Şimdi Ara

YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU (2016 Türkiye Yılın Otomobili) (270. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.773
Cevap
118
Favori
478.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 268269270271272
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Araci surekli takip ediyorum.kurlardan kaynakli fiyat istedigim seviyelerde kalmadi.alanlara hayirli kazasiz belasiz surusler dilerim.bakalim alana kadar belki kodiaq daha uygun gelirse ona yapisirim.ya da hondaya devam ederim.

    https://youtu.be/37N46MqYM50

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SHOSTKOVİCH kullanıcısına yanıt
    2017 model yılı ve kurlardaki yukarı potansiyel nedeniyle fiyatlar ne yazık artacak gibi o nedenle ihtiyacınız varsa ve içinize siniyorsa farka bakmayın alın bence. Çünkü Doğuş fiyatlama konusunda çok agresif ve pek geri adım atmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar merhaba pristige pakette ekran 8.5 inc standartmi geliyor acaba bilen varsa yazarsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SmuraY S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

    Fiyatın dışında da aklıma takılan konu, Araç Passat'tan bile 10 cm büyük, %95 şehir içinde kullanan biri olarak sıkıntı yaşar mıyım, genelde hatchback araç kullanıyorum, ve genelde aracı eşim kullanacak.
  • ugurddn U kullanıcısına yanıt
    Eğer büyük bir bagaja ve geniş iç hacme ihtiyacınız yoksa bu dahil bir çok D segment şehir içinde sıkıntı yaratır bence bakmayın. Güzel bir C segment araç ile daha mutlu olursunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nakamura_10

    Arkadaslar merhaba pristige pakette ekran 8.5 inc standartmi geliyor acaba bilen varsa yazarsa sevinirim.

    Evet artık standart.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurddn

    Teşekkürler.

    Fiyatın dışında da aklıma takılan konu, Araç Passat'tan bile 10 cm büyük, %95 şehir içinde kullanan biri olarak sıkıntı yaşar mıyım, genelde hatchback araç kullanıyorum, ve genelde aracı eşim kullanacak.


    Evet arac oldukca iri ama kesinlikle cok kivrak. Bundan onceki aracim Focus HB idi.. Superb'in donus capi Focus'a gore daha kucuk.. Yani daha rahat sekilde donebiliyor. B sinifi ufak araclara alismadiysaniz C sinifi HB'lerden sonra cok da abes gelmez bence. Ama bayanlar bu konularda biraz daha tedirgin oluyorlar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurddn

    Teşekkürler.

    Fiyatın dışında da aklıma takılan konu, Araç Passat'tan bile 10 cm büyük, %95 şehir içinde kullanan biri olarak sıkıntı yaşar mıyım, genelde hatchback araç kullanıyorum, ve genelde aracı eşim kullanacak.


    Ben de sürekli İstanbul şehiriçinde kullanıyorum. Alıştığım için gayet rahatım (daha önce de station wagon kullanıyordum). Sadece İstanbul sur içinde park yeri bulmak problem oluyor. (Bakın park etmek demiyorum, yer bulmak. en az 5.3-5.4 metre civarında boş yer lazım, çoğu zaman o kadar boşluk bulunmuyor)

    Eşiniz de kullanacaksa iş daha da zor olabilir. Tabi eşinizi standart bir kullanıcı kabul ediyorum.(mesela benim bayan yeğenlerimden biri kamyon bile kullanıyor.)

    Bu araba gerçekten büyük, bagaj hangar kadar. Dolayısıyla bu kadar büyük arabaya ihtiyaç yoksa C segment düşünülebilir.




  • Biz de sürekli yükselen fiyatlar, Superb mi, Octavia mı, Passat mı derken epeyce dolandık. Hep sıfır alıp uzun yıllar kullanmaya alışkınız.

    Nasip olacak ya, 2.el hiç düşünmezken 101000 liraya 2016 model 14600kmde kazasız boyasız Beyaz renk Superb 1.6 tdi dsg style aracı aldık. Çok temiz ve sıfır kokusunu hala muhafaza ediyor.

    Önceki aracımız 2005 yılında sıfır aldığımız Megane 2 sedan 1.5 dci dinamik modeliydi. O da genişti epeyce. Superb bu anlamda memnun etti.

    Yol tutuş konusunda araç boyutlarını hissettirse de sıkıntı olmuyor, dengeli bir sürüşü var. Motor ve şanzıman uyumu güzel, aile kullanımı için gayet yeterli.

    Aracı 2 kişi kullandığımız için elektrikli hafızalı koltuk ve aynalar çok memnun etti. Sıfır olarak sipariş ile alsam kesinlikle elektrikli bagaj kapağı opsiyonu da alırdım. Kapak ağır ve çok yukarı açılıyor. Kapatmak için abartı olmasa da zorlanıyorsunuz.

    300km şehiriçi, 500km şehirdışı yol yaptım. Adana merkezde 6.9 lt (32 km ortalama hız) ve bol rampalı Pozantı otobanı dahil uzun yol 5.6 lt (84 km ortalama hız) tüketim oldu.

    İlk bakım vakti geldi aracın, umarım biraz düşer tüketim bakımdan sonra. Megane benzer koşullarda 1.5 lt daha az yakıt tüketiyordu. Tabi biz de araca alıştıkça tüketim düşer.

    Yol sesi konusunda, diğer arkadaşların da dediği gibi, araç yol seçiyor. 17 jantlar ile konfor yerinde. Kaymak asfaltta araç çok sessiz. Ama dişli asfalt ve bozuk yollarda yol sesi alıyor.

    Otoban sürüşlerinde ise 130 sabit pek ses yok. Fakat 140 ve üstü hızlarda rüzgar sesi belirginleşmeye başlıyor.

    Aksesuar olarak ön cam harici komple 2 numara cam filmi, bagaj havuzu ve havuzlu paspas takımı aldım araca. Temizlik önemli :)

    Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar. Herkes aracını kazasız belasız kullansın inşallah. Allah, almak isteyen arkadaşlara da çok daha iyilerini nasip etsin.

    Selamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar Merhaba halihazırda 97,000TL limite kadar geldim ve skoda SuperB düşünüyorum gelen teklifler

    - 1,4TSI Active =77,000TL + bir kaç opsiyon ile 82,000TL

    - 1,6TDI Active =92,200TL


    **** Arada 10.000TL gibi bir fark var 5-6 yıl binip satıcam satarken hangisi karlı olur ve 10.000TL dizel farkı vermektense 5-6 yıl benzin parası mı yapayım onu ?

    Ayrıca yaşadığım şehir çok büyük değil trafikte çok olmuyor dizel - benzin farkı çok olur mu dizel ve benzin yakıtları nedir güncel kullanıcı yorumları mesela 1depo benzin ile gidilen mesafe ile 1depo benzin arası ne kadar fark ediyor

    ha birde active'de ön ve arka ledler standart mıydı ?
  • Herkese merhaba bende bugün 1.4 tsi active manuel icin kapora verdim. Ancak sanirim aracta ön park sensoru yok. Ek olarak önde led far falanda yok. Arabayi Çanakkale avekten alacagim ancak Ankara'da yaşıyorum. Bu uygulamalari serviste yaptiran oldu mu fiyat verebilir misiniz? Ek olarak, elektrikli bagaj kapagi donanimi sonradan eklenir mi? Active de oda yok sanirim.
  • LÜKS SINIFA RAHATLIKLA KAFA TUTAR...

    TARİH: 21.11.2016

    TESTİ YAPAN: AUTO MOTOR UND SPORT

    TESTE KATILAN ARAÇLAR:

    MERCEDES E T-MODELL, AUDİ A6 AVANT, SKODA SUPERB COMBİ, VOLVO V90

    SONUÇ:

    1. MERCEDES E SERİSİ 458

    2. SKODA SUPERB 444

    3. AUDİ A6 AVANT 442

    4. VOLVO V90 430



    KAYNAK:http://www.auto-motor-und-sport.de/vergleichstest/audi-a6-avant-mercedes-e-220-t-skoda-superb-combi-volvo-v90-test-11584971.html






  • Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.

    İyi bir kampanyaya daha küçük iyi bir araç için beklemedeyim.
  • Ben de 2016 tdi dsg aracımı yaklaşık 1 ay önce teslim aldım. Araçtan son derece memnunum. Aracı almadan önce çok araştırdım ama en sonunda doğru karar verdiğimi düşünüyorum. Yakıt ve performansı benim için tatmin edici. Şu anda yakıt ortalamam 5.2 lt şehiriçi ve şehir dışı dahil. Aracım 3000 kmde. Bu aracı düşünen araştıran herkese tavsiye ederim fiyat performans olarak bence son derece tatmin edici.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 97.00TL param var

    1,4TSI 125HP Active = 77,000TL

    1,4TSI ACT 150HP Style = 93,500TL

    1,6TDI 120HP Active = 92,200TL

    ***Hangisini önerirsiniz style alınmaya değer mi dizel olarak style almam zor gözüküyor 1.4tsi 150hp al derseniz o nasıl yakar merak ediyorum tercihiniz ne olurdu neden ?
  • Jerusalema kullanıcısına yanıt
    Benzinli active + kötü günler için bir miktar dolar en iyi kombinasyon. Active donanımda hız sabitleme hariç bir sürücünün ortalama ihtiyaçlarını karşılayacak herşey var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jerusalema kullanıcısına yanıt
    Size Cevap verirken araç hakkındaki gözlemlerimide belirtiyim. Almak isteyen arkadaşlara faydalı olabilir ..

    - 1.4 Act 150 Hp Style Yakıt tüketiminden çok memnunum. Bir çok C - D segment benzinliden daha az yakıyor. Özellikle Cruz control kullanıp 120 km/h hızın altında sabitlerseniz yolun çoğunu 2 silindirle gidip dizel kadar yakabiliyor. Benzinlide sert kullanımla , dikkatli kullanım arasındaki makas çok açık. Ani ivmelenmelerden kaçınırsanız çok güzel sonuçlar elde edersiniz. Araç biraz iri olduğu için çok tahrik etmesede performans oldukça yerinde ...

    Dur kalk yoğun trafiği hem dsg hem 1.4 Tsi pek sevmiyor. Eğer çoğunlukla iş trafiğine takılıyosanız biraz üzebilir .

    - Style pakette bixenon ve led gündüz farları , sinyallerin gündüz farlar boyunca yanması şık gösteriyo. Bildiğim kadarıyla active de yok

    - 1.4 benzinler dizellere göre yaklasık 75 kg daha hafif ( rakamı net bilmiyorum ) Bu yakıt tüketimine olumlu yansırken , keskin virajlara sert girildiğinde yol tutuşunu biraz olumsuz etkileyebiliyor . 1425 Kg Ağırlık D segment bi araç için biraz az. Araçta 4 yetişkin varken tam kıvamında oluyor ve çok güven veriyor. Bunda yumuşak suspansyonların etkisi çok fazla .

    Normal kullanımda yol tutuşuyla ilgili bi sıkıntı yok zaten araç hafif kayma eğiliminde bile hemen toplamaya başlıyor.

    - Aracın en büyük özelliği bana göre bagajı , Liftback denilen arka camla açılabilmesi ve bagajın yükseklik seviyesi çok iyi.

    - Malzeme kalitesi tatminkar ancak işçilikte sıkıntılar var. ( Krom çerçevelerin bir çok araçta iyi yapıştırılmaması gibi )

    - Araçta ruzgar sesi bir çok araca göre az ancak yol sesi daha az olabilirdi . benzinlide motor sesi de olmayınca dizele göre daha fazlaymış gibi gelebiliyor. ( Lastikler prelli- Başka lastiklerde daha az gelebilir ). Eğer Ruzgar sesi çok gelen varsa aynanın önündeki krom çitaların birleşme yerini kontrol etsinler. Çitaların ucu kalkıksa ruzgar sesine sebep olabiliyor.

    - Bana göre araç konfor aracı o yüzden 17 yada 18'' jant secimi cok daha uygun . 19'' Yol tutuşunu arttırsada hem yakıt hem konfor acısından Türkiyede problem olabilir .

    - Bana göre vw gurubunun dizelleri Renault - Psa grubu - Honda dizellere göre biraz geri kaldı. Eğer imkan varsa ve az kilometre yapılıyorsa dizel farkı vermektense 1.4 alıp sessiz sedasız yolculuk etmek daha mantıklı olabilir .

    Bence Fiyat performans - kalite açısından şuan en ideal araç Skoda superb . Herkese kazasız sürüşler dilerim . Yeni araç alanlara ve alacaklara hayırlı olsun ...

    Yazım hataları olduysa kusuruma bakmayın ...




  • Hocam benim en çekindiğim konu yakıt konusu bir yanım style al diyor 1.4tsi 150hp donanımı yüksek diğer yanımda dizel al diyor az yakar benim için donanım ve fiyat çok önemli araç 7lt yaksa 33-34 kuruşa geliyo az değil bence benzinlide dizelde keza bu civarlara dayandı ya o da ayrı bir konu 1.4tsi 150hp style donanım yönünden çok güçlü yakıtı üzer mi beni bilemiyorum bu kadar pra verip lpgli aracada binmek istemiyorum bu fiyata alınacak en iyi araçta bu gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir hafta oldu alalı daha işten güçten doğru düzgün binemediğim için detaylı bir kullanıcı yorumu henüz yazamıyorum. Yalnız şu kadarını söyleyeyim araç yollarda çok dikkat çekiyor. Bakan bir daha bakıyor. Nazar değecek
    Konuştuğum eş dost tanımadığım kişiler hepsi bu arabayı çok beğendiklerini söylüyorlar.
    Bir şekilde alan almayan herkesin ilgi alanına girmiş bu modeli ile Skoda.
    Türkiye de marka algısını yıkacak bir tasarım ve kullanıcı memnuniyetine erişecek gibi duruyor. Bazen böyle olur marka nın olumsuz algısını yıkacak bir model çıkagelir. Mesela benim de zamanında ilk kullananlarından olduğum Focus modeli. 99/2000 yıllarında ülkeye geldiğinde Ford için ülkede manzara pek iç açıcı değildi. Marka imajı epeyce erezyona uğramıştı. Focus modeli yenilikçi ve farklı tasarımı ve standart oluşturan yol tutuş ve sürüş dinamikleri ile zaman içinde markanın da ülkedeki esas yüzü oldu ve algıyı kırmayı başardı. Bu ve benzeri bir sürü örnek var otomotiv sektöründe. Beklentim Skoda nın da Superb modeli ile böyle bir algı kırılmasına yol açacak potansiyeli taşıması ve ilk izlenimlerde bunu destekler nitelikte. Pek tabii bunda ülkedeki distribütörün markaya olan desteği ve satış sonrası hizmet kalitesi, pazarlama ve fiyat politikası gibi bir çok etkende önemli.
    Benim araç 1.6 TDI DSG Style donanım metalik Lav mavisi:




  • Merhabalar superb severler

    Haftalardır passat highline 1.4 DSG ile superb prestige 1.6 TDI DSG arasında gidip geliyorum.

    Bugün dizel alayım almışken dedim, bayilerde superb'in siyah döşemelisi yok, hep bej döşeme kalmış. Business gri + siyah döşeme araç bulamadim.

    Passat da 150 hp olan var sadece, 125 hp yok.

    Fiyatlar da her hafta uçuyor.
    Hakkımızda hayırlısı artık vardır bunda da bir hayır diyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 268269270271272
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.