını en aza indirmelisiniz. kollektörden vana ayarlarınıda dediğim gibi kontrol ederek ayarlamaya çalışın. benim bütün odalarda yere ellediğimde ısıyı hissedebiliyorum. sizin sistemde problem var herhalde benim ev 3 -4 saat içinde 22 den 23 dereceye kadar çıkıyor. kolay gelsin. Birde bu doğalgaz işi ve pprc borular çıktıktan sonra bu işten anlamayan düz su tesisatçıları bu işleri yapmaya başladılar. oysa kalorifer ustalığı başka bilgi gerektirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lesutom -- 15 Ocak 2022; 12:40:9 >

• İyi günler bosch condens 2500 kombi kullanıyorum , tesisatim yerden ısıtma ancak kombinin esanjoru belirli periyotlarla tortu yüzünden tıkanıyor ve bu yüzden sıcak su kullanımı esnasında soğuk sıcak soğuk sıcak olacak şekilde dalgalı akıyor, esanjoru temizleyince sıkıntı kalmiyor, ayrıca isinma ile ilgili herhangi sorun yaşamıyorum, esanjor de tortu oluşumunu nasıl engellenir ya da en aza indirilir bilgisi olan varsa sevinirim, ev 110 metrekare civari , 6 tane ayri hat var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • erhansenrtv E kullanıcısına yanıt

Hava ayırıcı ve tortu tutucular var onlardan taktırabilirsiniz

• merhaba yerden ısıtma boruları 50 dereceye kadar ısı uygulayabiliyormuşuz kombi üzerinden bu doğrumu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kir-pi

Hava ayırıcı ve tortu tutucular var onlardan taktırabilirsiniz

Bunlar hakkında nerden bilgi alabilirim

Merhaba hocam bende de bosch condense 2200i kombi var. Bendede ısınma sorunu vardı tesisattan inşaat pisliği çıktı. Kombinin ana eşanjöründe büzülme yapmış pislikten dolayı( resimde silindir yerlerin belli olmaması lazım) . Bosch yetkili servisi yerden ısıtmada bosch buderus un silindirik eşanjörü sıkıntı yaratıyor tavsiye etmiyorum dedi. Kombiyi almadan önce keşke bize danışsaydınız dedi. Size tavsiyem sistemi temiz tutun benim hala sistemde kum var tekrar temizlenmesi gerek.
    Yoksa eşanjör değişimine kadar gidiyor işler. ***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU]

• Teşekkür ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: nofearnomercy

Merhaba hocam bende de bosch condense 2200i kombi var. Bendede ısınma sorunu vardı tesisattan inşaat pisliği çıktı. Kombinin ana eşanjöründe büzülme yapmış pislikten dolayı( resimde silindir yerlerin belli olmaması lazım) . Bosch yetkili servisi yerden ısıtmada bosch buderus un silindirik eşanjörü sıkıntı yaratıyor tavsiye etmiyorum dedi. Kombiyi almadan önce keşke bize danışsaydınız dedi. Size tavsiyem sistemi temiz tutun benim hala sistemde kum var tekrar temizlenmesi gerek.
    Yoksa eşanjör değişimine kadar gidiyor işler.
    Yarin esanjor temizliği icin acinca onada bakicam bakalim herhangi bir deforme var mı insallah deforme yoktur.

manyetik tortu tutucu kullanmanız gerekmekte.

Tiemme Tm-Mag

CALEFFI XS

ucuz olsun dersen Renotto Magy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Styric -- 17 Ocak 2022; 20:37:10 >
  • Merhaba geçen hafta 1 gün elektrik kesintisi oldu ve yerden ısıtma sistemi çalışmıyor
    Kat kollektörünü kapattım fakat 1 tanesi değişmedi hepsi sıfıra çıktı o sanki takılı kaldı ne yapabilirim
    Fotoğrafta sağda görülen kollektör
    ***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU]

Edit:yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byakut -- 29 Ocak 2022; 0:46:11 >
  • Merhabalar. Aydın'da 70+70 m2 dubleks ev yapıyoruz. yerden ısıtma döşenecek 2 haftaya kadar karar vermemiz gerekiyor.

Boru markası gerçekten çok önemli mi?

Sadece alt kata, straforun altına yalıtım keçesi koymak mantıklı olur mu? (zemin altında dolgu var)

Borular spiral mi döşenmeli Z şeklinde mi? Anladığım kadarıyla sıcak su, ort. 80m'lik borunun yarısında soğuyor, onun için döşenme şekli önemli diye düşünüyorum.

Bir de Aydın'da tesisatı döşemek için tavsiye edeceğiniz biryer var mıdır?

şimdiden teşekkürler

• extreme190601 E kullanıcısına yanıt
    www.termofh.com/index.php bu firma Ankara da guray bey ile temasa geçip proje hizmeti de alabilirsiniz. Isitma çok önemli ilk yatırım maliyeti gözünüzü korkutmasın. İlleri dönük çok önemli bi yatırım. Oda Kontrol sistemleri ile beraber alın. Hem konfor yaşarsınız hem de cüzdanınız rahatlar

• nofearnomercy kullanıcısına yanıt

Bu bahsettiğiniz olayı buderus gb012 kombi ile yaşıyorum. Kombi sürekli kısır döngüye girmiş gibi 65 e kadar ısıtıyor çok hızlı sonra da 38 e kadar soğuyuncaya kadar duruyor. BenimECA kombi sürekli sabit sıcaklıkta tutarak evi ısıtıyordu bunda ise sürekli etekleme yapıp duruyor. Bu nasıl modülasyon bu nasıl yoğuşma. Ev ısınmıyor bir türlü. Sizde son durum nedir?

• l.a.c.i.w.e.r.t kullanıcısına yanıt
    Yeni aldığım evin tesisatından kum ve talaş artıkları çıktı. Filtre tıkandığı için aniden yükseliyor ve 10 dakika alevi söndürüp beklemeye geçiyordu. Bunun farkına 2 ayda varıldı malesef. 2 kere makineyle temizlendi tesisat ama hala pislik çıkıyor. Kombinin eşanjörü büzüşme yaptı pislikten. Benim kombi bosch silindirik eşanjörlü ve yerden ısıtmaya uygun değilmiş. Forumdan tavsiye etmişlerdi ama maalesef yanlış tercih yaptım. Kombilerde pahalandı değiştirme fırsatım olsa eca veya baymak alırdım.
    Sizin kombi tam yoğuşmalı değil galiba. Eşanjörü silindirik değil. Size tavsiyem kombi alt filtresini ve tesisatı kontrol ettirin.

• nofearnomercy kullanıcısına yanıt

Evet bu kombi premix yığılmalı değil. Benim sıkıntı tesisat kaynaklı muhtemelen. Su rahat dolaşamıyor. Mobil sistem yapmişlar ama kolektör yok. Ekleme ile bağlamışlar herhalde. Alt filtreleri temizledim dün. Pekbirşey çıkmadı. Antalya gibi yerde 10 derece hava var 60 la yakınca anca ısınıyoruz. Onda da kapılar kapalı duruyor. Koridordan soğuk esiyor.

• Merhabalar,

Site de yerden ısıtmalı(petekli) dairede odanın birisinden alt kata su damlatıyor bir usta getirdik kırmaktan bahsetti bu borular kırmadan değiştirilemez mi?

• Yılmaz yüksel Y kullanıcısına yanıt

Hocam yerden ısıtma mı yoksa petekli mobil sistem mi? mobil sistem ise ve problemli hat biliniyor ise dış kılıf içinden diğer boru değiştirilebilir, tabi bir yerlerde ezilme vs yok ise. Yerden ısıtma ise kırmadan tek çaresi kaçak önleyici sıvı ile kurtarabilirsen kurtarırsın. yok öyle kurtulmuyor ise kırmak şart.

• 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.