Şimdi Ara

Yenilerden, eskilerin tadını alamamak // OYUN TAVSİYELERİ ilk mesajda (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
3
Favori
2.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: GokhanGulAilesi

Tür ayırmıyorum hocam. RPG, FPS hiç fark etmiyor benim için. Burun kıvırdığım Oblivion'ı bile 300 saat oynamışlığım oldu. Ama Morrowind gibi değildi. Gerçi Elder Scrolls serisine olan hayranlığımdan dolayı şu ara Elder Scrolls Online oynuyorum. Online dünya bambaşka tabi. Ama karakter özellikleri gene kırpılmış. Meslek olayı güzel ama.

The Forest var, bilirsin belki. Hala alpha aşamasından çıkamadı. O tarz hayatta kalma oyunları çok hoşuma gidiyor. Gelecek var epey.

Wasteland 2 harika hocam =) Anladın ne demek istediğimi.

Mesajımı değiştirip bayağı bir şey ekledim bir daha okursan iyi olur.

• metroid kullanıcısına yanıt
    Okudum elbette=) Her neyse, bana sorarsan bir oyunun 90-100 almasi (puanlarin objektifligine inanmadigimdan dolayi) o oyunu turunde gelmis gecmis en iyi oyunlarin arasina koymuyor. Boyle dusunmemin sebebi bir cok incelemedeki yazar notu ile okuyucu notunun cogu zaman ayni olmamasi olabilir. Zaten hic bir zaman baskasinin zevkine dayanarak oyun aldigim olmadi. Bana cok sacma geliyor bu=)

Iyi oyunlar ustadim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım kendi hakkımda oynadığı oyunları sitelerin verdiği puanlara göre belirleyen biri şeklinde yanlış bir intiba uyandırdım. Witcher konusunda dediklerimi desteklemek için puan konusundan dem vurdum, yoksa dediğim gibi ben de gözü kapalı her oyun sitesinde yazan yüksek puanlara kanan biri değilim, hiçbir zaman da olmadım. Mesela çoğu sitenin çok yüksek puanlar verdiği MGS 5'in o kadar yüksek puanları hak ettiğine inanmıyorum. Hatta oyunla ilgili en çok beğendiğim inceleme şu oldu :

https://www.animenewsnetwork.com/review/game/ps4-xbox-one-ps3-xbox-360-pc/metal-gear-solid-v/the-phantom-pain/.92451

Witcher'ın senin şu linkini verdiğin sitedeki listede de 50 oyundan 7. seçildiğini de ayrıca hatırlatayım. Sen o listeyi oyuncuların beğenisine göre sıralandığını söylediğine göre oyunun 7. olması sitedeki birçok oyuncu tarafından da beğenildiği anlamına geliyor.

Survival oyunlarını sevdiğini söylemiştin eğer oynamadıysan Neo Scavenger isimli oyunu denemeni tavsiye ederim.

Sana da iyi oyunlar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metroid -- 21 Eylül 2015; 0:44:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metroid

Sanırım kendi hakkımda oynadığı oyunları sitelerin verdiği puanlara göre belirleyen biri şeklinde yanlış bir intiba uyandırdım. Witcher konusunda dediklerimi desteklemek için puan konusundan dem vurdum, yoksa dediğim gibi ben de gözü kapalı her oyun sitesinde yazan yüksek puanlara kanan biri değilim, hiçbir zaman da olmadım. Mesela çoğu sitenin çok yüksek puanlar verdiği MGS 5'in o kadar yüksek puanları hak ettiğine inanmıyorum. Hatta oyunla ilgili en çok beğendiğim inceleme şu oldu :

https://www.animenewsnetwork.com/review/game/ps4-xbox-one-ps3-xbox-360-pc/metal-gear-solid-v/the-phantom-pain/.92451

Witcher'ın senin şu linkini verdiğin sitedeki listede de 50 oyundan 7. seçildiğini de ayrıca hatırlatayım. Sen o listeyi oyuncuların beğenisine göre sıralandığını söylediğine göre oyunun 7. olması sitedeki birçok oyuncu tarafından da beğenildiği anlamına geliyor.

Survival oyunlarını sevdiğini söylemiştin eğer oynamadıysan Neo Scavenger isimli oyunu denemeni tavsiye ederim.

Sana da iyi oyunlar dilerim.

Üslup böyle daha güzel =)

Üstadım; Stealth Action türünün öncüsü olan MGS 5'i o kadar da beğenmediğinizi söylediniz. Bu kişisel zevk midir? Yoksa sizin bu tarzdan pek 'anlamadığınızı' mı gösterir? =) Yani size göre bir insan RPG türünü sevmiyorsa o oyun türünden anlamamış mı oluyor? Ben o cümleye takıldım biraz açıkçası. Konuyla ilgili üstünüze gidince de notları örnek gösterdiniz. Ben de notlarının yüksek olduğunu ama en iyilerden biri olmadığını, hatta ilk üçte bile olmadığını belirttim, bunu da oyuncuların oluşturduğu sıralamalar ile destekledim=) Yani sizin önce notları örnek gösterip ardından "notlar beni zerre ilgilendirmiyor" demeniz çelişkili. Gerçi sonra düzelttiniz, haklısınız da. Çünkü notlar ve incelemeler insanı bazen oyundan dahi soğutabiliyor.

Aynı şekilde tekrar söylüyorum; normalde bu tarz listeler ya da verilen notlar beni de hiç bir zaman ilgilendirmedi. Mesela Alien Isolation'da sonunu beğenmiyor diye adam saçma sapan bir puan kırıyor. "Her şey iyi, güzel ama sonu hede hödö diye bu puanı uygun gördüm" diyor.

http://www.gamespot.com/alien-isolation/
    http://www.ign.com/games/alien-isolation/pc-132341

Allah'tan aklı başında insanlarız da bu salak editörlerin verdiği notlara intiba etmiyoruz. Kaldı ki oyuncu notları da kendini belli etmiş, harika bir oyundu AI. Hatta bana PS 1 zamanlarını (Alien Ressuraction) hatırlattı diyebilirim.

Witcher konusuna gelirsek; kesinlikle kötü oyun değil. Grafikleri muazzam, hikayesi de zaten on numara. Ama bir RPG'de esas olan rol yapma yeterli mi? Bana göre hayır. Bu tamamen benim fikrimdir. Artık günümüzde çıkan oyunların grafikleri gerçekten insanı şaşırtıyor ama vermek istediği esas olayı bana göre veremiyor. Şahsi fikrimdir =) Takdir senin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 21 Eylül 2015; 10:42:29 >

• ben de bi ara hiç zevk almıyordum oyunlardan. millet far cry 3, tomb raider falan diye ölüyordu ben hiç beğenmemiştim
    sonra tribes ascend i keşfettim. oynadığım en iyi multiplayer oyun diyebilirim. oyun ücretsiz olmasına rağmen türkiyede pek oynayanı yok ama

Tribes ana konusunda arkadaş gayet güzel anlatmış oyunu. ondan alıntılar yapayım

""Tribes Ascend ilk olarak 1998 yılında başlayan, Halo'dan tut unreal tournament 2004 ve battlefield gibi oyunlara ilham kaynağı olan devrimsel Starsiege Tribes serisinin son oyunudur.

Oyun temel olarak Ski ile jetpack mekanikleri üzerine kuruludur ve ana oynanış bayrak kaçırma modunu temel alır. Tribes saatte 300km hız üzerinde bayrak kapabildiğimiz bir oyundur, haritalar hız yapmaya uygun bir şekilde yapılmıştır ve bir haritada bayrağa gitmek için yüzlerce yol bulabilirsiniz.. İlk defa maça girdiğinizde ilk dikkatinizi çekecek ilk şey haritalarda tonla girinti ve çıkıntılar olacak, bunlar oyunun mekaniği için can alıcı derecede önemli detaylar. Oyun momentum kazanma, enerjiyi düzgün kullanarak zamanında jetpack veya zamanında ski yapabilmeye bağlıdır.

Bu seri yüksek derecede takım çalışması, strateji-taktiksellik, iletişim ve koordinasyon gerektirir ki piyasadaki diğer fps oyunlarına göre öğrenme süreci yeni başlayacaklar için daha uzundur (buraya dikkat sonra 2-3 saat amaçsızca ortalıkta gezip bu ne biçim oyun deyip silmeyin) ancak öğrendiğiniz zaman tadına doyamayacağınızı garanti ederim. ""

ben 350 saat falan oynadım hala da oynuyorum. sorularınız olursa cevaplarım. unutmadan şunu da söyleyim. oyundaki silahların büyük bir çoğunluğu disk ve projectile tabanlıdır. Yani Cod, Bf, cs vb oyunlar gibi hitscan temelli değil. şöyle ki hitscan oyunlarda merminin gidişi yoktur, süresi yoktur; nişan alırsın ve vurursun olay bundan ibarettir, sen tıkladığın anda hedef hit alır. Tribes da ise mermilerin gidiş süresi vardır. Bu yüzden atış yaparken merminin hızını, hedefin hızını ve kendi hızınızı düşünüp atış yapmalısınız. Bu da oyunda vurmayı ve vurulmayı oldukça zorlaştırıyor.

bir de çok sevdiğim bir video koyayım 1. dakkadan itibaren

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 21 Eylül 2015; 15:53:44 >

• Oww biliyorum hocam o oyunu. Yıllar evvel, sanırım 2006 idi, Tribes Vengeance diye bir oyun vardı, aynı bahsettiğin gibi. O yıllar, Level'ın Level olduğu zamanlar =) Dergide tanımıştım bu oyunu, özellikle çoklu oyun modunda çok zevkli olduğunu anlatıyorlardı ama tabi ben single oynamıştım Gene de çok zevkliydi, bakmak lazım yeni oyuna

buda ana konusunun linki. arkadaş güzel rehber hazırlamışhttp://forum.donanimhaber.com/m_62693630/f_//tm.htm#62693630

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 21 Eylül 2015; 18:11:22 >

Üstadım; Stealth Action türünün öncüsü olan MGS 5'i o kadar da beğenmediğinizi söylediniz. Bu kişisel zevk midir? Yoksa sizin bu tarzdan pek 'anlamadığınızı' mı gösterir? =)

Bu yazı birçok yanlış içeriyor. Öncelikle MGS 5 serinin ilk oyunu olmadığı için Stealth Action türünün öncüsü sayılamaz. Serinini ilk oyunu olan MGS'nin isayılamsı lazım ki o da doğru değil çünkü başka bir stealth action oyunu olan Tenchu, MGS'den altı ay önce çıkmıştır. Tenchu serisi MGS kadar popüler olmadığından oyuncular arasında pek adı geçmez. Ayrıca ben MGS 5'in o puanları hak etmediğini okuduğum yorumlara ve oyunla ilgili gözlemlerime dayanarak söyledim sadece yoksa oyunu oynamışlığım yok. Oyunu oynamadığım için de oyunla ilgili söylediklerim gözlemden ve de tahminden öteye gidemez. Başka bir deyişle kesin olarak bir şey demeye yetecek bilgiye sahip değilim. Bunun kişisel zevkle ve ya anlayıp anlamamakla bir alakası yok. Serinin ilk oyunu en sevdiğim oyundur ayrıca.
    Daha önce RPG konusunda yaptığım yorum ise tamamıyla farklı ve bu söylediğimle karşılaştırılması başta dediğim gibi yanlış. Benim daha önce söylediğim genel olarak RPG türündeki oyunları hiç oynamamış ya da anlamadığı için biraz oynayıp silmiş kişilere yönelikti.Benim nazarımda RPG türündeki oyunlara genel olarak ön yargılı yaklaşan veya bu türü hiç oynamamış kişiler oyun zevki açısından eksik kişilerdir. O yüzden "anlayana" şeklinde bir sözcük kullandım. Umarım yeterince açık anlatabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metroid -- 26 Eylül 2015; 22:57:17 >

• Yeni nesil RPG'ler

Yenilerden, eskilerin tadını alamamak // OYUN TAVSİYELERİ ilk mesajda

Orijinalden alıntı: GATIRCAN

single çok zevki çıkmaz asıl ortam multi de oyun zaten bedeva kota dışında kaybedeceğiniz birşey yok
    oyunu indirin sorun çıkarsa, büyük ihtimal çıkacaktır, bana yazarsınız

buda ana konusunun linki. arkadaş güzel rehber hazırlamışhttp://forum.donanimhaber.com/m_62693630/f_//tm.htm#62693630

Tamamdır Aslında şu aralar bebekle uğraşıyoruz, pek vaktim olmuyor oyun oynamaya. Geçen Mad Max'e bakındım biraz, atmosferi fena değil.

Tribes için; önümüzdeki hafta muhakkak bakınırım ona da. Saçma sapan bir hata ile karşılaşırsam muhakkak başını ağrıtırım =)

Bu arada dediğin gibi, oyundan ilk bir hafta pek keyif alamayabilirim dediğin gibi. Başlangıç seviyesinde oynayanların hepsi küfür ediyorlar şu an En çok şikayet "vuramıyorum ya" oluyor

• quote:

quote:

single çok zevki çıkmaz asıl ortam multi de oyun zaten bedeva kota dışında kaybedeceğiniz birşey yok

Tamamdır Aslında şu aralar bebekle uğraşıyoruz, pek vaktim olmuyor oyun oynamaya. Geçen Mad Max'e bakındım biraz, atmosferi fena değil.

Tribes için; önümüzdeki hafta muhakkak bakınırım ona da. Saçma sapan bir hata ile karşılaşırsam muhakkak başını ağrıtırım =)

Bu arada dediğin gibi, oyundan ilk bir hafta pek keyif alamayabilirim dediğin gibi. Başlangıç seviyesinde oynayanların hepsi küfür ediyorlar şu an En çok şikayet "vuramıyorum ya" oluyor

yeni başlayanlar hemen adam vurmaya çıkıyor. prolarda bunlar yerde dolanırken yere bile inmeden havadan vurup geçiyorlar. tribesda adam vurmanın en kolay yolu rakibin jetpackı bittiğinde yere indiği anda vurmak. havada vurmanın zevkide başkadır ama
    aslında tribes da takım oyunu esasdır. adam vurmak falan hikaye bazen öyle oyunlar olurki son saniyede bayrağı retrieve etmeler, bayrağı savunmak için çırpınmalar falan, frag kasmayı falan unutursun takımın kazanması için canını dişine takarsın o derece. o oyunlarda takımın kazanması mükemmel hissettiriyor. özellikle de o galibiyette senin payın varsa

yeni başlayanlara frag kasmak yerine görev üstlenebilirler. ben daha çok savunma görevlerini öneriyorum.
    mesela jenaratör savunması. jenaratör patladımı turretler, sensörler, force shieldlar, garaj hepsi çalışmaz olur. takım savunmanız büyük ölçüde zayıflar. o yüzden jeneratör savunması önemlidir. jeneratör kapalı bir odada olduğundan kill alma da kolaydır.

bayrak savunması da yapabilirsiniz. bayrak savunması zordur özellikle açık alandaysa bayrak. kafanıza mortarlar iner, raiderlara tecavüz eder düşman organize olabiliyorsa bir grup savunmayı oyalarken. bir tane pathfinder da rotasında bayrağı almaya gelir. siz orda it kopukla uğraşırken pathfinder göz açıp kapayıncaya kadar bayrağı alıp kaçar. nereye gitti la bu bayrak dersiniz bayrak savunması zordur ama oyunu öğrenme açısından önemlidir.

saldırı görevlerinden jeneratöre saldırabilirler ya da yukarıda yazdığım gibi pathfinderların bayrağı kapması için düşman savunmasının dikkatini dağıtabilir.

başlangıç için acil durumlar dışında bayrak kapmalarını önermiyorum. çünkü rotaları bilmezseniz çok hızlanamadan bayrağı alacaksınız 10 saniye sonra sizi yakalayacaklar rotasından gelen bir pathfinderin bayrağı almasını da engellemiş olacaksınız.

2 cümle birşey yazayım diye girdim. yine uzun oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 27 Eylül 2015; 13:16:07 >

• quote:

quote:

quote:

yeni başlayanlar hemen adam vurmaya çıkıyor. prolarda bunlar yerde dolanırken yere bile inmeden havadan vurup geçiyorlar. tribesda adam vurmanın en kolay yolu rakibin jetpackı bittiğinde yere indiği anda vurmak. havada vurmanın zevkide başkadır ama
    aslında tribes da takım oyunu esasdır. adam vurmak falan hikaye bazen öyle oyunlar olurki son saniyede bayrağı retrieve etmeler, bayrağı savunmak için çırpınmalar falan, frag kasmayı falan unutursun takımın kazanması için canını dişine takarsın o derece. o oyunlarda takımın kazanması mükemmel hissettiriyor. özellikle de o galibiyette senin payın varsa

yeni başlayanlara frag kasmak yerine görev üstlenebilirler. ben daha çok savunma görevlerini öneriyorum.
    mesela jenaratör savunması. jenaratör patladımı turretler, sensörler, force shieldlar, garaj hepsi çalışmaz olur. takım savunmanız büyük ölçüde zayıflar. o yüzden jeneratör savunması önemlidir. jeneratör kapalı bir odada olduğundan kill alma da kolaydır.

bayrak savunması da yapabilirsiniz. bayrak savunması zordur özellikle açık alandaysa bayrak. kafanıza mortarlar iner, raiderlara tecavüz eder düşman organize olabiliyorsa bir grup savunmayı oyalarken. bir tane pathfinder da rotasında bayrağı almaya gelir. siz orda it kopukla uğraşırken pathfinder göz açıp kapayıncaya kadar bayrağı alıp kaçar. nereye gitti la bu bayrak dersiniz bayrak savunması zordur ama oyunu öğrenme açısından önemlidir.

saldırı görevlerinden jeneratöre saldırabilirler ya da yukarıda yazdığım gibi pathfinderların bayrağı kapması için düşman savunmasının dikkatini dağıtabilir.

başlangıç için acil durumlar dışında bayrak kapmalarını önermiyorum. çünkü rotaları bilmezseniz çok hızlanamadan bayrağı alacaksınız 10 saniye sonra sizi yakalayacaklar rotasından gelen bir pathfinderin bayrağı almasını da engellemiş olacaksınız.

2 cümle birşey yazayım diye girdim. yine uzun oldu

Bayram sebebiyle annemlerde kalıyoruz, akşama eve gideceğiz kısmetse =)

Hocam inan yazdıklarını okurken bile heyecanlandım Biz 2000'lerin başında bayrak kapma olayının Quake 3'te bokunu çıkarmıştık af edersin, inanılmaz keyif alırdık. Yani biten jet pack'ler, seni vurmak için sağında solundan geçen diskler falan derken epey keyifli bir oyuna benziyor

PM atarım sana

• Eski tarz Broken Sword, Monkey Island gibi Point&Click Adventure seven arkadaşlara The Inner World'ü tavsiye ederim (Yarın akşama kadar indirimde olacak).

http://store.steampowered.com/app/251430/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S3thdrift -- 1 Kasım 2015; 19:03:14 >
    2- cd sürücüye ne gerek var. cd ile oynanan sadece 1 oyun var.

eskinin yerine yeni olarak:

XCOM yerine XENONAUTS var, grafikler eskinin HD traşı olmuş şekli ama bizim esas istediğimiz oynanış sonuna kadar var.

ROME TOTAL WAR yerine empire total war tatmin eder

DİABLO 1 tadını veren DİABLO 3 var hala iyi gidiyor. son güncellemeler ek oyun vs iyi tatmin ediyor.

STARCRAF 2 gerçekten olmuş bu oyun ilk starcraft tadında. legacy of void

RED ALERT 2 YURİ. yani bu oyunu bırak starcraft 2 yi sayma bu "tür" öldü resmen. nedenini anlamak imkansız. red alert gibi oyun yok şimdi.

ARMY MEN eridi gitti. tekrar çıkmasını istiyorum.COMMANDOS yenisi çıksın.

CİVİLİZATİON 2 tadını alamıyorum artık

AGE OF EMPİRES 2 yenisi yok.

GRANTURİSMO 2 yenisi GRANTURİSMO 4 çıktı. gerisi yalan. playstation 4K çıkacak hala 1 granturismo oyunu çıkmadı ps4 için. varsa yoksa xbox çıyım bundan sonra.

NFS PORSCHE - yenisi yok. arabanın içinden sürmeyi sevdirdi bize.

WİNİNG ELEVEN tadını veren oyun yok.

ESKİ OYUNLARIN TADINI NEDEN ALAMIYORUZ?
    bu online meselesinde inanılmaz para dönüyor. artık oyun firmalarıda oyunun kendinden çok online moduna özeniyorlar oyunun kendisi de yarım yamalak kalıyor renk görüntü süper ama tatsız olmamış karpuz gibi. yeni nesilde sigara gibi online fanatikliğine kapıldığından esas oyun kimsenin umrunda olmuyor. bu online oynamaya hala ısınamadım kulaklık tak vs bilmiyorum... ne kameram var nede kulaklığım.

• Tüm bu saydığınız oyunların arasında olmasada sessizce gelip sessizce giden bir oyun oldu daha yakın bir zamanda.

Dragon nest vardı oda kapattı türkiyede, kombo yapmanın ve taktiksel saldırı yapabilen npc sisteminin güzel bir örneğiydi, zindan nedir? neye zindan denir? Bu soruların en ayrıntılı yanıtıydı, hiç bir oyun bana bu kadar sevdirememişti zindanları.

Görüntü anime tarzıydı fakat alınan oyun zevki bambaşka, en son oynadığım en güzel oyundu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bütün oyunlar ek paketleriyle birlikte ve eski olanlar HD çözünürlüğe uyarlanmış şekliyle... emin olun yok LOL dür, DOTA dır bunlar gibi pamuk şekeri grafiklerden daha güzel bu eskilerin HD traşı.

EX'den NEXT olur mu? diye sorarsanız ben red alert serisi aldım bitirdim hani beni strateji oyunu olarak doyurdu ve tatmin etti hemde 10lira gibi komik rakamlara tük ek görevlerle birlikte alıyorsunuz. şimdi dışı paris içi konyada köy gibi oyunlara 200-300 liralar vermek :S bana mantıksız geliyor. hiçbir oyun 50-60 liranın üstü etmez. o da bir gömlek parası. o bile fazla gibi. çünkü elle tutulur kalıcı hiçbişey yok. yemek gibi, ...yiyorsunuz, ...çıkıyor gidiyor.

Yenilerden, eskilerin tadını alamamak // OYUN TAVSİYELERİ ilk mesajda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 27 Haziran 2016; 11:32:07 >

• bu arada eski wingcommander ı yapan adam yeni bir oyun yaptı uzay lı oyun star citizen/squadron 42" diye. takipteyim oyunu bir oyun kolu alınca oynamayı düşünüyorum. adam oyun severlerden topladığı bağışlar ile yaptı oyunu. 110 milyon dolar toplamış!!! kendi sitesinde de yayınlıyor.
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.