Şimdi Ara

2024 VOLKSWAGEN TİGUAN | ANA KONU | (137. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.734
Cevap
133
Favori
226.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: latia

Merhaba,

Son 10 gündür ilk mesajdan son mesaja bütün mesajları tek tek okudum. Önceki mesajlarda bir kullanıcı daha far içerisinde buhar görmüştü. Tam anımsayamadım ama ya servis ya diğer kullanıcılardan biri normal diye cevap vermişti.

Salı günü servis randevum var güncelleme için orda kayıt açtıracağım bakalım inşallah normaldir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • deniz_86 kullanıcısına yanıt
    Niye normal olsun hocam far normalde neden bugulansin böyle yoğun sekilde

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • marcopashaa M kullanıcısına yanıt
    Soguk havada sıcak suyla yıkayınca oluyor, soğuk sıcak tepkimeye giriyor. Gecen hafta basınçlı yıkama makinasıyla sıcak suyla yıkadım, sol arka stop lambası köşeden hafif buğulandı, sonra geçti.

Daha önce aynı şekilde soğuk suyla kaç defa yıkadım, hiç bir şekilde buğu yapmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ft19 -- 7 Şubat 2025; 23:15:44 >
  • ft19 F kullanıcısına yanıt
    O durumda normal tabi basınçlı suda benzinliklerde sıcak su ilk defa duydum acikcasi

Aynı bu şekilde bir önceki mesajımda yazdığım gibi oldu,sol arka stop. Sonra geçti. Sebebini yazdım, benim tesbitim.

• marcopashaa M kullanıcısına yanıt
    Benzinlikte değil, dükkanda sıcak su musluğuna bağladım, yıkama makinesinin hortumunu.
    Yalnız aklınızda bulunsun, sıcak su ile yıkayınca hemen silmek kurulamak gerekiyor aracı. Yoksa uzerinde kireç lekesi gibi leke kalıyor.

• ft19 F kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam tamamdir şimdi oturdu

• quote:

Orijinalden alıntı: ft19

Aynı bu şekilde bir önceki mesajımda yazdığım gibi oldu,sol arka stop. Sonra geçti. Sebebini yazdım, benim tesbitim.
    Cevabınız için teşekkür ederim. Geçen cumartesi benzinlikte yıkadım ama sıcak su değildi, bugün farkettim. Araba gündüz işyerinde açıkta,gece kapalı otoparkta duruyor bir etken midir bilmiyorum. Salı doğuşta randevu var bu konuyu da şikayet olarak yazdıracağım.

Stop içine su değilde hava nem alıyordur. Malum havalar soğuk. Güneşe bırakın aracı, güneş vurunca geçmesi lazım. Veya fön makinasını uzaktan stopa zarar vermeyecek şekilde tutun, geçecektir diye düşünüyorum. Yeni araçta far veya stobun su alması imkansız. Üretim hatası yoksa, veya contasında veya kapağında sorun yoksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ft19 -- 7 Şubat 2025; 23:29:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Selamlar.

Ben bu arıza konularda araç sahiplerinin büyük çoğunluğunun sessiz kaldığını düşünüyorum. Sorunları yaşayanlar yaptırdıktan sonra satıp kurtulma yoluna gidiyorlar...

sonuçta VAG grubu aynı motor-aynı yazılım-aynı 48v batarya-aynı alternator.

Tiguan ile aynı fabrikada üretilen Cupra Terramar düşünürken ve almaya çok yakınken: bu sorunları okumak canımı sıktı. mevcut 2013 model aracımda çok ender arızalar yaşıyorum ve hiç yolda kalmadım. Bir de sorunlu derler...

hani bir arıza olur, sürmeye devam edersin, bi ara götürürsün... olabilir.

bu araçlarda araba hareket etmiyor yahu.

48V arızasını dışarıda yaptırmaya kalksanız 30 bin ile 130 bin arasında fiyat aldım ( evet aracı almadan bunu araştırdım )

Yolda bırakmayan bir şey olsa çok önemsemeyeceğim belki ama...

Araştırırım alırım beni bulur, genelde de böyle olur...

Hocam bu arıza dediklerimizin hepsi yazilimsal hatalar. Öyle alimdan vazgeçecek sorunlar yok, ayriyeten VW garanti konusunda servis bakımlı olduğu sürece çok iyi. Hoşunuza gittiyse alın geçin, keyfinize bakın.

• 1. Sorum sizce vz lıne formentor mu lıfe tiguan mı?

2. Sorum sıfır lıfe 2250000 tl vermek mi mantıklı yoksa 100 bin altına 10 bin kmde 2. El almak mı? Yardımcı olur musunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mr.big kullanıcısına yanıt

VW nin aracı yeteri kadar test etmeden piyasaya çıkardığı çok açık ve benim de içinde bulunduğum ilk kullanıcılardan kalan şikayetler bunlar. Bunda satış adetlerinin de etkisi büyük. Tiguna Nisan ayı çıkış yapmasına rağmen Avrupa da açık ara lider C sınıfı SUV kategorisinde. O yüzden bu ilk kalan hatalar göz korkutuyor doğal olarak. Kasım sonu güncellemesinde beridir yazılımsal herhangi bir hata almadım araç stabil şu anda.

Araç araştırma kısmında birçok araç grubunda hata saklama olayını çok gördüm hatta gruplarda hatayı yazanlara "hayır o öyle değil, yalan söylüyorsun" vs. komik tepkiler de gördüm ama Tiguan kullanıcıları gözlemlediğim kadarıyla bu konuda en açık araç gruplarından birisi. Wp grubuna ve Tiguan yabancıların kurduğu ana gruba girip bakabilirsiniz herkes aracın ne sıkıntısı varsa söylüyor.

• 
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.