Şimdi Ara

YENİ YASAYA GÖRE PASAPORT KAYDI NASIL YAPILIYOR ? ANLATIMI İÇERİDE... (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.050
Cevap
42
Favori
213.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nitroture

arkadaslar cihazin kaydi yapilan pasaporttan kaydin silinmesi munkun mu ?

telefonu bi pasaporta kayit yaptirdik diyelim. pasaport sahibi bi sure sonra ( 1hafta , ay, yil ) gidip kaydi pasaporttan dusurebilir mi ? baska telefon kaydedebilir mi ?

yoksa omur boyu kayitli kalir mi cihaz ?

bi tanidigim pasaporttan sildirirler falan dedi icime kurt dustu

tesekkurler

birebir yapan yakınımdan birini duymadım ama yurt dışından gelen birine bilgisi haricinde kayıt yapıldığı için savcılığa dilekçe vererek kaydını sildirme işlemini başlatan biri buraya yazdı. bu sildirme olayı savcılığa suç dilekçesi vererek fln oluyor diye biliyorum. o kadar kolay değil yani. hele ki e-devlet üzerinden yapılmışsa hiç değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevermscx

quote:

telefonu bi pasaporta kayit yaptirdik diyelim. pasaport sahibi bi sure sonra ( 1hafta , ay, yil ) gidip kaydi pasaporttan dusurebilir mi ? baska telefon kaydedebilir mi ?

tesekkurler

birebir yapan yakınımdan birini duymadım ama yurt dışından gelen birine bilgisi haricinde kayıt yapıldığı için savcılığa dilekçe vererek kaydını sildirme işlemini başlatan biri buraya yazdı. bu sildirme olayı savcılığa suç dilekçesi vererek fln oluyor diye biliyorum. o kadar kolay değil yani. hele ki e-devlet üzerinden yapılmışsa hiç değil.

tesekkur ediyorum hocam.

pasaport kayitli telefonlara bakiyorum. yarin birgun pasaporttan sildirme islemi olup da gecici kayit isine donmesinden korkmustum.

tekrar tesekkur ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

tesekkurler

tesekkur ediyorum hocam.

pasaport kayitli telefonlara bakiyorum. yarin birgun pasaporttan sildirme islemi olup da gecici kayit isine donmesinden korkmustum.

rica ederim hocam ne demek. Pasaport kayıtlı telefon alacaksanız tüm belgelerinizi temin ederek alın ki ileride karşılaşacağınız sıkıntılarda eliniz bir şekilde güçlü olsun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

tesekkurler

tesekkur ediyorum hocam.

rica ederim hocam ne demek. Pasaport kayıtlı telefon alacaksanız tüm belgelerinizi temin ederek alın ki ileride karşılaşacağınız sıkıntılarda eliniz bir şekilde güçlü olsun.

hocam belgeden kastınız bankaya yatmış dekont değil mi ? ayrıca herhangi bir şey oluyor mu?

bu son sorumdu pm atacaktım ama kapalı galiba :)

teşekkürler.

• Nihayet dayım yunanistana gitti ve döndüğünde onun pasaportuna işleteceğim cihazımı
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

tesekkurler

tesekkur ediyorum hocam.

hocam belgeden kastınız bankaya yatmış dekont değil mi ? ayrıca herhangi bir şey oluyor mu?

bu son sorumdu pm atacaktım ama kapalı galiba :)

teşekkürler.

dekontun aslı, kişiye ait pasaportun önyüzü ve mühürlü kısımların okunaklı fotokopileri elini güçlü yapar. tabii verirlerse

• Umreden gelen iki kişinin pasaportuna kayıt için harçları yatırıp 3 mayısta iki kişi Tüm evrakları verdik Vodafone bayisine. Cuma günü telefonum kapandı. Diğer arkadaşta problem yok. IMEI sorgulamada kayıt dışı olduğu tespit edilen diyor. Başvuru evrağındaki numarayı giriyorum onda da kayıt bulunamadı diyor. Diğer arkadaşın imei sorgulamada yolcu beraberinde getirilen yazıyor. Başvuru sorguda da inceleniyor tarzı birşey diyor.

Ne olmuş olabilir? Evraklar BTK ya mı ulaşmadı? Ulaştı da henüz bakılmadı mı? Nedir bi fikri olan varsa yardımm
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakurek

Umreden gelen iki kişinin pasaportuna kayıt için harçları yatırıp 3 mayısta iki kişi Tüm evrakları verdik Vodafone bayisine. Cuma günü telefonum kapandı. Diğer arkadaşta problem yok. IMEI sorgulamada kayıt dışı olduğu tespit edilen diyor. Başvuru evrağındaki numarayı giriyorum onda da kayıt bulunamadı diyor. Diğer arkadaşın imei sorgulamada yolcu beraberinde getirilen yazıyor. Başvuru sorguda da inceleniyor tarzı birşey diyor.

Ne olmuş olabilir? Evraklar BTK ya mı ulaşmadı? Ulaştı da henüz bakılmadı mı? Nedir bi fikri olan varsa yardımm

Aklıma sadece bayinin evrakları göndermediği yada çok geç gönderdiği haricinde birşey gelmiyor. Şuan 30 günlük yasal sürenizin sonuna yaklaştığınız için Btk'ya evrak numaranızı vererek son durumunuzu netleştirmeniz gerekiyor.

• eline sağlık hocam Allah razı olsun
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sakurek

Umreden gelen iki kişinin pasaportuna kayıt için harçları yatırıp 3 mayısta iki kişi Tüm evrakları verdik Vodafone bayisine. Cuma günü telefonum kapandı. Diğer arkadaşta problem yok. IMEI sorgulamada kayıt dışı olduğu tespit edilen diyor. Başvuru evrağındaki numarayı giriyorum onda da kayıt bulunamadı diyor. Diğer arkadaşın imei sorgulamada yolcu beraberinde getirilen yazıyor. Başvuru sorguda da inceleniyor tarzı birşey diyor.

Aklıma sadece bayinin evrakları göndermediği yada çok geç gönderdiği haricinde birşey gelmiyor. Şuan 30 günlük yasal sürenizin sonuna yaklaştığınız için Btk'ya evrak numaranızı vererek son durumunuzu netleştirmeniz gerekiyor.

Pasaportlar 8 nisan girişliydi. Yani şu an kayıt için süre doldu. Ama benim yasal aralıkta başvurum var bayiye. Bayinin evrakları geç yollaması kayda engel bir durum oluşturur mu? Yani BTK 30 gün dolmuş buna kayıt olmaz diyebilir mi sizce?

Aradım ama pasaport sahibini istiyorlar illa ki telefona o da yaşlı bir teyzemiz olduğu için malesef mümkün olmuyor :(

• s4 e imei atılabiliyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaki83

s4 e imei atılabiliyormu?

Hayır hocam atılmıyor öaşesef tek çözüm yolu pasaport kayıt :)
  • arkadaşlar yurt dışına çıkışım 16 Mayıs Girişim 17 Mayıs Garanti bankasına 115 Tl yatırdım GSM bayisi 20 TL istiyor şimdi benden onlara vermeden yapmanın yolu nedir aceba.
    e-devletten girdim yapacaktım ama olmuyor hata veriyor belkide yanlış yerden yapıyorrumdur.

bilgisi olan yardım lütfen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarantino47

arkadaşlar yurt dışına çıkışım 16 Mayıs Girişim 17 Mayıs Garanti bankasına 115 Tl yatırdım GSM bayisi 20 TL istiyor şimdi benden onlara vermeden yapmanın yolu nedir aceba.
    e-devletten girdim yapacaktım ama olmuyor hata veriyor belkide yanlış yerden yapıyorrumdur.

şuan sistemde sıkıntı olduğu doğru. ya beklemeye devam edeceksiniz yada bayiden 20 TL karşılığında yaptırmayı göze alacaksınız. Çünkü bayiler farklı bir sistem kullandıklarından şuan kayıt yapabiliyorlarmış. son karar sizin..
  • Merhaba,

Geçen yıl arkadaşımın pasaportuna tlf işletmiştim bu sene de aynı arkadaşımın pasaportuna başka bir tlf işletebilme durumum olabilir mi caba?

Syg.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ament1a

Merhaba,

Geçen yıl arkadaşımın pasaportuna tlf işletmiştim bu sene de aynı arkadaşımın pasaportuna başka bir tlf işletebilme durumum olabilir mi caba?

Syg.

2014 Ocak ayından önce telefon işletemezsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarantino47

arkadaşlar yurt dışına çıkışım 16 Mayıs Girişim 17 Mayıs Garanti bankasına 115 Tl yatırdım GSM bayisi 20 TL istiyor şimdi benden onlara vermeden yapmanın yolu nedir aceba.

Ben de eşifre olduğundan 2 dk içinde yaptım, eşim için PTT den 2 dk içinde eşifre 2 tl ye alıp yaptık, boşuna 20 tl vermeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar umreye gidip gelen bir arkadaşımın pasaportuna cihazımı kayıt ettireceğim.Şu yolu izlemeyi düşünüyorum.

1. Pasaport fotokopisi,pasaport sahibinin tc kimlik numarası alınacak.
    2. Pasaport sahibi adına imei numaraıs ve tc kimlik numarası belirtilerek harc yatırılacak.
    3. Pasaport sahibinin e-devlet şifresiyle form doldurularak işlem tamamlanacak.

Yukarıda belirttigim yöntemde aksaklık ve sıkıntı yasamamak adına sizlerden ricam şudur;Bu yöntemi deneyerek basarılı olan arkadaşlarımızdan telefon numaralarını bana özelden bırakmalarını cok rica ediyorum.Kayıt esnasında paslaşabilmek adına.Teşekkürler
  • Arkadaşlar bir arkadaşım 5 haziranda yani 2 gün sonra almanyadan Türkiyeye geliyor. Alman vatandaşı olduğu için türk pasaportu yok. Kendisi Türkiyede 3 hafta kalacak ve telefonuna vodafone faturasız hat alıp bu 3 hafta boyunca kullanmak istiyor. Bu telefonu vodafone türkiye sim kartıyla 3 hafta boyunca herhangi biryere kayıt yaptırmadan kullanabilirmi? Eğer kayıt yaptırması gerekiyorsa en az masraflı nasıl bir işlem yapması gerekiyor? Not: Telefonu Türkiyede bırakmayacak, 3 hafta kullanıp yine almanyaya götürecek. Şimdiden teşekkürler.
  • Telefonumu kayıt ettireli 1 aydan fazla oldu ve MCKS sisteminde hâlâ geçici kayıtlı gözüküyor.Herhangi bi bilgilendirme mesajı da gelmedi.Bu kadar uzun sürer mi bi kayıt?
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.