Şimdi Ara

YENİ YASAYA GÖRE PASAPORT KAYDI NASIL YAPILIYOR ? ANLATIMI İÇERİDE... (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.050
Cevap
42
Favori
213.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • resmi harç ücreti artık 115tl. bilginize.
  • Pasaport ve imei ile bankaya yatiriliyor denmis, tc kimlik ve imei no yeterli olmuyormu, illa pasaportmu lazim, ikinci sorum ise bu yeni bordo renkli pasaportlar edevlette cipli olarak gecen pasaport degilmi, son olarakta bir yakinim umreden geldi ve kendi soyledigine gore 2 mayis saat gece 23.30 gibi pasaport kobtrolunden gecmis (turkiyeye giris yapmis), simdi kayit ederken giris tarihi 2 mayisi secicez dogrumu, cok tesekkurler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pasaportta giriş tarihi neyse onu yazacaksınız. Yeni pasaportlar için çipli seçiliyormuş. Vergiyi yatırırken pasaport da yanınızda olsun tabii ki. Pasaport, pasaport sahibinin kimliği ve imei numarası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 4 Mayıs 2013; 22:25:55 >
  • bende bugün arkadaşımın garanti kredi kartıyla internetten 115 liralık ödemeyi yapıp, turkiye.gov.tr den işlemi tamamladım. kolaymış aslında :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nseiken -- 5 Mayıs 2013; 1:36:24 >
  • Şuan UMRE den gelen 2 akrabam var.

e devlet şifrelerini aldırıp, parayıda onların tc no üzernden yatırsam , başka birşeye ihtiyac duymadan halledebilirim değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: slymnGS1905

Şuan UMRE den gelen 2 akrabam var.

e devlet şifrelerini aldırıp, parayıda onların tc no üzernden yatırsam , başka birşeye ihtiyac duymadan halledebilirim değil mi ?

aynen, işlemi yapman senin sadece 3 dakikanı alacak
  • Arkadaşlar istanbul içi Avrupa yakası pasaport arayışındayım. belirli bir ücret karşılığı pasaportuna işletmeyi kabul etmek isteyen lütfen özelden mesaj atabilirmi ?
  • bende geçen hafta 115+5 tl ye kayıt yaptırdım kendi pasaportuma.
    fakat yurtdışında yaşayan kız arkadaşım var o da iphone alacak. yabancı uyruklu vatandaşlar için geçici kayıt yapılıyor sanırım 6 aylık. bu 6 ay sonunda yeniden kayıt yapılabiliyor mu?
    Konu hakkında bilgisi olan var mı?
  • merhaba arkadaslar. ben yabanci uyrukluyum. yakinda Turkiyeye gelecegim. telefonumu kaydettirmek icin illa da 115 lira odemek zorundamiyim?
  • Evet bugün bizzat kayıt ettirdim telefonumu. Nasıl bir rahatlama geldi anlatamam. Kapanmasına 2 gün kalmıştı.

Madde madde söyleyeyim arkadaşlar, kesin ve net olarak, soru kalmasın aklınızda.

* Yurda gireli 30 günü geçmemiş pasaport alınır (tanıdığınızın, akrabanızın, veya kendinizin pasaportu, hiç farketmez).
    NOT: Pasaporta sahip olan kişinin nüfus cüzdanını almanıza gerek "YOK". (Kimliği elimden alıp bakmadılar bile) Ama hani belki benim gittiğim vergi dairesinde gerek görmüyorlardır, kılkuyruk bir memura denk gelirseniz isteyebilir bilemiyorum.
    * IMEI numarası bir yerlere yazılır veya kaydettirmek istediğiniz telefonu da yanınıza alarak vergi dairesine gidilir. (İzmir için, Konaktaki Vergi Dairesine gitmeyin, yapmıyorlar. Cakabey Vergi Dairesine yönlendiriyorlar. Nerededir? Konak Pier tarafından kordondan devam edin, ING Bank'ı gördüğünüz sokaktan girin, göreceksiniz. (ING Bank'ı geçmeden önceki sokak, geçtikten sonraki değil, zaten sokak yok orada :))
    * Vezneye çıkılır. IMEI kaydı yapmak istiyorum denilir. Memur alır Pasaportu, (benim telefonu da aldı IMEI'yi kendi yazdı :)) bilgileri girer. Teyit için makbuzu imzalatmadan önce size verir ve IMEI'nin doğru olup olmadığını kontrol edersiniz.
    * Her şey tamamsa, makbuzun arkasına Bilgilerin doğruluğunu onaylıyorum türünde bir şey yazılır, isim soyisim, imza, telefon numarası da altına yazılır, verilir.
    * 115 Lira yatırılır.
    * Dekont alınır ve çıkıp gidilir.

Buradan sonra ne oluyor? AVEA TCELL falan hiç uğraşmayın. Soyguncular 50 Lira işlem ücreti istiyor. Yok bilmemne belgesi cart belgesi şu bu, gönderdiler mi göndermediler mi güvenemiyorsunuz da. Hiç onların ipiyle kuyuya girmeyin. Misler gibi e-devlet sitesinden yapın kaydınızı:

*Pasaportun sahibinin e-devlet hesabı varsa birlikte e-devlet'e giriş yapılır. E-devlet hesabı yoksa PTT'den gayet kısa bir işlemle e-devlet şifresi alınır.

Not e-devlet hesabı kesinlikle Pasaport sahibinin olmak zorundadır. Başkasının pasaportunu kullananlar sakın kendi adına e-devlet hesabına giriş yapıp IMEI'yi bu hesaptan kaydetmeye kalkmasın.

gerisini e-devlet sayfasından kısa bir işlemle hallediyorsunuz. Bilgiler alenen belli zaten, zor bir şey yok. Kaydı yaptıktan sonra IMEI sorgulamada evraklar hazırlanıyor, geçici kayıt halindedir tarzı bir açıklama olacak.

Bu kadar. Oh be kurtulduk :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 6 Mayıs 2013; 15:59:19 >

• @dante

geçmiş olsun hocam ve iyi günlerde kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Evet bugün bizzat kayıt ettirdim telefonumu. Nasıl bir rahatlama geldi anlatamam. Kapanmasına 2 gün kalmıştı.

Madde madde söyleyeyim arkadaşlar, kesin ve net olarak, soru kalmasın aklınızda.

* Yurda gireli 30 günü geçmemiş pasaport alınır (tanıdığınızın, akrabanızın, veya kendinizin pasaportu, hiç farketmez).
    NOT: Pasaporta sahip olan kişinin nüfus cüzdanını almanıza gerek "YOK". (Kimliği elimden alıp bakmadılar bile) Ama hani belki benim gittiğim vergi dairesinde gerek görmüyorlardır, kılkuyruk bir memura denk gelirseniz isteyebilir bilemiyorum.
    * IMEI numarası bir yerlere yazılır veya kaydettirmek istediğiniz telefonu da yanınıza alarak vergi dairesine gidilir. (İzmir için, Konaktaki Vergi Dairesine gitmeyin, yapmıyorlar. Cakabey Vergi Dairesine yönlendiriyorlar. Nerededir? Konak Pier tarafından kordondan devam edin, ING Bank'ı gördüğünüz sokaktan girin, göreceksiniz. (ING Bank'ı geçmeden önceki sokak, geçtikten sonraki değil, zaten sokak yok orada :))
    * Vezneye çıkılır. IMEI kaydı yapmak istiyorum denilir. Memur alır Pasaportu, (benim telefonu da aldı IMEI'yi kendi yazdı :)) bilgileri girer. Teyit için makbuzu imzalatmadan önce size verir ve IMEI'nin doğru olup olmadığını kontrol edersiniz.
    * Her şey tamamsa, makbuzun arkasına Bilgilerin doğruluğunu onaylıyorum türünde bir şey yazılır, isim soyisim, imza, telefon numarası da altına yazılır, verilir.
    * 115 Lira yatırılır.
    * Dekont alınır ve çıkıp gidilir.

Buradan sonra ne oluyor? AVEA TCELL falan hiç uğraşmayın. Soyguncular 50 Lira işlem ücreti istiyor. Yok bilmemne belgesi cart belgesi şu bu, gönderdiler mi göndermediler mi güvenemiyorsunuz da. Hiç onların ipiyle kuyuya girmeyin. Misler gibi e-devlet sitesinden yapın kaydınızı:

*Pasaportun sahibinin e-devlet hesabı varsa birlikte e-devlet'e giriş yapılır. E-devlet hesabı yoksa PTT'den gayet kısa bir işlemle e-devlet şifresi alınır.

Not e-devlet hesabı kesinlikle Pasaport sahibinin olmak zorundadır. Başkasının pasaportunu kullananlar sakın kendi adına e-devlet hesabına giriş yapıp IMEI'yi bu hesaptan kaydetmeye kalkmasın.

gerisini e-devlet sayfasından kısa bir işlemle hallediyorsunuz. Bilgiler alenen belli zaten, zor bir şey yok. Kaydı yaptıktan sonra IMEI sorgulamada evraklar hazırlanıyor, geçici kayıt halindedir tarzı bir açıklama olacak.

Bu kadar. Oh be kurtulduk :)

bir notta ben vereyim :)

e-devlet şifresi 3 ayda bir yenilenmek zorundaydı. Hala aynı mıdır bilmiyorum gerçi.

Bir kere alındıktan sonra unutulur veya 3 ay içinde giriş yapılmazsa şifre bloke olur. Yenisini almak içinde 10 TL verilir.

Ben TİM de 5 TL ye kaydı yaptırdım.

İstanbuldaki vergi dairelerinde yoğunluktan dolayı sanırım bu kadar ilgili davranılmıyor.

Vergi daireside görevli kişiye İMEİ numarası ve pasaportumu verdim anında basdı damgayı ve ücreti verdim. Daha sonra kontrol edilmesi gerekiyor kesinlikle.

Neyse hayırlı olsun. :)

Bende geçen hafta para yatırma işlemi dahil 25 dk gibi kısa sürede hallettim bu işi.

• nisan ayı sonuna doğru çıkan yasa ile artık pasaport kimin adınaysa hat sahibide aynı kişi olmaz zorunda.2-3 aya kadar bu dediğim şekilde açılmış olan telefonlar kapanacak.kaydı hat sahibi ve pasaport sahibi aynı olan kişi üstüne yapın malıyeye ödediğiniz para bosuna gitmesin.devlet bu yasayı cıkarırıken turkcell mavı noktaların kayıt ekranları kapandı.

alinin pasaportu ile kayıt altına alınan telefon ahmetin mehmetin hattı ile çalışamaz 2 3 ay içinde tespit edip kapatacaklar..
    doğubank koca çarşı kepenk kapattı haberleridemi izlemediniz ??

Umreden gelen akrabaların pasaportlarına garanti vererek kayıt yaptırdık onlar bile kapandı orj pasaporta kayıt ettirdiğimiz sadece 1 kişi dönmedi oda eminim satmıştır cihazı şuan istanbuldaki bütün kayıt merkezlerinin yetkilerini almışlar belli başlı bir kaç abone merkezine yetki vermişler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firtinalim -- 6 Mayıs 2013; 22:21:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: firtinalim

nisan ayı sonuna doğru çıkan yasa ile artık pasaport kimin adınaysa hat sahibide aynı kişi olmaz zorunda.2-3 aya kadar bu dediğim şekilde açılmış olan telefonlar kapanacak.kaydı hat sahibi ve pasaport sahibi aynı olan kişi üstüne yapın malıyeye ödediğiniz para bosuna gitmesin.devlet bu yasayı cıkarırıken turkcell mavı noktaların kayıt ekranları kapandı.

alinin pasaportu ile kayıt altına alınan telefon ahmetin mehmetin hattı ile çalışamaz 2 3 ay içinde tespit edip kapatacaklar..

Umreden gelen akrabaların pasaportlarına garanti vererek kayıt yaptırdık onlar bile kapandı orj pasaporta kayıt ettirdiğimiz sadece 1 kişi dönmedi oda eminim satmıştır cihazı şuan istanbuldaki bütün kayıt merkezlerinin yetkilerini almışlar belli başlı bir kaç abone merkezine yetki vermişler..

Böyle saçmalık olamaz. Hiçbir yerde de göremedim haber linki verebilir misiniz?

İnanılmaz saçma bir durum olur bu. Öyle böyle saçmalık değil yani. Hani direkt telefonu devlete bırakıp gidelim, o derece saçma bir durum bu.

Ben hattımı değiştirmek istiyorum belki. Ne yapıcaz? Veya babam geldi bana telefon aldı, veya arkadaşım, çok yakın arkadaşım gitti bana telefon aldı hediye getirdi. Ben onun hattını kullanmak zorunda mıyım?

Olmaz öyle bir saçmalık. HAyır direkt pılımızı pırtımızı toplayıp bu ülkeden defolup gidelim o zaman. O raddeye getirten bir saçmalık olur bu. Ciddi ciddi gider vergi dairesinde olay çıkartırım böyle bir sebep yüzünden telefonum kapanırsa.

Kime ne kimin hattı olduğundan yahu?! Belki hattıma bir sürü sapık dadandı ben de değiştirmek istedim. Yeni hat aldığımda gidip vergi dairesine bunun kaydını mı yapacağım bir de?

Gidelim telefonu da biz üretelim o zaman iki lehim basalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 6 Mayıs 2013; 22:53:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: firtinalim

nisan ayı sonuna doğru çıkan yasa ile artık pasaport kimin adınaysa hat sahibide aynı kişi olmaz zorunda.2-3 aya kadar bu dediğim şekilde açılmış olan telefonlar kapanacak.kaydı hat sahibi ve pasaport sahibi aynı olan kişi üstüne yapın malıyeye ödediğiniz para bosuna gitmesin.devlet bu yasayı cıkarırıken turkcell mavı noktaların kayıt ekranları kapandı.

hocam çıktığını söylediğin yasayı resmi sitede bulamadım. Kaynağını da belirtirsen bilgi kirliliğinin önüne geçmiş oluruz. zaten herkes yeteri kadar sorunla uğraşıyor kayıt konusunda.

• Arkadaşlar tam dert tasa bitti diyordum sabah kalktığımda bir baktım ki hattım kapalı. Ne arama ne mesaj hiçbir şey yapılmıyor.

e-devletten bakıyorum geçici olarak kayıt edilmiş görünüyor, evraklar kontrol ediliyor diyor. Yolcu beraberi gelen cihaz diyor.

Şok oldum şu an nasıl olabilir böyle bir şey? Normal mi? Daha dün hiç kapanmamış telefonun kaydını yaptırmıştım yeter ki kapanmasın açılmasını beklemeyeyim diye. Hiç kapanmayan telefon kayıt yaptırdıktan 1 gün sonra nasıl kapanabilir ya anlamadım ben bu işi var mı fikri olan?
  • quote:

Arkadaşlar tam dert tasa bitti diyordum sabah kalktığımda bir baktım ki hattım kapalı. Ne arama ne mesaj hiçbir şey yapılmıyor.

e-devletten bakıyorum geçici olarak kayıt edilmiş görünüyor, evraklar kontrol ediliyor diyor. Yolcu beraberi gelen cihaz diyor.

Şok oldum şu an nasıl olabilir böyle bir şey? Normal mi? Daha dün hiç kapanmamış telefonun kaydını yaptırmıştım yeter ki kapanmasın açılmasını beklemeyeyim diye. Hiç kapanmayan telefon kayıt yaptırdıktan 1 gün sonra nasıl kapanabilir ya anlamadım ben bu işi var mı fikri olan?

Kardeş hemen btk yı ara öğren bi acele.tam bu konuyu okuyordum.kesin bikgileri öğren kardeş herkes bilsin.kontörüm olsa ben arıcam.belki onay alıncaya kada r kapalı kalacak olabilir.kesin bilgi kesinlikle btk dadır.arayıp da öğrennin.okuyunca eksik anlaşılma olabilir

• Yarım saattir ulaşmaya çalışıyorum btk'ya. Açan yok. Ne biçim iş yapıyorlar bunlar ya! Telefona bakan yok 115'i almasını biliyorlar ama. Var ya dinlene dinlene dövmek lazım bunları başka bişey değil.
  • quote:

Yarım saattir ulaşmaya çalışıyorum btk'ya. Açan yok. Ne biçim iş yapıyorlar bunlar ya! Telefona bakan yok 115'i almasını biliyorlar ama. Var ya dinlene dinlene dövmek lazım bunları başka bişey değil.

Doğru diyorsunuz bende aramıştım birkaç hafta önce.1 gün içinde hiç ulaşamadım,2. Gün denk geldi açtılar.Şimdi mesai arası olabilir.Saat 1.30dan sonra deneyin.Bende de kayıt dışı bi ttelefon var,kayıt için pasaport arıyorum,bu sorunu bi çözün yanlışlıkla olan birşey varsa ve kanunlar değişmediyse pasaport bulursam kaydı yaptırırım.

• Açıldı nihayet. Ulaştım biraz önce telefondan. Zaman aşımı olmuştur dediler. Dün yaptığınız için henüz geçmemiştir kayıtlara dediler. Aradıktan yarım saat sonra açıldı telefonum.

Kayıt problemi bitmiştir artık benim için umarım.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.