Dun gece maci fenerbahceli bir kuzenimle izledim . Yine dk90 yedigimiz gol sonrasi gulup dalga gecmesini beklerken bana donup ` Galatasarayi kotu oynarken cok gordum ama hic bu kadar ACIZ gormedim ` dedi . Iste o an sapkami onume alip dusunmeye basladim .
1)Inamotolari , conceicaolari , heinz donemlerini dusundum gercektektende dogru soylemis . O zamanlar futbol seviyemiz sifir olmasina ragmen sahada ugrasan didisen , tribunlerdeki insanlara biseyler izletmeye calisan bir kadro vardi . Tabiki kalite bakimindan o zamani ve su ani karsilastirmak mumkun degil .
2)Biz tarafiz , taraftariz . Kendi takimimizdaki sorunlari bazen gormek istedigimiz gibi gorebiliyoruz. Ama rakip takim taraflari daha objektif yorumlar yapiyor .
3)Fenerbahce ve Besiktasla karsilastirdimiz zaman koskaca Galatasarayin bu 2 takimdan tek farki keita ve baros . Fbninde Bjkninde orta sahasi , defansi ve kalecisi bizimkilerden kat kat daha ustun . Haa o gitsin bu gelsin demiycem cunku biz aklimizda ne kadar fm oynarsak oynayalim yoneticiler kendi bildiklerini yapacak.
bunlar cok buyuk eksilerimiz . Seneye mutlaka giderilmesi gereken eksiklikler. Diger taraftan olumlu taraflarlada yok degil elbette
1)her ne kadar medya galatasarayin gio ve jo dan zarar ettigini soylesede Galatasaray bu iki futbolcuya toplamda sabriye verdikleri kadar para vermiyor. Jonun yillik parasinin %85 i man city , gionun %70 i tottenham tarafindan odeniyor .
2)Rijkaard in en az bir sene daha takimin basinda kalacak olmasi sevindirici . Gunahiyla sevabliyla bir sene gecti . Istikrardan yanayim , gelecek senenin daha iyi olacagini umit ediyorum .
3)Stadimizin bitmesine az kaldi . ekim 2010 da yeni stadimiza gecisimizle birlikde buyuk bir maddi rahatlama saglanak.
Umarim seneye hersey daha guzel olur renktaslar..
Eline saglık hocam çok güzel bir açıklama Artık yabancı oyuncular ve Arda aldıkları paraya bakıyorlar. Param var beni nasıl olsa postalamazlar maksadıyla oynuyorlar laubalice.En güzel örnegi Elano.Ben bu sene aman aman transfer yapacagımızı düşünmüyorum.
Önümüzdeki senenin ikinci yarısı geçmiyor muydunuz yeni stada ? Öyle hatırlıyorum Adnan Polat'ın konuşmasından
Galatasarayın en büyük sorunu aynı mevkilere çok transfer yapması. Adamın mevkisine bakmadan adına bakıp oyuncu aldı geçen sene. Takımda Kewell keita arda dos santos olmak üzere 4 tane sag ve sol açık baros ve jo olmak üzere 2 tane santrafor var. Yani 5 yabancı hakkını sadece 3 oyuncunun oynayacagı mevkilerde kullanmış. Kaldıki bu 3 mevkiden birinde de arda gibi direk oynayabilecek bir türk oyuncu var. Yani bu kadar mantıksız bir yabancı oyuncu politikası olmaz.Gs nin defansif anlamda hem orta sahaya hemde defansa kaliteli adamlara ihtiyacı var.Şuanki yabancılardan baros keita elano ve neill kalsa yeterli. Bitanede türk santrafor ve kaleci lazım.