Şimdi Ara

Yeni saat uygulaması saat güncelleme yurt dışı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar

    şimdi şöyle bir sorunum var

    yurt dışına çok sık seyahat eden bir arkadaşım var ve belli yerlere gitmiyor sürekli farklı ülkelere gidiyor.

    sıkıntısı şu. Android telefon kullanıyor. Yurt dışına çıktığı zaman telefonunu açar açmaz cihaz oradaki gsm oparatörüne bağlanıp o ülkenin saatine otomatik ayarlıyordu.

    Şu an yeni saat uygulamasına geçtik. Otomatik güncelle seçeneğini aktif edemiyoruz. Türkiye'de iken otomatik güncelle deyince saat 1 saat geri atıyor şu anki Türkiye saatinden.

    Manual ayar yapınca bu sefer yurt dışına çıktı mı telefon o ülkenin saatine ayarlanmadığı için tekrar otomatik güncelle seçeneğini seçmesi gerekiyor.

    otomatik güncelle seçeneğini seçince de bu sefer Türkiye'ye geldi mi tekrar bir saat geri gidiyor.

    Kısacası ülke dışına adım attı mı otomatik güncelle yapıp, Türkiye'ye geri geldiği zaman tekrar saat ayarlarını otomatikten çıkarıp şu an ki saate ayarlaması gerekiyor. Yurt dışından dönüp Türkiye'ye geldiğinde bir gün saatini ayarlamayı unutacağım diye ödü kopuyor. Çünkü şu an saatin 1 olduğunu varsayıp saatin 2 olması 1 saat bir yere geç kalması anlamına geliyor. Kimse hava alanında uçağını kaçırmak istemez. Bu yüzden sürekli kolundaki saatle karşılaştırma yapmak zorunda kalıyor.

    Bunun bir çözümü var mı. HTC telefon kullanıyor.

    edit: HTC den gelen cevap

    Yeni saat uygulaması saat güncelleme yurt dışı problemi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcrew -- 30 Aralık 2016; 23:55:10 >







  • Aynı dertten muzdarip bir sürü insan var ve ben kendim de çözümünü bulamadım. Hava durumu uygulamasını widgetını kullanamıyorum çünkü dediğiniz gibi konumu açınca saat geri gidiyor.
  • bir uygulama getiriyorsun önce alt yapısını bir hazırlasalar keşke

    hadi biz bunun farkındayız

    yurt dışından gelen yabancı adam ne yapacak.

    özellikle söylemen lazım ki saat ayarlarını kontrol et burası Türkiye diye.
  • Otomatik ayarlamayı kapatmayın, onun yerine saat dilimini moskova olarak seçin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÇayLaK KRaL

    Otomatik ayarlamayı kapatmayın, onun yerine saat dilimini moskova olarak seçin.

    Onu yaptıkta hocam bu kadar zor mu türkiyeyi gmt +3 dilimine koymak ay oldu hala bekliyoruz. Apple 2. günden geçirdi adamlar.
  • ÇayLaK KRaL Ç kullanıcısına yanıt
    şu an suudi arabistana göre ayarladı çünkü orası sürekli GMT+3 aynı Türkiye'deki gibi

    ama bu akşam tekrar yurt dışına çıkacak gidecek ülkedeki saate güncellemeyecek

    sürekli GMT+3 olarak kalacak
  • her yerde htc'yi överdim, ama bunun gibi ufak ama önemli bir ayrıntıyı önemsemeyen bir firmayı daha fazla öveceğimi sanmıyorum. işin kötüsü bu şikayetleden htc merkezin haberi bile yoktur belki.
  • Hocam ana ekranda saat ve hava durumu widget var

    üzerine basılı tutup yukarı doğru kaydırın düzenle seceneği çıkacaktır widgeti onu üstüne sürükleyin yeni bir ekran açılcak.

    orda geçerli konum çıkacaktır ister öyle bırakın veya bulunduğunuz şehri ekleyip onu seçin, alt kısımda ek ayarlar var seyahat modu açık konuma getirin otomatik olarak değişektir saat konuma göre.

    Not: htc one a9 kullanıyorum, başka htc cihazda olurmu pek fikrim yok umarım yardımcı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qeox -- 13 Aralık 2016; 18:27:39 >
  • Qeox kullanıcısına yanıt
    Ben de a9 kullanıyorum ne yaptıysam olmuyor. Şu anki saati görmem için mutlaka konum hizmetlerini kapatmam gerekiyor onda da bütün widgetlarda salak gibi konum kullanılamıyor yazyıor.
  • Nuroxy kullanıcısına yanıt
    Hocam ben saati gmt+2 olarak kullanıyorum, sadece otomatik saat dilimi kısmında tık işareti var tabi saati manuel ayarladım. ayrıca üste yazdığım yöntem ile konum kapalı olsa bile hava durumu görünüyor manuel şehir eklemek yetiyor özetle bende öyle sorun hiç olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar sorun hava durumu, konum ayari ya da saat ayarlayamamak değil.

    Saati ayarlanıyor. Sorun şu

    Telefonu actigin zaman hangi ülkede olursan ol her hangi bir gsm oparatorune bağlandığı zaman telefon anında o ülkenin saatine ayarliyordu kendini. türkiye de saat akşam on iki de japonya uçağına bindin 13 saat gittikten sonra telefonunu açtığin zaman telefon öğlen bir olmuyordu. Teli açtığın an bir gsm oparatorune bağlanıp telefon direk japonya nin lokal saadetine ayarliyordu kendini.

    Şu an otomatik güncelleme kapalı olduğu için telefon saat ayarını otomatik yapmıyor.

    Ya her gittiğin ülkede telefon saatini manual ayarlayacaksin. Ya gittigin ülkede saat ayarlarını otomatik ayarla yapıp, Türkiye ye döndüğünde otomatik ayarları kapatıp saati GMT+3 olarak tekrar ayarlayacaksin.

    O da zırt pırt yurt dışına çıkıp gelen insanlar icin sıkıntı. hadi Turkler biliyor. Yabancı adam Türkiye ye geldiğinde telefonda otomatik ayarlanan saatine bakarak hareket ederse yandı. Araturk havalimanında dunyanin transit yolcusu var. Umarım sıkıntı cekmiyorlardir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • up
  • Ben de bunun yüzünden widget kullanamıyorum. Aylardır güncelleme geldi gelecek diye bekliyoruz ama yok kardeşim yok gelmiyor yaa.
  • Drew Brees kullanıcısına yanıt
    saat widgetini sürekli basılı tutup yukarıda düzenle kısmı çıkınca oraya taşıyın

    ve geçerli konumu arap yarım adasında bir ülke seçin

    yani sürekli GMT+3 olan bir yeri

    Turkiye'nin tüm sene boyunca yaz saati uygulamasına geçtiğini, bir çok markanın kısa sürede cihazlarını bu sistem için güncellediğini fakat HTC'nin aylardır bu güncellemeyi yapmadığı ile alakalı bir mail atabilir misin?

    link buradahttp://www.htc.com/tr/contact/email/
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Atarım hocam tabii zaten aşırı sinirliyim bu olaya karşı. Dediğiniz şeyi yaptığımda hava durumu da oraya göre değişiyor ve bir anlamı olmuyor. Zaten Moskova saatini kullanıyorum şu anda da.
  • saat ayarını manuel veya gmt+3 olarak rusya riyad falan yapınca düzeliyor aslında.
    ama twitter facebook instagram vs. gibi sitelerde veya sms gelince örneğin 1 saniye önce yazması gerekirken 1 saat önce diyor bu çok sinir edici.
    ben mail gönderdim ama henüz dönüş olmadı. twitter htc help sayfalarına yazdım dedikleri şey geliştirici ekibine sorunun iletildiği ve üzerinde çalışma yaptıkları yönünde yalan doğru bilemem.
  • güncel
  • Güncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel
  • Cozumu suanlik yok cunku turkiye +2 gmt deydi suan +3 gmt kullaniyoruz Windows isletim sistemlerinde web sitelerinde artik +3 olarak gorunuyo ama yayilmasi biraz zaman alicak elbette. O yuzden otomatik isaretini kaldirincada telefon operator roaminge girince zaten otomatik 2 saat gosteriyo sana. 3.uygulama indirilip uygulama saati kullanilabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.