Şimdi Ara

*_* YENİ YARİS 1.0 ve 1.3 TARTIŞMA GRUBU *_* (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.162
Cevap
9
Favori
203.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1.0 yarislerde direksiyondan müzik kontrolü yok. Ama müzik ayarlama yeri direksiyona yakın olduğundan bir elle direksiyonu tutup diğer elle müzik ayarlamaları yapılabiliyor insan mecburiyetten zamanla uyum sağlıyor.

    Bence asıl problem yol bilgisayarı tuşlarının uzak olması. Yani ben anlık yakıt tüketimimi görürken dış hava sıcaklığını görmek istediğimde baya bi uzanıp yola olan konsantrsyonumu bozup düğmeye basmalıyım ki çok fena. Şu anda arabada beni en çok rahatsız eden durum bu. Belki o kontroller direksiyona yakın yerelere konmuş olsaydı daha bilgilendirici bir yolculuk yapmış olurduk.
    Sanırım o tuşların yerleri bütün yaris modellerinde standart. Belki ilerleyen zamanlarda bunada uyum sağlarım :)

    Bir eklenti. internetten indirdiğim manuel kullanım kitabında ön arka 32 psi araba ile birlikte alınanında da ön arka 30 psi olarak gördüm. Bu basınçlar neye göre nasıl ayarlanıyor merak ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orheen -- 7 Ocak 2008; 17:38:11 >




  • Arka tarafta kabin olmaması eksiklik müzik sistemi konusunda. Servise soran oldumu acaba kabi kablosu gidiyormu diye. Ses sisteminde ön arka çıkışları varki ayarı yapılıyor ama arkada kabin yok
  • Mr.Monk hayırlı olsun güle güle kullan kazasız belasız.

    Bu arada demekki yeni kasalarda yol bilgisayarı da farklı sanırım. Bizde dış ısı sürekli ekranda görünüyor yani yol bilgisayarından kumanda edilmiyor. Yol bilgisayarı anlık tüketim, ortalama tüketim, menzil, ortalama hızı göstretiyor. Ayrıca bizimkilerde arkada da tutamaklar varmış bu gün baktım. Arka koltuğa hiç oturmadığım için şimdiye kadar dikkatimi çekmemişti. Bundan başka ben eski yarisin direksiyondan müzik sistemi kumandasını malesef beğenmiyorum. Hem fonksiyonları az, hem de yeri ters.
  • arkadaşlar yanlışınız var.

    ben de 1.3 terra var ve Direksiyondan kumandalı radyo-CD-MP3 çalar ve 6 hoparlör ve Deri direksiyon simidi bulunuyor. diğerleri dediğiniz gibi yok ama ben yokluklarında hiç ihtiyaç hissetmedim. umarım kaza yapmam da yan hava yastıklarına da ihtiyacım olmaz. bunlar 1.0 terra da bulunmayan şeyler. yani 1.0 ile 1.3 terra arasında donanım farkı vardır. siz 1.3 e baktığınıza göre...

    zaten direksiyondan kumanda ve mp3 çalar benim en önemli isteğimde olmasaydı terrayı almazdım. deri direksiyon ise bu donanım seviyesinde sürpriz.

    terra ve sol 1.3 motarları birbirinden herhangi bir farkı yoktur. ben 0 terrayı tavsiye ederim. tüm ihtiyacını giderecek standart bir donanıma sahip. fiyatı da uygun. 19 milyar verip ikinci el eski kasa alma. eskisi ile çok farklı bir ferahlığa sahip.

    quote:

    Orjinalden alıntı: dr.heidelberg

    Dostumwww.toyota.com.tr ye gir sol ve terra arasındaki farklara bakabilirsin, aslında tekrar olacak ama, sol da ön sis farı, Direksiyondan kumandalı radyo-CD-MP3 çalar ve 6 hoparlör, Derinlik ayarlı direksiyon simidi, Deri direksiyon simidi, Yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, Sürücü ve yolcu yan hava yastıkları var ama terra da yok.Performans olarak hiç bir fark göremessin.
    2006 model yaris e gelince araç henüz garanti kapsamında olduğu için toyota servisinden araç hakkında bilgi alabilir aracı kontrol ettirebilirsin.
    fakat araç eski kasa olduğu için değerini hızla kaybedecektir.
    İmkanın varsa 0 al terra al derim. Birde 20000km yi aşmıyorsan benzinliden şaşma derim.




  • ayrıca 1.0 mortorda müzik sistemi ile ilgili ise sadece mp3 çalar ve diraksiyondan kumamda yok. yoksa radyo-cd çalar ve 4 hoporlör bulunuyor. öyle kasetçalar felan yok yani bazı clio 3 lerdeki gibi.

    benimle birlikte bir arkadaşım clio 3 almıştı eski arabamdaki tüm kasetleri hediye ettim. piyasada kaset bulamıyormuş:) ben de bilgisayarımdan yükledim mp3 leri işte teknoloji dedim. 2007 model araba alıp mp3 çalar olmazsa ne yapayım ki öyle teknolojiyi.

    cli0 3 lerin sadece en üst donanımında var mp3 çalar diğer iki donanımda birinde kasetçalar diğerinde cd çalar var. clio 3 forumuna girerseniz arkadaşlar toplu olarak mp3 çalar araştırıp taktırıyorlar zaten
  • tamam iç sirkülasyon çok güzel sıcaklık verir fakat aynı zamanda buğu yapar. o sebeple dışardan hava gelmesine izin vereceksiniz ve yine sıcağı açacaksınız. dışardan temiz hava ısınıp gelecek ve buğu derdi olmayacak. yoksa aracı ilk aldığımda olduğu gibi buğudan birşey göremezsiniz. başta bilmiyordum kullanım kitapçığını okuyunca öğrendim bu buğu olayını. sadece pis kokulu biryerdenveye çok sıkışık trafikte egzoz kokusundan rahatsız oluyorsunu o kadar.

    quote:

    Orjinalden alıntı: bucegu60


    quote:

    Orjinalden alıntı: Mr.Monk

    Bende 1,3 Terra mı cmrt günü teslim aldım. Lastik ön arka 30 yaptılar Tr şartlarına göre bu uygun dediler servisden. 100 km üzerine çıkıldığı takdirde yanık plastik kokusu geliyor buda yeni arabalarda normalmiş.
    Bozuk yollarda yol sesini alıyor, izolasyon eksikliğimi hala anlamış durumda değilim, çünkü kullandığım dizel test aracı çok başarılıydı bana göre. Lastik yeni dediler belki ondan, yada bizim Michelin lastikler dahamı sert acaba? eskiden Dunlop muş sanırım daha yumuşak.
    Yakıt tüketimine gelince çok sakin kullandım sayılır 70 km yol yapmışım bile ortalama yakıt 100 KM de (Avg) 5,7-6,0 L. arasında gidip geliyor(Şehiriçi Dışı).
    Birde el freninin oralardan rüzgar alıyor, hafta sonuda 0-1 dereceydi dizlerimi üşüttü acaba fanmı açık bilmiyorum biraz kurcalamak gerek.
    Sürüşü bence çok güzel, insanın hep binesi geliyor, yol sesinide güzel olan müzik sistemiyle kapatmaya çalışacağız artık.
    ilk Benzini PO dan almak zorunda kaldım, 1 lt benzin var yolda kalırsın dediler ama ilk pompa atana kadar 36 lt Benzin aldı.


    eğer motor soğukken soğuk hava gelir normal bişey bu.motor ısınana kadar iç sirkülasyonu acarsanız dısardan soğuk hava almaz.el frenin oralardan da soğuk hava gelmez yanlış hissetmiş olabilirsiniz .




  • teşekkürler Kir-pi, Cağduyu.
    Evet dış sirkülasyona açıkmış, onu iç sirkülasyona çevirdim daha bi rahatladım. Buğu giderici olarakda sadece camlara fan veriyorum, yada cam ve ayak (sanırım bunları actığımızda otomatik olarak klima acılıyormuş?). Kitapcıkta sonra Klima da acın diyor sanırım, bilgiler biraz karıştı dün 200 sayfa okumuşum bilgiler uçuşuyor Birde tozlu yerlerden gecerken dış sirkülasyonu mu açın diyor? Birde fresh air den bahsediyor oda dış sirkülasyon olmuyormu? Neyse zamanla oturur bilgiler.
    Hafta içi ev-iş arasında kısa mesafede (5km) kullanıldğı için avg 100 km deki ort. yakıt tüketimi 6,3lere çıktı ( dğruysa tabii) ama buda gayet çok iyi. Açıkcası yol bilg. değerlerini fazla güvenmiyorum sanırım en net bilgi birdaha benzin aldığımda olacak.
    Bugün sabah arkadan sesler gelmeye başladı,korktum, meğerse yangın tüpü sağa sola savrulmuş. Dün cırt cırtlarını sökmüşdüm sanırım iyi takamamışım tekrar. Aslında onuda stepneye iyi bir şekilde sabitlemek gerek.
    Birde aşırı sisden dolayı yollar ıslanınca sanırım yol sesi biraz daha azaldı gibi geldi. Sahi Terra larda arka sis lambası varmıydı?
    Thanks




  • benimde merak ettiğim bui konu bu hakkaten ya arkada hoparlör yeri yaptıklarına göre myutlak aoraya kablo yeri yapmışlardır diye tahmin ediyorum

    quote:

    Orjinalden alıntı: cemocancem

    Arka tarafta kabin olmaması eksiklik müzik sistemi konusunda. Servise soran oldumu acaba kabi kablosu gidiyormu diye. Ses sisteminde ön arka çıkışları varki ayarı yapılıyor ama arkada kabin yok
  • Ben sanayi mahallesindeki sanayide bi lastikçiye gittim adam arka ve öne 32 basmaya kalktı bende hayır öne 32 arkaya 30 bas dedim zira kıiş şartlarında bu şekilde yapmanın daha uygun olduğunu duymuştum gerçektende yakıt tüketiminde düşüş olduğpunu farkettim

    quote:

    Orjinalden alıntı: orheen

    1.0 yarislerde direksiyondan müzik kontrolü yok. Ama müzik ayarlama yeri direksiyona yakın olduğundan bir elle direksiyonu tutup diğer elle müzik ayarlamaları yapılabiliyor insan mecburiyetten zamanla uyum sağlıyor.

    Bence asıl problem yol bilgisayarı tuşlarının uzak olması. Yani ben anlık yakıt tüketimimi görürken dış hava sıcaklığını görmek istediğimde baya bi uzanıp yola olan konsantrsyonumu bozup düğmeye basmalıyım ki çok fena. Şu anda arabada beni en çok rahatsız eden durum bu. Belki o kontroller direksiyona yakın yerelere konmuş olsaydı daha bilgilendirici bir yolculuk yapmış olurduk.
    Sanırım o tuşların yerleri bütün yaris modellerinde standart. Belki ilerleyen zamanlarda bunada uyum sağlarım :)

    Bir eklenti. internetten indirdiğim manuel kullanım kitabında ön arka 32 psi araba ile birlikte alınanında da ön arka 30 psi olarak gördüm. Bu basınçlar neye göre nasıl ayarlanıyor merak ediyorum.





  • Herkese merhaba. Yaklaşık 3 aydır, 18.000 YTL bütçe ile 2000 ve üstü model bir araç araştırıyorum. ;Sonunda Yaris, Colt, Jazz tipi bir araç üzerine karar kıldım. Sizin yazdıklarınızıda )yaklaşık 17 sayfa) okudum ve Yaris 1.3 ağırlık kazandı. Şu an 2005 model 50.000 km de Yaris 1.3 Sol, otomatik vites buldum. Fiyat pazarlıksız 18.500 YTL. Sizce uygun mudur. 18.000 Ytl civarina otomatik vites olmak kaydıyla kaç model Yaris alınabilir. Teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: anelka07

    Herkese merhaba. Yaklaşık 3 aydır, 18.000 YTL bütçe ile 2000 ve üstü model bir araç araştırıyorum. ;Sonunda Yaris, Colt, Jazz tipi bir araç üzerine karar kıldım. Sizin yazdıklarınızıda )yaklaşık 17 sayfa) okudum ve Yaris 1.3 ağırlık kazandı. Şu an 2005 model 50.000 km de Yaris 1.3 Sol, otomatik vites buldum. Fiyat pazarlıksız 18.500 YTL. Sizce uygun mudur. 18.000 Ytl civarina otomatik vites olmak kaydıyla kaç model Yaris alınabilir. Teşekkürler


    Biraz fazla gibi geldi. 2004 70.000 kmdeki yarisimizi 16.800 YTL'ye zar zor sattık. Bunun da yapacağı en fazla 17.500-18.000 diye düşünüyorum. Bu arada internetteki fiyatlara fazla takılmayın. Çok yüksek çekiyorlar nedense.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Jackal78


    quote:

    Orjinalden alıntı: anelka07

    Herkese merhaba. Yaklaşık 3 aydır, 18.000 YTL bütçe ile 2000 ve üstü model bir araç araştırıyorum. ;Sonunda Yaris, Colt, Jazz tipi bir araç üzerine karar kıldım. Sizin yazdıklarınızıda )yaklaşık 17 sayfa) okudum ve Yaris 1.3 ağırlık kazandı. Şu an 2005 model 50.000 km de Yaris 1.3 Sol, otomatik vites buldum. Fiyat pazarlıksız 18.500 YTL. Sizce uygun mudur. 18.000 Ytl civarina otomatik vites olmak kaydıyla kaç model Yaris alınabilir. Teşekkürler


    Biraz fazla gibi geldi. 2004 70.000 kmdeki yarisimizi 16.800 YTL'ye zar zor sattık. Bunun da yapacağı en fazla 17.500-18.000 diye düşünüyorum. Bu arada internetteki fiyatlara fazla takılmayın. Çok yüksek çekiyorlar nedense.


    Cevabınız için teşekkürler. Fakat, 2005 Yaris i satan bayan, 18.500 dan 18.000 e bile inmiyor. Bu pek hosuma gitmedi ama tam piyasa fiyatını da bilmediğimden sizlere sormak istedim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: anelka07

    Herkese merhaba. Yaklaşık 3 aydır, 18.000 YTL bütçe ile 2000 ve üstü model bir araç araştırıyorum. ;Sonunda Yaris, Colt, Jazz tipi bir araç üzerine karar kıldım. Sizin yazdıklarınızıda )yaklaşık 17 sayfa) okudum ve Yaris 1.3 ağırlık kazandı. Şu an 2005 model 50.000 km de Yaris 1.3 Sol, otomatik vites buldum. Fiyat pazarlıksız 18.500 YTL. Sizce uygun mudur. 18.000 Ytl civarina otomatik vites olmak kaydıyla kaç model Yaris alınabilir. Teşekkürler



    Bence uygundur gibi geldi çünkü SOL lere bira daha fiyat koyuyolar özellikle bir de otomatik olunca fiyat 19500 20000 e çıkıyo bence fiyat iyi gibi.




  • 2006 1.3 sol tiptronik 23000km yeni kasa son 21500 istediler.isteyende galeri ona göre hesapla
  • quote:

    Orjinalden alıntı: toyyarisçi

    2006 1.3 sol tiptronik 23000km yeni kasa son 21500 istediler.isteyende galeri ona göre hesapla


    galerici en az 1.500 cebe koysa aracın değeri yaklaşık 20.000 demektir. 18.500 eski kasa alınacağına sahibinden 20.000'e bulunursa yeni kasa almak daha mantıklı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: orheen

    Egeli güzel dileklerin için teşekkür ederim. Elimden geldiğince zorlamamaya çalışıyorum ama sollama yaptığım zamanlarda devir 4000 - 4500 lere geliyor. Arabayı teslim alırken bayi ilk 1000 km ile ilgili hiçbirşey demedi. Sadece 1000 km sonunda bakıma gel dedi. Bu arada ziebart koltuk koruması hediye ettik dediler. Ben tam olarak nasıl birşeydir ne işe yarar, yaptırmama değermi bilmiyorum? Yarisine ziebart koltuk koruma yaptırmış olan varmı? Tavsiye edermisiniz?


    ben arabayı alırken sordum, 1000 km de zorlamıycam demi dedim. Toyotada yok öyle bişiy istediğin gibi al kullan yalnız 1000 km de ücretsiz bakmına gel dedi satıcı. Ortaköy Toyotadan almıştım bayramdan hemen önce...
  • Benim lastiskler Bridgestone Potenza. Farkediyor mu öyle lastikler. her servis farklı mı takıyor?
    Ayrıca mishelin en yumuşak ve en iyi lastiktir.

    quote:

    Orjinalden alıntı: Mr.Monk

    Bende 1,3 Terra mı cmrt günü teslim aldım. Lastik ön arka 30 yaptılar Tr şartlarına göre bu uygun dediler servisden. 100 km üzerine çıkıldığı takdirde yanık plastik kokusu geliyor buda yeni arabalarda normalmiş.
    Bozuk yollarda yol sesini alıyor, izolasyon eksikliğimi hala anlamış durumda değilim, çünkü kullandığım dizel test aracı çok başarılıydı bana göre. Lastik yeni dediler belki ondan, yada bizim Michelin lastikler dahamı sert acaba? eskiden Dunlop muş sanırım daha yumuşak.
    Yakıt tüketimine gelince çok sakin kullandım sayılır 70 km yol yapmışım bile ortalama yakıt 100 KM de (Avg) 5,7-6,0 L. arasında gidip geliyor(Şehiriçi Dışı).
    Birde el freninin oralardan rüzgar alıyor, hafta sonuda 0-1 dereceydi dizlerimi üşüttü acaba fanmı açık bilmiyorum biraz kurcalamak gerek.
    Sürüşü bence çok güzel, insanın hep binesi geliyor, yol sesinide güzel olan müzik sistemiyle kapatmaya çalışacağız artık.
    ilk Benzini PO dan almak zorunda kaldım, 1 lt benzin var yolda kalırsın dediler ama ilk pompa atana kadar 36 lt Benzin aldı.




  • Evet 1000 km de ücretsiz servise gideceğiz henüz 1000 yapamadım. Bu haftasonu haramidere ziebart a gideceğim koltuk koruması için. Belki iyi birşeydir :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Jackal78


    quote:

    Orjinalden alıntı: toyyarisçi

    2006 1.3 sol tiptronik 23000km yeni kasa son 21500 istediler.isteyende galeri ona göre hesapla


    galerici en az 1.500 cebe koysa aracın değeri yaklaşık 20.000 demektir. 18.500 eski kasa alınacağına sahibinden 20.000'e bulunursa yeni kasa almak daha mantıklı.



    Arkadaşlar biraz aydınlatır msınız? Yeni kasalar 2006 da mı başladı? 2005 deki kasalar eski kasa mı olmuş oluyor.

    Eğer öyle ise 2005 1.3 SOL için 18.5 gerçekten fazla bir fiyat gibi.
  • Ya geçen yolda deli oldum.
    Klimayı camlardan alıp bacaklara veriyorum birden radyo frekansı değişiyor.
    Haydaaa birdaha radyo ayarlıyorum. Sonra klimayı yine değiştiriyorum bu sefer yine başka bir kanala geçiyor.
    İlk başta anlamadım noluyor diye. Sonra bir baktım klimayla oynadıkça kanallar değişiyor.

    Hay dedim araba boku yedi daha kaç gün oldu alalı diye söylenerek gittim eve. Sonra kitapçığa baktım. Kullanıcıya göre otomatik ayarlama varmış. Neyse zar zor o ayarı iptal ettim ama nasıl ettim bilemiyorum.

    Ön panel çok karışık geldi bana. Birde müzik bilgilerinin olduğu ekran ışıkları yakınca yanmıyor. İllaki radyo yada cd playerı açmanız gerekiyor. Akşam sessiz yolculuk ederken ortası kapkara hiç hoşuma gitmedi.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.