Şimdi Ara

Yeni Viewsonic 22' ve 17' kardeşliği, resimli deneyimler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
5.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: onbes

çift dvi çıkış demişsin, crt yi nasıl bağladın?
    adaptörlemi?
    eğer dual dersen iki monitörde de aynı ekran gelir, uzat dersen 2 ayrı monitör gibi kullanırsın
    dikkat: her 2 monitörüde ayrı ayrı çözünürlük ayarı yapamn gerekecek.
    selamlar

çevirici var onla bağladım. tamam kardeş sağolasın bende hallettim. artık iki monitörüm var birinde tv izliyorum diğerinde internetteyim. yada en güzeli birinde excel açık diğerinde autocad metraj karşılaştırıyorum işimi 2 kat arttırdı. nvidia kartınız varsa 5 seçenek çıkıyor. 1. sadece bir ekran 2. klon 3. yatay uzat 4. dikey uzat 5. birbirinden farklı yapılandırılmış (dual view)
    ben dual view dan yaptım. viemsonicte masaüstü tek monitör varmış gibi philips crt de sadece masaüstü background çözüküyor. viemsonicte film açıyorum sağ kenarından philips monitöre taşıyorum tabi bunu öğrenene kadar 1 saat falan geçti. tabi bide çözünürlük ayarlarını ayrı ayrı yapmanız lazım.
    viewsonic monitöre gelince bence çok güzel bir monitör backlight problemi yok denecek kadar az. ölü piksel çıkmadı görüntüler çok net (özellikle oyunlarda aldığım zevk iki katına çıktı) ve fiyatıda çok uygun bence. 19" crt yanında bayada büyük durdu. neyse fotograf makinası gelince en kısa zamanda resimleri eklerim.

• @ARCHM kardeş ben şu iki ayrı monitörü halledemedim...

Bende iki monitöre görüntü vermeye çalıştım ama ekran kartımda: 1.single 2.clone 3.vertical 4.horizontal seçenekleri olduğu için bir türlü iki ayrı bağımsız monitör yapamadım. Klonu oldu yani aynısı....

Bu arada ekran kartım imzamda yazılı...

Başka yapılması gereken birşey var mı klon seciyorum iki tane aynı görüntü adı üstünde klon, farklı olmuyor....

• viewsonic ve samsung..
    gittim ikisini de inceledim. bi fark göremedim. sadece viewsonicte backlight biraz daha azdı.

ben de çok düşünüp vakit kaybetmemek ve kafam iyicew karışmasın diye o an içimden viewsonic geçti onu aldım. inşaallah pişman olmam.

ama şunu söylemeliyim.. ya da sormalıyım.
    divx filmler ne kadar kallitesiz oluyor bu lcdlerde.. rezalet bence. lcd nin crt yi yakalaması sanırım hiç bir zaman olmayacak.

eğer ki çok ekrana bakmasam ve radrasyon ve manyetik alandan bıkmasam lcd almazdım.
    ben yine filmlerimi herhalde crtde izleyeceğim. ekran küçük de olsa crt olsun.

Orjinalden alıntı: muhabbetfedai

ama şunu söylemeliyim.. ya da sormalıyım.
    divx filmler ne kadar kallitesiz oluyor bu lcdlerde.. rezalet bence. lcd nin crt yi yakalaması sanırım hiç bir zaman olmayacak.

eğer ki çok ekrana bakmasam ve radrasyon ve manyetik alandan bıkmasam lcd almazdım.
    ben yine filmlerimi herhalde crtde izleyeceğim. ekran küçük de olsa crt olsun.

görüntünün kalitesiz olmasına sebep lcd değil,
    filmin video kalitesidir.
    eğer 1280x720 çözünürlük (hd tanımı) altında ve 2000 kbps altında film izlersen doğal olarak, 1680x1050 çözünürlüklü lcd de kötü görünecektir.
    bence bir yerlerden HD film-demo bul veya indir, farkı göreceksin.

selamlar

• autocad çizimlerinde iyimi bu monitörrr???

selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onbes -- 22 Aralık 2006; 13:15:27 >
  • oyun oynarken 2 monitöre izin vermiyor. neden ve nasıl düzeltebilirim bilen varmı?

Viewsonic 2230wm i hepsiburada.com dan aldım. Ürün 2 iş günü içerisinde elime ulaştı. hepsiburada da bu üründe kampanya var ve fiyatı kdv dahil 631.48 YTL. Aslında kafamda 19" lcd monitör almak vardı ancak 100 ytl farkla 22" alabildiğimi görünce bu ürünü almakta karar verdim.

Şimdi sanal ortamdan bu ürünü almanın bazı dezavantajları var. Örneğin piksel kontrolü yapamadığımız için ölü pikseller yanında bonus olarak gelebiliyor. Dolayısıyla bir risk. Ancak bana gelen üründe şansıma herhangi bir ölü piksel çıkmadı. Görüntü olarak oldukça güzel ancak henüz tam anlamıyla deneme şansım olmadı. Yalnız şimdi önemli bir noktaya parmak basmak istiyorum. Bugüne kadar okuduğum yorumlarda malesef kimse bundan bahsetmemiş yada çok az değinmişki bence çok çok önemli bir nokta.

şimdi iki ürün var

birincisi
    Viewsonic 2230wm
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=83428&productid=bd48672

ikincisi ise Samsung 225bw fiyatı ise 691.46 yani viewsonicten 60 ytl daha pahalı.
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1351&productid=bd48520

İki ürün birbirinin tıpatıp aynısı özellikler içeriyor. Baz arkadaşlar Samsungdaki backlight sorunundan bahsetmişler.

Samsung Lcd üretiminde viewsonice göre çok çok önde olan bir firma. Ancak tabi bu bir kriter değil. Bence kimsenin bahsetmediği en önemli kriter şu

HDCP desteği

Viewsonicte bu destek yok. Günümüzde satılan bir çok ekran kartında HDİ çıkışı bulunmaktadır. Bu çıkışı kullanarak pc inizi lcd veya plazma ekranınıza kolaylıkla bağlayıp High definition görüntü alabilirsiniz. Aslında temelde dvi ile hdi arasında görüntü kalitesi çok büyük değil yalnızca hdi seside iletiyor. Ancak herkesin dediği gibi hdi türkiyede yaygın değil mantığı çok çok yanlış.

Hdi teknolojisi çok çok yakında hayatımızın tüm alanlarında geçerli olacak. Örnek mi? Digiturk 2007 yılı içerisinde HD yayına geçiyor. İlk deneme de Ligtv de olucak. Tüm maçlar HD kameralarla çekilip yayınlanacak. Hd görüntü kalitesini ki özellikle bir maç yayınında görmeyen arkadaşlar ne önemi var diyebilir. Ancak görüntü inanılmaz net olucak.

Şimdi piyasada azı kablolar var. Bir ucu hdi diğer ucu dvi. Hd yayın yapan bir tuneri siz Samsungunuza bağladığınızda hdi çıkışını dvi girişine bağladığınız zaman görüntüyü normal yayınlara göre(normal dvd standartına göre) çok daha yüksek çözünürlüklerde seyredebileceksiniz. Ancak bu hdi girişini viewsoniğe bağladığınız zaman malesef görüntü alamayacaksınız. Çünkü view sonic de HDCP desteği yok. Bunun dışında ps3 xbox gibi oyunlarıda oynayamayacaksınız. Ha ben sadece işimde kullanıcam öyle şeylerle alakam yok derseniz ok. Ancak aynı zamanda ekran kartı aldım lcd tv den ucuza geldi dien arkadaşlar büyük bir yanılgı içerisine giriyorlarki ekran kartınada ayriyeten 150ytl lik bir masraf yapacaklar.

Bunun dışında hd yayınlar yakında DVD lerdede ortaya çıkacak. Çok uzak zamanda sanmayın. şimdiden hd filmler satılmaya başlandı. Özellikle bu standard yaygınlaşmaya başlayınca viewsonic monitörünüz günümüzün crt si gibi olacak ve fiyatları çok çok düşecek. Digitürkün yaptığı açıklama ile 2007 yılında hd yayına başlanacağını düşünürsek hd nin ne kadar önemli olduğunu görebiliriz.

HDİ bir ekran kartınızdan görüntüyü hd desteği ile aktarmak başka dvi üzerinden aktarmak bambaşka. Arada sadece 60 ytlfiyat farkı var. Almadan önce bunları sorun ve iyi araştırın. Şu an 1280*1024 çözünürlükle yazılar biraz bozuk. Ancak sanırım bunun sebebi ekran kartımın onboard laptop ekran kartı olması sanırım.

Ancak ben bu ürünü değiştirmeye karar verdim ve hepsiburada.com ile temasa geçtim. Samsung alıcam. En azından hdcp desteği olucak.

Bu konuda fikri veya bilgisi olan arkadaşlar burda yazabilirse sevinirim.

Herkese iyi çalışmalar.

• up
  • @onbes
    sana bısı sormak ıstıyorum
    bende de vs 22" var bıtanede evdeki 2.bilgin eski vestel 17"crt ekranı
    sımdı bunları bagladım 2sındede masaustu var ama xp nın alttakı barı crt de yok
    22" de oyun oynarken dıgerınde msn den bırı msj atmıssa gormek ıstıyorum sence bu sornu nasıl hallederım?

* Intel i7 14700KF * MSI Z790 Tomahawk MAX * Patriot Viper Venom 2x16gb 7200Mhz * Zotac Rtx 4090 * Aorus FO48U * 1tb WD Black SN850X + 2tb Samsung 980Pro *
    * Corsair RM850x * LianLi v3000+ * 480+360mm Rad. Custom Water Cooling * Razer BlackWidow Ultimate * Razer Basilisk * Logitech Z5500 * Logitech G533 * WD Red 3 TB NAS *
  • quote:

Orjinalden alıntı: machiavelli

@onbes
    22" de oyun oynarken dıgerınde msn den bırı msj atmıssa gormek ıstıyorum sence bu sornu nasıl hallederım?

Şimdi,
    bazı oyunlar aynı zamanda 2 ekranı desteklemez, oyun çalışınca 2. monitör kararır, eğer öyle olmadığını varsayarsak yapacağın iş;

görev çubuğunun üzerine gel,
    mouse sağ klik,
    "görev çubuğunu kilitle" işaretli ise kaldır.
    şimdi mouse ile mavi çubuğun üzerine gel ve sol tuşla tutarak 2. monitöre taşı.
    iş bitti, menü çubuğu şimdi crt de.....................

selamlar

• quote:

Orjinalden alıntı: onbes

quote:

Orjinalden alıntı: machiavelli

@onbes

Şimdi,
    bazı oyunlar aynı zamanda 2 ekranı desteklemez, oyun çalışınca 2. monitör kararır, eğer öyle olmadığını varsayarsak yapacağın iş;

görev çubuğunun üzerine gel,
    mouse sağ klik,
    "görev çubuğunu kilitle" işaretli ise kaldır.
    şimdi mouse ile mavi çubuğun üzerine gel ve sol tuşla tutarak 2. monitöre taşı.
    iş bitti, menü çubuğu şimdi crt de.....................

selamlar

ya msjını okuyunca kendı kendıme guldum cıdden bu neden benım aklıma gelmedı
    tesekkurler onbes daha ıyı oldu boyle

• 2.bı soru daha onbes
    oyun lcd de acıkken crt de nette dolasabılır msn de yazısabılır mıyım?
    aslıda konu ekran kartına bağlı birazda, deneyeip görmek lazım.
    (oyunla pek aram yok, en son 4 sene önce, neydi o?, call of duty den önce çıkan şu savaş oyunu,onu oynamıştım "medal of honor" , mesela o esteklememişti.)

selamlar
  • Güzel bir inceleme olmuş.

2 ay kadar önce 17" Inca eve-mutfağa gitti (avermedia tvbox ile)
    yerine 19" hyundai almıştım.

fiyat uygun ve speaker olunca onu tercih ettim.

ancak çok kaliteli olduğu söylenemez. vasat.

şimdi 2. projem,

evdeki Benq projeksiyon ve 180 cm perdeyi büroya getirp,
    VGA çoklayıcı ile 19" le beraber bağlamak,
    divx-dvd filmleri perde de seyretmek,
    müşteriye sunum yapmak.

önümüzdeki hafta fırsat bulursam yapacağım.

selamlar
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.