Şimdi Ara

YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU (780. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16.459
Cevap
190
Favori
1.294.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 778779780781782
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ERHAINSTEIN

Tamam ya mercedes ile aynıysa sorun yok.

Ya arkadaşlar mercedeste de olsa bu araç gürültülü bunu kabul edin artık. bize ne mercedesten.

Ya kimse gürültüsüz demedi ki?
    Sadece, isyan edip aracı yerden yere vuranlar için bir örnek verdim...
    Sonuçta bu işin standartı yok ve insandan insana değişen kriterler ve bakış açıları var....

• Levcho L kullanıcısına yanıt
    yok ben aldım zaten. 1 yıl önce yaşadıklarımdı bu anlattıklarım. memnunum çok şükür.

Orijinalden alıntı: Levcho

quote:

Orijinalden alıntı: elliyedi

en merak ettiğim konu:)
    geçtiğimiz günlerde ben de araç (octavia) içinde testler yaptım. biraz yüksek gibi gelmişti bana ama mercedesle aynıysa sorun yok:)

şaka bir yana aynı yolda mı yapıldı bu testler, değerlerin aynı çıkması bana pek mantıklı gelmedi. jantlardan mı kaynaklanıyor acaba?
    peki siz araç içinde nasıl hissettiniz,ortam sesi aynımıydı? (gerçi peşpeşe yapmamışsınız testleri ama genel hissiyat nasıldı?)

İşin çıkış noktası da orası zaten. Mercedes ile seyir halindeyken gürültü hissettiğim için ses ölçümü yaptım.
    Ben de beklemiyordum bu durumda olacağına.
    Mercedes 18 ay önce çıkmış trafiğe ve 35 bin km geçmiş. Kazası falan yok. Araç bakımlı ve temiz. Şu anda sıfır fiyatı 244 bin TL.
    Ses testler aynı yolda yapılmadı, ancak yolların yapısı aynı, pütürlü asfalt. Hava şartları da benzer. Rüzgarsız, sakin hava.
    Octavia ses testi İstanbul istikameti otobanda yapıldı. Pütürlü asfalt.
    Mercedes ses testi Yunanistan'da, Selanik yolu otobanda yapıldı. Pütürlü asfalt.

Ayrıca, Octavia'lar hakkında başka olumsuz konular da paylaşılıyor hep forumda, Mercedes'e kıyasla Octavia aynı veya daha iyi çıktı.
    Mercedes hakkında, Octavia'ya kıyasla diğer izlenimlerim;
    * Mercedes orta konsolda havalandırma delikleri etrafındaki plastikler ses/tıkırtı yapıyor hafif bozuk yolda.
    * 7 ileri otomatik vites "Eco" modda çok hantal kalıyor, sürekli üst viteste devam ediyor. Aynı bizim Octavia'lardaki D gibi. Spor ve Super Spor modu var, bu modlarda daha seri, ancak SS modta motor sesi çok geliyor, devir yüksek oluyor.
    * Arka diz mesafesi ve baş mesafesi Octavia'dan daha dar.
    * Süspansiyon çok komforlu değil, neredeyse Octavia ile aynı veya yarım tık daha kötü hatta, jantların 19 olmasından kaynaklıdır. Aracı bozuk yollarda da epey sürdüm.
    * Viraj stabilitesi oldukça iyi, virajlı yollarda arkadan itiş olmasına rağmen baya iyi geçiyor virajı. Bir tek bu konuda Octavia bariz kötü diyebilirim. Ancak bu Mercedes, oldukça alçak kalıyor Octavia'ya göre.
    * Motor 136hp (reno motor bu arada) ancak 136hp gibi değil. Biraz daha cansiz gibi. Araç arkadan itişli, muhtemelen aktarmada güç kaybı oluşuyor.
    * 170/180 km-h ile hızlarda, Mercedes ortam kabin ses seviyesi 83db. (ses ölçüm ekran görüntüsü mevcut) Muhtemelen Octavia da buna benzer'dir.
    * Bazen 2->3, bazen de 3->4 vitesleri arası vites geçişler hissediliyor.
    * Start/Stop sistemi kesinlikle Octavia'dan daha başarısız. Ayak frenden çekilince motor biraz daha geç çalışıyor Octavia'ya göre.
    * İç kokpitte kalite algısı ve görünümü çok iyi.
    * Müzik sistemi başarılı, BT güzel çalışıyor. Kolçak içinde 2 adet USB yuvasi var, 2 telefon aynı anda şarj edilebiliyor.
    * Koltuklar oldukça komforlu, masaj sistemi falan var... Octavia'da bu yok mesela...

Mercedes C serisi ve Bmw 3 serisi zaten C sınıfına girmekte olup çok yüksek standartlar beklememek lazım..Bunlar başlangıç modelleri sayılır ve diğer C sınıfı modellerden çok aşırı bariz bir üstünlüğü yok..Biz biraz kafamızda büyütüyoruz sanki...Ama gerçek konfor ve prestiji yaşamak istiyorsanız E serisi veya 5 serisi seçmeliyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: volkanistanbul

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: elliyedi

en merak ettiğim konu:)
    geçtiğimiz günlerde ben de araç (octavia) içinde testler yaptım. biraz yüksek gibi gelmişti bana ama mercedesle aynıysa sorun yok:)

şaka bir yana aynı yolda mı yapıldı bu testler, değerlerin aynı çıkması bana pek mantıklı gelmedi. jantlardan mı kaynaklanıyor acaba?
    peki siz araç içinde nasıl hissettiniz,ortam sesi aynımıydı? (gerçi peşpeşe yapmamışsınız testleri ama genel hissiyat nasıldı?)

İşin çıkış noktası da orası zaten. Mercedes ile seyir halindeyken gürültü hissettiğim için ses ölçümü yaptım.
    Ben de beklemiyordum bu durumda olacağına.
    Mercedes 18 ay önce çıkmış trafiğe ve 35 bin km geçmiş. Kazası falan yok. Araç bakımlı ve temiz. Şu anda sıfır fiyatı 244 bin TL.
    Ses testler aynı yolda yapılmadı, ancak yolların yapısı aynı, pütürlü asfalt. Hava şartları da benzer. Rüzgarsız, sakin hava.
    Octavia ses testi İstanbul istikameti otobanda yapıldı. Pütürlü asfalt.
    Mercedes ses testi Yunanistan'da, Selanik yolu otobanda yapıldı. Pütürlü asfalt.

Ayrıca, Octavia'lar hakkında başka olumsuz konular da paylaşılıyor hep forumda, Mercedes'e kıyasla Octavia aynı veya daha iyi çıktı.
    Mercedes hakkında, Octavia'ya kıyasla diğer izlenimlerim;
    * Mercedes orta konsolda havalandırma delikleri etrafındaki plastikler ses/tıkırtı yapıyor hafif bozuk yolda.
    * 7 ileri otomatik vites "Eco" modda çok hantal kalıyor, sürekli üst viteste devam ediyor. Aynı bizim Octavia'lardaki D gibi. Spor ve Super Spor modu var, bu modlarda daha seri, ancak SS modta motor sesi çok geliyor, devir yüksek oluyor.
    * Arka diz mesafesi ve baş mesafesi Octavia'dan daha dar.
    * Süspansiyon çok komforlu değil, neredeyse Octavia ile aynı veya yarım tık daha kötü hatta, jantların 19 olmasından kaynaklıdır. Aracı bozuk yollarda da epey sürdüm.
    * Viraj stabilitesi oldukça iyi, virajlı yollarda arkadan itiş olmasına rağmen baya iyi geçiyor virajı. Bir tek bu konuda Octavia bariz kötü diyebilirim. Ancak bu Mercedes, oldukça alçak kalıyor Octavia'ya göre.
    * Motor 136hp (reno motor bu arada) ancak 136hp gibi değil. Biraz daha cansiz gibi. Araç arkadan itişli, muhtemelen aktarmada güç kaybı oluşuyor.
    * 170/180 km-h ile hızlarda, Mercedes ortam kabin ses seviyesi 83db. (ses ölçüm ekran görüntüsü mevcut) Muhtemelen Octavia da buna benzer'dir.
    * Bazen 2->3, bazen de 3->4 vitesleri arası vites geçişler hissediliyor.
    * Start/Stop sistemi kesinlikle Octavia'dan daha başarısız. Ayak frenden çekilince motor biraz daha geç çalışıyor Octavia'ya göre.
    * İç kokpitte kalite algısı ve görünümü çok iyi.
    * Müzik sistemi başarılı, BT güzel çalışıyor. Kolçak içinde 2 adet USB yuvasi var, 2 telefon aynı anda şarj edilebiliyor.
    * Koltuklar oldukça komforlu, masaj sistemi falan var... Octavia'da bu yok mesela...

Mercedes C serisi ve Bmw 3 serisi zaten C sınıfına girmekte olup çok yüksek standartlar beklememek lazım..Bunlar başlangıç modelleri sayılır ve diğer C sınıfı modellerden çok aşırı bariz bir üstünlüğü yok..Biz biraz kafamızda büyütüyoruz sanki...Ama gerçek konfor ve prestiji yaşamak istiyorsanız E serisi veya 5 serisi seçmeliyiz.

Gerçekten de durum bu. Ama E serisi ve 5 serisine de gücümüz yetmiyor. F/P aracı Octavia'ya devam. :D

• Ben gecen hafta 1.6 TDI DSG Style aracimi sattim 5.20i aldim.. satmadan ince desibel olcumu yaptim 85-94 db arasi cikti, ayni guzerhahta turbo benzinli 1.2 Qasqai araciml olctum bu deger 72-84 arasi cikti.. BMW de ise henuz olcum yapmadim yapar koyarim bugun ama onda zaten aksam evinin salonunda oturuyor gibi hissi veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 25 Mart 2017; 7:01:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    85db mı..... kapı açık kalmiş olmasın? ......siz ne yaptınız öyle ya.....85-94. Bizim araçlarda ancak 180km ye çıkarsak 85db görürüz, ama 94db asla olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 25 Mart 2017; 9:47:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sunu eklemek lazim yerler yagmur yagmis islakti be hizim 70km idi..nissani da ayni islak yolda ayni hizda test ettim..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, arabam 2014 1.6 DSG elegance yeni aldım ayak ışıklandırmaları gece yolculuğunda sürekli yanıyor sizde de öyle mi? Sürekli yanmasını istemiyorum ayarlarını nerden yapabilirim? Teşekkürler

Orijinalden alıntı: FX1

Arkadaşlar, arabam 2014 1.6 DSG elegance yeni aldım ayak ışıklandırmaları gece yolculuğunda sürekli yanıyor sizde de öyle mi? Sürekli yanmasını istemiyorum ayarlarını nerden yapabilirim? Teşekkürler

ARAÇ AYARLARINA girin, aydınlatma seçenekleri içinde ayarı var.
    Tamamen kapatılabilir de, ancak en kısık seviyede bırakırsanız, rahatsız etmeyen bir ışık kalıyor. Hatta ışık yandığı zor anlaşılıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: FX1

Arkadaşlar, arabam 2014 1.6 DSG elegance yeni aldım ayak ışıklandırmaları gece yolculuğunda sürekli yanıyor sizde de öyle mi? Sürekli yanmasını istemiyorum ayarlarını nerden yapabilirim? Teşekkürler

ARAÇ AYARLARINA girin, aydınlatma seçenekleri içinde ayarı var.
    Tamamen kapatılabilir de, ancak en kısık seviyede bırakırsanız, rahatsız etmeyen bir ışık kalıyor. Hatta ışık yandığı zor anlaşılıyor.

Teşekkür ederim
    iyi forunlar

• 2013 1.6 tdi dizel manuel elegance aracımı yeni aldım. yağ değişimi için yağ, filtre, vs falan alıp km si geldiğinde değiştirmek istiyorum. yağ için mobil1 5w30 yağ alıcam ancak araba kaç litre yağ alıyor onu bilmiyorum. 4 litre yeterlimi yoksa daha fazla mı gerekli? acil yanıtlarsanız sevinirim..

Orijinalden alıntı: scarfacegs

2015 octavia 110ps style paket dsg 33binde hatasız 81000 fiyat en son.Ne diyorsunuz fiyat konusunda ? Kullanan arkadaşlar bir yardımcı olursa sevinirim..

Araç güzel bir araç sizi üzecek tek şey donanım eksiklikleri olabilir. Performans olarak gayet iyi fiyat olarak bişey diyemiyeceğim ama 80.000 e alırsanız iyi fiyat güle güle kullanın

Orijinalden alıntı: kkartaln

2013 1.6 tdi dizel manuel elegance aracımı yeni aldım. yağ değişimi için yağ, filtre, vs falan alıp km si geldiğinde değiştirmek istiyorum. yağ için mobil1 5w30 yağ alıcam ancak araba kaç litre yağ alıyor onu bilmiyorum. 4 litre yeterlimi yoksa daha fazla mı gerekli? acil yanıtlarsanız sevinirim..

Aracın kitapçığına bakınız ama 4,6 Litre yağ alıyor diye biliyorum yağ alırken de önceki yağ ne kullanılmışsa ondan almaya çalışın farklı markalarda yağ kullanımları araç motoruna zarar verebilir.
  • Bende rapid var 1.2 tsi 110 manuel Bugün yolda gördüm beylikdüzünde kırmızı octavia adam baya güzel yapmış rs Edition ama yeni kasayı minor bir değişikliğe gidilmesi lazım birde vw ye gıcık oluyorum seate adam akıllı led far tasarımı yapıyorlar skodaya üvey evlat muamelesi vergiler ve ekonomi iyi olsa laurin klementen şaşmam birde vw nin ürettiği hiçbir araçta vakumlu kapı görnedim çok mu pahalı anasını satayım yaw bizim 2005 b6 a4 te bile vardı yazıklar olsun yıl 17

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.