Şimdi Ara

Yeni Skoda Octavia hüsranı (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
224
Cevap
2
Favori
34.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba.

Ben de bu arabadan alacaktım. 1.4 D dizel. Otomatik. Bana otomatik dizelden uzak durmamı söylediler. Randıman vermeyen bir motormuş. Zaten az yapılmış. İlla Toyota alacaksam 1.6 benzinli al. LPG taktır. Bin dediler.

Ben onu da almadım.

• topaz42 kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkür ederim, peki siz ne tercih ettiniz?

• Surface Area S kullanıcısına yanıt

Ben 2018 model Renault Megane 4 1.5 DCI EDC otomatik aldım. Touch paket. 108.650 km'de.

Bir önceki sayfada 4-5 tane fotosu var.

Hangi ilk okul mezunu, genel kültürü/vizyonu ATV Kim milyoner olmak izlemekten ibaret olan, beyaz atletli söyledi size bunu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotacing -- 1 Eylül 2024; 15:47:34 >
  • zotacing kullanıcısına yanıt

Eli direksiyon tutan herkes Corollanın en alınmayacak versiyonunun 1.4 dizel otomatik olduğunu bilir.

Rezalet bir şanzıman, yağ yakan düşük performanslı motorla birleşince ortaya çekilmez bir araç çıkıyor. Bassan gitmiyor, gazı sürekli ezdiğin için istediğin tasarrufu da yapamıyorsun. Her viteste secde etmek de cabası.

1 hafta bu aracı kullanmak zorunda kalmıştım, kimseye tavsiye etmem.

132 hp 1.6 Corolla her türlü madara eder 1.4 motoru, hem daha performanslı hem de LPG ile daha ekonomik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 1 Eylül 2024; 17:50:8 >

Hayırlı olsun, kazasız belasız.

Logandan sonra epey rahat hissettirmiştir.

Hocam sana bi bilgi vereyim aklında olsun. Megane 4 deki edc şanzuman ile 2023 ve 2024 model tüm cherylerdeki dct şanzuman birebir aynı ve getrag alman üretimi. Kodu 7dct300 diye geçer. Islak kavramalı ve mekatronik yok bu şanzumanlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBAY -- 1 Eylül 2024; 17:59:37 >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt

1.6TDI Octavia ile kıyaslamıştım ben.

• zotacing kullanıcısına yanıt

O başka o zaman  

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

Logan'dan sonra Mercedes gibi. Ama Logan da duruyor. Satamadık. Yedek araba gibi oldu. Ivır zıvır şeylere Logan ile gidiyorum. Hafta sonu aile gezisine Megane ile gidiyoruz.

Mesela Bu hafta sonu izine ayrılıyorum. İstanbul-Konya-Karaman yapacağız yeni araba ile. İnşallah kazasız belasız bir seyahat olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 2 Eylül 2024; 9:49:44 >
  • ALBAY kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla 1.5 dci Megane 4 Sedan'da 6DCT250 kuru kavrama şanzıman var.

Merhaba.

Otomatik şanzımanlar hakkında çok bir bilgim yok. Sadece Toyota'da CVT, Honda'da ZDF şanzımanların uzun ömürlü ve dayanıklı olduğunu, kolay kolay bozulamayacağını biliyorum. O kadar. Fakat Kullanım zevki olarak özellikle CVT şanzımanın zevksiz, ruhsuz olduğunu bir kaç yerde duymuştum. Ne anlamda zevksiz. bilmiyorum. Sonuçta arabayı götürüyor.

Benim kullandığım 2018 model ve 6 ileri EDC. Yarı otomatik diyorlar. Bir kusuru var. Mesela bir tümsekten geçerken iyice yavaşladınız ve tümseğin öbür tarafına geçtiniz. Gaz verdiğiniz zaman hemen yemiyor. Yediği anda da motor devri 3000 devri geçiyor ama araba hızlanmıyor. Yani boşluğa düşer gibi oluyor. Bu olaylar bir saniye içinde olan şeyler. Sonra otomobil kendine geliyor. Bir çok videoda otomobil testi yapanlar buna vurgu yapmış. Şanzıman beyni bir anlık karışıyor diyorlar. Bunun dışında bir sıkıntısını ben görmedim. Devrini aldı mı, maşallah köpek gibi gidiyor.

Renault 2020 ve sonrasında yazılımı güncellemiş deniyor. Bu boşluğa düşme, kararsız kalma durumu neredeyse ortadan kalkmış diyorlar.

İnşallah, Allah ağız tadıyla kullanmayı nasip etsin.

Amin.

Teşekkür ederim.

Şu klasik duayı da yapayım. Allah herkese daha iyisini nasip etsin. Herkesin gönlüne göre versin. Amin.

• techaddict T kullanıcısına yanıt

DCT değil de, EDC var. DCT galiba Fiat markasında. Yanlış olmasın.

Yanlış bilmiyorsam yerli üretimlerde dediğiniz şanzuman kullanılıyor. Yerli olmayanlarda 7DCT300 var.
    EDC Renault'un isimlendirmesi. Renault'un bu şanzımanı aldığı Getrag firmasının bu ürün için kullandığı part numarası 6DCT250. DCT özel bir isim değil, Dual Clutch Transmission'ın kısaltması.
    Sedan dizeller yerli üretim kuru kavrama 6DCT250
    Hatchback dizeller ithal, 6DCT450 ıslak kavrama
    Benzinli modeller sizin dediğiniz gibi ıslak kavrama 7DCT300.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techaddict -- 2 Eylül 2024; 10:4:34 >

Peki Egea Cross önerir misiniz? 1.6 Dizel - Otomatik olanları. Veya 1.5 T4 Hibrit motorlar nasıl, çok yakıyor mu?

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.