Şimdi Ara

Yeni sınav sistemi haftaya açıklanıyor !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Erdoğan ve meb bakanından sonra yök başkanı konuştu, yeni sistem haftaya açıklanıyor. sistemin daha yalın bir hale geleceğini söyledi.

gelmesi yüksek olan değişiklikler :

1- ygs kalkacak, tek bir sınav olacak
    2- sınav birden çok yapılacak (3 defa)
    3- açık uçlu soru sayısı arttırılacak

• ayrıca sınav birden çok yapılacaksa sıralama sistemi değil puanlama sistemi gelir çünkü mesela ben 2. sınavda 15350. olsam başkasıda 3. sınavda 15350. olsa hangimizin sıralaması geçerli olacak ?

bana göre çoğu yönüyle SAT ye benzer bir sınav sistemi geliyor.
  • Bu sene olup olmayacağını söylememişler. En yakın zaman denmiş. Demekki bu senede olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evdeki Sinek

Bu sene olup olmayacağını söylememişler. En yakın zaman denmiş. Demekki bu senede olabilir.

%90 bu sene hocam. bu sene olmasaydı milleti telaşlandırmamak için söylerlerdi seneye olacağını. ama erdoğanın emrinden sonra apar topar toplandılar.
  • YGS Olmayacaksa biz boşuna mı ygs abanıyoruz.Eğer ygs ve lys konuları ortak olarak bir sınavda olacaksa sınav çok uzun sürmez mi ? veya çoğu konudan soru gelmeyip türev integralden 2-3 soru gelmesi gibi bir durum mu olacak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ODTÜ Bilgisayar

YGS Olmayacaksa biz boşuna mı ygs abanıyoruz.Eğer ygs ve lys konuları ortak olarak bir sınavda olacaksa sınav çok uzun sürmez mi ? veya çoğu konudan soru gelmeyip türev integralden 2-3 soru gelmesi gibi bir durum mu olacak ?

boşuna çalışmıyoruz. konular belli sonuçta. mat-1 mat-2 ayrı ayrı sınav olur mesala aynı şekilde fen-1 fen-2. çok fazla konu olduğu için iki sınav birleşirse illa ki bunun çözümünü bulurlar çünkü tüm konulardan sorumluyuz biz.

sınavın ygs gibi tek kitapçıkta ve tek günde günde değil de lys gibi ayrı ayrı 2 haftaya yayılarak yapılması muhtemel bence.
  • Bu sene değişiklik olmayacak diye birşeyler duymuştum ben.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: White Death

Bu sene değişiklik olmayacak diye birşeyler duymuştum ben.

erdoğan üniversite sınavı sorusuna "o da olacak" diye cevap verdi. ayrıca meb bakanı da yök başkanı da seneye gerçekleşecek demedi, en kısa zamanda dedi. bakalım 1-2 hafta içinde netleşecek.
  • hoaydağğğğ
  • quote:

Orijinalden alıntı: R.Hooke

Eğer tek sınav olursa okullar kapanmadan sınav olmaz.

niye ? adamlar birden fazla yapılacak dedi o nasıl olacak ? 2-3 ayda 1 olması lazım sınavın.
  • Ortalik karışık

• quote:

Şundan dolayı iki sınavın birleşmesi lazım ki 3 ayrı sınavdan istediğimiz puanla girebilelim ve bunun sonucunda ygs+lys olacak.

12.sınıf bitmeden de sınavda 12.sınıf soramazlar.

bak mezun olduğum için bu olayı hiç düşünmedim

o zaman ya haziranda 3 defa olacak ya da sınavı 1. kısım ve 2. kısım olarak bölecekler ilk 2 sınav 9-10-11 konularını kapsıyacak ve yıl içinde yapılacak 3. sınav haziranda 12. sınıf konularını kapsayacak. ama bu sefer de birden fazla sınav yapılmasının bir mantığı kalmaz

bu kısım çok karışık bakalım yakında anlarız.

• aynen o benim de aklıma takıldı, 3 tane sınav olcak diyelim mesela ve biri de nisanda olcak ama nisanda 12'lerin konuları bitmiş olmuyor ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byakuyakuchiki -- 22 Eylül 2017; 19:22:27 >
  • quote:

Şu adamlar yüzünden mezuna kaldığıma pişman olmak üzereyim

eğer bu belirsizlik devam ederse bende pişman olacağım

şimdi haftaya çat diye kasımda-aralıkta sınav yapıyoruz derlerse ne olacak ?
  • quote:

Marttan önce yapmazlar eğer öğrenciler tarafından linç edilmek istemiyorlarsa

bana göre 3 lü sınav sistemi daha iyi olur hem stres azalır hemde bütün yılın emeği 1 güne yığılmaz ayrıca geç kalanlara da 1 şans doğar bununla birlikte mezuna kalanların sayısı da azalır.

bakalım nasıl bir sistem bizi bekliyor. teog kesin kalktı ama ygs-lys muamma
  • ben de öyle düşünüyorum, aynı kalırsa da büyük ihtimal ygs-lys'nin son senesi olur ama ne yapcakları da belli olmaz, şu sınav yalınlığı cümlesini boşa dememiştir fikrimce, umarım sınav erkene alınmaz veya tek sınav olmaz çünkü bir mezun olarak kendimi ygs-lys'ye göre hazırladım ve şu belirsizlik sürdükçe çalışma isteğim azalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byakuyakuchiki -- 22 Eylül 2017; 19:32:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: byakuyakuchiki

ben de öyle düşünüyorum, aynı kalırsa da büyük ihtimal ygs-lys'nin son senesi olur ama ne yapcakları da belli olmaz, şu sınav yalınlığı cümlesini boşa dememiştir fikrimce, umarım sınav erkene alınmaz veya tek sınav olmaz çünkü bir mezun olarak kendimi ygs-lys'ye göre hazırladım ve şu belirsizlik sürdükçe çalışma isteğim azalıyor

arkadaşlar bazı şeyleri atlıyorsunuz. eğer yök başkanının cümlelerini iyi dinlerseniz yeni sistemin ilk defa bu yıl uygulanacağının sinyalini alırsınız.

örneğin bu sene merkezi sınav kesin olacak diye bir cümle kullandı, aynı zamanda çalışmalarımız planladığımız gibi giderse en kısa zamanda sistemin değişeceğini söyledi.

yani %90 bu yıl geliyor gibi ama her zaman o %10 luk kısmı unutmamak lazım sonuçta burası türkiye

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    hocam bilmiyorum da , tek sınav mı, 3 sınav mı, ygs-lys mi artık bir kesinleşsin, şu belirsizlik hiç hoş değil
  • valla mezun olarak degismesinden ben mutlu olurum 2 yildir ayni sisteme calismaktan bunaldim ozellikle birden fazla sinav olursa muthis olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • herşeyden önce şu obp ye çözüm bulsalar daha mantıklı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.