Şimdi Ara

2026 Volkswagen Tiguan | ANA KONU | (251. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: cafzafer2 , cafzafer2 , Darkforwhite
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü4 Mobil
5 sn
5.045
Cevap
181
Favori
445.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
11 oy
Popüler Konular listesinde
12. Sırada  bugün en iyi #2
Giriş
    Herkesin bayramını kutlarım.
    1 hafta önce life paket yunus gri 2026 tiguan araç aldım. İlk uzun yol deneyimim Çanakkale-İstanbul arasında oldu git gel şeklinde. Arabada şöyle bir durum yaşadım arabaya gaz verirken gaz pedalından ayağıma sanki bir ‘tık tık’ şeklinde iki kez üst üste bir vuruş geliyor. Ayağım gaz pedalında iken bunu net bir şekilde hissediyorum. Sürekli olmuyor aralıklı olarak oluyor. Bazen 100e çıkarken bazen farklı bir hızda ama aralıklı olarak oluyor. Bu durum yaşanırken herhangi bir uyarı da almıyorum ekranda. gaz pedalı ve mekaniğinde bir arıza mı var bir türlü anlayamadım. Böyle bir durum yaşayan hiç oldu mu ? Daha önceki araçlarımda hiç böyle bir durum yaşamamıştım. Asistan özelliklerini kapattım ama yine olmaya devam etti. Hiç böyle bir durum yaşayan oldu mu acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

https://www.sahibinden.com/s/6LrS7hrz

Hayırlı satışlar hocam. 19 valencia yakışmış. Çok beğendiğim jantlardandır.

• T-Roc’lardaki navigasyon sisteminin Tiguan’da da kullanılabilmesi için VW Almanya tarafında yazılım çalışmalarına başlanmış. Türkiye’deki tabela sisteminin Avrupa standartlarıyla uyuşmaması nedeniyle Travel Assist ve ACC ile senkronize çalışacak özel bir güncelleme geliştiriliyormuş (Tabela okuma radar kamerası ile senkron çalışıyor). Yaklaşık 1.5 yıl önce görüştüğümüzde bir aksiyon alınmamıştı fakat şuanda güncellemenin geliştirildiği aktarıldı. Süre konusunda net değiller ama tahminimce Tayron modeli ilk geldiğinde PV4 yazılımı gömülü gelmişti ve 3-4 ay sonrasında PV4 yazılımı tüm Tiguan modellerine geldi. TROC'un satışa başlaması ile 2026 yılı içinde ilgili yazılımın çözüleceğini düşünüyorum.

TROC da tabela okuma var mı bilmiyorum, gördüğüm videolarda sadece navigasyon da gömülü olarak belirlenen hız tabelaları gözüküyor da olabilir o yüzden TROC'a geldi yakında bizim araçlara da gelir demek doğru olmaz.

Tabii 2024 Nisan dan itibaren tam 2 yıldır Tiguan araçlar için sahip olunan donanımı kullanamamak önce satıp sonra yazılım yapılması ayrı bir durum.

• deniz_86 kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim hocam ben de çok severek almıştım

Volkswagen markasına ait Tiguan model araç kullanıcısı olarak, aracımda bulunması zorunlu olan Akıllı Hız Destek Sistemi (Intelligent Speed Assistance – ISA) ile ilgili ciddi bir sorunu yetkililerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle belirtmeliyimki, bu bireysel bir sorun olmayıp ülkemizdeki (2024 sonrası 3. jenerasyon) yeni nesil tüm Tiguan model araç sahiplerinin ortak mağduriyetidir.

Motorlu Araçlar Ve Römorkları İle Bunlar İçin Tasarlanan Aksam, Sistem Ve Ayrı Teknik Ünitelerin Genel Güvenliği Ve Korunmasız Karayolu Kullanıcılarının Ve Yolcuların Korunması İle İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (Ab/2019/2144) ‘e göre;
    * 6. maddede motorlu araçlarda bulunması gereken sistemler düzenlenmiş olup, 1. fıkranın (a) bendinde “Akıllı Hız Desteği (ISA)” açıkça zorunlu sistemler arasında sayılmıştır.
    * Yine 6. maddenin 2. fıkrasında bu sistemin asgari şartları belirtilmiştir. Bu şartlara göre "araç ana kontrol anahtarının her etkinleştirilmesinde normal çalışma modunda olması" amir bir hükümdür.
    * 16. madde ve Ek-II listesi ile bu sistemlerin uygulanma tarihleri düzenlenmiş ve bu şartları sağlamayan araçların piyasaya arzına izin verilmeyeceği hüküm altına alınmıştır.

Buna rağmen ülkemizde 2024, 2025 ve 2026 yıllarında satılan yeni nesil Tiguan model araçlarda Akıllı hız destek (ISA) sistemi aktif olarak çalışmamaktadır.

Kullanıcı deneyimleri göstermektedir ki:
    Mevzuat gereği zorunlu olan Akıllı Hız Asistanı (ISA – Intelligent Speed Assistance) sistemi donanım olarak mevcut olmasına rağmen Türkiye sınırları içinde aktif hale getirilememektedir. Sözkonusu sistem, araç yazılımında coğrafi kısıtlama ile devre dışı bırakılmış olup, yurtdışına çıkıldığında (AB ülkelerinde) sağlıklı ve tam fonksiyonel olarak çalışmaktadır. Yani, durum teknik bir arıza değil, üretici tarafından Türkiye coğrafyası için uygulanan kasıtlı bir kısıtlama vardır. Müşteri hizmetleri ile yapılan görüşmelerde, sorunun varlığı kabul edilmesine rağmen çözüm sağlanmamıştır.

Bu durum açıkça:
    * Açık mevzuat hükümlerine rağmen zorunlu bir sistemin işlevsiz olması,
    * Tip onayı başvuru dosyasında Akıllı Hız Destek (ISA) sisteminin Türkiye pazarını da kapsayacak şekilde "her zaman aktif" olarak beyan edilip edilmediği,
    * Araçların tip onayı ve uygunluk süreçlerinin hukuka uygunluğu,
    * Tüketiciye sunulan ürünün güvenlik standartlarını karşılayıp karşılamadığı
    * Avrupa Birliği tip onayı kapsamında yer alan bir güvenlik donanımının ülkemizde devre dışı bırakılmasının mevzuata uygunluğu
    hususlarında ciddi şüpheler doğurmaktadır.

Araç, tip onayı sırasında “Akıllı Hız Destek Sistemi (ISA) donanımlı” olarak beyan edilmiş ve uygunluk belgesi almıştır. Ancak fiilen Türkiye’de çalışmaması, tip onayı şartlarını ve piyasa gözetimi hükümlerini ihlal etmektedir. Bakanlığınız koordinatörlüğünde, ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte gerekli araştırma, denetim ve testlerin yapılarak konunun AB/2018/858 , AB/2019/2144 yönetmelikleri ve ilgili bütün mevzuatlar kapsamında değerlendirilmesini ve;
    * Akıllı hız destek (ISA) sisteminin Türkiye’de neden devre dışı bırakıldığının açıklanması,
    * Tespit edilen aykırılığın giderilmesi amacıyla düzeltici önlemlerin (kısıtlamalarının kaldırılarak sistemin aktif hale getirilmesi veya geri çağırma) aldırılması,
    * Mevzuata aykırılık varsa gerekli yaptırımların uygulanması,
    * Kullanıcı mağduriyetlerinin giderilmesi,
    hususlarında gereğinin yapılmasını talep ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Cimerden yazabilirsiniz, kendinize göre eklemeler de yapabilirsiniz. Varsa delil görüntüsü de ekleyebilirsiniz. Canlı destekte konuyu konuşup ekran görüntülerini ekleyebilirsiniz vs.

https://canlidestek.vw.com.tr/dim_binek/chat.html

şikayet mi istek mi? hangi birime yazmak lazım? Sanayi ve Ticaret bakanlığı mı? Bir de karakter sınırı var. yönlendirirseniz yazalım hep beraber

• Bu bir şikayet. Hızlıca kısalttım. Ama isterseniz chatgpt, claude, grok gibi yapay zekalara metni kopyalayıp kendiniz için 3000 karakterle sınırlı metinler oluşturabilirsiniz. 10 saniyede yeni metin oluşur. Konuyla sanayi bakanlığı ilgileniyor ama sistemden seçmeniz şart değil, cimer ilgili kuruma yönlendirme yapıyor. Cimer yönlendirmesini beklemek istemeyen direkt kurumu seçebilir.

quote:

Volkswagen markasına ait Tiguan model araç kullanıcısı olarak, aracımda bulunması zorunlu olan Akıllı Hız Destek Sistemi (Intelligent Speed Assistance – ISA) ile ilgili ciddi bir sorunu yetkililerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle belirtmeliyimki, bu bireysel bir sorun olmayıp ülkemizdeki (2024 sonrası üretilen 3. jenerasyon) yeni nesil tüm Tiguan model araç sahiplerinin ortak mağduriyetidir.

Akıllı Hız Destek (ISA) sistemi Motorlu Araçlar Ve Römorkları İle Bunlar İçin Tasarlanan Aksam, Sistem Ve Ayrı Teknik Ünitelerin Genel Güvenliği Ve Korunmasız Karayolu Kullanıcılarının Ve Yolcuların Korunması İle İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (Ab/2019/2144) ne göre araçlarda bulundurulması zorunlu bir güvenlik donanımıdır. (Madde 6)

Buna rağmen ülkemizde 2024, 2025 ve 2026 yıllarında satılan yeni nesil Tiguan model araçlarda Akıllı Hız Destek (ISA) sistemi aktif olarak çalışmamaktadır.

Kullanıcı deneyimleri göstermektedir ki:
    Mevzuat gereği zorunlu olan Akıllı Hız Asistanı (ISA – Intelligent Speed Assistance) sistemi donanım olarak mevcut olmasına rağmen Türkiye sınırları içinde aktif hale getirilememektedir. Sözkonusu sistem, araç yazılımında coğrafi kısıtlama ile devre dışı bırakılmış olup, yurtdışına çıkıldığında (AB ülkelerinde) sağlıklı ve tam fonksiyonel olarak çalışmaktadır. Yani, durum teknik bir arıza değil, üretici tarafından Türkiye coğrafyası için uygulanan kasıtlı bir kısıtlama vardır. Müşteri hizmetleri ile yapılan görüşmelerde, sorunun varlığı kabul edilmesine rağmen çözüm sağlanmamıştır.

Bu durum açıkça:
    * Açık mevzuat hükümlerine rağmen zorunlu bir sistemin işlevsiz olması,
    * Tip onayı başvuru dosyasında Akıllı Hız Destek (ISA) sisteminin Türkiye pazarını da kapsayacak şekilde "her zaman aktif" olarak beyan edilip edilmediği,
    * Araçların tip onayı ve uygunluk süreçlerinin hukuka uygunluğu,
    * Tüketiciye sunulan ürünün güvenlik standartlarını karşılayıp karşılamadığı
    * Avrupa Birliği tip onayı kapsamında yer alan bir güvenlik donanımının ülkemizde devre dışı bırakılmasının mevzuata uygunluğu
    hususlarında ciddi şüpheler doğurmaktadır.

Araç, tip onayı sırasında “Akıllı Hız Destek Sistemi (ISA) donanımlı” olarak beyan edilmiş ve uygunluk belgesi almıştır. Ancak fiilen Türkiye’de çalışmaması, tip onayı şartlarını ve piyasa gözetimi hükümlerini ihlal etmektedir. Bakanlığınız koordinatörlüğünde, ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte gerekli araştırma, denetim ve testlerin yapılarak konunun AB/2018/858 , AB/2019/2144 yönetmelikleri ve ilgili bütün mevzuatlar kapsamında değerlendirilmesini ve;
    * Akıllı hız destek (ISA) sisteminin Türkiye’de neden devre dışı bırakıldığının açıklanması,
    * Tespit edilen aykırılığın giderilmesi amacıyla düzeltici önlemlerin (kısıtlamalarının kaldırılarak sistemin aktif hale getirilmesi veya geri çağırma) aldırılması,
    * Mevzuata aykırılık varsa gerekli yaptırımların uygulanması,
    * Kullanıcı mağduriyetlerinin giderilmesi,
    hususlarında gereğinin yapılmasını talep ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmma -- 24 Mart 2026; 16:40:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bayramda Samsun - Ordu - Samsun yoldaydık.

Fulledim depoyu ve yakıt aldıktan sonra ki ortalama yakıt tüketimim

Samsun dan Ordu giderken 5.3 Lt Gördüm

Ordu dan Samsun dönüşünü 5.0 Lt Gördüm

Samsun Ordu arası 165 KM yolumuz var evden eve.

Aracının tüketimi: 5.1 L / 100 km

Gidilen mesafe: 165 km

Formül:

(165 × 5.1) / 100 = 8.415 litre

👉 Yani yaklaşık 8.4 litre benzin yakmışız

👉 Toplam maliyet:

8.415 × 64.58 = 543.35 TL

✅ Sonuç:

• Yakıt tüketimi: ~8.4 litre
    • Toplam maliyet: ~543 TL
    • Gidiş Dönüş: ~1.086 TL

Başarılı bir değer gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LiLaLo -- 24 Mart 2026; 17:58:15 >

SONY XPERIA™ Z5 | Graphite Black
  • LiLaLo kullanıcısına yanıt
    Afyonkarahisar, Antalya hava limanına gidiş geliş 600km yaptım çoğu düz yolda 119sabit hızla 1800₺ ye geri doldurdum.Giderken 4 valiz 3 yetişkin 2 çocuk , gelirken 6 valiz diğerleri aynı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    6.1 lt 100km de 740 km toplam yol 45 litre yakıt aldı.
    Dönüşte klima kapalı ful bagaj 4 yolcu
    5.4 lt 100km de yakıt değeri benim için çok iyi genel kompozisyon çok başarılı aracın en övülecek yanı yalıtımı ve genel malzeme kalitesi olsa gerek. Birçok araç kullanmış biri olarak söylüyorum bu araç premium ama logo algısı farklı kılıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Selamlar,

2024 10. ay olarak hatırlıyorum:

Bu tarihten sonra deri koltuk (gelişmiş masaj ve soğutma özellikli) eklendi ama;

travel assist, kablosuz şarj, arka koltukta usb soketi çıkartıldı.

deri koltuğu bu çıkartılanlara tercih etmezdim ben ki bucket koltuk olanı aldım ve iyi ki de öyle yapmışım...

binen bayılıyor.

üstüne black style + yunus grisi de cabası

SONY XPERIA™ Z5 | Graphite Black
  • aydancan A kullanıcısına yanıt

Ayrıca pek emin değilim ama aktif gergili emniyet kemeri de gitti galiba.

• Biraz önce servise gittim şu bel sürekli şiş kalıyordu diye, benden önceki sahibi öyle set etmiş kendimi cahil gibi hissettim 😅 hocam bu araçla ilgili yeni yazılım bekliyoruz dediler. Tarih vermediler. Arada uğra sor dediler.

2024 lerde vardı.

Şu an var mı ,kullanan arkadaşlar yazsın.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.