|
2024 VOLKSWAGEN TİGUAN | ANA KONU | (125. sayfa)
-
-
Hocam ben birkaç bayi ile konuştum siz de algıdınız bayiye sorabilir misiniz yeni araçlarda anlık tüketimi neden kaldırmışlar, yazılımla gelecek mi? Herkes farklı bisey söylüyor. Gözüm arıyor anlık tüketimi, alisamadim.
-
gerek yok ama istersen bana da sorabilirsin, cevabını veririm. servis elemanı gibi yanıtlanması beklenmiyor zaten, lastiklerden bu kadar bahsetmek yerine az dikkatli okursan sorular "sizde de aynı/benzer sorun var mı" şeklinde yazılıyor genelde ve "hayır benim aracımda böyle bir durum yok" diye cevaplamak ta bir nevi soran kişiye bilgi vermektir, bu durumda da yetkili servise gidilip gösterilir. -
Sensörleri çok yavaş maalesef aracın en büyük eksiklerinden biri. -
Hocam psikolojimiz bozulmasın diye kaldırmış olabilirler sakince kullandım 11 litre yazıyor ortalama -
Kısa mesafe kullanımdaki yakıt verilerine kafayı takmayın. Benim yaklaşık 5500km oldu, sehirici sehirdışı karışık ortalama 7,2lt. Uzun yolda ekonomik, 100-110-120 5,5- 6lt civarı, 120yi geçerseniz de her 10km hız artışında 1lt artıyor tüketim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ft19 -- 3 Ocak 2025; 21:6:34 > -
evet benim de bahsettiğim bu yavaşlıktı. bazen tehlike geçtikten sonra kırmızı uyarı veriyor, bazen de aksine öndeki araçla çok yakınlaşmadan uyarı sesi veriyor. bu konuyla bağlantılı, çevre görüş kamera sisteminin standart donanım verilmemesi de bir eksiklik, 360 derece görüş büyük kolaylık sağlayan bir donanım. -
Arkadaşlar Tiguan life paketim var. bugün aracı nispeten tazyikli olmayan bir suyla kısa süreli yıkadım aracı çalıştırmak için düğmeye bastım araç motoru çalışmadı vites seçim ekranında kaldı ama vites değiştiremedim, el freni çalıştı kapatıp açabildim ama araç motoru bir türlü çalışmadı. Araçtan indim tüm kapıları açıp kapattım aracı kitledim en son 10 dakika bekledim araç çalıştı. Sonra gün içi çok defa çalıştırdım tekrar sorun olmadı. Sizce sorun neydi servise gitmelimiyim? -
Aracınız güncel mi acaba? Güncelleme öncesi asistan hatalar kaynaklı soruna benziyor.
-
Merhaba arkadaşlar, 3 aralık itibari ile istiridye grisi elagance paketi aldım. Daha önce tüm passatları kullandım. Tiguanı genel olarak değerlendirirsek, hakkaten artık prenium bir araba olmuş. Yalıtım çok iyi, yol tutuş güzel, tepkimeler fevkalade. Ancak arabada forumda okuduğum kadarıyla sorunlar var. Bende hiçbiri olmadı şükür. Arabanın iki eksiği var birincisi ön ve arka park sensörleri eşşek gibi, sakın güvenmeyin, bu kadar kötüsünü ilk defa gördüm b7 passatta bile bundan çok çok iyiyidi. İkincisi ses sistemi passata kıyasla yada insigniaya kıyasla kötü, sesi biraz açtığında hoparlör lerden cızırtı geliyor. Veya ara sıra tiz sesler gelebiliyor, düşük not verdim buna. Genel değerlendirmede bana gelen lastikler prelli scorpion verde, Michelin primacy 4 + iledeğişeceğim. Kışlık olarak Nokia’n aldım. Anlık yakıt tüketimi gösteriyor benimkinde Erzurum da kış ortalamam 9,1 litre şehir içi. Hiç şehir dışı yapmadım. Lastiklere dikkat diyorum. Ekran kalitesi ve trim kalitesi çok iyi, kullanışlı, direksiyon hassasiyeti güzel tepkimeler makül. Bu segmentte alınacak en iyi araba nokta. Süspansiyonlar bir tık sert ancak bir tık spor için biraz sert olması gerekli rahatsız etmiyor. Bazen arkadaşların dediği gibi lok lok sesler bende duyuyorum, bu ses elektrik motoru-şanzuman- benzinli motor arasında geçişlerde geliyor normal tehlikeli ve anormal bir durum değil, relax yani :) bazı modellerde arka koltukdan gelen ses şikayetleri var, bazı servisler çözerken bazı servisler halen daha anlayabilmiş değil, şimdilik genel değerlendirmem bu kadar
-
Hayırlı olsun, güzel özetlemişsiniz elinize sağlık. Ben de 1 aydır kullanıyorum, premium özellikler gerçekten hissediliyor. Ancak negatifler de var; bahsettiğiniz gibi sensörler kötü çalışıyor gerçekten, ilaveten kablosuz şarjda hızlı şarj özelliği yok ve bu hali ile kullanışsız, bir de vites kolu çok şık ama sol kol bir o kadar kaba ve basit yapılmış, silecek ayarlama kısımları sıradan bir araçtan farksız, dönen yuvarlak vb. bir kumanda eklense ve vites kolu gibi parlak bir kaplama olsa güzel olurmuş bence. -
Sensör herşeye ötüyor diye aldırış etmedim. Dar alanda kapalı otoparkın kolonuna tamponu sürttüm. Bir kaç çizik oluştu. Kötü de çalışsa sensörleri dinlemek lazımmış:)
-
Merhaba,
R line donanımda arka kamera yıkama özelliği var mıdır? -
Hepsinde mevcut. Geri vitesteyken arka silecek yıkama kısmına basılı tutun.
-
ani frenleme ile aracın kendini durdurması lazımdı aslında. ben ağaç dallarına aldırış etmeden geri geri devam edeyim dedim, kırmızı uyarıyı verdi, bir süre sonra zank diye durdurdu aracı duvara çarpmışcasına. -
bugün bayiye loklok ses olayı için gittim, sevisten usta ile sürüş yaptık. viraj denge çubuğunda kauçukların yeni ve sert oldukları için ses geldiğini, yumuşayınca ve havalar ısınmaya başlayınca muhtemelen geçeceğini söyledi. müdahale edilecek bir durum değilmiş. size ne diyecekler bakalım. -
Ayak yarı frene basılıyken gidince sabit nesnelere fren yapmıyor. -
Yari frenle manevra yapıyordum. Otomatik fren yapmadi. Uzaktaki nesneye de ötüyor yakindakine de. Aramızda güven problemi oluştu.
-
Benim araçta da aynı sorun birkaç kez oldu en son evin önünde çalışmadı servis geldi bir şekilde çalıştırıp servise götürdük en nihayetinde akünün arızalı olduğuna karar verilip değişim yapıldı. O günden sonra hiçbir sıkıntı olmadı -
Herkese iyi akşamlar aracımı mayıs ayında alıp komple ppf kaplatma yapmıştım iyi ki yapmışım dedim, bugün yağmurun da etkisiyle buhar olan yan camları çözdürmeden kapalı otoparkta dikkatsizce yaptığım parklama sonucu duvara sürttüm ppf kurtardı gibi duruyor haftaya arka tampon komple sökülüp sonucuna bakılıcak Allah kimseye kaza bela vermeden keyifli sürüşler nasip etsin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X