Şimdi Ara

YERÇEKİMİ MOTORU (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
4
Favori
22.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: upgrade

    S.A arkadaşlar elektriği keşfedildikten sonra insan hep sonsuz enerjiyi bulmaya çalışmış, hala da çalışıyorlar mıknatıs kulanarak- veya havada binlerce km hızla hareket eden cisimlerden yararlanarak filan işte ama hala ortada birşey yok. ama dünyamız varolduğundan beri sonsuz bir güç ile etrafında, güneşin etrafında galaksimiz ile birlikte dönüyor. bunuda bildiğim kadarı ile yerçekimi sağlıyor ya da bir çekim kuvveti. ama biz yeryüzünde sonsuz olan yerçekiminden yararlanıp böyle bir sistem yapabilirmiyiz (sonsuz bir yerçekimi varken biz bunu neden kullanmayalım?) benim beynimde dolaşan bir kaç fikir var bunları maddiyatım yettiği kadar deneye dönüştürmeye çalışıyorum ama tek beyin yetmiyor ufkumu açıcak, düşünce ufkumuzu genişletecek beyinler gerekiyor sizden istediğimde bu biraz düşünce en basit olarak. aksi düşüncelerede yer veriniz buda yararımıza olacağınıda düşünüyorum.

    Bu yazdığım cevap aynı zamanda bu başlığa yazı yazmış tüm kişilere hitaben de aynı zamanda kaleme alınmıştır.

    Bir fizikçi olarak bu konu hakkında işin en temelinden bahsetmek ve neredeyse herkesin gözden kaçırdığı ince bir detaya değinmek isterim. O da şudur:

    Herhangi bir ALAN'da periyodik veya periyodik'e yakın bir DEĞİŞİM YOKSA, o alan sayesinde herhangi bir enerji kazancı sağlamak da mümkün değildir.

    Bu bahsedilen alan Yerçekimi alanı olabilir, elektrik alan olabilir veya manyetik alan olabilir. Doğada/Fizikte bilinen başka tip bir alan da yoktur. Sadece bu 3'ü vardır. (Hatta elektrik ve manyetik birbirleriyle oldukça ilintilidir. Hakeza bu ilişki sayesinde adı Elektro-Manyetik Teori" denen ilişkiler bütünü ortaya çıkmıştır)

    (Gerçi atom fiziğinde atomik boyutlarda zayıf ve güçlü çekirdek çekim alanları mevcuttur ancak bunlar etkilerini atomik boyutta gösterir. İngilizceleri: Weak Nuclear Force ve Strong Nuclear Force veya attraction)

    Değişim olmayan bir yerçekimi, elektrik veya manyetik alanda herhangi bir parçacığın yaptığı tam bir periyodik hareketi izler ve parçacık üzerinde oluşan tüm kuvvet vektörlerini parçacığın geçtiği yol boyunca integral ve calculus hesabıyla toplarsanız sonuçta kocaman bir SIFIR rakamını elde edersiniz. Yani herhangi bir NET KAZANÇ YOKTUR.

    Çevremizde tüm cihazlar da bu bahsedilen parçacık, yani atomlardan oluştuğu için atomların kombinasyonu ne olursa olsun, sabit yerçekimi, elektrik veya manyetik alana maruz kalan hiçbir makine, alet veya cihaz net bir iş kazancı ortaya çıkaramazlar.

    Yani burdaki temel fikir şudur: Eğer sabit bir yerçekimi, elektrik veya manyetik alana maruz kalan tek bir atomdan bile net bir iş kazancı elde edemiyorsak, trilyonlarca atomdan müteşekkil envai tür yapılmış alet, cihaz, makine'den de herhangi bir umut beklememiz lazım. Çünkü maddenin temeli olan atomlarda bile yok maalesef bu tarz bir davranış şekli.

    Atomların bu davranışını çok detaylı gözlemleyerek fizik formüllerini bulan değerli fizikçiler en nihayetinde tüm bu formüllerin birbirleriyle uyum içerisinde korunum kanunları denilen üst kanunlara uygun davrandıklarını açıklamışlardır.

    Nedir bu korunum kanunları ?

    Enerjinin korunumu kanunu.
    Kütlenin korunumu kanunu (enerji ve kütle einstein'ın meşhur E = MC^2 formülüne göre birbirlerine dönüşebilir)
    Elektrik yükünün korunumu kanunu.
    Momentumun korunumu kanunu.
    Açısal momentumun korunum kanunu.

    gibi..

    (Birde aynı zamanda 'Entropi kanunu' vardır yine atomların gösterdiği bir davranış olarak. Entropi birçok değişik şekilde tabir edilebilinir. Bir tariflerinden biri de şudur: "Evrende toplam mekanik enerjiye çevrilebilecek enerji miktarı sürekli azalmaktadır" der. Buna yakın bir tabir de şöyle yapılabilinir: "Enerji daima en kalitesiz enerji tipi olan ISIya dönüşme eğilimindedir")


    Dolayısıyla hepinize bir sorum olacak:

    Yerçekimi alanında periyodike yakın bir değişim var mı ? Yani ivmesi yaklaşık 9.8 metre bölü saniye kare olan yerçekimi alanı herhangi sabit bir noktada mesela atıyorum bir saat boyunca 8 gibi bir değere düşüp ondan sonra 1 saat sonra da bu sefer 10 gibi bir değere yükseliyor mu ? Hayır yükselmiyor, sürekli sabit kalıyor. Dolayısıyla fizikteki bu alan teorisine göre bu tip sabit bir alanda bulunan dizaynı ne olursa olsun herhangi bir alet, makine, cihaz sayesinde NET bir mekanik enerji elde etmek mümkün değildir. Neden ? E dedimya cihazları, makineleri, aletleri oluşturan tek bir atom bile bu davranışı gösteremiyor, neden trilyonlarca atomdan müteşekkil herhangi biz dizayna sahip bir alet, cihaz veya makine bu davranışdan daha farklı bir davranış ortaya koysun ?

    Sizlere bir soru daha sorayım mesela:

    Elinizdeki mıknatısların yarattığı manyetik alan belli bir periyod dahilinde DEĞİŞİYOR mu ? Cevap: Hayır değişmiyor mıknatısların da sağladığı manyetik alan evet belki mıknatıstan uzaklaştıkça azalıyor ancak periyodik bir şekilde yani bir sinüs dalgası veya bir kalp atışı gibi alan şiddeti mıknatısa sabit herhangi bir noktada değişmiyor hep sabit bir değerde kalıyor öyle değil mi ? Hah işte böyle bir alandan da ekstra enerji kazancı elde edemessiniz.

    Ha o zaman bu elektrik, manyetik veya yerçekimi alanlarındaki değişimi biz yaratmaya çalışalım derseniz de cevap: O alandaki değişimi yaratmak için kaybettiğin enerji o değişim sayesinde elde edeceğin kazanca eşit olmak zorundadır. Yani yine net kazanç sıfırdır.




  • termodinamiğin kanunları pat diye insanın yüzüne vurur. toplam enerji değiştirilemez ancak birbirine dönüştürülür. yani bu ne demek? mesela siz elektrik enerjisi üretmek istiyorsanız sistemden çıkacak enerji toplamı ile sisteme girecek enerji toplamı birbirine eşit olmalı. belli miktar elektrik enerjisi alabilmeniz için belli miktar başka bir enerjiyi kullanmanız şart. girdi ile çıktı miktarı eşittir.

    hatta bugün bir otomobil motorunun verimi %35 ken yani verdiğiniz yakıtın ancak %35 ini kullanabiliyorken üstelik bu yakıtın ısı kaybını, sürtünmesini v.s atarsanız bile maksimum %80 verim alınabiliyor. buda bir termodinamiğin kanunudur. bir sistemde enerjisi çok enerjisi aza doğru hareket eder.

    sonsuz enerji, sınırsız enerji, yüzde yüz verim gibi kavramlar evrenin kanunlarına aykırıdır, yenilemez.

    ancak değişik bir enerji şekli kullanarak üretim yapılacaksa olabilir.




  • Maalesef bilimden gelen insanlar bilimin ,düsüncenin önünü tikiyor gerçekten üzücü... Yerçekimi motoru neden olmasin? imkansizmi? hayir degil tabiki... Sadece nasil yapilacagi bilinmiyor. Ancak formülü ögrenenler bunu yapmis bile..

    https://www.youtube.com/watch?v=980UZtrzuC8

    Yani 400 kglik(400*9,8=3920N luk) bir yükü,
    100 kglik(100*9,8=980 Nluk) bir kuvvetle kaldirsak ve toplamda 2 saniyede 3920-980= 2940 N luk bir kuvvet elde etsek yerçekimi motorunu yapmis olmazmiyiz?
     YERÇEKİMİ MOTORU


    Evet oluruz. BUnu kaldiraç sistemiyle yapmak mümkün ve Romanyali vatandas bunu basarmis...

    Güç üretebilen bir motor(alternatör) kasnagina sarili 76 kiloyu 1 metrede 1 saniye assagiya birakirsak alternatör 76*9,8=744,8=745 joule=745 wattlik enerji üretir..

    peki 400 kg için kaç watt kazaniriz? Watt=400*9,8=3920 watt yani 3,92 kwlik kazancimiz olur..
    bunu 4 lü makara sisteminde yukari çekmek için harcayacagimiz güç=100*9,8=980watt yani 0,98 kw dir.

    demekki 2 saniye içinde 3,92 kw üretip 0,98 kw harcariz..net olarak 2,94 kw kazancimiz olur 2 saniyede.. saniyedeki kazancimiz ise 1,47 kw olur... yani 1saatte 1,47 kwlik enerji üretiriz. 24 saatte ise 35,28 kwlik enerji demektir. Bu ise nerdeyse 2 evin elektrik tüketimine esdeger bir rakamdir..

    Bu sekilde yerçekimi motoru yapmis oluruz.

    Bir güç kaynagiyla yüke 100 nluk kuvvet uygulayan motoru çalistiran akü kontrol edilebilir... Bu sekilde sistem gelistirilebilir..

    Eger makara sistemi 4lü degil de 8li olursa verim çok daha fazla olur...

    Bir diger yöntem ise hizla inen yükü yine ayni kuvveti uygulayarak yavasca yukari çekmektir..

    Güç=kuvvet*metre/saniye olduguna göre,
    400 kglik yükü, 1 saniyede assagiya indirip 400*9,8=3920 wattlik enerji elde ederiz..

    Peki bunu ayni kuvvetle 10 saniyede yukari çekersem harcayacagim enerji neolur? 400*9,8/10=392 watt olur...

    yani 10+1=11 saniyede 3920-392= 3528 wattlik net güç kazancim olur..

    11 saniyede 3,52 kwlik kazancim olursa 1 saniyede 0,32 kw/saatlik enerji üretmis oluruz..

    24 saatte (24*0,32) 7,68 kwlik bir enerji yapar bu da küçük bir evin enerji ihtiyacini karsilayabilir..

    Yani demem oki imkansizdir yapilamaz gibi söylemlerle ,düsünce yollarini kapatmak dogru degildir.. Kuvvetin oldugu yerde güç de vardir. Önemli olan bu kuvveti güce dönüstürmektir...

    Makara sistemi, bu yöntemlerden sadece biridir.. Insan oglu düsünmeye devam ettigi sürece diger yöntemleri de er ya da geç bulacaktir..

    Not :Bu konuları amatör çalışmamda incelemiş ve forumda yayınlamışdım..
    http://forum.donanimhaber.com/m_11499398/mpage_2/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 9 Şubat 2016; 0:19:03 >




  • Ozan Artun O kullanıcısına yanıt
    Maalesef yapamamışlar.

    O makineyi oluşturan herbir atomun sabit ve değişmeyen yerçekimi alanında yapabilecekleri hareketlerin hepsi bellidir ve bu hareketler içerisinde hiçbiri net enerji kazancı davranışı göstermez.

    Tek bir atom bile bu özelliği gösteremiyorsa trilyonlarca atomdan oluşan o kayışlı kasnaklı saçma sapan makine de böyle bir davranış gösteremez.

    Dikkatli inceleyin bu arada o makinede elbetteki hesap hatası ve fizik formüllerinin yanlış anlaşılarak kullanımı var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ozan Artun


    Güç üretebilen bir motor(alternatör) kasnagina sarili 76 kiloyu 1 metrede 1 saniye assagiya birakirsak alternatör 76*9,8=744,8=745 joule=745 wattlik enerji üretir..

    peki 400 kg için kaç watt kazaniriz? Watt=400*9,8=3920 watt yani 3,92 kwlik kazancimiz olur..
    bunu 4 lü makara sisteminde yukari çekmek için harcayacagimiz güç=100*9,8=980watt yani 0,98 kw dir.

    demekki 2 saniye içinde 3,92 kw üretip 0,98 kw harcariz..net olarak 2,94 kw kazancimiz olur 2 saniyede.. saniyedeki kazancimiz ise 1,47 kw olur... yani 1saatte 1,47 kwlik enerji üretiriz. 24 saatte ise 35,28 kwlik enerji demektir. Bu ise nerdeyse 2 evin elektrik tüketimine esdeger bir rakamdir..

    Bu sekilde yerçekimi motoru yapmis oluruz.


    Kayış kasnaklı ağırlıklı sistemde yapılan hesap hatası şu:

    Büyük ağırlığın 1 metre yukarı çıkabilmesi için diğer taraftaki ipi de bu sefer 4 metre çekmek lazım.

    Birde dikkatimi çekti fizikteki güç ve kuvvet kavramları yanlış kullanılmış.

    Kuvvet = Kütle x ivme

    Güç = Enerji / Geçen Zaman
    veya terimler yer değiştirilirse Güç şu şekilde de ifade edilebilinir: Güç = Kuvvet x Hız

    Güç hesabı yaparken ağırlıkların katetmesi gereken mesafeyi de hesaba katarsanız net kuvvetin SIFIR olduğunu görebilirsiniz.




  • Peki ozaman yükün yavaş yukarı çekilmesi örneğine itirazınız nedir?burada net güç kazancı yokmu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ozan Artun O kullanıcısına yanıt
    İlk kısım nasıl olsa yanlış olunca gerisini okumamıştım.

    400 kg ağırlığın 1 metrelik irtifaya göre sahip olduğu potansiyel enerji 3920 joule'dur.

    Cisim aşağı inip yavaşça yukarı çekilirken de cismin her saniye kazandığı potansiyel enerji "Enerji = Kütle x ivme x mesafe" formülüne göre 400 x 9.8 x 0.1 yani 392 joule.
    Çünkü 1 metrelik mesafeyi 10 saniyede katediyorsa her saniye 10 santimetre yükseliyor demektir.

    1. saniye: Cisme toplamda 10 santimetre irtifa kazandırmak için gereken minimum enerji 392 joule
    2. saniye: Cisme toplamda 20 santimetre irtifa kazandırmak için gereken minimum enerji 784 joule (Yani her saniye 392 Joule artıyor)
    3. saniye: Cisme toplamda 30 santimetre irtifa kazandırmak için gereken minimum enerji 1176 joule
    4. saniye: Cisme toplamda 40 santimetre irtifa kazandırmak için gereken minimum enerji 1568 joule
    5. saniye: Cisme toplamda 50 santimetre irtifa kazandırmak için gereken minimum enerji 1960 joule
    6. saniye: Cisme toplamda 60 santimetre irtifa kazandırmak için gereken minimum enerji 2352 joule
    7. saniye: Cisme toplamda 70 santimetre irtifa kazandırmak için gereken minimum enerji 2744 joule
    8. saniye: Cisme toplamda 80 santimetre irtifa kazandırmak için gereken minimum enerji 3136 joule
    9. saniye: Cisme toplamda 90 santimetre irtifa kazandırmak için gereken minimum enerji 3528 joule
    10. saniye: Cisme toplamda 100 santimetre irtifa kazandırmak için gereken minimum enerji 3920 joule

    Yani yine başlangıçtaki enerji miktarına geri döndük. Sıfıra sıfır elde var sıfır durumu.

    Watt, Enerji, Kuvvet hesaplarını yanlış yapıyorsun. Bunları dikkatlice öğrenirsen böyle basit şeylerde hata da yapmamış olursun.

    Evet cismi yavaş yavaş yukarı çıkartmak için 10 kat daha az güç sarfetmek gerekir ancak bu sefer bu işi 10 kat daha uzun sürede yapmak zorunda olduğun için toplamda harcanan enerji yine aynı oluyor.

    -----------------------------------------------------------------------------------

    Ekstra bilgi olarak:

    Bir mekanik sistem birçok değişik yönden incelenebilinir.

    Aslında 2 tane ana yöntem vardır:
    1) En bilindik Newton ve F = ma'nın kullanıldığı vektörel hesaplama yöntemleriyle.
    2) Leibnitz'in ortaya koyduğu, sistemlerin Potansiyel ve Kinetik Enerji kavramlarıyla da açıklanabilineceği yaklaşımla.

    (Bu 2 farklı yaklaşım matematiksel olarak özdeştir bu arada. Yani problemi çözmek için yapılan işlemler farklı olsa dahi bulunan sonuçlar aynıdır)

    Newton ve Leibnitz'den sonra 1800'lü yıllarda tarihsel olarak mekanik sistemlerin hesaplamasında Leibnitz'in enerji yaklaşımının matematiksel olarak daha fazla olanak sağlayan bir yöntem olduğu görüldüğü için meşhur bilimadamlarından Lagrange ve Hamilton bu işi daha da geliştirerek şu anda üniversitelerin fizik bölümlerinde okutulan "Klasik Mekanik" dersinin müfredatını oluşturmuşlardır.

    "Klasik Mekanik" (yani Newton mekaniği) konusunda Hamilton'un bulduğu matematiksel ilişkiler bütünü, daha sonra "Kuantum Mekaniği"nde de sistemin ana çatısını oluşturarak atomik sistemlerin enerji mekaniğini açıklayacak ve adına "Hamiltonian" denilecek olan yapıyı oluşturur.

    Lise müfredatının fiziğinde hem Newton hem de Leibnitz'in yöntemi karışık olarak ve işin matematik kısmı gayet basit tutularak öğretilir. Bu konuların özünde gayet ağır bir matematik ve esasen hep diferansiyel denklemler ve bu diferansiyel denklemlerin çözümleri vardır.

    Velhasıl bilim tarihi heyecan vericidir azizim.




  • Buzz Lightyear B kullanıcısına yanıt
    Senin mantıkla yola çıktığımızda 100 kmyi satte 90 km hızla giden araçla, aynı 100 kmyi saatte 200 km giden aracın aynı yakıtı yaktığı sonucuna varırırz....

    Çünkü 2 sinin de yaptığı iş aynıdır.. İş= kuvvet*mesafe..

    ama gerçekte birisi 5 litre yakarken diğeri 15 litre yakar..

    neden ? çünkü hızlı gidenin saniye başına harcadığı enerji daha fazladır da ondan...

    Burada da kelime oyunuyla saniyede 0,1 metreyle 10 saniyede 1 metre durumunu karşılaştırmışsınki ikisi de aynı şeydir..

    Arkadaşım

    1 saniyede 1 metre gitme durumuyla
    10 saniyede 1 metre durumunu karşılaştıracaksın ve ikisinin aynı olmadığını göreceksin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 10 Şubat 2016; 1:54:26 >




  • Ozan Artun O kullanıcısına yanıt
    10 saniyede 1 metre giderken de saniye başına 392 Watt enerji harcıyorsun.

    Güç = Enerji / Geçen Zaman

    Her saniye boyunca sarfedilmesi gereken enerji ne kadar ? 392 Joule kadar.
    Peki bu ne kadarlık bir sürede gerçekleşmiş ? 1 saniyede

    Koy formüle bu değerleri: Güç = 392 Joule / 1 saniye... yani 392 Watt

    Hadi peki senin de gölün olsun Watt cinsinden yazalım:

    1. saniye 392 watt
    2. saniye 392 watt
    3. saniye 392 watt
    4. saniye 392 watt
    5. saniye 392 watt
    6. saniye 392 watt
    7. saniye 392 watt
    8. saniye 392 watt
    9. saniye 392 watt
    10. saniye 392 watt

    Enerji sarfetmek zorundasın. Bu da toplamda 3920 Watt ediyor. Sıfıra sıfır elde var sıfır durumu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ozan Artun


    Senin mantıkla yola çıktığımızda 100 kmyi satte 90 km hızla giden araçla, aynı 100 kmyi saatte 200 km giden aracın aynı yakıtı yaktığı sonucuna varırırz....




    Hayır öyle bir sonuca varmayız. Hızlı giden araç daha çok Hava sürtünmesine ve mekanik sürtünmeye maruz kaldığı için daha çok yakıt yakmak zorunda.

    Hızlı giden aracın yaktığı ekstra yakıt yavaş giden araca nazaran atmosferin sıcaklığını daha FAZLA arttırır. Kayıp enerji de burda. Çünkü sürtünme en nihayetinde ısıya dönüşür.

    Yani hızlı giden araç daha hızlı olduğu için daha fazla sürtünme kuvvetine maruz kalır ve daha verimsiz bir modda çalıştığı için daha fazla yakıt yakmak zorunda kalır.

    Yavaş olan araç ise nispeten daha az sürtünmeye yani dirence maruz kaldığı için tabiyatıyle daha az yakıt tüketir.

    Lakin bizim bu kayış kasnaklı sistemde sürtünmeyi falan hesaba katmadık elbette. Bu farklı.




  • Hocam haklı olduğun taraflar var gibi... güçle enerji birbirinden farklı.
    Anladımki Güçle oynayarak enerjiyi arttırmamız mümkün değil.. Tıpkı torkla oynayarak gücü arttıramadığımız gibi.. çünkü çarkla torku arttırıyoruz ancak gidilen yol azaldığı için güç değişmiyor bu da buna benziyor...

    Özetle
    3920Nm / 1 sn de olsa
    3920Nm /100 sn de olsa enerji değişmiyor ... 3920 Nm kapı gibi sabit duruyor orda. . Bilgilendirme için teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 10 Şubat 2016; 2:00:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ozan Artun O kullanıcısına yanıt
    Aslansın kaplansın Ozan'ım.

    Bu arada bende senin evi ısıtmayla ilgili yaptığın çalışmaları okudum helal olsun diyorum, tebrikler, çalışmalarında başarılar diliyorum.

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlatmisiniz .. 10 yillik konu ya .. masallah :D bir fizikci olarak okudukca hem guluyor, hem kiziyorum. "olmaz" kelimesini kullanmamaya calisiyorum, ancak bu konularda olay belli . olmaz . enerji yoktan var olmaz, sadece form degistirir. ve enerjinin evrede sadece iki formu vardir , potansiyel ve kinetik enerji. ve bunlar da gozlemci duzlemine gore degerlendirilir.

    basinda *sinirsiz* *bedava* *free* gordugunuz hicbir iddiaya inanmayin. bu adamlarin cogu cihazlarinin ise yaramadigini biliyorlar ve isten anlamayan yatirimcilari kandirmayi amacliyorlar. youtubeda gordugunuz seylerin bircogu dolandiricilik tesebbusleri sadece.
  • Evet ama hiç belli olmaz .adamın biri birgün yerçekim destekli devirdaim makinasını bulur dünya değişir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  YERÇEKİMİ MOTORU


    Peki hocalar burdayken soralım...

    Şimdi bir kuvvet, 76 kglık bir yükü, saniyede 1 metre yukarı çekerse, 76*9,8=745 wattlık bir iş yapmış olur...

    peki bunu elektrik tüketimiyle değerlendirecek olursak şu tesbitimiz doğrumudur?

    745 wattlık enerji 1saniyede üretilen enerjidir. bu enerjinin 1 saat(1 saat =3600 sn) yönünden değeri 745/3600= 0,207 watt / saniyedir..

    bu sebeple 1 motor 3600 saniye boyunca 0,207 wattlık tüketim yaparsa,
    3600*0,207=745 watt/ saatlik tüketim yapar..

    yani 1 beygir gücündeki Cos fi si 1 olan motor , 1 saat çalıştığında 745 watt/saat lik enerji tüketir...
    Bu damı gol değil şimdi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 10 Şubat 2016; 14:36:50 >




  • Ozan Artun O kullanıcısına yanıt
    Bu tarz enerji üreten makineleri tasarlarken dikkatli olmakda fayda var.

    Çünkü kötü niyetli kişiler aşağıdaki şekilde tarif ettiğim gibi bu makineyi eğer tersine çalıştırırlarsa bu sefer makine enerji üretmekten ziyade maazallah evrendeki enerjiyi soğurur yokeder.

     YERÇEKİMİ MOTORU
  • Evren biter enerji bitmez...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ozan Artun


    bu sebeple 1 motor 3600 saniye boyunca 0,207 wattlık tüketim yaparsa,
    3600*0,207=745 watt/ saatlik tüketim yapar..

    yani 1 beygir gücündeki Cos fi si 1 olan motor , 1 saat çalıştığında 745 watt/saat lik enerji tüketir...
    Bu damı gol değil şimdi



    3600*0,207= 745 watt/saat değildir.

    Birimleri de denkleme yazarsak 3600 sayısının "saniye" kısmı formüle koyulmamış

    Doğrusu şöyle olmalıydı:
    3600 saniye x 0,207 Joule/saniye = 745 Joule. (saniyeler birbirini götürür)

    Eğer watt/saat den "Watt-Saat" birimini kastediyorsan da o zaman doğru hesaplanışı şudur:
    1 saat x 0,207 watt = 0,207 Watt-Saat

    Yine Joule'ler Watt'lar birbirine girmiş. Ozan artık şu Enerji, Watt, WattSaat, Kuvvet, Mesafe hesaplarını dikkatli yap gözünü seveyim.

    1 beygir gücündeki bir motor ise 1 saat boyunca sürekli maksimum performansda çalışır ve yük kaldırırsa, (yani iş yaparsa) minimum 2682 KiloJoule enerji harcar.
    Yani bu da 745 Watt-Saat'e denk gelmektedir. Watt/saat değil.

    Watt-Saat demek Watt x zaman demektir. Watt bölü zaman değil.




  • vflzfv V kullanıcısına yanıt
    Tabikide Solidworks çalışmanın taslaklarını atarsanız çizimde yardımcı olabilirim istediğiniz şekilde çalıştırıp animasyon alabiliriz tabi mantık hatası yoksa :)

    bu enerji konusunda çok çalışma var en mantıklısı yer çekimi ve suyun kaldırma kuvveti olduğunu düşünüyorum bende ama burdaki en büyük sorun suyun basıncını ayarlamakta basıncı ayarlanabilen bir odada bu işlemler yapılırsa sanırım bu şekilde enerji üreten bir döngü yapılabilir ama o basınçta başka sorun çıkar mı bilemem ?
    Enerjiyi yoktan var edemediğimiz için her fikrin zararını düşünmek lazım rüzgar gülleri bile bulunduğu bölgedeki akan rüzgarların değişmesini sağlıyor tabi görülmeyen etkilerden bahsetmeye gerek bile yok (Kelebek etkisi) biraz daha düşünmek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mihendisiz -- 11 Şubat 2016; 0:03:06 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.