Şimdi Ara

Yeni SSD aldım windows'u nasıl SSD'ye aktaracağım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

SSD aldım vaio vpcf23s1eb laptopa şimdi normal hdddeki lisanslı windows 7yi nasıl SSD'ye geçirebilirim? Bir de DVD yerine taksam mı yoksa direkt HDDyi çıkarıp SSD'yi mi taksam sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: lakin1907
    SSD aldım vaio vpcf23s1eb laptopa şimdi normal hdddeki lisanslı windows 7yi nasıl SSD'ye geçirebilirim? Bir de DVD yerine taksam mı yoksa direkt HDDyi çıkarıp SSD'yi mi taksam sizce?
    SSD'niz kaç gb'lık? Laptop'ta dosya depoluyor musunuz?
    Örneğin ben hdd'yi söküp, 120 gb'lık SSD taktım laptop'ıma. Harici hard diskte dosya depoluyorum, dolayısıyla 120 gb laptop üzerinde yetiyor. Yani bu soru, sizin kullanımınıza bağlı yapacağınız bir tercih aslında.

Lisansınıza uygun olarak (Starter, Home Premium vb.) herhangi bir Windows indirip, laptop'ın arkasına yapıştırılmış olan sticker'daki lisans numarasını kullanarak orjinal yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: N.Aksel

quote:

SSD'niz kaç gb'lık? Laptop'ta dosya depoluyor musunuz?
    Örneğin ben hdd'yi söküp, 120 gb'lık SSD taktım laptop'ıma. Harici hard diskte dosya depoluyorum, dolayısıyla 120 gb laptop üzerinde yetiyor. Yani bu soru, sizin kullanımınıza bağlı yapacağınız bir tercih aslında.

Lisansınıza uygun olarak (Starter, Home Premium vb.) herhangi bir Windows indirip, laptop'ın arkasına yapıştırılmış olan sticker'daki lisans numarasını kullanarak orjinal yapabilirsiniz.

Hocam benim Sony Vaioda yazmıyor lisans numarası.(windows 8)
    Ayrıca windowsu nereden indirip nasıl kuracağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interestedintech33 -- 17 Haziran 2013; 22:54:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: interestedintech33
    Konu Win8 olduğunda şöyle bir ayrıntı var: http://8.enpedi.com/2013/01/biosa-gomulu-windows-lisans-anahtar.html

AIDA64 ile serialinizi öğrenip kenara not edip, Win8 sürümünüze uygun (Normal - Pro gibi.) herhangi bir (korsan bile olabilir) Win8 iso'su indirebilirsiniz.
    Not ettiğiniz serial ile aktive eder, orjinal kullanıma devam edebilirsiniz böylece.

• Ilk once biosta yapmaniz gereken ayarlar var. bazi anakartlar ssd kullanmak icin driver istiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Konu Win8 olduğunda şöyle bir ayrıntı var: http://8.enpedi.com/2013/01/biosa-gomulu-windows-lisans-anahtar.html

AIDA64 ile serialinizi öğrenip kenara not edip, Win8 sürümünüze uygun (Normal - Pro gibi.) herhangi bir (korsan bile olabilir) Win8 iso'su indirebilirsiniz.
    Not ettiğiniz serial ile aktive eder, orjinal kullanıma devam edebilirsiniz böylece.

peki hocam sağolun pek benlik işler değil en iyi servise vereyim :D

• quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore
    Ilk once biosta yapmaniz gereken ayarlar var. bazi anakartlar ssd kullanmak icin driver istiyor
    Ahci mode ayarları haricinde başka bir ayar gerekli mi Bios'da?
    Trim komutunu da -eğer işletim sistemi otomatik olarak aktif görmüyorsa- Dos üzerinden aktive ediyoruz?

Eksik var ise, tamamlarsanız sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Rica ederim, kolay gelsin.
  • quote:

quote:

Rica ederim, kolay gelsin.

hocam yakalamışken son bir soru benim vaio laptop var 1 aylık anakart sata 3 destekliyor mu nasıl öğrenebilirim?
  • quote:

hocam yakalamışken son bir soru benim vaio laptop var 1 aylık anakart sata 3 destekliyor mu nasıl öğrenebilirim?
    Tam emin olmamakla beraber AIDA64'ten bakılabilir sanıyorum.
    Sizin Vaio'nun tam modeli nedir? Model numarasından anakartı bulup, ufak bir araştırabilirim.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,

Hocam aldığınız ssd nin 120 gb lik olduğunu dusununerekten eğer format atmadan direk eski windowsunuzu kopyalamak istiyorsanız windowsun hdde kapladığı alanı kontrol edin 110 u geçmiyorsa direk aktarabilirsiniz.Aşağıda verdiğim linkte akkadaşa yardımcı olmuştum.Acronis true imagane adlı programla kolayca yapabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_75827687/f_//tm.htm#75943966

Ayrıca windows şifresi girmeniz gerekmez ama öğrenmek isterseniz aıda64 adlı programla windows , office ve benzeri ürünlerin keylerini öğrenebilirsiniz.Ama size uyarıda bulunmak istiyorum notebookunuzun biosdan format atma özelliği olduğunu düşünerekten hddnin içinde gömülü olan kısmı(yaklasık 50 gb lik bir kısım) akronis ile kopyalamayı unutmayın yoksa bios recover özelliğii kaybolur fakat bir dez avantajı var ssd nerdeyse sonuna kadar dolacak.

Windows 55 gb dolsa(gerekli programlar dahil) + 30-50 gb arasında gömülü windows recover kısmı var toplamada nerdeyse 120 gb ssd sonuna kadar dolacak.
    Recover dediğim gömülü olan kısım cd takmadan pc nin kendi kendine format atıp program ve driverları kurmasını sağlayan gizli dosyalar.
    Ama isterseniz sadece windowsu kopyalayın akronis ile yedek alıp ihtiyaç duyduğunuzda geri yükleyebilirsiniz.

Anlamadığınız herhangi bir şey olursa yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headbanger_Kerry -- 17 Haziran 2013; 23:31:02 >

• quote:

quote:

Sizin Vaio'nun tam modeli nedir? Model numarasından anakartı bulup, ufak bir araştırabilirim.

hocam size zahmet oluyor kusura bakmayın.model numaram:
    svE1513S1EW

ürün linki:

http://www.sony.com.tr/product/vaio-e-serisi/sve1513s1e

• quote:

quote:

quote:

svE1513S1EW

ürün linki:

hm 65 çipset ve üstü modeller sata 6gb/ps destekler

• quote:

Orijinalden alıntı: Headbanger_Kerry

quote:

quote:

quote:

svE1513S1EW

ürün linki:

hm 65 çipset ve üstü modeller sata 6gb/ps destekler

çok teşekkür ederim hocam sağolun :)

• quote:

svE1513S1EW
    Baktım baktım da tam bir şey bulamadım. Vaio'lar hakkında tam olarak bilgisi bulunan biri el atacaktır bu soruya umarım.

Sanırım Sata II destekliyor. Ancak laptop olduğu için Sata II ve III arasında muazzam bir fark göreceğinizi sanmıyorum; yani II'de olsa, III'de olsa muazzam bir hız farkı yaşayacaksınız o 5400Rpm'lik diskten sonra.
  • quote:

quote:

svE1513S1EW
    Baktım baktım da tam bir şey bulamadım. Vaio'lar hakkında tam olarak bilgisi bulunan biri el atacaktır bu soruya umarım.

Sanırım Sata II destekliyor. Ancak laptop olduğu için Sata II ve III arasında muazzam bir fark göreceğinizi sanmıyorum; yani II'de olsa, III'de olsa muazzam bir hız farkı yaşayacaksınız o 5400Rpm'lik diskten sonra.

sağolun hocam teşekkür ederim çok zahmet oldu :)

• Acronis gibi yedekleme programlarıyla eski hdd nin imajı alınır
    imaj dosyası yeni harddiske kopyalanır
    ardından yedek dosya içerigi yeni hdd ye geri yüklenir.
    artık eski hdd ile olan iş bitmiştir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CIZIK

Acronis gibi yedekleme programlarıyla eski hdd nin imajı alınır
    imaj dosyası yeni harddiske kopyalanır
    ardından yedek dosya içerigi yeni hdd ye geri yüklenir.
    artık eski hdd ile olan iş bitmiştir...

yanız imaj aktarmayla ssdye aktarım yaptığınızda ssd nin performansı düşüyor. ssd için temiz kurulum yapmak en iyisidir.
  • format atın. imaj aktarımı üstteki arkadaşın dediği gibi iyi yöntem değil. windows kurulum sırasında ssd ye özel milyon tane ayar yapar kayıt defterinde. defragı devre dışı bırakmak, trimi aktif etmek vs... tek tek uğraşmanız gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.