Şimdi Ara

YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU (540. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16.459
Cevap
191
Favori
1.289.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 538539540541542
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar arabamı çarptım maalesef servise sordum 900 dediler sizce ne yapmalıyım daha 2 aylık araba. servise mi yaptırmalıyım sanayi da bir ustaya mı görüş ve önerilerinizi bekliyorum...
    https://store.donanimhaber.com/ea/ce/45/eace4547ae5aef275d7cd909e764655e.JPG
    https://store.donanimhaber.com/e5/3c/7c/e53c7c807d84b89ee32021837149d979.JPG
     YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU

• fisbone F kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun,çok büyük bir olay değil..ben olsam iki aylık arabayı elletmezdim...Araç beyaz renk olduğu için dikkat çekmiyor..
  • Autoking mini onarımdan kaskoyu deldirmeden belki yaparlar...
    Geçmiş olsun üzüldüm doğrusu..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fisbone F kullanıcısına yanıt
    kaskodan yaptır servise tabikii eski kaskonuz varsa muhtemelen -10 indirim alırısınız. geçmiş olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anchowy61

Tesekkur ederim hocam. Benim sormak istesigimdee bu karadenizin koylerinde yaylalarinda bozuk yollarda arkadakiler rahat mi olur yoksa rahatsiz mi? Ohh ne rahat arabaymis durumu mu tersi mi? Tesekkurler tekrar.

Yılın 12 ayı karadenizin bozuk yollarında kullanacaksanız biraz rahatsız edebilir..Sonuçta bir Fluence gibi yumuşacık süspansiyonlar yok..
  • abdullahabdulkadir A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevap için.

• quote:

Orijinalden alıntı: iatros81

2009 model focusumu 5 sene 122000 km kullandım. Yol tutuş konusunda dediklerinize katılamayacağım. Arada ciddi bir fark olduğunu düşünmüyorum. Focusu da sert kullanırdım ve yol tutuşundan elbette çok memnundum. Daha geçen gün octi ile başıma gelen bir durumu anlatayım. Aslında bu kadar çılgın kullanmam ama anlık olarak oldu ve şu an gerçekten kendime kızıyorum. Ya octavia nın yol tutuşu bu kadar iyi olsmasaydı diye. Tali yoldan 90-derece açı ile ana yola çıkacaktım yol iki şeritli önümdeki aracı geçeyim dedim ki adam da bastırdı. İlerde yol teke düşüo sert dönüşle yola bağlanıyor. Geçtim ve hemen fren yapmaya başladım ama artık dönüş için hızımın çok yüksek olduğunu farkettiğimde çok geçti. Hafif fren yapmaya devam ederek birden dönmek zorunda kaldım ve cidden o an korktum. Araç savrularak hızla akan trafiğin içine girecek gibi hissettim. Ancak araç çizgisini hiç bozmadan döndü. Hala aklıma geldikçe kızıyorum kendime. Ama araca olan güvenim ciddi anlamda arttı. Yol tutuş konusunda yetersiz bulan arkadaşlar araçlarını nasıl kullanıyorlar merak içerisindeyim. Benim durumun nerdeyse ölümle burun buruna denecek bir pozisyondu. Benim içim rahat artık. Ana yine de inşallah böyle durumlarla tekrar karşılaşmam. Bu adrenalin bana yetti.

Bu objektif yorum ve tecrübenizin anlatımı için Size teşekkür ederim.
    Millet habre atıp tutuyor......

• Lav mavisi çok tatlı duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: anelka68

Arkadaşlar bende octavia 1.2 tsi optimal dsg almak için bugün bayiiye gittim benim için elegance modelinde ki tek istediğim hız sabitleyici olduğu için optimal alıp hız sabitleyiciyi sonradan taktırmak istiyordum fakat bayiideki kişi önceden hız sabitleyici sonradan takılıyordu artık bunu kilitlediler artık sonradan takılmıyor dedi bu doğru mu yoksa elegance modelini satma yalanı mı yardımcı olur musunuz ?

Benimki de Optimal donanım, ben de arabayı ilk aldığımda hız sabitleyici için araştırma yapmıştım, sonuç olarak size şunu söyleyeyim, hız sabitleyici hassas bir donanım, aracın direksiyonu, sinyal kolu ve gaz pedalı sökülüyor, sensörler ekleniyor, ana beyin ile bağlantılar yapılıyor..vs..çok komplike ve hassas bir donanım. bence hiç taktırmayın. Bu gibi donanımları fabrika çıkışlı almak en mantıklısı..Allah korusun hatalı çalışan bir hız sabitleyiciden dolayı kaza riski yaşamak var, ayrıca garantiyi bozma veya kaskodan para alamama gibi durumlar da olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

Bir testte yalıtımının zayıf olduğunu lastik sesi rüzgar sesi çok fazla olduğunu esp nin cok çabuk devreye girdiğini söylediler. Kullanıcı olarak sizler ne diyorsunuz bu konuda..

ESP tam zamanında devreye giriyor...esp nin erken devreye girmesi gibi bir durum söz konusu değil ,esp geç girerse sorun olur...
    Yol ve rüzgar sesi gayet makul...motor sesi neredeyse hiç olmadığından bu sesler varmış izlenimi verebilir bazı kişilere...araç çok iyi...

• quote:

Orijinalden alıntı: taylor1956

quote:

Bir testte yalıtımının zayıf olduğunu lastik sesi rüzgar sesi çok fazla olduğunu esp nin cok çabuk devreye girdiğini söylediler. Kullanıcı olarak sizler ne diyorsunuz bu konuda..

ESP tam zamanında devreye giriyor...esp nin erken devreye girmesi gibi bir durum söz konusu değil ,esp geç girerse sorun olur...
    Yol ve rüzgar sesi gayet makul...motor sesi neredeyse hiç olmadığından bu sesler varmış izlenimi verebilir bazı kişilere...araç çok iyi...

Esp erken devreye giriyor derken sık sık giriyor anlamında. Özellikle arkadan çok koptuğundan bahsedilmişti.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: taylor1956

quote:

Esp erken devreye giriyor derken sık sık giriyor anlamında. Özellikle arkadan çok koptuğundan bahsedilmişti.

Bir seneden fazladır kullanıyorum,aracım 17.000km'ye geldi..yalıtım zayıf değil..motor sesi neredeyse içeri hiç gelmediği için dışardaki sesleri daha çok duyuyorsunuz olay bu...yalıtım sınıfının standartlarında...ne eksik ne fazla...aşağı yukarı jetta'da veya focus'ta veya astrada ne ise bunda da o şekilde...daha iyi olabilir mi tabii ki olabilir ama bu sefer bir üst sınıftaki arabaları nasıl satacaklar??? Yol tutuş ise Focustan kötü ama yine bu da sınıfının standartlarında bana göre...(focusun yol tutuşu sınıfının üstünde ama başka özellikleri de sınıfının altında,mesela iç genişliği,diz mesafesi,bagaj,içeri giren motor sesi...vs)...ben octavia'yı almadan önce focusa da baktım..açıkçası octaviadan inip focusa binince bana B sınıfı bir araç gibi gelmişti...

• Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yirthan -- 5 Nisan 2015; 11:13:35 >
  • quote:

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..

Önce ihtiyaçlarınızı belirleyin..iç genişlik ve bagaj çok önemli ise bu araç ideal...mesela benim gönlümde yatan Golf'tü fakat çocuk doğunca büyük araç lazım oldu Octavia aldım..testler fazla birşey ifade etmiyor..bence alacağınız aracı önce kendiniz kullanın...fakat sadece dümdüz asfaltta değil ara sokaklarda ve engebeli yollarda da kullanın..ayrıca en az bir kere yüksek hız denemesi de yapmayı ihmal etmeyin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahabdulkadir

quote:

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..

Önce ihtiyaçlarınızı belirleyin..iç genişlik ve bagaj çok önemli ise bu araç ideal...mesela benim gönlümde yatan Golf'tü fakat çocuk doğunca büyük araç lazım oldu Octavia aldım..testler fazla birşey ifade etmiyor..bence alacağınız aracı önce kendiniz kullanın...fakat sadece dümdüz asfaltta değil ara sokaklarda ve engebeli yollarda da kullanın..ayrıca en az bir kere yüksek hız denemesi de yapmayı ihmal etmeyin..

Seat leon megane3 ve skoda octavia arasında düşünüyorum 1.2 tsi motor kafamda soru işareti onu çözersem skoda octavia veya seat leon yoksa 1.6 megane 3 ...

• arkadaşlar benim araç toyota corolla 2014 model dizel yarı otomatik .benim araçta frene basınca ses geliyor.ince bir ses sizin araçlardada böyle sesler varmı.özellikle araçlarını yenialan arkadaşlara soruyorum 2013,2014 model gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozisay

arkadaşlar benim araç toyota corolla 2014 model dizel yarı otomatik .benim araçta frene basınca ses geliyor.ince bir ses sizin araçlardada böyle sesler varmı.özellikle araçlarını yenialan arkadaşlara soruyorum 2013,2014 model gibi

Fren balatalarına bir şey sıkışmış olabilir. Yeni mi belirdi bu ses?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 5 Nisan 2015; 21:55:48 >
  • yirthan kullanıcısına yanıt
    hız tutkunu değilseniz 1.2 motor için tüm soru işaretlerini silebilirsiniz. ama 200'ü görmeden rahat edemem diyorsanız daha büyük motor önerebilirim.
    yokuşlarda vs. çekişinde herhangi bir problem yok. yakıt tüketimi oldukça iyi. düşük vergisi de cabası
  • hayır balatalar garantiden değişti fakat değişen bir şey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozisay

hayır balatalar garantiden değişti fakat değişen bir şey yok

Şikayetiniz olan o sesi dinlemedn kimse yorum yapamaz. İşinizi servis çözecek, ısrarcı olun.
  • 
Sayfa: önceki 538539540541542
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.