Şimdi Ara

yeni sistemde mavi ekran hatası pls yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yeni pc aldım mavi ekran hatası alıyorum ama her zaman degıl ornegın chrome a girip 5 6 vine videosu fln acarsam mavi ekran alıyorum oyunlarda bile sorun yok ama video da oluyor neden bilmiyorum arkadasın uyelıgı yeni konuya fln abstım açıldı konu yanlış yere açtım sanırım ama yardım edın pls
    kod sanırım : 0x000001b gıbı bır sey hatırlıom tekar yapıp resmını atım ıstersenız lutfen yardım edın

sistemim:

xıgmatek 600 watt kasa
    amd r9 270x
    amd fx 6300
    g skıll 8 gb tek modul ram
    wd 2 tb harddısk

• garmen G kullanıcısına yanıt
    Mavi ekran hatası genelde ram kaynaklıdır nadir yazılım hatası ve ekran kartındandır.Memtest ile belleklerini 6-8 saat arası test et sıkıntı çıkarsa ram garantiye ver sorun yoksa driver falan deişip format atarak denemen lasım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    kardeş dediğim sorun biraz karışık ama sorun ramde olsa mesela oyunlarda nıye sorun yoq driver fln sorun olabılır mı ekran remını yakalayıp atsam anlayabılen olur mu
    1 tane video açtıktan sonra kardeşim videonun üzerine gelip sağ tıkla flash player ile ilgili bişeyler yazıcak işte şöyle 5-6 tane şey sen ordan "ayalar..." yazana tıklıcaksın ve küçük bi menü penceresi açılacak ordan "Donanımsal hızlandırma özelliğini etkinleştir" yazan bişey çıkıcak karşına yanında tick işareti var,işte o işareti kaldırıp kapat de,ondan sonra chrome u kapatıp yeniden aç mavi ekran vermez bi daha
    Sen sadece hata kodunu yazmışsın hata adı yokmu mesela memory managament vs bi ad yokmu

• quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Sen sadece hata kodunu yazmışsın hata adı yokmu mesela memory managament vs bi ad yokmu

kardeş hatayı tekrar yapıp gorsel atıyım en ıyısı demı hatada ıste bole kodlar yazıyor alttada bır sey doluyor yuzde yuz olunca tekrar acılıyor sonra sistem kapatılmadan kurtarıldı diyor
  • Skörtıl_Nimo kullanıcısına yanıt
    kardeş saol ama denedim bunu ayrıca sorun tek video açınca çıkmıyor genellikle dedğim gibi bişiler yapınca çıkıyor mesela vine izliyorum 5 6 video patt mavi ekran
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Silindi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Skörtil arkadaşın dediğini bi uygula hala mavi verirse bi hatanın resmini çek anlaşılır şekilde bakalım

• qaanx kullanıcısına yanıt
    kardeş yardım et lutfen
  • lütfen yardım edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garmen -- 13 Ağustos 2014; 21:57:00 >

ram'in çalışma frekansını 1333 mhz a düşür kardeşim,bide böyle dene belki mavi ekran vermez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skörtıl_Nimo -- 13 Ağustos 2014; 21:59:35 >
    http://www.technopat.net/sosyal/konu/memtest86-usbden-Çalışan-ram-bellek-test-programı.201/

Benim ram bozukkende böle hata veriodu.Şimdi yukardaki konudaki testi yap 6-8 saat civarı kırmızı çıkarsa direk vatana götür diyelimki hata çıkmadı yapman gerekenler

Format at.
    Güncel ekran kartı anakart vs güncel driver kur.
    Windows güncellleştirmelerini yap.
    Bios güncelle
    Hdd bad sector taraması yap ve hdd ye windowstan disk denetimi yap.

• Skörtıl_Nimo kullanıcısına yanıt
    kardeş ramden dolayı mı sence o kodlardan anlıyor msuun ramden dolayı değil çünkü sanırsam kardeş senide sıktım ama pc den anlamıyorum fazla lütfen yardım ett
  • kardeş aynı kod mu çıkıyordu
    Bu sanırsam işin yazılım kısmı deneyebilirsin ama ters bi durumda format atmak zorunda kalabilirsin ama şöle diyim eğer ram bozuksa bu tür şeyler o hatayı almanı engellemez yada ram haricinde başka bişeyde olabilir.

kardeşim ben şuana kadar aldığım mavi ekranların sayısını unuttum merak etme %80 90 ihtimal ya ekran kartından ya ramdendir
    ki büyük ihtimal ramden,dediğim gibi ram'e downclock yapıp denersen herhalde sorunun çözülür yani frekansını düşürürsen,çözülmessede artık diyecek bişeyim kalmadı
  • arkadaslar lutfen yardım edın chrome da oluyor bu ayrıca aynı seyı mozuıllada yaptıgımda mozilla çöküyor fln bişiler oluyor anlamıyorum napıcam format bıle atmayı bılmıyorum yardımedebılecek bırıs yoq mu
  • arkadaslar yardıme debılecek yok muu lutfenn anlayan yok mu bu rakamlardan gorselde koydumne olur yardım edın
  • quote:

Orijinalden alıntı: garmen

arkadaslar yardıme debılecek yok muu lutfenn anlayan yok mu bu rakamlardan gorselde koydumne olur yardım edın

Arkadasim yukarda arkadaşlar çözüm önermiş hic birini denemeden yardim diyorsun birde oyunlarda olmuyo demissin browserda yani chrome da firefox da yada explorerda normal dolasirken bir problem oluyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.