Şimdi Ara

yeni tank kurulumu hk. ve balik seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar daha once cesitli boylarda akvaryumum vardi en son biraz masraf yapip 100-50-50 el yapimi akvaryum yaptirmistim, su sizdirdi ev suya gitmisti ve hobiye ara verdim.
    Daha once japon turleri, canli doguran cesitleri ve en son malawi turleri besliyordum.
    Simdi u100-110 genislik50 y60-70 cm sumpli bi sistem almaya niyetlendim.
    Beslemeyi dusundugum turler green terror,electric blue jack dampsey,kopek baligi, vatoz,oscar ve bunlarla yasayabilecek semender varsa eger bi karma yapmak istiyorum.
    Henuz tam bir niyet almadim dusundugum baliklar bunlar arasindan uyumlu bir tank yapmak istiyorum, ne tavsiye edersiniz .
    Balik saysisi fazla olmayacak 1e 1d yada 1e2d seklinde boylari da cok kucuk olmayacak mesela kopek baligi koyarsam boyu digerlerinden buyuk olacak birde yunus bakilabilir mi bu akvaryumda

@Amerikan turleri cok agir mi yani melekler gibi duran baliklari sevmiyorum
    @250 lt akvaryumda atman in 1200 devirlik dis motoru vardi onu kullaniyordum, sump sistemi ses acisindan nasil olur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mavi_Yeleli -- 30 Kasım 2013; 14:30:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Green terror, electric blue uyumlu gibi olsada benim görüşüm green terror tek bakmak lazım derim yavru alma niyetliyseniz tabi.
    şimdi köpek balığı dediğiniz challanger farklı bir su balığıdır (doğu asya), bu nedenle amerikanlarla olmaz.Zaten bu balığı akvaryum ortamında beslemek bu türe eziyettir.
    bu işin bilim tarafı 3.000 litre olmalı bu balık için minimum litre.çünkü hayvan büyüyor sürekli durduramıyoruz :) ve doğal seyrini yaşayamayan balığı neden akvaryuma sokalım ki ?
    astranot, green terror ve electric blue ile uyum sağlar ama bu balıkların boylarını hesaba katarak akvaryumu ona göre yapmak lazım.
    bahsettiğiniz 110 50 60 akvaryum 330 litre yaparki bance amerikanlar için yetersiz. Karma birer ikişer adet atılırsa olabilir.
    Bu türler çok fazla hareket eden türler değildir. Bu türler iri türler olduğundan akvaryum hacmi gerçekten önem taşır.
    Nedeni büyük balığın dışkısıda büyük olur çok olur haliyle akvaryum çabuk kirlenir.
    Akvaryumda nitrit nitrat döngüsü çok zor oturur. Bu sebeple benim tavsiyem amerikan için çok daha büyük akvaryum iyi olur.
    Yunus bu türlerin hiç biriyle uyumlu bir tür değildir.
    Akvaryum ölçüleriniz aslında yunusa tam uygun tek tür yunus çok güzel olur bence.
    Sump sistemlerde ses sorunu olur. oturma odalarında vs olacaksa tavsiye etmem. gerçekten sessiz çalışan dış filtreler var.

• CallOfTheWild kullanıcısına yanıt
    Aciklayici cevabin icin cok tesekkur ederim
    Uzun sure balik besledim bazen belli de olmuyor japonla lepistesi bibarada bir cok kisi bakiyor ama ben bakamamistim. Internette bu baliklari beraber gorunce olabilir mi diye sormak istedim
    Green terror denilince insanlar onu terminator gibi anlatiyorlar ama yine internette ayni boy yunusla kavgalarini izledim , yunusa ustunluk saglayamadi .
    Green terrorleri cok begeniyorum eger akvaryumu kurarsam 110-50-65 olarak balik sayisi az olacak 1e 1d yada 2d gibi
    Green terorle uyumlu bakabilecegim hangi baliklari onerirsiz ?

Sump da motor sesinden cok su sesi mi oluyor bu konuda cok onemli zira akvaryum en cok kullandigim odada olacak , su sesi icin birsey yapilamaz mi ?
    Evde hali hazirda atman 1200 devirlik motor var sumpa para bos yere para vermeyeyim motorla devam edeyim o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mavi_Yeleli -- 2 Aralık 2013; 16:36:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mavi_Yeleli

Aciklayici cevabin icin cok tesekkur ederim
    Uzun sure balik besledim bazen belli de olmuyor japonla lepistesi bibarada bir cok kisi bakiyor ama ben bakamamistim. Internette bu baliklari beraber gorunce olabilir mi diye sormak istedim
    Green terror denilince insanlar onu terminator gibi anlatiyorlar ama yine internette ayni boy yunusla kavgalarini izledim , yunusa ustunluk saglayamadi .
    Green terrorleri cok begeniyorum eger akvaryumu kurarsam 110-50-65 olarak balik sayisi az olacak 1e 1d yada 2d gibi
    Green terorle uyumlu bakabilecegim hangi baliklari onerirsiz ?

Japonla lepistes bakan bakıyordur. Green terror ile yunus besleyen besliyordur. Bunlar gerçek akvaristleri ilgilendiren şeyler değildir. Biz ancak sizlere dilimiz döndüğünce olması gerekeni söylüyoruz.
    Kafamızdan değil bu işin otoriteleri tarafından söylenen gerçekleri iletiyoruz. Bundan sonrası size kalmış.

Doğada aynı suda yaşamayan balıklar aynı akvaryumda bakılmaz. Bu kuraldır. Bunun esnediği yerler vardır fakat green terror ile yunus bu esneme aralığında değil.
    Yapanlar yapıyor bu beni bağlamaz. Erkek ve dişi greenler eş tutarlar ve çok sahiplenirler eşlerini ve yumurtalarını.Bunların olduğu yerde her zaman teror eser.
    Ben kaçtane green terorle malawi besleyenlerden yakınanları gördüm sp demasoni vs hepsi yem olduğunu söylediler.

Green terror düz kayaya yumurta dökerler. Yunuslar ağızda kuluçka yaparlar. Bu durumda Örnek verelim. Akvaryumda baba bir yunusumuz var diyelim akvaryumun efesi olsun şimdi bu greenin yumurtalarını avlamak isteyecektir.
    Ve bu durumda terorler teror estirecektir. Elbette kavga çıkacaktır. Aynı şey tam tersi dişi yunus ağzında yavrusu var ve iyice formdan düşmüş erkek terror buna sataşacaktır yaralayacak yavru attıracak vs bir sürü sorunlar çıkacaktır.
    Bunlar hep aynı hikaye. Herkes birşeyler söyler. Ama bilinçli bir akvarist balığının kavga etmesini yaralanmasını veya ölmesini istemez.

Bu balıklar birlikte bakılmaz dediğimizde bak besliyorlar ve birşey yapamadı işte yunus galip geldi bakın birşey olmuyor olayı değil. Önemli olan balıkları birbirinden korumak veya üstünlük taslamakta değil.
    Bilerek balıkları kavga ettiren zihniyetler benim için bu hobiden nasibini alamamış insanlardır onlarla işim olmaz sözümde olmaz.
    Önemli olan akvaryumdaki türlerin barış içerisinde sağlıklı biçimde büyümeleri çoğalmalarıdır.Bunun içinde gerekenleri öğrenip uygulamak gerek.

Yavru alma derdiniz yoksa green terror, astronot, jack dempsey birlikte bakılabilirler.

oturma odasında sump için yapılacak birşey yok bana göre Dıy birşeyler yapanlar var ama ben denemedim.akvaryum.com vs takip edin.
    bence en doğrusu dış filtre olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CallOfTheWild -- 2 Aralık 2013; 17:04:22 >

• CallOfTheWild kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim
    Yapiyorlar olmus diye degil de gordugum icin sormak istedim

Emin olun acemilik zamaninda uyum sorunu yuzunden cok sikintilar yasadim , hobiden cok izdirap olmustu.
    Akvaryumcunun yanlis yonlendirmesi yuzunden
    O yuzden akvaryumumda sorun olsun istemiyorum ve hatta akvaryumuda eger yerimden dolayi 5 cm artirabilme imkanim olsa artitiririm.
    Ama tek balikta bakmak istemiyorum.
    Green terror den vazgecmek zorunda kalacagim gibi
    Hem ses hemde maliyeti sebebi ile sumptan vazgeciyorum o zaman atman 1200 devirlik var nasil olsa

• Malesef akvaryum isinde hobiciler ve ticaret yapanlar diye iki gurup var bunlarda kendi icinde bircok gruba ayriliyor. Durum buyken olan canlilara ve bu ise heveslenelerin kesesine vaktine ve sinirine olan oluyor.internet var arastirip ogrenp uygularsaniz bence bu guzel bir hobi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.