Şimdi Ara

Yeni ssd aldım Sizce doğru mu yaptım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yarım saat önce vatandan 269 tl ye CORSAIR 128GB FORCE GS aldım. şuan kullandığım 9 yıllık harddiskim. Çökme tehlikesi falan var kitleniyo falan sistetim yeterince iyi ama daha hiç yaşayamadım hızını hdd yüzünden öncelikle okuma ve yazma hızına ve testlere bakarak bu ürünü aldım.

iyi bir ürünmü aldım ?
    kurulumu hdd den farkı varmı (ahci ve sata 6Gb/s haricinde)
    ssd kullanırken dikkat etmem gereken birşey varmı ?
    şuan kullandığım 1.5 yıllık sata kablolarımı takabilirmiyim ?
    ahciyi seçtikten sonra normal format atıyoruz sanırsam format atarken 2. hdd mi sökeceğim pc de sadece ssd takılı olacak

bu sorularımı yanıtlarsanız sevinirim

• vites7777 kullanıcısına yanıt
    Güzel bir model seçmişsin. Kurulum mantığı standart. gayet basit. Hatta 120gb fazla bir büyüklük olmadığından bölümlendirme bile yapmanıza gerek yok direk kurulum işlemini yaparsınız. Performansı konusunda şöyle söyliyim daha windows kurulumunda aşık olacaksınız hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roledayz

Güzel bir model seçmişsin. Kurulum mantığı standart. gayet basit. Hatta 120gb fazla bir büyüklük olmadığından bölümlendirme bile yapmanıza gerek yok direk kurulum işlemini yaparsınız. Performansı konusunda şöyle söyliyim daha windows kurulumunda aşık olacaksınız hayırlı olsun.

Herkesde windows hızlı kuruluyor ama ne hacetse benim bilgisayarsaki windows kurulumu normaş bir hdd den daha hızlı değildi. Acaba dvd ile formatladığımdan mı, yoksa başka bir sebep mi? Normal kullanımda bir performans kaybı yok.
  • HDD cikarilip yerine SSD tak, biostan AHCI enable, CD-DVD boot onceligi ayarlanir, yeniden basladiginda CD-DVD’den kurulum baslatilir. sata kabloları uyar uyar sıkıntı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulobey10

quote:

Herkesde windows hızlı kuruluyor ama ne hacetse benim bilgisayarsaki windows kurulumu normaş bir hdd den daha hızlı değildi. Acaba dvd ile formatladığımdan mı, yoksa başka bir sebep mi? Normal kullanımda bir performans kaybı yok.

dvd okuma hızından kaynaklanıyor yavaşlık 4 mb/s en dandik flashla bile kursanız hemen hemen dvdnin iki katı hız ile yapacaktır yükleme işini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ReSpAwN_22

quote:

Orijinalden alıntı: sulobey10

quote:

dvd okuma hızından kaynaklanıyor yavaşlık 4 mb/s en dandik flashla bile kursanız hemen hemen dvdnin iki katı hız ile yapacaktır yükleme işini

Teşekkürler. USB den formatın o kadar farkedeceğini sanmıyordum. Birdahaki formatımda usb den atıcam bakalım nasıl bir fark olacak.

• Çok fark olur çok. Iyi bir dvd romda bu farkı hissetmek mümkün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sağolun cevaplarınız için peki ssd kullanırken dikkat edilmesi gereken birşey varmı ? format zarar verirmi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.