Şimdi Ara

///// YENİ SEAT IBIZA KULÜBÜ \\\\\ (264. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (5 Mobil) - 4 Masaüstü5 Mobil
5 sn
17.928
Cevap
135
Favori
1.013.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 262263264265266
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkürler bilgilendirme için. Ancak bildiğim kadarıyla servise gitmeden de servis uyarısı birkaç buton kombinasyonu ile kaldırılabiliyordu.
    Kullanım kılavuzu elinizde varsa paylaşırsanız sevinirim.
    Aracı 30,500₺ ye aldım. Hatasız, 2012 nin 10. Ayı trafiğe çıkışlı, 10,000 km'de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

aracımın lpg takıldıktan sonraki yakıt değerlerini üstteki linkte paylaştım.

@sinan3405

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraaaaa -- 31 Mayıs 2014; 13:06:29 >
    aracın garantisini çoğu servis lpg takılınca iptal ediyor. ben garantiyi pek umursamadığım için lpg'yi tercih ettim. artık arabayı korkmadan sürüyor , gaza acımadan basıyor klimanın zevkini cıkartıyorum.
    altını çizeyim arkadaşlar kesinlikle performans kaybı olmuyor. ayrıca gayet sessiz çalışıyor.

John Lennon
  • Lpg takilirker manifold deliniyormu ibizada.

Kasım 2013'te sıfır reference modelini satın aldım. İlk günden beri geri vitese gayet rahat geçiyor.
    2- Bagajın içinde sol tarafta bulunan plastik kısım tamamen sökülüyor. 3 adet vida ve tırnaklar tutuyor.
    3- Tampon altındaki plastik kısım sökülünce beyaz tamponun içinde sensörlerin takılacağı yerler işaretlenmiş dikdörtgen içinde daire şeklinde. İç kısımdan sivri bir cisimle bastırın dış kısımda delmeniz gereken yerler belli oluyor.
    4- Sensörleri taktıktan sonra yine tamponun alt kısmında sol tarafta plastik büyük conta var contayı söküp ortasına küçük bir kesik atarak sensör kablolarını bagajın iç kısmına sökülen plastik parçanın olduğu yere çıkarın.
    5- Beyin kısmını oarada duvara yapıştırabilirsiniz. Güç kablasunu duvarda yukarıya doğru çıkan demette yeşil-mavi kabloya (+), (-) içinde soketteki lamba soketindeki siyah kabloya takabilirsiniz.
    6-Eğer gösterge varsa tavan ve kapı arasındaki contanın altına ve gri renkli plastikleri arasına sıkıştırarak ön kısma tavan üzerinden dikiz aynasının üstüne kadar çekebilirisiniz.
    Aldığım sensör hesiburada modacar ekranlı beyaz park sensörü.
    http://www.hepsiburada.com/liste/modacar-ekranli-beyaz-sensor-4-lu-arka-2-mt-30-cm-park-sensoru-34c002/productDetails.aspx?productId=otm34c002&categoryId=20024957&SKU=OTM34C002

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lzk52 -- 2 Haziran 2014; 13:04:01 >

• Arkadaşlar merhaba opel astra classic 3 benzinli konfor paketli ile ibiza 1.4 style arasinda kaldim.Iki aracta sifir olacak,biliyorum sinif farki var ama bu fiyatlara sifir arac bakiyorum.Eleye eleye bu ikisi arasinda kaldim.Acaba ikisinide kullanmis olanlar motor performansi yol tutusu fren mesafesi konforu gibi can alici konularda kiyaslama yapabilirler mi?Astranin elektronik sorunlari biraz cok oldugu icin cekiniyorum acikcasi ibizanin sorun cikarma durumu nasildir acaba?

• gzlmmr G kullanıcısına yanıt
    Paran varsa 1,2 Tsi Dsg tavsiye ederim. Bende 1,4 var çok konforlu ve rahat bir araç ben Lpg için bunu tercih ettim. Fakat 1,2 tsi,Dsg alırsanız daha mutlu olursunuz.
  • Arkadaşlar bugün 0 aldığım 2011 seat ibiza 105 dsg ile her zaman yaptığım gibi işe gittim 4 senedir iş ev düzenli bakımları yapılarak kullanırım aracımı, yolda teklemişliği bile olmamımıştı aracın her sıkıntısında servis aşındırmışımdır vs. Fakat bugün yaşadığım olay beni şoke etti, iş yerine sabah 09:30da gittim 15 dklık mesafe evime, aracı açık olan otoparka park ettim, 4 saat sonra yine o açık alanda iş arkadaşlarımla otururken arkadaşlardan biri senin arabandan hafif bir dumanmı çıkkıyor ne diyince koştuk kaputu açtık motor alt kısmındaki kablolar galiba alev almıştı, araç tüpüyle söndürmeye çalıştık sürekli yeniden yanıyordu, iş yerinde olmamızdan dolayı iş yerindeki tüpleri getirdi arkadaşlar 6 büyük bina söndürme tüpünü araca boca ettik bu sırada akünün kutup başlarını anca çıkarabildik ve itfaiyeye haber verdik, durduk yere olan bu olay beni çok üzdü seat aşığı ve markasına çok değer veren biri olarak canım sıkıldı. Şimdi doğuş otoya bıraktığım araç için ne denicek çok merak ediyorum eğer bu olay yolda başıma gelseydi ben o aracı kurtaramazdım verilmiş sadakamız varmış, doğuş otonun ve seatın yaklaşımını hangi özrü ya da çözümü sunacaklarını size buradan yazıcam ki markanın duruşu hakkında bilginiz olsun. Eğer düzenli bakıma giden ev iş arası normal bir kullanım düzeyinde olan bu araçtan dolayı mağduriyet yaşarsam davacı olacağım, kasko araçtan kaynaklı bu sorunu ödemiyor bu arada, benimde o araca binesim yok doğrusu 6 büyük tüp bazıları topraklı yangın söndürücüyü motora boca ettikten sonra...

• dgny7 kullanıcısına yanıt
    Gecmis olsun kardesim, umarim dogus oto buyuklugunu gosterirde sizin maduriyetinizi karsilar. Caninizi sikmayin size bisey olmamis aracta sadece kablolar yandiysa degistirilir muhtemelen elektrik kablolara agir gelmis olabilir, yangin tupunun biraktigi lekeler temizlenir diye dusunuyorum. Umarim bu isten cebinizden tek kurus cikmadan halledilir insallah.

• Sağol ama o arabayı söndürürken aklımdan bin tane senaryo geçti yanıp kül olabilirdi neden engellemek için canımızı riske attık 7 kişi 30 dkda 4 bina tipi 3 araç içi yangın söndürücü ile çünkü bir televizyon kanalında çalışıyorum ve yanımda 4 kişinin daha arabası vardı ve tv kanalına sıçrama tehlikesi yüksekti arabada çocuğum karım olabilirdi şimdi o arabaya ben hangi düşüncelerle oturucam ne kadar güvenebileceğim temizlenen kablolarına belki o sene serilerinin bazılarında bu hata vardı bana denk geldi, ford da hemen yedek arabanı veriyorlar o tür bir araç arızasında binbir özürle yeni araba veriliyor ve yine binbir özürle bir daha böyle bir hata olmaması için ellerinden gelen önlemi cidden alıyorlar neden kaynaklıysa mühendislik olarak bu çok önemli çünkü, bence aynı hassasiyeti kablomu yenileyerek değil bu davranışla gösterirse belki yıllardır deli gibi sevdiğim sitlilne gücüne aşık olduğum seatı kullanmaya devam ederim yoksa benim için bir devir kapanır.

• lzk52 kullanıcısına yanıt
    Malesef hocam 1.4 u bile sinirlarimi zorlayarak aliyorum.Dedigim gibi en cok ikilemde kaldigim araclar ibiza ile astra.Bu iki aracida kullanmis birisinin goruslerini alabilirsem secimi netlestiricem.

Valla haklisin kardesim baya baya aracta yangin cikmis. Ben sadece kablodan duman diye dusunuyordum. Aracin garantisi filan varmi nasil olacak bilmiyorum ama umarim ayni modelden 0 bir arac verirler sana. Sanssiz bir durum. Dogus oto umarim bu buyuklugu gosterir gostermez ise ben bile su saatten sonra alman aracina binmeyi 2 defa dusunurum. Zaten alman araci alirken 2 defa dusunuyorum ben japon ailesini daha cok seviyorum,bu defada alman aracina bineyim nasil oluyor dusuncesiyle aldim.

• Ben seat motorunun alman kasasının ispanyol çizgilerini taşımasına hayranım, fakat işte sonuçta insan yapısı hata olabiliyor önemli olan o hataları olmadan engelleyebilmek iyi denemek denetlemek, yanlışların üzerini örtmektense hemen müdahale edip doğruya çevirmek vs vs vs böyle gider bu fakat yangının yayılmasını motoru sarmasını 6 tüple sürekli engelledik ve bir şekilde akü kutup başını çıkarıp söndürebildik kablo yangınlarını büyümeden velevki yeterli müdahaleyi yapmamış olsaydık benzin ya da yağ pompası tutuşsaydı ki alevler bazen yükseldi o zaman "el fatiha" 5-7 çalışan arkadaşım teknik yönetmen ve ışıkcı dostlarım sayesinde 30 dkda söndürdük ve bir çok hasarıda engelledik artık gerisi konusunda burdan bilgilendiricem seat şunu yaptı bunun yaptı diye ama şunu söyleyebilirim şimdi bu olay büyük bir olay seat henüz sigorta ve kaskoya dosya açmadı açsada ödenmeyecek çark etmiş durumdalar ama bende sigorta şirketinden araba alamıyorum seata söylediğimde açsınlar dosya veririler bir araba diyor yuh diyesim geliyor da kendimi zor tutuyorum, arabasız kaldım anlayacağın :)

Kardesim itfaye tutanagin var ise kasko sana arac temin etmeli boyle bir durumda, bende diger aracimi satiliga cikardiginda aliciyla anlasmisken kaza gecirdim 1 hafta aracsiz kaldim hic sucum yokken ve ibizanin pazarligini yapmis iken insanin morali atl ust oluyor. Bugun yeni bir gun Rabbim insallah senin hakkinda hayirli bir gun nasip eder. Umarim seat ve dogus adi bir tutum tutmazda maduriyetini en kisa surede karsilar. Kasko bunlari karsilamayacaksa ne ise yarar? Camera kayitlari var ise delil olarak sakla, olaki hukuki bir surec olursa elinde delil olarak saklayabilirsin. Tekrar gecmis olsun diyorum maddi manevi her turlu destek icin hic cekinmeden msj atabilirsin. Gerekirse ibiza klubu olarak seat kullanicilari olarak dogus oto onunde bulusur protesto bile ederiz, kimse adina konusmayim ama ben kendi adima seve seve gelirim.

Özgür yaşa, onurlu öl!
  • 
Sayfa: önceki 262263264265266
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.