Şimdi Ara

2025 Volkswagen Tiguan | ANA KONU | (210. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
4.205
Cevap
163
Favori
367.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Nereden nasıl olduğunu bulmak bazen imkansız maalesef. Benim eski aracımın kaputuna 4-5 damla reçine gelmişti, ben de uzun süre yıkatmamıştım ve farkına varmamıştım. İyice sertleşip verniğe zarar vermişti. Elimdeki her tür malzeme ile uğraşıp olabilecek en iyi hale getirmiştim ama yine de biraz vernik yanığı kalmıştı. Ama sizin araçtaki damlalardan daha kötüydü, reçine yaz sıcağında akıp yayılmıştı. Sizin araçta sadece o boya büzüşmesi farklı bir durumdan olabilir. Daha önce bir yerde bir şey damlamış, sıçramış falan büyük ihtimalle.

• Arkadaşlar trafikte Acc nin gaza basmadan devreye girmesi kaç saniye durunca iptal oluyor? Bazen kendisi kalkıyor bazen gaza basmak gerekiyor. Güvenlik gereği galiba ama bi ayarı olsa keşke kendisi takip edebilse hep.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: E2a

Arkadaşlar trafikte Acc nin gaza basmadan devreye girmesi kaç saniye durunca iptal oluyor? Bazen kendisi kalkıyor bazen gaza basmak gerekiyor. Güvenlik gereği galiba ama bi ayarı olsa keşke kendisi takip edebilse hep.

Kendisi kalkması için ekranda "ACC kalkışa hazır" gibi yazı gözükür, o ekranda gözüktüğü sürece kendisi kalkış yapar. Durur vaziyette RES tuşuna basarsanız yazı tekrar gelir, dediğim gibi yazı ekrandayken kalkış yapar.

Birde direksiyonu tutunca ekranda yazı gözükür, aracınız travel assistliyse kapasitif direksiyon mevcuttur, siz direksiyonu tutunca algılar.

Eğer travel assist donanımınız yoksa direksiyonu belirgin şekilde sağ veya sola hareket ettirince de yazı gözükebilir(tahminim bu yönde)

• En son yapılan PV4KD güncellemesini yaptırttım. Multimedya numarası 2650 oluyor. Anlık yakıt tüketimi saçma bir şekilde yok hala. Bir önceki sürümde kadrana bunu koyunca serbest sürüş modu ve 2 silindir modu bilgileri de çıkıyordu. Serbest sürüş modunu görmenin başka yolu var mı acaba ana kadranı tekip etmek dışında?

• Life paket tiguanlarda otomatik park asistanı oluyor mu acaba yoksa elegance ve üstünde mi var bu özellik. Bir de eğer var ise; bu gaza ve frene bizim basmamız şeklinde olan park asistanı mı ? Yani sadece direksiyon otomatik dönüyor gaz fren vites bizde şeklinde mi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Şu ana kadar bir çözümü yok maalesef. Onun yerine yatay bir çizgi üzerinde üçgen işareti olan bir gösterge gelmiş, o işe yarıyor falan diyorlar ama olduğu yerde duruyor, bir fonksiyonu yok gibi.

• Normalde ikinci el elegance paket düşünüyordum ancak bu kadar sorun mesajlarından sonra sıfır life paket almaya karar verdim. Aradığım bayilerin hiç birinde bulunmuyor. Bildiğiniz bayi var ise paylaşırsanız sevinirim

Elegance alın bence pişman olursunuz ilerde. Elegance'ın donanımı ve görüntüsüne değer. Sorunlar yazılımsal sıkıntılar ve güncelleme ile çözülüyor. 2024 nisan üretimi elegance kullanıcısı olarak söylüyorum. Onun dışında araç çıktığından bu yana bazı sorunlar vardı misal yan aynalardan ses gelmesi gibi minor sıkıntılar. Onlara da serviste çözüm geldi.

Orijinalden alıntı: beko55s

2024 Tiguan Elegance Ağustos öncesi çıkışlı aracımda bu sefer farklı bir hata geldi (zaten hiç bitmez) normalde öncesinde asistan hataları (Lane Assist vs) bir iki defa ekrana çıkardı sonra düzelirdi bu sefer hatalar ekranda sabit kaldı gitmiyor hatta bazen sesli hata bildirimi veriyor durmaksızın. Yıllık bakımı yapılalı 1 ay oldu bu süreçte bir geri görüş kamerası göstermeme hatası bir de bu çıktı.

Soğudum açıkçası

Bu sorunlar en güncel pv4 yazılımı yüklenmesi ve sürüş asistanı kamera modülü değiştirilmesi ile düzeldi 20 gün sürdü parça siparişi ile beraber. PV4 yazılımı bir çok kez almanya tarafından askıya alınmış bu yazılım sürekli değiştirilerek mevcut günümüzde ancak uygulanabiliyormuş yeni bitmiş denilebilir.

Bu sürede R Line ikamet araç tahsis edildi tek iyi yanı direksiyonu geniş olması başka bir farklılığını göremedim deri koltuk da soğutucu olması güzel fakat masaj özellikleri falan gereksiz daha iyi olabilirmiş. Aracın dışı güzel ama içi çok siyah insanın içini karartıyor. Bir de deri koltuklu gelen araçlarda neden kablosuz şarj kalkmış anlamış değilim kendi aracımda 1 gün bile kullanmadığım olmadı hem hızlı şarj ediyor hem de kablo derdine girmiyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beko55s -- 20 Ekim 2025; 22:49:45 >

• aliatabak_ kullanıcısına yanıt

Elegance almanızı ben de tavsiye ederim mevcut pv4 ile artık bir sorun kalmadı pv4 yani baseline, Tayronlarda fabrika çıkışı ile gelen yazılım uzun sürmesi ve bir kaç kez tedavülden kaldırılmasının nedeni aracın asistan yazılımlarından kaynaklı kısacası güvenlik konusunda bir sorun teşkil etmemesi için çok uzadı diyebiliriz.

Evet bunu kullanıırken ben de fark ettim ikamet olarak verilen R line da, göremediğimde şaşırmıştım gerek duyulmadığı için kaldırılmış olabilir şahsen ben kullanıyordum özellikle 2 silindir modunda olup olmadığımı görmek iyi oluyordu artık sadece tahmin ediyorum :)

Tabii ki de sıfır olması ayrı bir durum ama özellik olarak elegance da çok detay ekleniyor;

- Dış donanım (çok detay var)

- Arka ön far teknolojisi LED Plus farlar (Statik Viraj Aydınlatması gibi far özelliklerinden life da yok gece sürüşünde LED Plus Far lar çok iyi iş çıkarıyor, uzun far asistanı)

- cam tavan

- ambiyans aydınlatma (bir kaç farklılık var life a göre + daha fazla renk)

- koltuk (bazı elegance versiyonları ergoactive bazıları Varenna koltuklu genelde ergoactive koltuk olanlarda travel assist ve kablosuz şarj var)

- Kolay Açılır/Kapanır Bagaj Kapağı "Easy Open/Close"

- Alarm

- ses izalasyonunda farklılıkları var

Sıfır life yerine 2025 model elegance 2. el düşük km alsanız çok daha mantıklı bir alışveriş olur. Tabiki iyi bir ekspertiz yaptırmak kaydıyla. Elektronik 1-2 sorun canınızı sıkmasın servisler çok ilgili ,çözülüyor.

• Bugün servise gittim arkadaşlar. Periyodik bakım yaptırdım. Soğuk havalarda ilk çalıştırmada gelen gıcırtı, camlardaki seslere söyledim. Burçları yağladıklarını, camlara sprey uygulandığını belirttiler. Güncelleme yapılmasınıda belirttim. Fakat her araçta güncelleme olmadığını söylediler. Akşam baktığımda aracın rahatladığını hissettim. Ancak media ekranına baktığımda güncelleme yapılmadığını gördüm. Kendim sorguladığımda da güncelleme olmadığı bilgisini görüyordum. Sadece kasislerden yada çukurlardan geçerken lık lık diye bir ses geliyordu. Onuda amortisörlerin içinde donmasını engellemek için bir yağ olduğunu bunun sebep olduğunu söylediler.

• < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.