Şimdi Ara

Yeni Vitara Servis - Teknik /Sarf Malzeme ''ARŞİV'' (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: GÖLCÜK
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
19
Favori
8.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
87. Sırada  bugün en iyi #61
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ARIZA; Aracımın gösterge ekranında aşağıdaki ikaz ambası yandı ve ''Sensörleri Kontrol Ettiriniz '' diye bi yazı çıktı ekranda.

    Ayrıca motor çalışıyor ama viteslere geçmiyor , yani hareket ettiremiyorum.



    Yeni Vitara Servis - Teknik /Sarf Malzeme ''ARŞİV''



    Çözüm; Arızanın sebebi ''atmış olan'' geri vites lambasına ait ''20'' numaralı sigorta olduğu anlaşıldı , Geri görüş veren Kamera kablosu ile işim vardı . Yeni Multimedya almıştım ama aracın orjinal kamerasının kabloları bu cihaza uymadı , sök tak yaparken sigortayı attırmışım .





  • ARIZA BİLDİRİMİ; Ekranda böyle bi ikaz çıktı araç çalışmıyor...



    Yeni Vitara Servis - Teknik /Sarf Malzeme ''ARŞİV''

    ÇÖZÜM ; aracın orjinal aküsü 5 yılı doldurmuş ve bitmiş , akü takviyesi ile çalıştırıldı ,sorun çözüldü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖLCÜK -- 19 Eylül 2022; 15:41:44 >




  • ARIZA BİLDİRİMİ; Suzuki Vitara aracımın direksiyondaki multimedya tuşları çalışmıyor, çalışsa da sapıtıyor çözümü nedir ? Multimedyayi sıfırladım, reset attım yeniden tuşları eslestirdim ama nafile.


    çözüm;Ahmet Altıparmak

    Gönderi Sahibi

    arkadaşlar Navitech servisi YİĞİTKAN elektronik e gittim( Ankara ,Çankaya Sokullu caddesi) sağolsun ordaki genç arkadaş 5 dk da söktü soketi değişip taktı problem çözüldü tablette baya rahatladı ne donma ne kasma var baya iyi hızlı valla sorun yaşayan varsa o lanet soketten bilginiz olsun.



    abi ben böyle birşey görmedim tablet bir rahatladı ki anlatamam çok süper hızlı çalışıyor tablet

    soket değişmeden önce navigasyonu birşey yazmak ölümdu valla

    Navitech genel merkezine İstanbul Zeytinburnu ben orada yaptırdım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖLCÜK -- 19 Eylül 2022; 15:40:57 >




  • Fren hidrolik yağları hakkında bilgi; suzuki vitara 2015 sonrası için Dot4 veya SAE J1704 standartlarını karşılayan fren yağı kullanıyor




    Fren hidroliğinin içine yerleşen nem ve rutubet kaynaklı su, pahalı olan ABS sistemi valflerinin içerisinde pas ve kalıntı oluşmasını sağlayarak valflerin tıkanmasına , ABS sisteminin zamanla bozulmasına ve Fren kaliper pistonlarında karıncalanmaya sebep olacaktır. bu sebeple otomobil sahiplerinin

    her 40.000km de bir ve maximum 3-4 yılda bir değişimi tavsiye ediliyor.


    Kaliteli bir fren hidrolik yağı Sentetik olmalı , katkı maddeleri eklenerek kaynama noktası yüksek olmalıdır


    Bu nedenle, aracınız için bir çalışma sıvısı seçerken, fren hidroliğinin su emiş yüzdesine dikkat edin. Her zaman daha düşük yüzdeli bir sıvı seçin, çünkü bu, aracınızın fren sistemini korozyondan daha iyi koruyacağı anlamına gelir.


    Ate (Alman üretimi /contiental grup ) ; SL6 , Type200 ve DOT5.1 modelleri

    Bosch (Alman üretimi ) ; ENV6 modeli, ENV4 modeli ve DOT4 HP modelleri

    Motul (Fransız üretimi) ; DOT4 LV ,DOT5.1 modelleri yağlar ABS,ESP sistemlerinin verimli çalışması için kullanılması gereken yağlar olarak önümüze çıkmaktadır.


    Not ; teneke kutuların raf ömrü 5 yıl olarak , plastik kutuların 3 yıl olarak üretici tarafından belirtilmiştir.


    Fren yağı değişiminde asgari 1 litrelik ambalajlardaki fren yağına ihtiyaç olmaktadır .


    Yeni Vitara Servis - Teknik /Sarf Malzeme ''ARŞİV''



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖLCÜK -- 19 Eylül 2022; 15:33:38 >




  • ARIZA BİLDİRİMİ;

    ·

    Arkadaşlar HERKESİN BAŞINA GELEBİLİR!

    4x4 dizel Vitara aracımla karavanla tatile giderken Gösterge panelinde uyarı ışığı yandı saha çekip vites kolunu P konumuna getirip stop etim ve tekrar çalıştırmak isterdim vites kolu kendini kitledi yerinden oynamıyo eyvah dedim Sanziman giti hemen ustamı aradım tarif üzerine arızayı giderdim çok basitmiş sonra duzeldi başına gelen oldumu böyle bir durum (FREN LAMBASI SİGORTASİ ATMIŞ DEGİSTİRDIM DÜZELDI)

    Şayet sigorta sağlam atmamışsa firen müşürü arızalı olunca yine araç kendini kirletip korumaya alıyormuş.


    Sermet Çetin

    Benim basima geldi fren lambasinin sigortası atmıştı. Ancak birakin vitesin hareketini motor start dahi almıyor. Fren pedalı en dipte basili kalıyor.


    Fren lambasının sigortası neden atmış?

    Arkadaki römork için elektrik tesisatı çekiliyor fren ve sinyal lambaları

    Ama çeken usta hiçbir zaman sigortanın amperini yükseltmiyor

    Frene bastığınızda frenin sigortası aşırı derecede ısınıp kısadevre yapmış


    Murat Yücel

    teşekkür ederiz, bir sorun çözümünü öğrenmiş olduk. ben de römork için elektrik fişini yaparken sigorta atmıştı, arkadaş hemen araçta bulunan yedek sigortayı takmıştı. o arada arabayı hiç çalıştırmadığımız için böyle bir sorun olduğunu bilmiyordum.


    Yeni Vitara Servis - Teknik /Sarf Malzeme ''ARŞİV''



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖLCÜK -- 29 Eylül 2022; 10:53:51 >




  • ÖZET:

    ARIZA: Gösterge panelinde 1- Radar Fren Destek Fonk Inceleme Gerektiriyor ve 2- Cruise Sistemi Inceleme uyarısı.

    SEBEP: Radar sensörünün yerinden çıkmış olması ve hatalı yöne bakması.

    ÇÖZÜM: Sensör yerine oturtulduktan sonra birkaç (>10) kontakt kapama sonrası uyarı ortadan kalkar. (Dikkat: Sensör kalibrasyon gerektirebilir.)

    Gönderen @ersenma

    Merhaba,
    Yeni bir 2016 GL+ 4WD kullanıcısıyım. Radar sistemiyle ilgili yaşadığım bir problemi hem paylaşmak hem firkir almak için yazıyorum.
    Aracımı tamponlardaki bazı çizikleri ve renk farkını gidermek için kaportacıya verdim. İşlem sırasında usta aracın radarını yerinden oynatmış. Bir de başka nedenle aküyü sökmek zorunda kalmış... Yola çıkınca Fren Radar Sistemi ve Cruise Kontrol arıza uyarısı verdi ve ikisi devre dışı kaldı. Arıza uyarısı nedeniyle aracın menüsüne erişemez hale geldim. Örneğin saat resetlenmişti, onu dahi değiştiremedim. İki özel servise gösterdim, "radar yanlış yöne bakıyor" ve "radar kalibrasyonu gerekli" hata mesajlarını okudular, ama sorunu gideremediler. Bulunduğum yerde (Muğla merkez) yetkili servis olmadığından bir süredir (yaklaşık 2 hafta) aracı bu haliyle kullanıyorum. Bu süreçte radarın tam takılmadığını fark ettim ve radarı yerine oturttum. Bundan 2 gün sonra kontağı açınca hata mesajı kendiliğinden kalktı. Cruise Control çalışır hale geldi, ama anladığım kadarıyla Radar Fren sistemi devre dışı kaldı.

    Sorum şu
    1- Bazı marka araçlarda belirli bir sayıda kontakt açıp-kapama olunca hata mesajları siliniyor (Nissan). Suzuki'de böyle bir sayı var mı? Kaçtır? (Ben muhtemelen en az 10 defa kapamışımdır).

    2- Bazı marka araçlarda (Opel) benzer durumlarda radar kendi kendini kalibre edebiliyormuş. Yerinin oynamamış olması gerekiyor tabii. Suzuki'de böyle bir özellik var mı?

    Radar kalibrasyonu için randevu almış durumdayım. Farklı yetkili servislerden sadece kalibrasyon için 750 ila 1500 TL arası fiyat verdiler.

    Bu konuda tecrübesi olanlar bildiklerini paylaşırsa sevinirim.

    Arıza uyarıları: Yeni Vitara Servis - Teknik /Sarf Malzeme ''ARŞİV'' Yeni Vitara Servis - Teknik /Sarf Malzeme ''ARŞİV''


    EDIT (29.09.2022): Aracın Radar fren sistemi devre dışı diye düşünüyordum. Denemek için Cruise Control moduna aldım. Şeridimdeki yavaş seyreden kamyonu belirleyip araç kendi yavaşlayabildi. O nedenle Radar fren sistemi de artık çalışır durumda.

    ILAVE BİLGİ:
    Bu sürede radar sensörlerinin kalibrasyonu konusunda biraz internet araştırması yaptım. Kalibrasyon sistemleri üreten bir kurumun, teknik personel için hazırladığı bir eğitim videosunda ilginç ayrıntılara rastladım. Kalibrasyon esnasında aracın/sensörün yatay konumda olduğundan emin olunması gerektiği, bunun için örneğin aracın yüklü olmaması, tüm kapıların kapalı olması, lastik basınçlarının eşit olması, gerekirse deponun dolu olması gibi bir çok ayrıntıdan bahsettiler. Ayrıca kalibrasyon için kullanılan panellerin arkasında, sensörü yanıltacak başka yüzeylerin (pencere, levha, cism vb.) olmaması gerektiğini belirttiler. Bir teknik personel, kalibrasyon programının verdiği adımları uygulayarak ayar yapıyormuş. Adım adım tüm aşamaları başarılı bir şekilde geçebilir ve kalibrasyon programı en son "işlem başarılı" diyebilirmiş, ama bu kalibrasyonun "doğru" olduğu anlamına gelmeyebilirmiş çünkü yanlış bir referansa göre kalibre edilmiş olabilirmiş (ör. eğik duran sensör).
    Bir radar 100 m uzaklıktaki bir aracı tespit etmek üzere tasarlandıysa, sensörde 1°'lik bir hata 100 m'nin 65 m'ye düşmesine neden olabiliyormuş. Bu nedenle kalibrasyonun "doğru" yapılmasının önemine vurgu yaptılar.
    Bunları öğrenince Türkiye'de hangi servis bu detayda dikkat ederek bu kalibrasyonu yapar diye düşünmekten alamadım kendimi...
    İzlemek isteyenler için video linki:https://www.youtube.com/watch?v=71ZxVyVPcP8



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersenma -- 30 Eylül 2022; 22:6:40 >




  • ARIZA BİLDİRİMİ; Serdar Erkan

    22 Eylül 2022

    İyi günler arkadaşlar dün akşam ekranda sensörler için böyle uyarı çıktı başına gelen varmı ne yapmalı servise mi gitmeli yoksa bir ayarı falan varmı bizim yapabileceğimiz


    Yeni Vitara Servis - Teknik /Sarf Malzeme ''ARŞİV''

    ÇÖZÜM;

    Serdar Erkan

    Arkadaşlar sorun sensorlerdenmiş, birtanesi arızalı çıktı, serviste değiştirdim 1 tanesi işçilik dahil 1000 lira tuttu.

    Onur Caglar

    Bende de arıza verdi sensorler. Taş vurmasına bağladılar serviste. Üstlerinde minik darbe izleri vardi. Değiştirdik. Gecen sene 300 idi bu sene 900 tl olmuş tanesi.





  • ARIZA BİLDİRİMİ ;Erdem ZİLANLI.


    4WD modu seçilemiyor , oto mod açık, böyle bi sorunla karşılaşan oldumu? Çözüm için yorumlarınızı bekliyorum ,

    Arızanın başlangıçı Haziranda 2022 de de olmuştu Antalya'daki servise gittim fren müşiri arızalı diye değişti. 4 ay süre ile herşey normadi, dün akşam aynı uyarıyı verdi. Otomatiğe alınca biraz gidince normale dönüyor ancak. Daha sonra tekrar yapıyor . Bu arada Antalya'daki Suzuki servisini hiç beğenmedim. Arkadaşlar bu şekilde sorun yaşayan varsa lütfen yardımcı olmalarını bekliyorum.Teşekkürler


    Yeni Vitara Servis - Teknik /Sarf Malzeme ''ARŞİV''

    Sorun Çözüldü; Şanzımanda hafif bir sıkışma oluşmuş ve yazılım güncellenmesi gerekiyormuş. 4 aşamalı yazılım yüklendi. Şanzıman ayarı yapıldı. Çok basit dediler. Cihaz ile tüm elektronik aksamlar kontrol edildi. Yetkili kişi dünyanın en iyi 4 çeker sistemi Suzuki'lerdeymiş dedi. Anı kalkış, araç solama ve rampa çıkışlarını kontrollü yapın uyarısında bulundular.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖLCÜK -- 6 Kasım 2022; 17:2:31 >




  • ARIZA BİLDİRİMİ;Erdem Zilanlı.

    İşaretli düğmeler çalışmıyordu. SERVİSE GİTTİM 4 BİN TL ye değişir dediler.. Bir arkadasın tavsiyesi ile sanayi sitesindeki AİRBEG TAMİRCİSİNE gittim , işaretli şerit kablo içindeki iletkenin teli kırılmış 5 dakikada beyaz serit kabloyu yenisi ile değiştirdi . 500 TL aldı , 3 yıl garanti verdi , sorun çözüldü..



    Yeni Vitara Servis - Teknik /Sarf Malzeme ''ARŞİV''


    Şener Çavuşoğulları

    Bence bu çok değerli bir paylaşım, bu şerit aracın neresinde bulunuyor acaba? Eğer ileride başıma gelirse nereye bakmam gerektiğini bilirim. Birde “böyle bir arıza neden oluşurki” sorusu geliyor aklıma.



    Yeni Vitara Servis - Teknik /Sarf Malzeme ''ARŞİV''

    Erdem Zilanli; işareti bölgenin içinde makaraya sarılı şekilde duruyor.





  • Yedek parça tedarik tavsiyesi;

    İstanbul da Kaya otomotiv ,i online satış ;www.kayapar.com , Tel; 541 231 1363 Hatem Bey.. Not; Çıkma bulunmaz sadece sıfır Yedek parça .

    İstanbul da , Ümraniye Fatih oto sanayinde suzukiden ayrılma iki ustanın parcaci dükkanı varmış EKİP oto.Telefon: +90 216 632 02 52

    http://www.ekipotorulman.com.tr


    İstanbul da Ataşehir içerenköyde Yeditepe oto çıkma ;


    Bursa da kamil Kurtalan diye parçacı arkadaş Suzuki üzerine, fabrika, bayi vs her yerden parça bulabiliyor ruhsatı atın ne lazımsa orjinal ya da yan sanayi parçaları temin edebilirsiniz 0539 354 63 36






    Tamirci Tavsiyesi ;


    İstanbul da Maslak sanayi sitesinde Aksiyon Suzuki Murat usta.( çok eski Suzuki cidir , off-road için araç yapar, çözülemeyecek sorunları çözer ).

    Ankara da İmaj Suzuki Tuncay usta Çok eski Suzuki cidir .

    Kocaeli de ; Bosch car servis ,Balans oto , Süleyman usta ( eski suzuki servis ustasıdır )




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖLCÜK -- 26 Nisan 2023; 9:32:50 >




  • 2016 ve sonrası Suzuki Vitara 4x4 Allgrip otomobiller için ön ve arka diferansiyel yağ değişimi.


    öncelikle size 2 Fotoğraf gösterceğim bu fotoğraflardan 1. sinde Arka Diferansiyel yağ Doldurma tapası ve 2. sinde Arka Diferansiyel yağ boşaltma tapası gösterimiştir . Her iki tapada 17 Alyen anahtar ile sökülecek şekildedir.


    Arka Diferansiyel Doldurma Tapası 3/8 inç yani 17mm Alyen anahtar başlı.


    Yeni Vitara Servis - Teknik /Sarf Malzeme ''ARŞİV''


    Aşağıdaki Fotoğraf; Arka Diferansiyel , Dreyn -Boşaltma Tapası 3/8 inç yani 17mm Alyen anahtar başlı.

    Yaklaşık 0,90 ila 1,00 litre GL4 - 75w-80 numara yağ a ihtiyaç vardır . Spesifikasyon -85 idi ancak mevcut değildi. ancak 75w-80/85/90 güvenle kullanılabilir.

    Eski yağı boşalttıktan sonra, Tahliye cıvatasını temizleyip yerine takın, bu civata mıknatıs özelliklidir ve diferansiyel aksamındaki aşınma ve yıpranmadan kaynaklı ince metal parçaları üzerine toplar.


    Doldurma tapasından taşana kadar yağ koymaya devam edin , doldurduğunuz 75w80 özellikli yağ ,tapa deliğinden çok ince sızıntı yaparken tapayı kapatınız Yağ doldurma işlemini , yağ değişim servislerinde bulunan yağ pompası ile kolayca yapabilirsiniz .


    Yeni Vitara Servis - Teknik /Sarf Malzeme ''ARŞİV''

    Aşagıda Ön Diferansiyel Fotoğrafı ; DİKKAT ! doldurma Tapası/cıvatası egzoz borusunun bir bölümü tarafından ERİŞİME KAPANMIŞTIR .



    Yeni Vitara Servis - Teknik /Sarf Malzeme ''ARŞİV''

    14 metrik anahtar ile bu egzost ara parcası sökülmeden ön diferansiyel yağ değişimi imkansızdır .


    Yeni Vitara Servis - Teknik /Sarf Malzeme ''ARŞİV''


    Aşagıdaki Fotoğrafta ; Sökülmüş halde fotoğraflanan Egzost ara parcası;


    Yeni Vitara Servis - Teknik /Sarf Malzeme ''ARŞİV''


    Ön Diferansiyel Yağ Doldurma Tapası 17mm Alyen yada 3/8 inç Alyen Anahtar.


    Yeni Vitara Servis - Teknik /Sarf Malzeme ''ARŞİV''

    Ön Diferansiyel Yağ Dreyn -Boşaltma Tapası;


    Yeni Vitara Servis - Teknik /Sarf Malzeme ''ARŞİV''

    Ön Diferansiyel yağ değişim prosedürü Arka Diferansiyel ile birebir aynıdır, aynı işlemler adım adım yapılmalıdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖLCÜK -- 1 Mayıs 2023; 17:54:0 >




  • işinize yarıyabilecek Faydalı bilgi ; Şarj edilebilir pil alacaksanız Dikkat edin.


    ni-cad > güc pilleridir bakımı zordur, ömrünü etkiler, orta ömürlüdürler (belli bir sarj sayısı vardır)

    ni-mh > cinko piller gibidir, hafif güc verir, ömrü uzundur, durdukca bosalır

    ready piller > alkalin pil gibidirler, orta güclüdür, kendiliginden bosalmaz, orta ömürlüdür (belli bir sarj sayısı vardır).


    standart ni-mh zaten kaliteli pil degildir. mesela fotograf makinasına koydunuz diyelim bunlarda volt cok cabuk düser ve makina pil dolu olsa bile yetersiz volt sebebiyle calısmaz veya 5, 10 dakikada biter.


    ama ready to use veya ready türevlerinde olan pillerde dramatik volt düsmeleri olmaz bu sebeple pil dibine kadar aleti calıstırır aynı alkalin piller gibi davranır.


    Yeni Vitara Servis - Teknik /Sarf Malzeme ''ARŞİV''




  • ALINTIDIR 18 Kasım 2023. GHOST nick li bir üyemiz paylaşmış .


    ARIZA KAYIT ; 2020 modek Suzuki Vitara GLX; motor çalışırken arka planda, ritmik olarak gelen tak-tak-tak diye bi ses var , ne olduğunu servis öncesinde bulamadı , motor yatak vuruyor dediler, motor komple sökülmeliymiş araç burada en az 10 gün kalabilir dediler , neyse uzatmayayım arızayı uzun uğraslar sonunda servis buldu.


    ARIZANIN SEBEBİ BULUNDU ; Arızanın şarj dinamosu rulmanından kaynaklı olduğunu servis 7. Günde tespit edebildi. 9 . Günde ise parçanın garantiye girmediğine karar verdiler . Bu arada rulman değişimi olmadığı komple dinamonun değişmesi gerektiğini ve ücretinin 20 bin TL olduğunu söylediler. Bu gün aracı arıza tespit ücreti ödeyerek servisten alıyorum ve hukuki süreci başlatıyorum benzer arıza ile karşılaşırsanız bilginize




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖLCÜK -- 18 Kasım 2023; 16:48:14 >




  • GÖLCÜK G kullanıcısına yanıt

    Hangi durumlar garanti kapsamına giriyor acaba? Bahsedilen parçanın arızalanmasında kullanıcının ne gibi bir hatası olmuş olabilir, açıklama yapıldı mı?

  • Güzel bilgiler teşekkürler.

    Bir ilave de benden olsun. Service Manual'de bulunan periyodik bakım tablosu.

    İkinci tablo, zor şartlarda kullanım durumu için.


    Tabloda otomatik şanzıman yağı için değişim zamanı belirtmemek ile birlikte, ön/arka diferansiyel yağı için değişim takvimi mevcut.



    https://imgur.com/94Ca2zu


    https://imgur.com/DBJb7Rs




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplayanAdam -- 19 Nisan 2024; 16:27:26 >
  • ALINTIDIR ;

    ARIZA KAYDI; Arkadaşlar aracım 1.6 Suzuki Vitara (2017 Vitara GLX) bütün sistemler kendini devre dışı bıraktı ve şu an hala devam ediyor. Radar sistemi, ABS , ESP , YOKUŞ KALKIŞ, Çarpma sensörü vs. Önceki S logosunu sildim ama herhangi bir değişiklik olmadı. Daha önce başına gelen var mı?

    97 BİN KM oldu araç..


    Yeni Vitara Servis - Teknik /Sarf Malzeme ''ARŞİV''

    Aracın gidişinde de duruşunda da herhangi bir sorun yok. ABS beyni ile ilgili diyorlar ama kablo ile ilgili bir şeye bakıldığını sanmıyorum. Kablodan olduğunu nasıl ve hangi serviste tespit ettiler? Bu arada ben de akü değiştirdim boşu boşuna.

    ÇÖZÜM;

    Akü bitmiştir dediler değiştik düzelmedi , servis ABS sensörü olabilir dedi , bakıldı sensör kablosu EZİLMİŞ , değiştirildi DÜZELDİ.





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.