Şimdi Ara

YENİ VW GOLF 1.4 140HP BMT ACT DSG Mİ -BMW 116İ 136HP OTOMATİK Mİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
2
Favori
13.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Uzun zamandır C serisi araç bakıyordum.Ayırdığım bütçe BMW 1 serisi A3 ve A200 yetecek kadardı.Hepsine 3 hafta boyunca belirli sürelerle gittim oturdum test ettim hatta ailem ile beraber birlikte gittik.Sürüş keyfi olarak bmw'ye söyleyecek lafım yok ama yaşam alanı ve kışın arkadan itişin dezavantajları nedeniyle elemek zorunda kaldım ayrıca tasarımı A200 kadar etkileyici değildi.Sonra Mercedese gittim A200 gördüm açıkcası dışardan aracı çok sevdim hatta hemen almaya bile yeltendim.İçine bindiğimde yine yaşam alanı dar geldi ve arkada otururken kendimi mezarda gibi hissettim açıkcası önde otururkende ön göğüs çok dik geldi ne kadar istemesemde bunuda elemek zorunda kaldım ayrıca kör noktası çok fazlaydı.Sonra golfe baktım tasarım prestij kalite algısı olarak bir bmw mercedes değildi ancak bütün yönleri ortalamanın üstündeydi.Mercedes ve Bmw bir yönüyle ağır basarken diğer bir yönüyle ortalama altındalardı. Sonradan kararımı verdim.Eğer prestij kalite ferah bir araç almak istiyorsam kesin olarak a3 yönelmeliyim.Ancak ondada 1.4 ACT motorun çok geç gelecek olmasından dolayı fiyatların aşırı yüksekliğinden dolayı çünkü 85 lira civari bütçem vardı ve boş araba almakta istemiyordum ve Golfte karar kıldım.Eğer ortalamanın üstünde bir araç arıyorsanız bence golf alınmalı ama özel olarak tasarım isteniyorsa Mercedes A serisi sürüş zevki olarak BMW 1 serisi veya Golf'ün eksik yönleri tamamlanmış kalite prestij açısından bir araç isteniyorsa Audi A3 alınmalı.

Burda görüyorumda çoğu insan araçları incelemeden markaya göre bir yorum yapıyor haksızda değiller marka algısı diye birşey var ama incelediğinizde ihtiyaçlarınıza göre tercih yapmak zorunda kalıyorsunuz.Burda 1 serisi daha iyidir diyen arkadaşlar kaçı C serisi araç almaya kalkıpta bmw alır oda bir muamma.

• Aynı donanımda tabiki 1 serisi tercih edilir ancak birisi highline, diğeri bomboşsa ben Golf alırdım.

Bmw 1 in içi ciddi anlamda basık ve dar. Biraz iriyseniz, BMW'de sıkıntı yaşayabilirsiniz.
  • o kadar para çıkabiliyorsam ilk tercihim volvo v40 olurdu, ikinci tercih BMW 1.16. daha az para vereyim derseniz comfortline 1.4 golf alın. bunların yanında golfün adı geçmez karşılaştırma yapmadan paranıza göre bir yön belirleyin.
  • 65000 e Alfa Romeo guiletta 170 hp tct varken ne eblek bakışlı bmw ye nede golf e para veririm...Şahsi fikrimdir....
  • 1 serisinin o ördek suratını M paket olmadan çekemiyorum. Bir paket bir aracı ancak bu kadar güzelleştirir.

Hele Estoril Blau ise

Golf 7'de sadece arka kapı döşemelerine bak. Octavia olmuş resmen. Daha ne kadar malzemeden çalacaklar merak ediyorum.

V40'ı incele derim. Tabii fiyatlarının düşmesini bekle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebozkurt800 -- 26 Mart 2013; 1:50:21 >
  • Biri BMW biri VW, allah askina nasil kiyaslanir,
    biri premium digeri baska kulvarda,
    bu VW kotu anlamina gelmez, ama abartmanin da anlami yok.

Simdi biri burda Civic ya da Focus ile BMW'ye 1'i kiyaslasa herkes tasa tutardi,
    ama Golf olunca milletin 1 sersi yerine Golf'e binecegi tutuyor, cok ilginc.

Ayni ya da bener fityata ise 1 saniye bile dusunmem 1 sersi alirim.
  • golf güzel araba ancak ederi en donanımlı hali ile max 40 bin tl hakkını yemeyin....
  • 1 serisi yol tutuş olarak üstün ayrıca sonuçta Bmw'ye biniyorsunuz.

Ancak önemli bir şey var, arka koltukları muhtemelen Vw'e göre daha dar. Çünkü ortadan şaft geçiyor . Ama genede o yol tutuşa değer diyorsanız alınır.

Genelde Golf bir evin tek arabası olabilirken, 1 serisinde böyle bir şeyi pek görmedim. Genelde ailenin üniversiteyi yeni kazanmış kız/oğlan çocuğu biniyor evin 2. 3. arabası olarak.
  • Hocam kararınız ne oldu bılmıyorum cunku yorumları pek okuyamadım.

Fakat yakın akrabam golf 7 1.4 tsı 140 hp hılglıne aldı.

araba gerçekten iyi, bir önceki nesıle gore genıslık fark edılıyor.

performansıda ıyı ses dıye bırsey yok. gerçekten ben begendım.

bmw nın o kasasına ben para vermezdim. önü ördeğe benziyor.

Ha golfe verılırmı onada fazla ama bmw ye de o fıyat vermezdım bu kasasına yanı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

quote:

Orijinalden alıntı: Pargalı İbrahim Paşa

quote:

Orijinalden alıntı: nilve

quote:

Orijinalden alıntı: Pargalı İbrahim Paşa

golf biturbo 4 çeker 10 ileri olsa ne olur. vw golf o. kapasite belli. hedef kitle belli.

Arkadaş gitmişsin kampanyadan a3'ün en ucuz versiyonunu almışsın şimdi de çıkıp karşımıza premium sınıf kullanıcısı havalarına girip farklı hedef kitlesi muhabbetini yapma bir zahmet. Birçok golf müşterisi a3 ve 1 serisi almaya imkanı el verdiği halde tercihini golften yana kullanabilmektedir.

benim ne araç kullandığımın bir önemi yok... kampanyadan alınan en alt a3 veya 116 veya başkası... öyle olsa bile golf bunlardan iyimi demek oluyor? herşey donanımmı? fiyatmı? yukardada yazdım fuller fulu i30 golften hem 25 beygir daha güçlü. hem sorunsuz bir otomatiği var. hemde 20 bin tl daha ucuz... o zaman i30 varken golfe de bmw yede gerek yokmu diyelim?

Arabadan ne kadar anladığın ortada...

Yoruma bak yahu.

evet benim araba tecrübem senin hayat tecrübenden de fazladır o konuda rahat olabilirsin

ne demek bu ''yoruma bak yahu''

bak ben sana yazayım şu demek;

araçların hepsinin iyi kötü bir çizgisi bir mazisi ve tarihi vardır.

bu sebeple belirli markalar en basit aksesuarları bile opsiyon yaparken

bazı markalarda ağzına kadar dolu modellerini çok uyguna verebilmektedir.

peki bunu ney belirler?

-marka algısı
    -pazar talebi

yani ez cümle;

genel olarak bmw her zaman vw ile karşılaştırıldığında marka algısı olarak onu ezer.
    pazara baktığındada popülarite olarak vw den yuksektir.

işte burada golfün ne sunduğunun bir önemi kalmaz. çünkü bmw mark algısı ile pazar talebinden aldığı güç ile vw yi ezer.

aynı şekilde o mesajımda bmw ve vw yi karşılaştırırken marka algısına bir örnek olsun diye hyundai i30 u verdim

nasıl i30 hem dizel hem daha güçlü hem ful olmasın ave golften nerdeyse 25 milyar ucuz olmasına rağmen millet hala golfe akın ediyorsa
    bmw ve golf karşılaştırmasıda aynı şekildedir.

bi arkadaşta benim a3 e laf atmış

arkadaş ben 15 yıldır araba kullanıyorum nerden baksan 15 tane araba kullandım. ilk arabamda e46 328 di.
    defalarca almanya-türkiye yaptım

devamlı aynı şeyleri söyletmeyin bana görgüsüzlük yapmak zorunda kalıyorum sizin gibiler yüzünden. herkesi kendiniz gibi ergen zannetmeyin. ağzımı açtırıyorsunuz sonra 20 gün ceza alan ben oluyorum. haddinizi bilip adam gibi yazılar yazın.

• Köpürmeden Pargalı...

Yaşım 34, mesleğim, yaptığım ettiğim belli...
    Ergen senin gibi velev ki yaşı büyüse de sergilediği
    tavırlar hala, orta okul, lise dengi fevri ve subjektif olanlara denir.

Burada araçların tüm unsurları dikkate alınmış, senin gibi marka görgüsüzlüğü yapıp
    adı Bmw o halde ezer, geçer diye ergen muhabbeti yapmamış.

Yazdıklarını tekrar okursan ergenin kim olduğunu eminim sen bile anlayacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: handsomemss

ŞİMDİ FİYATLARA BAKTIM 2013 MODEL YILI OLARAK VW GOLF 7 BMT ACT DSG (140PS) 67,100 FİYATI VAR (2012 MODELİNE GÖRE YAKLAŞIK 4 .000 LİRA ARTMIŞ)
    BMW 116İ İSE 2013 YILI OLARAK FİYATI 73,339
    İKİSİDE OTOMATİK VİTES FİYATLAR
    PERFORMANSLAR AYNI (SADECE 0,1 FARKLA GOLF ÖNDE)
    SİZCE HANGİSİ GOLF HAK EDİYOMU BU PARAYI BMW KARŞISINDA

Ingilterede golf ve 1 serisi neeedeyse ayni fiyata satiliyor. Bunu da dikkate almak lazim. Turkiye'de bu iki modelin fiyati arasinda bir ucurum soz konusu. Ben tercihimi golften yana kulaanirdim aradaki farki da yakit parasi yapardim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her zaman söylediğim gibi bütçe 70.000'e dayanınca benim aklıma üç şey geliyor Mercedes, Bmw, Suv.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OuL

quote:

Orijinalden alıntı: handsomemss

ŞİMDİ FİYATLARA BAKTIM 2013 MODEL YILI OLARAK VW GOLF 7 BMT ACT DSG (140PS) 67,100 FİYATI VAR (2012 MODELİNE GÖRE YAKLAŞIK 4 .000 LİRA ARTMIŞ)
    BMW 116İ İSE 2013 YILI OLARAK FİYATI 73,339
    İKİSİDE OTOMATİK VİTES FİYATLAR
    PERFORMANSLAR AYNI (SADECE 0,1 FARKLA GOLF ÖNDE)
    SİZCE HANGİSİ GOLF HAK EDİYOMU BU PARAYI BMW KARŞISINDA

Ingilterede golf ve 1 serisi neeedeyse ayni fiyata satiliyor. Bunu da dikkate almak lazim. Turkiye'de bu iki modelin fiyati arasinda bir ucurum soz konusu. Ben tercihimi golften yana kulaanirdim aradaki farki da yakit parasi yapardim.

İngiltere'de aynı fiyata satılıyor demek. Bu tespit pek çok şeyi açıklıyor,
    bazı ergenler sırf markası BMW diye ürettiği her modeli sınıfının en iyisi zannedip karşı çıkanları ergenlikle suçluyor.

Bu sınıfın kralı Golf'tür. Bu çok açık. Ben arkadan itiş severim derseniz BMW olabilir ama 116i ile arkadan olsa ne yazar önden olsa ne yazar..

• @engin akb

istediğim maaşı kazan istediğin yaşta ol
    istediğini anlat seni tanısam ne olur tanımasam neolur

hayatında 1 kere 0 araba alacak adamlar en fazla 60-70 bin liralık arabaları alırlar (bunda sorun yok kimseyi ezmek yada yüceltmek amacıyla yazmadım)
    çeşitli şekillerde yol yaparlar (buda sorun değil)
    bu esnada gördükleri yaşadıkları şeyleri de paylaşırlar (hızlanma yavaşlama yakıt tuketimi ve başka ne varsa - en güzeli de budur. tecrübe paylaşımı)

ama kendi arabalarını övmek (evet övmek kendi çocuğunu falan över gibi)
    gerçekten de biraz da olsa bilgi paylaşmak için bişeyler yazmak isteyenlerede fanboysun, köpürdün, ergensin, haddini aştın, yazdığına bak falan filan, gitmişin şunu yapmışın gibi tabiri caizse mahalle ağzıyla konuşmak ise tam anlamıyla rezilliktir komedidir hatta aptallıktır.

işi kişiselleştirirsem demişimki golf ile bmw 1 serisi hernekadar aynı klasta olsada karşılaştırılması pek mantıklı değildir. golf compact sınıfın öncüsü iken bmw 1 premium compact sınıfın arabasıdır. karşılaştırmak mantık dışı olur demişim. bu tamamen de benim fikrim.

gelen ilk cevaba bakarsan ; arkadaş gitmişin en uyduruk a3 ü almışın artislik yapma babında bir mesaj

bende yine adam gibi yazmışım demişim ki aksesura beygir gücü vs gibi konular önemli değil önemli olan marka algısıdır demişim. yoksa golf yerine herkes i30 alırdı demişim. sende bana demişinki arabadan ne kadar anladığın belli... yuh falan...

SEN ÖNCE KENDİNE BİR BAK. BEN SANA SATAŞMADIM HİÇBİŞEY DEMEDİM. LAF SÖYLEYEN SENDİN. KENDİMİ SAVUNURKEN BİLE BANA KÖPÜRME DİYORSUN

SENDNE HİÇBİŞEY ÖĞRENCEK HALİM YOK. BANA BULAŞMA KENDİ İŞİNE BAK...

• vw ve bmw mi?

golf önce i30 u geçsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aagir

vw ve bmw mi?

golf önce i30 u geçsin.

aynen ful donanım 90 bn tl ye satılan golf önce daha donanımlı iki rakibi olan ve 60bn tl ye dizel otomatik ve çok daha donanımlı i30 ve yeni kıa ceed le boy ölçüşsün...
    korkarım bi gun ferrari yada porche gibi araçlarlada kıyaslaryacaklar utanmadan....
  • Uzun süredir almak için otomobil araştırıyorum. Genelde yurtdışı sitelerdeki test yorumlarını ve kullanıcı yorumlarını okuyorum. Şu anda 2011 model E90 kasa 3.20d araç kullanıyorum. Genel olarak aracımı sevmeme rağmen aile içinde aracı değiştirmeye karar verdiğimden yeni araç araştırıyorum. Bir çok araca baktım bu dönem içinde. V40 1.6d powershift, CC, CLA, A3 1.4 TFSI 140 COD, Leon 1.6 tdi, 1.16i, Golf 1.4 TSİ ACT en son karar aşamasında aklımda kalanlar diyebilirim. Bütçe açısından 90.000 gibi bir sınırım olmasına karşın esas kriterim sanırım fiyat/performans oranı diyebilirim.

Bu sitedeki bir çok anlamsız yoruma karşın gerçek kullanıcı ve aynı karar durumunda olan insanların tavsiyelerini öğrenmek için baktığımı söyleyebilirim.
    Ancak genel olarak gördüğüm ben olsam şunu alırdım, şunun şuyu tartışılmaz, o premium, onun sınıfı farklı gibi yorumlar gerçekten fazlalıkta.

Böyle bir seçim aşamasında olmamasına rağmen bu tarz yorumlar yapılması bana gerçekten çok ilginç geliyor.

Burada fikir isteyen arkadaşlar tıpkı benim gibi gerçek anlamda kendi bildikleri dışındakı deneyimlere sahip insanların fikrini öğrenmek istiyorlardır diye düşünüyorum.

Kendi durumuma gelecek olursak. V40'ı tasarım, malzeme kalitesi olarak çok beğenmemeli karşın bendeki 2.el algısıve Ankara'da neredeyse hiç göremem nedeniyle elendim. CLA bir Mercedes, çok çekici ancak bana çok dar geldi. 1 serisi gerçekten kullanım güzel bir araç. Yol tutuş, direksiyon netliği ve benim aracımdan sonra gelen şanzıman gerçekten çok iyi. Ancak bundan 6 ay önce sunroof ve xenonlu modelini alan arkadaşımın bana verilen tekliften 15.000 TL daha ucuza bu aracı alması ister istemez bu dönem için elemememenden oldu.

Sonunda 60.000 TL'ye hem dizel hem de çift kavrama bir araç buldum diye sevinerek Leon almaya karar verdim. Gelgör ki Seat'tan çıkıp birde Audi'ye bakalım diyene kadar bütün kararlar değişti. Bir anda kendimi A3 1.4 tfsi 140 hp stronic cod ambitiona kapora yatırırken buldum. Tabi akşam eve gidince ve böyle sapık gibi araştırınca 90.000'e geldiğinde alacağım aracın tasarım, motor, şanzıman ve donanımını çok beğendiğim CC olması gerekir diye düşünerek kaporamı ertesi sabah CC'ye aktarttım. (Bundan önceki aracım Jetta 1.4 TSİ 170hp DSG idi)

Ben kredi işiyle uğraşırken bir arkadaşım için Golf 1.2 TSİ DSG sorduk, oda elindeki 1.4 TSİ act'nin boşa çıktığını söyledi. İşte son duruma bu şekilde geldik. Bu araçlarda uzunbekleme sıraları olması nedense insanda farklı bir etki yapıyor?

Golf 1.6 tdi'yı 3 kere şehir dışına çıktığımda kiraladım ve bolca deneme ve kullanma fırsatım oldu. Fazlasıyla her alanda çok iyi olduğunu söyleyebilirim.

Yarın bahsettiğim Golf'ü teslim alacağım. İlerleyen zamanlarda sizlerle deneyimlerimi paylaşacağım. Artan döviz kurları, distribütör yada genel merkezin satış-pazarlama politikası araç için fazla para verdiğimi düşündürüyor elbet. Ancak mevcut aldığım araç Comfortline ve beni şimdilik sadece çok kullandığım donanım eksiklikleri canımı sıkıyor.

Konuyuaçan arkadaş nasıl bir tercih yaptı bilemiyorum ancak ben tercihimi şimdilik Golf'ten yana yaptım :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.