Şimdi Ara

Yep Yeni Yaris D4D (224. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.582
Cevap
10
Favori
294.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 222223224225226
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ses 2000 devirden sonra da devam ediyor mu?
    Yeni başladıysa normal değildir muhtemelen.
    Gerçi sesi yeni farketmiş de olabilirsin.
    Ben muhtemelen böyle bir sesi farketmem çünkü radyom hep açık
  • quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

Selam erincar,

Ses 2000 devirden sonra da devam ediyor mu?
    Yeni başladıysa normal değildir muhtemelen.
    Gerçi sesi yeni farketmiş de olabilirsin.
    Ben muhtemelen böyle bir sesi farketmem çünkü radyom hep açık

Dostum, merhaba.

2000-3000 devir arasında denk geldi. Ben de şans eseri duydum, ayağımı gazdan çekip bastığımda farkettim ilk. yani gaz yerken çıkıyor bu ses. çok çok hafif, belki servise bile duyuramam ama işte denk geldi ama çekişte ya da yakıtta falan bir problem yok. bakalım bir sorun çıkarsa da garanti bitmeden çıksın =)

• Üstat bence birşey yoktur.
    Turbo problemlerinde metal sürtmesi gibi bir vınlama olur diyorlar.
    Bir de çekişten düşermiş büyük bir problem öncesinde.
    Muhtemelen sen benim duyamadığım normal turbo ıslığını duyuyorsundur.

Hazır garantin devam ederken gösteriver servise ki için rahat etsin.
    Gerçi anlamazlar bence ama
    İş emrine mutlaka ayrıntılı şekilde yazdır.
    Garanti bitince birşey çıkarsa "ben getirmiştim, birşey yok demiştiniz" diyebilesin diye.

• Bu sabah sitenin çıkışındaki kaldırım çalışmasını göremediğimden, sağ marşpiyeyi (doğru mu yazdım bilemedim) kocaman kaldırım taşına vurdum.
    Taş ikiye bölünüp arabanın altına girdi, marşpiye içeri göçtü, 2 yerinden boyaları kalktı.
    Her sabah çıktığım kapı bugün bana hüsran yaşattı.
    Nefret ediyorum belediyelerden yahu.
    Sen 5,5 sene kazasız belasız kullan, git belediyenin azizliğine uğra...
  • geçmiş olsun, aklıma direk autoking geldi. vakumla falan halledilebilir belki ?
  • Sağolasın, o kısım nasıl yapılır bir fikrim yok.
    Haftaya servise bir sorarım, olmadı sadece boyatırım
  • merhabalar arkadaşlar.bugün itibariyle yeni kasa dizel yaris fun paket almış durumdayım.aracı cuma alcam.daha önce yeni kasa dizel test eden yada kullanan oldu mu acaba?
  • bu foruma kimse girmiy galiba
  • Eheh hayırlı olsun.
    Araçlarda çok şükür problem olmadığı için pek hareketli değil burası.
    Benim araç ilk defa yolda bıraktı.
    Marş zor alıyordu, meğersem akü bitmiş.
    Bayram arefesi dandik marka bir akü ile sorunu giderdik
    Dizelini değil ama benzinli otomatiğini test etmiştim.
    Dizel motor benimki ile aynı yalnız sanırım torku biraz daha yüksek.
    Sıkıntısız ve performanslı bir motordur tavsiye ederim.
  • dostlar merhaba nasılsınız? direk konuya gireyim;
    30.000 bakımında servise direksiyonumdan hafif bir tıklama geldiğini belirtmiştim onlar da bir sorun algılamadıklarını, daha 1 yıl garantimin olduğunu, artarsa, algılarsak hallederiz gibisinden belirtmişlerdi.

Ancak şöyle bir durum var. benden 3,4 ay sonra aynı araçtan alan arkadaşımın aracını kullandım bir akşam ve gördüm ki direksiyon benimkine göre oldukça hafif. bu farkı söylediğimde o da bana direksiyonun eps motorunun arızalı çıktığını, garantiden değiştiğini ve 3000 liralık bir fatura çıkardıklarını söyledi. şimdi benim aracın tıklamada bir artış yok ama bunu nasıl değiştireceğim diye düşünür oldum. servis dilinden anlayan arkadaşlarım, ne önerirsiniz ?
  • merhaba...
    yeni yaris 1.33 multidrive-S cool ile , manuel arasında kaldım..
    ilk aracım olacak. manuelde henüz çok başarılı sayılmam.
    1- ilk aracım manuel olsun şöyyle bir öğreneyim ?
    2-bırak kızım öğrenme,meraklı mısın ışıklarda kalmaya,al multi'ni rahatına bak ?
    sizce hangisi ?
    veee cvt ile multidrive-S aynı şey mi. . cvt hakkında güzel yorumlar okudum,yeni bilinmeyen bir alana adım atıp kör kuyularda boğulmam umarım... :)
    ve son sorum sevgili dostlar, renk ne yakışır ? :)) kırmızı mı beyaz mı? (24ünde bir kızcağızım,bunu da göz önünde bulundurunuz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: erincar

dostlar merhaba nasılsınız? direk konuya gireyim;
    30.000 bakımında servise direksiyonumdan hafif bir tıklama geldiğini belirtmiştim onlar da bir sorun algılamadıklarını, daha 1 yıl garantimin olduğunu, artarsa, algılarsak hallederiz gibisinden belirtmişlerdi.

Ancak şöyle bir durum var. benden 3,4 ay sonra aynı araçtan alan arkadaşımın aracını kullandım bir akşam ve gördüm ki direksiyon benimkine göre oldukça hafif. bu farkı söylediğimde o da bana direksiyonun eps motorunun arızalı çıktığını, garantiden değiştiğini ve 3000 liralık bir fatura çıkardıklarını söyledi. şimdi benim aracın tıklamada bir artış yok ama bunu nasıl değiştireceğim diye düşünür oldum. servis dilinden anlayan arkadaşlarım, ne önerirsiniz ?

Selam üstat,

Bende de bir tıkırtı vardı.
    Tam hatırlamadığım birşeyleri yağlayıp çözmüşlerdi.
    Şimdi yine var ve garantim bitti.
    Bizim direksiyonlarda EPS var mıydı hatırlayamadım şimdi.
    Akşama kontrol edeyim.

quote:

Orijinalden alıntı: gizlenmişözne

merhaba...
    2-bırak kızım öğrenme,meraklı mısın ışıklarda kalmaya,al multi'ni rahatına bak ?
    sizce hangisi ?
    veee cvt ile multidrive-S aynı şey mi. . cvt hakkında güzel yorumlar okudum,yeni bilinmeyen bir alana adım atıp kör kuyularda boğulmam umarım... :)
    ve son sorum sevgili dostlar, renk ne yakışır ? :)) kırmızı mı beyaz mı? (24ünde bir kızcağızım,bunu da göz önünde bulundurunuz :)

Merhaba,

Bence multidrive-s versiyonunu alın.
    Manuel vites herkese göre olmayabiliyor.
    Ben bu aracı test ettim ve çok hoşuma gitti.
    Vites değişimlerini anlamıyorsunuz bile.
    Size tavsiyem alacağınız araçta mutlaka ESP (Toyota`daki adı VSC) olsun.
    Bu opsiyonla fiyat artacaktır (Cool donanımla alınamıyor malesef) ama çok gerekli bir donanım.

Bu arada Honda Jazz CVT de bakabilirsiniz.
    Bu aracın en düşük versiyonunda bile ESP (Honda`daki adı VSA) standart

• Sagol dostum, uğraşacağız anlaşılan. Hıza duyarlıysa direksiyonun eps vardır. Hatta kontakta ışığı da olması lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gizlenmişözne

merhaba...
    sizce hangisi ?

Bence de jazz bir adım önde ancak ben düz vites alın körelmeyin derim. Benim bir akrabam da aynı şeyi yaptı ve şu an hiç düz vites kullanamıyor. Tercihiniz toyota olursa lansman rengini tavsiye ederim, beyazdan çok daha şık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Sagol dostum, uğraşacağız anlaşılan. Hıza duyarlıysa direksiyonun eps vardır. Hatta kontakta ışığı da olması lazım.

Biraz araştırdım, kazaya sebep verecek bir durum değilmiş çok şükür.
    EPS bozulursa sadece direksiyon sertleşiyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

quote:

Sagol dostum, uğraşacağız anlaşılan. Hıza duyarlıysa direksiyonun eps vardır. Hatta kontakta ışığı da olması lazım.

Biraz araştırdım, kazaya sebep verecek bir durum değilmiş çok şükür.
    EPS bozulursa sadece direksiyon sertleşiyormuş

yok dostum, kazalık olsa zaten ben yapardım heralde 2 yılda şimdi benim derdim nadir de olsa o tıklama ve bu güne kadar sert kullanmış olmam. servis bunu anlamadı ki birşey yok dedi. oysa arkadaşımın yarisi neredeyse yenilerin direksiyonu gibi, çok daha yumuşak. kullandıkça kullanasım geldi yani o derece. 2 yıl aradan sonra direksiyonuma kavuşmak istiyorum ancak servis buna yanaşır mı derdim o pazartesi sabahtan gitmeyi düşünüyorum bakalım.

• Serviste biraz çirkefe bağlamak gerekebiliyor.
    Ama yine de garanti konusunda Toyota kullanıcısını en az üzen marka
  • Yaris 1.4 D-4D Fun M/M ile Auris 1.4 D-4D Comfort Plus M/M arasında belirgin bir yakıt tüketimi farkı var mıdır?
  • Direksiyon kolonu garantiden değişti, tıkırdama sorunu çözüldü ve direksiyon daha yumuşak artık. aracı sıfırlamış gibi hissediyorum kullandığımda
  • Hayırlı olsun üstat.

Ben de hafta sonu ön fren diski ve balatalarımı değiştirttim.
    460 lira tuttu maslak sanayide.
    Diski orjinal aldım, balatayı ise bosch.
    Araba yaşlandıkça birşeyler çıkıyor ama çok şükür bunlar sadece sarf malzemeleri oluyor
  • 
Sayfa: önceki 222223224225226
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.