Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (1600. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
35.050
Cevap
332
Favori
2.218.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15981599160016011602
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • daldiy D kullanıcısına yanıt
    Benzinli otomatikte en büyük olay hissettirmesen vites değişimi ve yakıtın makul olması. Özellikle makul hızlarla kullanılırsa. Ne yaparsanız yapın düzelmez diyebileceğim tek şey aşırı detaycı yaklaşım ve fiyat konusu olur. Aracın birçok noktası geliştirmeye açık, diğer markalardaki gibi kodlama vs ihtiyacıda yok. Tek sevmediğim özelliği hafızalı koltuk ayna gibi şeylerin olmaması. Aracı birden çok kişinin kullandığı durumlarda özellikle sıkıcı oluyor.

    Şuan araç alacak olsam corolla alır mıyım bilmiyorum. Fiyata bağlı, şu rakamlarla araç alacak olsam hybrite yönelirdim sanırım.

    120-130000 liralar bence bu araçlar için çok fazla. Öyle bir rakamsal sıkışma noktası olduki artık c sınıfı orta hatta boş donanım ile b sınıfı full donanım aynı rakam oldu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende 2014 premium otomatik var. 3000 devirde 157km falan yapıyor. Diğer yazdıkların hepsi benim kullandığım kasadada mevcut. Şu corollada 132 beygirde bir turbo olsa birde şanzıman cvt değilde çift kavrama yada tam otomatik olsa varya diğer hiç bir araç bunun yanına gelemez. Aracı sevemedim. Hatta hiç sevmedim ama engelli aracı olduğu için 5 yıl satamıyorum. Aslında satabiliyorum ama çok uğraşmam gerekecek o yüzden satamadım ve mecburen kullanmak zorunda kaldım. Şimdide 10 11 ay kaldı 5 yılın bitmesine. Araç araştırıyorum ince eleyip sık dokumam lazım. Aynı şeyi yaşamak istemiyorum bu yüzden 5 yıl sıkılmadan zevkle kullanabileceğim bir araba almam lazım. Kötü bir seçim yaparsam yine 5 yıl katlanmam gerekecek. Fakat kafam çok karışık. Bir suvlara bakıyorum bir bineklere. Bir dizellere bakıyorum bir benzinlilere. Yaş 41 olunca yaş itibariyle biraz suvlara kayıyor aklım. Fakat onlarada inip binmek biraz daha benim için zor. Yeni gelecek olan focus lara aklım kayıyor yurtdışı tanıtımı yapıldı. Ülkemize ne zaman gelir belli değil. İlk izlenim olarak güzel duruyorlar. Suzuki vitaraya bakıyorum 4 çeker fiyatına göre çok iyi ama araç küçük bagaj küçük. Honda crv güzel ama ona yetişemem. Daha bir sürü model var aklımda ama onlarında benim için eksikeri artıları var. Cvt şanzımanları direk eliyorum zaten. Cvt çok konforlu ama hızlanmaya kalktığın zaman iğrenç. Kafam karma karışık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • tuerkraider kullanıcısına yanıt
    takılıyor buraya dikkat edelim. siz ne kadar isterseniz isteyin ne kadar üst donanımı satın alırsanız alın gelmiyor. takılıyor. bilmem anlatabildim mi
  • ben sizin yazdıklarınızın neredeyse aynısını uzun zamandır yazıyorum. eski bir auris sahibi olarak yazıyorum ki bence burası önemli çünkü aurisle corollalardan bir tık daha kaliteli. ama ben yazında bana söylenenin haddi hesabı olmuyor.

    quote:

    corolla sahibi olmuş biri olarak şunu söyleyebilirim, araçtan memnuniyet ne beklediğinizle orantılı.


    dostum, öncelikle araçtan beklediğim, aynı fiyat segmentinde rakiplerinde ne varsa onu sunması. sadece donanım olarak değil motor/şanzıman olarak aynısını sunması. yada rakiplerinden düşük fiyata satılması. c sınıfında çok konfor olmaz o yüzden sürüş zevki vermesi. o da yok. düz memur arabası. belgeselde bir 2. dünya savaşı veteranı amerikalının m4 sherman tanklar için dediği gibi "zahmeti yoktur ama gayreti de yoktur".

    bir de şu sözünü
    quote:

    Benzinli otomatikte en büyük olay hissettirmesen vites değişimi
    yorgunluğuna veriyorum yoksa cvt şanzımanda değişim olmadığını sen benden iyi bilirsin.


    quote:

    Fakat kafam çok karışık. Bir suvlara bakıyorum bir bineklere. Bir dizellere bakıyorum bir benzinlilere. Yaş 41 olunca yaş itibariyle biraz suvlara kayıyor aklım. Fakat onlarada inip binmek biraz daha benim için zor. Yeni gelecek olan focus lara aklım kayıyor yurtdışı tanıtımı yapıldı. Ülkemize ne zaman gelir belli değil. İlk izlenim olarak güzel duruyorlar. Suzuki vitaraya bakıyorum 4 çeker fiyatına göre çok iyi ama araç küçük bagaj küçük. Honda crv güzel ama ona yetişemem.


    yaşlarımız da aynıymış, sonraki araç için de aşağı yukarı aynı düşünüyoruz. ben bir yandan 2004-2007 aralığı lüks bir araba isterken bir yandan da hanımın isteği üzerine suv düşünüyorum. bu aralar özellikle ssangyong rexton w (mümkünse 2014 üstü) çok ilgimi çekiyor. testlerini izliyorum, ssangyong forumunda yorumları okuyorum, antalyada tanıştığım sahipleri ile görüşüyorum. şimdilik mantıklı geliyor. tek acı tarafı şehiriçi 12 lt dizel tüketimi. ama kilitli diferansiyelli ağır devirli gerçek 4 çekere sahip bir 7 koltuklu için normal. off road forumunda birisi land crusier pradodan inip rextona bindim eksiklik hissetmedim diye yazmıştı. (tabi bilemem belki kendi züğürt tesellisidir)




  • Toyota Corolla yol tutuşu bence sinifina göre iyi, kötü değil. Gerçi hangi araçla kıyaslandığına bağlı. Mesela d sınıfı 5 yıldız güvenlikli bir arac gibi viraja keskin ve hizli giremezsin belki ama guvenligi tehlikeye atacak kadar da kötü değil. Verilen paraya göre çok iyi.

    2 yıl kullandim tarım sesleri gelmedi. Gerçi stabilize yolda kullanmadım. Trim sesleri biraz şans işi gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cadot C kullanıcısına yanıt
    Sana superb dizel tavsiye edebilirim. İnsan kullandıkça daha çok seviyor, öyle bir araç. Hem malzeme kalitesi çok iyi, hem çok konforlu, hemde çok az yakiyor. Uzun yolda hiç yormuyor. BMW ile kapistik abartmiyorum 160 hızla keskin viraja girdim tabiki fren yapmak zorunda kaldım hiç sarsmadi savrulmadi. Zaten artıları çok olduğu icin son yıllarda satışı çok arttı tabiki fiyatida.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba 2014 corolla 1.6 advance multidrive/ sahibiyim.

    40000 bakımına gideceğim , servisi aradım kampanyalı fiyatı 800 dediler çok abartı geldi.

    yakıt filtresi fren hidroliği falan değişecekmiş. arabayı satmayı düşünüyorum.

    bunlar gerçekten gerekli mi?

    40binde garantiyi bozdurmadan en ucuza nasıl çıkarım?
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Şanzıman cvt kayış kasnak olayı olsada çap değişiminden dolayı dişli olarak olmasada bir değişim var. Makyajlı corollada özellikle yazılımsal olarakta yapılan ayarlama ile daha net şekilde vites değişim hissiyatı var. Ancak pürüz yok buna ek olarak.



    Şuanda otomatik almak isteyipte 100000 lira civarına alabileceğiniz başka araç var mı bilmiyorum. (0 km ve şanzımanı sorunsuz) donanım konusu göreceli, bazısında olanlar diğerinde yok. Anahtarsız çalıştırma için bile bazı araçlarda ekstra almak gerekiyor. Ya da bir otomatik farkı 15000 lira olan araçlar var. Beklenti önemli ve bence şuanda daha da önemlisi tüketim. Ayağına hakim olursan gerçekten tüketimi makul araçlar. Fiyat olarak bir şey diyemem, ben ilk makyajlı corollamı 2016 haziranda 1.6 advance otomatik metalik renk ve birkaç ufak tefek hediye dahil 76000 liraya almıştım. Şuan aynı araç sanıyorum 113000 civarında. Doğal olarak fayda eksenine bakarsak alınan fiyatta önemli. Şuan 113000 verip alır mıyım almam. Zaten kendi aracımı satmamın sebebide buydu fiyat olarak bana avantaj sağladı. Şuanda farklı araçlar bakıyorum, üzerine para eklemeden kafama uygun araç denk gelirse alırım. Yoksa çokta şart değil çünkü evde başka araç daha var. Dönüşümlüde olsa işimi görüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    dostum,

    ben arabamı değiştirirken corollaya yakın fiyatta mazda 3 vardı, honda civic vardı hatta opel 1.4t bile aşağı yukarı aynı fiyattı. ha keza elentra yine öyle. yani sen almak iste yakın fiyata bulursun. benim gözümde, arkada olmayan şaft tüneli dışında corollanın rakiplerine sağladığı en ufak bir üstünlük yok. ama hep söylüyorum. toyota corolla kötü bir araba değil. bence gayet iyi bir araba. benim gözümde tek eksisi (son yılda bu biraz değişti) rakiplerinden donanım, motor, şanzıman ve tasarım olarak geride kalan bir araç için rakipleri ile aynı hatta daha fazla fiyat istenmesiydi ki toyota da gerçeği görmüş ki işi makule vurmuş. bu arada bu konudaki bilgine istinaden sormak istiyorum; bu cvt şanzımanlarda dişli yok sadece iki kasnak var bu şanzıman ağırlık farkına rağmen versoya takılamaz mı? nasıl olasa 1. 2. 3. vites derdi yok?
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Şasinin uygunluğu önemli. Şanzımanı oturtabilecek uygun yer yoksa olmaz doğal olarak. Birde tabi fiyat olayı var minimum 6-7000 daha ekler fiyata. İşte bu durum ne katar onada bakmak lazım. Ben olsam verdoya hybrit koyardım. Tabi chr çıkınca bu iş zora girdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    valla açık söyleyeyim dostum, her ne kadar arabamın motor-şanzıman durumunu beğensem de, ben alırken verso benzinli otomatik de tüm dezavantajlarına rağmen tercih ederdim. ama sanırım corollayı baltalamamak için versoda böyle bir yola gidilmedi.
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Sanmıyorum, rakici corolla değilde chr olurdu ki zaten versoyu bitirme yolunda giidyor. Muhtemelen chr kasası genişleyerek devam edecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    ben şunun için corolla dedim, corollada ne varsa aynısı versoda da var hatta fazlası ile var. daha kaliteli iç mekan, daha geniş iç mekan, daha geniş bagaj, istendiğinde 7 kişilik olabilme durumu ayrıca bütün toyota özellikleri. aynı fiyata satılsaydı bence verso cvt corolla otomatikten fazla satardı. yine de herkesin keyfi farklı tabi.
  • Corolla için eleştirilerin çoğu doğru ama f/p, iç hacim, işlevsellik olarak alternatifi de yok gibi birşey. Gerçekten Corolla'ya ihtiyacı olan kişi başka araçları en azından bu fiyatlara sıfır alamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

    ben şunun için corolla dedim, corollada ne varsa aynısı versoda da var hatta fazlası ile var. daha kaliteli iç mekan, daha geniş iç mekan, daha geniş bagaj, istendiğinde 7 kişilik olabilme durumu ayrıca bütün toyota özellikleri. aynı fiyata satılsaydı bence verso cvt corolla otomatikten fazla satardı. yine de herkesin keyfi farklı tabi.

    Kesinlikle haklısın
    Toros sw nin yeri Türkiye'de hala boş

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dacia'nın Logan ve Lodgy SW modeli Toros'tan boşalan koltuğu dolduruyor. Hem altı yüksek,hem dizel az yakıyor,hem de makul fiyatlı. Toyota o boşluğu dolduramaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenekekutu

    Corolla için eleştirilerin çoğu doğru ama f/p, iç hacim, işlevsellik olarak alternatifi de yok gibi birşey. Gerçekten Corolla'ya ihtiyacı olan kişi başka araçları en azından bu fiyatlara sıfır alamaz.
    var. alternatifi var hem de kendi markası altında. verso. hiçbir aile babasının (otomatik vites mevzu hariç) versoyu bırakıp da corolla almak için bence hiçbir geçerli mazeriti olamaz. 3 sene önce mitsubishi lancer corolladan çok daha uygun fiyata geliyordu. iç mekan rahat, dizayn güzel, mitsubishi mivec motorları toyotadan az yakıyor, çift salıncaklı arka süspansiyonla yol tutuş corolladan çok önce. hülasa siz corolla severler belli ki corollaya odaklandığınız için alternatifleri görmediniz yada görmek istemediniz. ama tekrar söylüyorum bu yazdıklarımın hiçbiri corollayı kötü bir otomobil yapmaz. sadece rakipleri daha iyisini yapıyor.




  • Verso dediğin araç 1,5 tonun üzerinde,daha hantal benzinlisi için konuşuyorum daha fazla yakan ayrıca MPV tarzında farklı bir araç. Tabi en azından giriş versiyonları da daha pahalı.

    Corolla'yı sadece aile babaları mı alıyor veya aile babası illa Verso mu alması lazım. MPV araç varken Sedan araç alın demek ve bunu genellemek... Nasıl böyle net yargılara varabiliyorsunuz ki?

    Corolla'nın dingil mesafesi 2700mm , Lancer ise 2635mm. Bu değer kağıt üzerinde fazla değilmiş gibi gelebilir ama 65mm sektör için ciddi bir iç hacim ciddi bir mesafedir. Yine Lancer yaklaşık 50 lt daha az bagaj hacmi sunar.

    Mitsubishi'nin yetki servislerinin azlığı,bazı parçalarda uzun temin süresi,daha kırsal kesimde usta ve yedek parça sorunları sonuçta herkes internetten alış-veriş yapmıyor ülkemizde gibi pratikte de bazı sorunları mevcut.

    Mitsubishi sağlam araçlar mı üretiyor derseniz tabi ki evet, hatta uzun ömür açısında Toyota'dan bazı modelleri daha sağlam. Ama bu sadece müşterinin araç alım kriterlerinden bir tanesi olur,hepsi değil.

    Lancer güzel araç ama Corolla'yı düşünen ve gerçekten ihtiyacı olan kişiye alternatif değil. Corolla şu an kendi içinde rakibi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 29 Haziran 2018; 0:24:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenekekutu

    Verso dediğin araç 1,5 tonun üzerinde,daha hantal benzinlisi için konuşuyorum daha fazla yakan ayrıca MPV tarzında farklı bir araç. Tabi en azından giriş versiyonları da daha pahalı.

    Corolla'yı sadece aile babaları mı alıyor veya aile babası illa Verso mu alması lazım. MPV araç varken Sedan araç alın demek ve bunu genellemek... Nasıl böyle net yargılara varabiliyorsunuz ki?

    Corolla'nın dingil mesafesi 2700mm , Lancer ise 2635mm. Bu değer kağıt üzerinde fazla değilmiş gibi gelebilir ama 65mm sektör için ciddi bir iç hacim ciddi bir mesafedir. Yine Lancer yaklaşık 50 lt daha az bagaj hacmi sunar.

    Mitsubishi'nin yetki servislerinin azlığı,bazı parçalarda uzun temin süresi,daha kırsal kesimde usta ve yedek parça sorunları sonuçta herkes internetten alış-veriş yapmıyor ülkemizde gibi pratikte de bazı sorunları mevcut.

    Mitsubishi sağlam araçlar mı üretiyor derseniz tabi ki evet, hatta uzun ömür açısında Toyota'dan bazı modelleri daha sağlam. Ama bu sadece müşterinin araç alım kriterlerinden bir tanesi olur,hepsi değil.

    Lancer güzel araç ama Corolla'yı düşünen ve gerçekten ihtiyacı olan kişiye alternatif değil. Corolla şu an kendi içinde rakibi yok.
    belli ki çocuğunuz yok. yoksa bir mpv nin çocuklu bir aile için nasıl bir rahatlık olduğunu farketmiş olurdunuz. ben corollayı sadece aile babaları alıyor demedim, aile babası olan bir insanın eğer ki otomatik şanzıman elzem değilse verso seçmesinin hiçbir anlamı yok dedim. bu benim görüşüm. sizin görüşünüz farklıdır ama lütfen şu corollanın rakibi yok mevzusunu bir aşın artık. en basitinden yeni honda aynı diz mesafesini, gerçek otomatik şanzımanla harika bir dizayn ile sunuyor. corollanın rakipsiz olduğu tek alan memur otomobili zihniyeti.




  • 1 çocuk var,2 çocuk var 3 çocuk var çocuğu olan aile babası kavramı çok geniş. Hiçbir aile babası dediğiniz zaman 1 çocuklu bir aile de buna girer, 10 çocuklu aile babası da. Tamam rahatlı peki parası,yürütme maliyeti,yakıtı? Araç karışlatırma kriterinin sadece rahatlık mı yani? Seçmemesi için bir sebep yok tabi eğer aradaki fiyat farkını siz verecekseniz niye olmasın? Ben alabilirim hemen,siz yeter ki destek çıkın.

    Honda iyi araç tabiki ama onun ki gerçek Toyota'nın sahte otomatik şanzıman değil. İkisi de tam otomatik CVT şanzımandır. Fakat Honda bir önceki şanzımanında olduğu gibi verimli değil,LPG'siz binilmiyor. Bu noktada bir çok kişi Honda'yı eliyor veya elemiyor. Fakat burada konumuz bu değil Honda'ya sahip olma fiyatı en baz donanım da Corolla'dan daha pahalı. Boşuna f/p olarak yazmadım yukarıya dolu versiyonlarını karşılaştırmıyorum.

    Bu fiyatlara f/p olarak en azından birisi başka araç alamaz diye yazdığım bir cümlemi aldınız, Verso'dan tutunda başka markalara saatlerce niye birşeyler yazma gereği duydunuz ki ayrıca? Buyrun somutlaştırın o zaman? 81 bin TL'ye sıfır ne alacaksınız başka bu boyutlarda? Verso başlangıç fiyatı belli, Civic 100 bin TL, Mitusbishi Lance 2018 model yok bildiğim kadarı ile 2017 model bulursanız 92 bin TL.

    Sırf tartışmak için bana yazmasanız sevinirim, gereksiz tartışma için pek vaktim yok ukalalık olarak anlamayın ama bu kadar basit bir mevzuda da açıkçası yeni bir şey öğrenecek tecrübeyi çoktan geçtim. Ben zaten yıllardır otomotiv işindeyim, ağır vasıtalar süper spor otomobiller dahil tecrübe etmediğim araç kalmadı.Yıllardır insanlara otomobil danışmanlığı yapıyorum, bu kadar basit bir mevzunun nesini tartışıyoruz ki? Siz bence Corolla düşmanlığını bırakıp karşınızdaki kişi ne yazıyor onu biraz daha dikkatli okuyun. Yoksa manuelden,otomatiğe, sedandan MPV'ye,başlangıç paketinden full paketine dalınan saçma bir tartışma ortamına girmemiş olursunuz.




  • 
Sayfa: önceki 15981599160016011602
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.