Şimdi Ara

YENİ YASAYA GÖRE PASAPORT KAYDI NASIL YAPILIYOR ? ANLATIMI İÇERİDE... (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.050
Cevap
42
Favori
213.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba çok acil yardım Lazım o yüzden tüm mesajları okuyamadim arkadaşım amerikadan bana telefon getirecek ama geçen sene kendine telefon getirip pasaportuna kayıt yaptırmış o yüzden onun pasaportunu kullanamıyoruz başka bi arkadaşımin pasaportuna örneğin italyadan giriş yapmış birisinin pasaportuna kayıt yaptırabilir miyum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugug

Merhaba çok acil yardım Lazım o yüzden tüm mesajları okuyamadim arkadaşım amerikadan bana telefon getirecek ama geçen sene kendine telefon getirip pasaportuna kayıt yaptırmış o yüzden onun pasaportunu kullanamıyoruz başka bi arkadaşımin pasaportuna örneğin italyadan giriş yapmış birisinin pasaportuna kayıt yaptırabilir miyum

30 gün içerisinde ülkeye giriş yapmış olması yeterli. arkadasının T.C. kimlik numarası ve ımeı numarasıyla anlaşmalı bankalardan veya vergi dairesine harcını yatırdıktan sonra arkadasınla timlerden birine giderek veya arkadasın e-devlet üzerinden kayıt işlemini tamamlayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antireis

quote:

Orijinalden alıntı: andruil

birşey sormak istiyorum arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

bir yakınımın üzerine kayıt yaptırıcam telefonu. kendisini operatör merkezine kadar yormak da istemediğim için harcı ödedikten sonra e-devlet şifremden yapmak istiyorum.

sormak istediğim nokta ise şu; yakınımın pasaport'u için para ödeyip kendi e-devlet hesabımdan telefonumu kaydettirebilir miyim? e-devlet'te form bilgisi olarak "Pasaport No" var ama malum e-devlet kişiye özel. Acaba başkasının pasaport numarasından da işlem yapıyor mu?

Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

bunu bende merak ediyorum..

ülkeye giriş yapmış, harc üzerine yatırılmış olan kişiye ait şifre ile e-devlet üzerinden işlam yapabilirsiniz sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: nevermscx

quote:

Merhaba çok acil yardım Lazım o yüzden tüm mesajları okuyamadim arkadaşım amerikadan bana telefon getirecek ama geçen sene kendine telefon getirip pasaportuna kayıt yaptırmış o yüzden onun pasaportunu kullanamıyoruz başka bi arkadaşımin pasaportuna örneğin italyadan giriş yapmış birisinin pasaportuna kayıt yaptırabilir miyum

30 gün içerisinde ülkeye giriş yapmış olması yeterli. arkadasının T.C. kimlik numarası ve ımeı numarasıyla anlaşmalı bankalardan veya vergi dairesine harcını yatırdıktan sonra arkadasınla timlerden birine giderek veya arkadasın e-devlet üzerinden kayıt işlemini tamamlayabilir.

Cevabınız için teşekkür ederim peki irandan giriş yapması da sayılıyor mu yani irandan gelmiş arkadaşım bu arada diyelim ki telefon geldi kutusunda kullanmadan duruyor yine de 30 günlük süre geçer mi yani kayıt yapmam gereken süre geçer mi

• quote:

quote:

quote:

Cevabınız için teşekkür ederim peki irandan giriş yapması da sayılıyor mu yani irandan gelmiş arkadaşım bu arada diyelim ki telefon geldi kutusunda kullanmadan duruyor yine de 30 günlük süre geçer mi yani kayıt yapmam gereken süre geçer mi

Sürenin telefon ile ilgisi yok. Kişinin ülkeye giriş tarihinden itibaren 30 gün içerisinde kayıt yaptırma şartı var. Tabii ki İran'dan gelmesi de sayılır. Yeter ki 30 gün içerisinde gelmiş olsun ve üzerine 2 takvim yılı içerisinde başka cihaz kaydettirmemiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevermscxx -- 15 Nisan 2013; 14:07:21 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sürenin telefon ile ilgisi yok. Kişinin ülkeye giriş tarihinden itibaren 30 gün içerisinde kayıt yaptırma şartı var. Tabii ki İran'dan gelmesi de sayılır. Yeter ki 30 gün içerisinde gelmiş olsun ve üzerine 2 takvim yılı içerisinde başka cihaz kaydettirmemiş olsun

Çok teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: laglow

E-DEVLET ÜZERİNDEN İMEİ KAYDI YAPACAKLAR MUHAKKAK OKUSUN

Merhaba arkadaşlar bir çok sitede forumda v.s aramama rağmen bazen eksik bazende tam anlamında e devlet üzerinden kayıtla ilgili bir anlatım veya mesaj olmadığını gördüm..o yüzden birebir olarak btk dan aldığım bilgileri en detaylı ve akılda bir soru kalmayacak şekilde buraya yazmaya çalışacağım..

ÖNCELİKLE YAPILAN TÜM İŞLEMLER PASAPORT SAHİBİNİN ADINA OLACAKTIR..

1: öncelikle yurt dışından ülkeye giriş yapmış ve giriş yapalı 1 ayı doldurmamış..son iki takvim yılında telefon kaydettirmemiş olması (örnek:aralık 2011 bir imei kayıt ettirdiniz--ocak 2013 de yeni bir imei kayıdı yapılabilir) gerekmektedir..

2: vergi daireleri veya btk nın internet sitesinde belirtilen özel ve devlet bankalarına.(ziraat bankası özellikle sisteme yansımada problem çıkartabiliyomuş ziraat bankasına yatırmayın) gerçi vergi dairelerine yatırılanların da zaman zaman problem çıkarttığı görülebiliyormuş sistem yoğunluğundan dolayı. yani seçim sizin birazda şans gerekiyor..(malum ülkemizde hangi sistem doğru çalışıyorki) bu arada bazı vergi dairelerinde memurlar uyuzluk yapıp ''kimse tc numarasındaki kişi o gelsin'' diyebiliyormuş..oysaki btk dan aldığım bilgide pasaport sahibi olmasa da harç yatırılabildiği yönünde..115 tl harcı pasaport sahibinin tc kimlik nosu ve kayıt edilecek cep telefonun imei numarasını yetkili memura söyleyerek harcı yatırabilirler..dekontu muhakkak kontrol edin..(aynı gün içinde dekontta hata yapılmışsa iptal edilebiliyor.1 günü geçmişse uzunca bir süre uğraştırabiliyor)

3: pasaport sahibinin e devlet şifresi ile sisteme girilir.. e devlet şifresi yoksa 2 tl ye,şifreyi unuttuysa net olmamakla birlikte(yani ben bilmiyorum) 10-15 tl arası bir meblaya yeni şifre alabilirler. daha sonra imei kayıt ile ilgili bölüme girilir. geriye kalan kısımları sırasına uygun şekilde anlatacağım..

DURUM BÖLÜMÜ: tc ise tc kktc vatandaşı ise kktc den gelen türk vatandaşı seçilmelidir.

CEP TELEFONU BÖLÜMÜ:özellikle ceptelefonu numarası bölümüyle ilgili kafasında soru işareti olanlara şunu söyleyebilirim buradaki numara kişiye ait olması mühim değildir.ancak aktif kullanılıyor ve herhangi birinin üzerine resmi kayıtlı olması gerekmektedir.(bizzat btk ya sorulmuştur)

İMEİ BÖLÜMÜ: burada 3 adet imei numarası bölümü bulunur.yasa gereği 1 adet imei kaydedilmektedir ancak bazı telefonlar çift veya üç hatlı olduğundan ve faturalarının ibrazı istenebileceğinden en önemliside daha sonra bir sorun olabileceğinden..btk nın 7/24 aranabilen aşağıda yazdığım telefonlarından bilgi almalarını öneriyorum..

YURDA GİRİŞ TARİHİ: pasaportun sayfalarında yazan en son yurda giriş tarihi..

PASAPORT NO: pasaportunuzun türüne göre değişir..yeni pasaportlar çipli diye adlandırılanlar dır..yani pasaportun ilk sayfasında kişi bilgilerinin bulunduğu yerde uzunca bir barkot bulunması gerekir pasaport rengi bordodur.genelde bir harf ve sekiz rakamdan oluşur..
    diğer renkler için bir bilgim olmadığından gerekli bilgiyi 7/24 btk nın telefonlarından öğrenebilirsiniz..

PASAPORT TÜRÜ: pasaport türü seçilir..

Bu işlemlerden sonra 'sorgula' diyerek işleme devam edilir..

daha sonra onay formu çıkar. oda onaylanır ve sonuç sayfasında gerekli bilgi alınır..

işlemin tamamı bu kadar olup yapılan işlem başarılı olmuşsa.
    telefonu kullananlar ve kapatılmamış olanlar kullanmaya devam edebilirler..
    telefonu daha önce kayıt dışı kalmış olanların ise 1 gün ila maksimum 1 hafta içinde telefonları açılır...

Bu yazılanlar e devlet üzerinden yapılan işlemlerdir..
    abone merkezlerinde yapılan işlemler de ise çeşitli evraklar istenmektedir ( avea-turkcell-vodafone) bilgi alınabilir ancak ücret talep etmektedirler.. oysa e devlet üzerinde yapılan işlemler kişiye özel ve gerçek kişiye ait bilgiler olduğu varsayılınarak e devlet üzerinden yapıldığı için herhangi bir ücret gerektirmez..
    yapılan kayıtların kontrol aşamasında olması tamamen sistemin yavaşlığından kaynaklanmaktadır...imei numaranızı sorguladığınızda karşınıza çıkan.
    ''e devlet üzerinden beyan edilen bilgiler kontrol aşamasındadır" ibaresi 6 ay kadar hatta daha uzun sürmektedir..
    bu ibare canınızı sıkmasın bunun nedeni tamamen yoğunluktur..
    zaman zaman imei numaranızı sorgulatarak teyit edebilirsiniz..pasaportunuzda herhangi bir problem saptanmazsa başarılı bir şekilde eninde sonunda kayıt işlemi tamamlanır ve kayıtlıdır şeklinde ibare görünür..

Aklınıza takılan herhangi bir sorunda 7/24 arayabileceğiniz türkiyenin her yerinden
    444 9 777 ve (0312) 232 23 23 numaralı telefonlardan bilgi alabilirler..merak edenler için bu numaraları aradığınızda sadece 30 40 saniye,hatta o kadar bile sürmeden direk canlı yayına alınırsınız..
    pasaportunuzun uygun olup olmamasından tutunda burada yazılanlara kadar herşeyi sorabilirsiniz ve net bilgi sahibi olabilirsiniz gayet ilgili bir şekilde yanıtlar alırsınız..SAYGILAR...

teşekkür ederim bu telefon numarası olayı ile çok değişik yorumlar çıktı sizin bilgileriniz iyi oldu.

• eline sağlık hocam
  • Yurt dışından girmiş bir telefon mevcut. Kaydı dolandırıcılar tarafından yapılmıştı, düştü. Ne yapabilirim? Etrafımda yeni giriş yapmış kimse yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tokay

Yurt dışından girmiş bir telefon mevcut. Kaydı dolandırıcılar tarafından yapılmıştı, düştü. Ne yapabilirim? Etrafımda yeni giriş yapmış kimse yok.

Kıbrıs seçeneğini değerlendirebilirsiniz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tokay

Yurt dışından girmiş bir telefon mevcut. Kaydı dolandırıcılar tarafından yapılmıştı, düştü. Ne yapabilirim? Etrafımda yeni giriş yapmış kimse yok.

Kıbrıs seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

Bende ve nazım geçen yakın çevremde pasaport ve yurt dışı ihtimali yok.
  • merhaba arkadaşlar,

sorularıma burada cevap bulacağıma eminim.

1. Bugun itibariyle bankaya 115 tl yatırdım ve e-devlet şifremle giriş yaparak online IMEI kaydımı yaptım.(
    Kendi pasaportum üzerinden 1 ay içinde giriş çıkış yapılmış 2 sene içerisinde de hiç bir tel kaydı yapılmamış bir pasaport tertemiz yani )

Durumum belgeler kontrol ediliyor. SORU: Ne kadar beklerim sonuçlanmasını?

2. eğer bu durum e devlet onayı uzun sürüyorsa pasaportumu ve 115 tl lik dekontumla birlikte turkcele gitsem daha hızlı çözülür mü?

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimozamsil

merhaba arkadaşlar,

sorularıma burada cevap bulacağıma eminim.

1. Bugun itibariyle bankaya 115 tl yatırdım ve e-devlet şifremle giriş yaparak online IMEI kaydımı yaptım.(
    Kendi pasaportum üzerinden 1 ay içinde giriş çıkış yapılmış 2 sene içerisinde de hiç bir tel kaydı yapılmamış bir pasaport tertemiz yani )

Durumum belgeler kontrol ediliyor. SORU: Ne kadar beklerim sonuçlanmasını?

2. eğer bu durum e devlet onayı uzun sürüyorsa pasaportumu ve 115 tl lik dekontumla birlikte turkcele gitsem daha hızlı çözülür mü?

Teşekkürler

1 ) 3-6 ay civarında işlemin onaylanacak.

2 ) E-devlet sisteminden işlemini yaptıgın için artık herhangi bir time gitmene gerek yok. Zaten ilk olarak timden de işlemini yapsaydın da işleminin onaylanması yine 3-6 ay civarında sürecekti. E-devlet sisteminden yaptıgın daha garanti olmuş. Şuan tek yapman gereken beklemek.

• Arkadaşlar kafama bi soru takıldı da bi sorayım dedim.Ben Kıbrıs'tan İzmir'e giriş çıkış yaptım, telefonumu İzmir'de kaydettirmedim ve Hatay'a geçtim.Hatay'daki vergi dairesinden kayıt ettirsem herhangi bir sorun yaşamam değil mi ilk defa telefon kaydı yaptırıyorum da

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanemre58

Arkadaşlar kafama bi soru takıldı da bi sorayım dedim.Ben Kıbrıs'tan İzmir'e giriş çıkış yaptım, telefonumu İzmir'de kaydettirmedim ve Hatay'a geçtim.Hatay'daki vergi dairesinden kayıt ettirsem herhangi bir sorun yaşamam değil mi ilk defa telefon kaydı yaptırıyorum da

İstediğin yerde kayıt yaptırabilirsin hocam. Önemli olan ülkeye giriş yapmış olman
  • Nisan'ın ikinci haftasında ikinci sefer kapanan ( ilk önce dolandırıcılardan pasaport kaydı yaptırmıştım telefonu ilk aldığımda riskleri bilerek, çünkü pasaport bulamamıştım. Sonrasında kapanınca geçici kayıtla 2 ay idare edebildim ) telefonumu nihayet gerçek pasaport bularak açtırdım.

Bundan sonra; "garantisü benüm ağbüüüü" diyen satıcı! şahıslardan değil telefon almak veya pasaport kayıt!!!! işlemi, selam bile vermem, selam bile almam ( gerçi telefonu yurtdışından getirtmiştim, pasaport işlemini buradan halletmiştim! ).
    Gerçekten hakkıyla ve gerçek kayıt işlemi yapan kişileri tenzih ederim.

Kız arkadaşım yurtdışından gelmişti ( Türk vatandaşı ) , onun pasaport hakkını kullandım. Bu bölümde yazan bilgilerden dolayı paylaşımda bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Aklımda soru işareti kalmadan adım adım nasıl yapılacağı yazıldığından hiç sormama bile gerek kalmadan işlemi tamamladım.

Benim çekincem; sahte kayıt işleminde kullanılan bilgilerde IMEI numarasının takılı kalmasıydı ama dün Vergi dairesine harç yatırdım, akşam da E-Devlet üzerinden ( kız arkadaşımın E-Devlet sayfasından ) pasaport kayıt işlemini hallettik. Bugün az önce baktığımda telefonum açılmıştı.

IMEI sorgulamada halen " evraklar incelecek " tarzı yazı var ki bunun düzelmesi bir kaç ay'ı bulacak buradan okuduklarım kadarıyla.

Siz siz olun, pasaport kayıt yapıyoruz diyen satıcılarla muhatab olmak zorunda kalırsanız tüm yasal evrakları isteyin ve diretin. Hatta; şahısın adının da geçtiği bir kağıt imzalatın ( şirket değil, kendi adına olsun ) " ileride her hangi bir kayıttan düşme olduğu taktirde tüm masraflar ve sorumluluk adıma aittir " tarzında yapılabiliyorsa çok iyi olur. En nihayetinde satış işlemini yaparlarken dünyanın en dürüst! ve güvenilir! kişileri oluyorlar. Onu teyit için de kelimeler yazıya dökülüyor. Kabul etmeyip, yanaşmayan adamın dürüstlüğü sorgulanmalı şahsımca.

• Herkese merhaba,imei kaydı ile ilgili bir sorum olacaktı,yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Yurtdışından getirilmiş ve faturası olmayan bir iphone telefonu kayıt ettirmek için pasaportu uygun olan kuzenime rica ettim.Kayıt işlemini yapmak için gittiğinde telefonun faturası olmadan kayıt yapamayacaklarını söylemişler.Acaba bu doğru mudur ? Çünkü ben yaklaşık bir sene önce fatura olmadan kendi telefonumu kayıt ettirebilmiştim.Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler,herkese iyi haftasonları dilerim...
  • sanırım abone merkezinde böyle bir talepte bulunulmus ama btk'nin sitesinde gerekli evraklar altında fatura istendiği yazmıyor. ya başka bir yerde denesin tekrar ya da imkan varsa edevlet şifresi ile imei kayıt işlemini başka evrak vs. ugrasmadan direkt yapabilir. btk sitesi sıkça sorular link:www.btk.gov.tr/tuketici/sss/sss.php?kategori=G

• quote:

Orijinalden alıntı: eronur

Herkese merhaba,imei kaydı ile ilgili bir sorum olacaktı,yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Yurtdışından getirilmiş ve faturası olmayan bir iphone telefonu kayıt ettirmek için pasaportu uygun olan kuzenime rica ettim.Kayıt işlemini yapmak için gittiğinde telefonun faturası olmadan kayıt yapamayacaklarını söylemişler.Acaba bu doğru mudur ? Çünkü ben yaklaşık bir sene önce fatura olmadan kendi telefonumu kayıt ettirebilmiştim.Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler,herkese iyi haftasonları dilerim...

Fatura istenmiyor hocam. Kayıt işlemini başka bir timden denesin olmazsa. Eğer imkan varsa e-devlet sistemi üzerinden yapmanız en garanti yol. Hem böyle olmayan isteklerle karşılaşmazsınız hem de kafalarına göre isteyecekleri ücreti de vermemiş olursunuz.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.