Şimdi Ara

Yeni Steelseries oyuncu kulaklıkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
2.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba sevgili dh dostları, merak eden arkadaşlar için 2 adet oyuncu kulaklığı incelemesini buraya bırakıyorum. Hem Arctis 5 ile Arctis PRO'yu kıyasladım, hem de Steelseries Arctis PRO Wireless'ı inceledim.

    Yeni Steelseries oyuncu kulaklıkları

    Öncelikle Arctis Pro ve 5'in dengeli bir sürücü yapısıyla gelmediğini belirtelim. Yapısı gereği daha çok oyunlardaki seslere odaklı ilerlemişler. Zaten olması gereken de bu. Her iki kulaklığın da ses şiddeti benzer olsa da Pro'nun vurgulu yapısı onu iki tık daha öne taşımış. Tabi sadece bunun da etkisi değil. Akustik olarak sürücü pad yapısı Pro'da daha yoğun olduğu için sesi olması gereken seviyeye yakın bir şekilde iç bölmede tutabiliyor. Yani biraz daha iyi bir izolasyına sahip olması avantaj sağlamış. Özellikle tiz sesler her iki sürücüde de daha ön planda kalabiliyor. Bu da şu anlama geliyor mermi, füze gibi daha doğrusu ince sesler bir süre sonra diğer azıcık sesleri bastırabilir. O yüzden engine 3 ile mutlaka 12 KHz'lık ekolayzer ayarını 2 tık kısmanızı tavsiye ediyorum. Aksi taktirde yüksek ses şiddetinde kullanırken diğer sesleri seçmeniz bir tık zorlaşabilir. Her ikisinde de benzer bir sürücü kullanmışlar ama HiFi etiketli Arctis Pro kesinlikle çok daha farklı bir tınıya ve sıcaklığa sahip. Açıklamak gerekirse bas sesler ve kulaklıktaki hafif titreşim daha fazla oyunun içine ya da müziğe hapis olmanıza sebep olabilir. Arctis 5'e nazaran Mesela patlama sesleri, davul sesleri ve elektronik seslerdeki tonlamalar bana biraz daha sıcak ve vurgulu geldi. Artis 5'i söndürmüş diyebilirim. En azından Arctis Pro bas gücü ile bir nebze de olsa dengeleyebiliyor ama Arctis 5 o konuda çok başarılı gelmedi bana.
    Rahatlık açısından Arctis 5 Pro'ya nazaran daha hafif ve rahat geldi. Mesela Pro ile 2 saat oyun oynuyorsam bu süre 5 ile iki katına kadar çıkabildi. Fakat şöyle bir dez avantaj var Arctis 5 aşırı esnek ve bir süre sonra kafaya büyük gelebilecek potansiyele erişebilirken Arctis Pro metal taş yapısı sayesinde şeklini iilk günkü gibi koruyabiliyor. Hem daha dayanıklı hem de ağırlığını daha da fazla hissettiren bir kalitede.

    Arctis Pro
    Yeni Steelseries oyuncu kulaklıkları
    Tiz: Lakin 5'den daha şiddetli ve içine çekici bir kalitede onu da belirteyim. Lakin şöyle bir durum var rock blues ve jazz türleri dinleyenler için kulaklığın sıcaklığı yadsınamaz. Oyunlarda da uzaktan gelen mermi seslerini bile net bir şekilde duyma avantajını bizlere sunabiliyor.
    Mid: Mid bas sesleri tamamlar nitelikteydi. Gerçekten tüyleri diken diken edebilecek nitelikte her sesi canlı ve berrak bir şekilde yansıtabildi. Basla birlikte her ikisinin de yüksekliği ve armonisi hoşuma gitti. Elektronik seslerden tutun da telli, yaylı ve perküsyon çalgılara kadar çoğu ses istediğim kıvamdaydı. Yalnız ekolayzer ayarı şart çünkü tiz sesler baskın çıkmaya çalıştıkça uzun süre dinleme imkanı da kalmıyor. Kısınca da kulaklığın tadından yenmiyor.
    Bas: Pro'nun en sevdiğim kısmı da buydu. Bas sesler bana çok başarılı geldi. Arctis 5 ile yakalayamadığım o sıcaklığı bana sunabilmesi içimi ısıttı. Rnb pop,trip hop vb. türleri dinlerken tat alabilirsiniz.
    Ses Tınısı: Sahne geçişleri başarılı, farklı enstruman ya da oyun efekt sesleri ayrı ayrı belirgin bir şekilde gelebiliyor.

    Artıları
    Yüksek çözünürlüklü ses etiketiyle rakiplerini terletebilir
    DTS X ile 360 derece üst kalite ses alma imkanı ve çevreleyen ses
    Nefes alan rahat padler
    Yüksek ses şiddeti ve seste berraklık
    Her türlü platforma uyumlu
    Dönebilen Padler
    Boynumuza Asabiliyoruz
    ÜSt Kalite Malzeme
    Kolay ayar imkanı
    Kulağı tamamı ile kaplıyor

    Eksi Yanlar
    Tizler çok yüksek
    Herkesin Ulaşabileceği Bir Konumda Değil

    Arctis 5 Pro
    Tiz: 3.8/5 4/5
    Mid: 4/5 4.5/5
    Bas: 3.8/5 4.2/5
    Sahne Performansı: 4:/5 4.5/5



    Steelseries Arctis Pro Wirelesss İnceleme

    Aslında PRO Wireless dikkat çekici full potansiyele sahip bir kulaklık. Nasıl full potansiyele sahip, her türlü güncel bağlantıyı desteklediği gibi yüksek çözünürlükle pekişmiş özel sürücü anlayışı ile geliyor. Optik bağlantı ile gelmesi televizyonlarınızda bile kullanabileceğinizi göstermekte. 40 mm'lik daha geniş çepere sahip özel neodimyum mıknatısla gelen kullaklık bizlere seste kristal netliğinde bir berraklıgın önceden haberini veriyor. Kulaklık ile alakalı deneyimlermden bahsedecek olursam daha kafama geçirir geçirmez ses geldiği an tüylerim diken diken olmaya başladı. Ciddi anlamda en kaliteli kablosuz oyuncu kulaklıklarından biri olduğunu hissettirdi. Ben böyle hissettiysem sanırım ilk kez deneyecek biri de direkt sevdalanırdı diye düşünüyorum. Senfonik bir oyun müziği dinlediğinde zaten hayda bir anda savaşın içindeyim heralde diye düşünebilirsiniz.
    Kulaklık aşırı keyifli, telefon ile bluetooth üzerinden kullanmak tam da aradığım kalitedeydi. Aynı zamanda mobil oyunlar için de çok iyi bir dost olmuş. Kopan, takılan sesten ziyade pürüzsüz akıcı bir kalite hakimdi. Çıt pıt gibi patlama sesleri gelmiyordu. Ayrıca kablosuz olarak çift bant desteği ile gelmesi de sinyal kalitesini arttırmış. bluetooth profilelrini desteklemesi hoşuma gitti kablosuz sesli görüşmelerde performansı çok iyi olsa da sesli bağlantı bildirimleri zayıf.
    Kablosuz oyun deneyimi çoğu kablolu kulaklıktan bile kat kat daha iyi diyebilirim. 7.1 performansı da çok hoşuma gitti. DTSX eminim sizi de içine çekecektir. Film izlerken sahnelerde kaybolabilirsiniz. Oyun oynarken de patlama, mermi, ayak sesi, fantastik sesler ve atmosfere has efekt sesleri iç okşayan nitelikte. Ben kullanırken çok keyif aldım lakin çok uzun süre kafada kaldığında az da olsa ağırlığının baskısını hissettiriyor. O durumda da boynumuza kolayca asabiliyoruz. Müzik için de kullanılabilecek dışarıya çıktığınızda da çekiciliğini konuşturabilecek bir yapıda. Bas sesler vurgulu ve derin, mid kristal netliğinde tizler ise yine bir tık fazla. Ekolayzer tepkisi hoşuma gittiği için sürücüyü dengeleyebilmemiz avantaj sağlamış. Kurcalarken keyif alabileceğiniz her türü dinlemeye müsait, kafanıza göre özelleştirebileceğimiz bir kulaklık olmuş. Ayrıca en iyi mikrofonlardan birine sahip. Ses kalitesinin profesyonel bir mikrofondan aşağı kalır yanı yok. Ek olarak Artılar ve eksiler noktasına da değinmeden geçmeyelim.

    Yeni Steelseries oyuncu kulaklıkları
    Bağlantı Kablosuz Çift 2.4 Lag Free
    Bluetooth 4.1
    Mesafe: 10 Metre
    Kullanım Süresi 20 Saat
    Direnç: 32 ohm
    Frekans: 10-40.000 Hz
    HAssasiyet: 92 dBSPL @1KHz/1mW
    Harmonic Distorsiyon: <1%
    Sürücü Neodimyum 40 mm

    Mikrofon: Bidirectional Noise Cancelling
    Frekans: 100-10.000 Hz
    Hassasiyet: -38 dBV/Pa
    Yeni Steelseries oyuncu kulaklıkları
    Artılar:
    Kablosuz ve kablo karışıklığını ortadan kaldırmış
    Ek batarya ile değişerek kesintisiz müzik ve oyun deneyimi
    Geleneksel kulaklıklara nazaran sürücüler iki katı daha geniş frekans hissi sunuyor
    Yüksek çözünürlüklü sürücü ile inanılmaz ses kalitesi
    Her türlü bağlantıya müsait
    Bluetooth 4.1 ile aşırı kaliteli müzik ve oyun deneyimi
    Mikrofon kalitesi çok başarılı
    Üst kalite malzeme anlayışı var


    Eksiler:
    Karmaşık gelebilir ve sesli Bildirimler yönlendiricilik açısından zayıf
    Dac ünitesi bilgisayarın ses kartını kullanmakta
    Fiyatına göre NFC de olmalıydı
    Herkesin ulaşabileceği bir fiyat etiketine sahip değil

    Arctis PRO Wireless
    Kablosuz Performansı: 4.8/5
    Oyun Performansı.:4.7
    Müzik Performansı:4.0
    Film Perforansı:4.5
    Rahatlık: 3.8/5
    Kalite: 4.5/5
    Fiyat: 3.5/5

    İnceleme Videosu;



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Sezer -- 14 Mayıs 2018; 17:43:42 >







  • DH Sezer kullanıcısına yanıt
    Dehşet kulaklık ama xbox one da çalışmaması üzdü.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pro Wireless ile Astro A50'yi mukayese edersek tercihiniz hangisi olurdu acaba ?@DH Sezer



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Since1903 -- 3 Temmuz 2018; 12:7:4 >
  • Güzel bir inceleme olmuş teşekkürler.
  • Eline sağlık 10 numara inceleme olmuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.