Şimdi Ara

Yeni Renault Captur (133. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.434
Cevap
66
Favori
575.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş
  • Bu sis farının viraj da yönlenme hikayesi nedir arkadaşlar? Sis farları açık pozisyonda iken viraj tarafına göz gibi dönüyor mu ? Ne çeşit bir olay bu? Normal far açık sis farı kapalı iken viraja girerken o taraf sis farının otomatik yanması gibi bir şey mi bu ??

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Normalde sola ya da sağa dönünce o tarafın sis farı otomatik yanıyor yolu aydınlatmak için,ayrıca xenon farın ortasındaki bir mercek de hareketli olarak dönüp virajı aydınlatmaya yardımcı oluyor.Sis farı dönmüyor yani , sadece dönüş yönündeki sis farı döünş tamamlanıncaya kadar yanıp o tarafı aydınlatıp sönüyor..Benim golfte bu şekilde,ayrıca opeldeki afl sistemi de buna benziyor.Ama capturda dikkatimi çekmedi capturda var mı bu özellik ?

Orijinalden alıntı: seymenn

Normalde sola ya da sağa dönünce o tarafın sis farı otomatik yanıyor yolu aydınlatmak için,ayrıca xenon farın ortasındaki bir mercek de hareketli olarak dönüp virajı aydınlatmaya yardımcı oluyor.Sis farı dönmüyor yani , sadece dönüş yönündeki sis farı döünş tamamlanıncaya kadar yanıp o tarafı aydınlatıp sönüyor..Benim golfte bu şekilde,ayrıca opeldeki afl sistemi de buna benziyor.Ama capturda dikkatimi çekmedi capturda var mı bu özellik ?

Virajda dönüş yönüne yönelik aydınlanma sağlayan sis farı diyor. Gece deneme olanağı olmadı daha . Bir kaç gün oldu aracı alalı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Bizdeki touch donanım capturda yok bu özellik, olsa farkederdim. Belki icon donanımlarda vardır, kullanan bir arkadaş varsa aydınlatırsa memnun olurum.

Touchda eksik olan bi ozellik daha :( daha.bi araba alirsam katalogda ne varsa ekletecem :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hayat kötü kahve içmek için çok kısa.
  • seymenn S kullanıcısına yanıt
    sayenizde ben de bu özelliği öğrendim.Neydi o araç biraz hızlanınca otomatik kilit devreye giriyordu araca çalışır halde birini alacakken kapının kilitli olduğunu unutuyordum.sayenizde öğrenmiş oldum.Bu arada xenon far taktıran var mı ?
    Evet benim araç da ıcon.Özelikle kavşaklarda ne tarafa dönüyorsak o tarafın ışığı yanıyor.Özellikle karanlık sokaklarda baya işe yarıyor.Normal yolda sis farını açtıysanız iki sis farı da açık olduğu için devreye girmiyor.
    Ben far konusunu hala araştırıyorum kararsızım.Ancak xenon orjinal mercekli taktırılmak istenirse maliyeti yüksek olacaktır 1400 civarı çıkabilir, ayrıca muayeneden geçebilmesi için yükseklik ayarı ve far yıkama olması şart , tamponu delip far yıkama falan yaptırmak lazım.Kısacası xenon orjinalinde olmadığı için önermiyorum.Ama şu ilandaki satıcıyla iletişime geçerseniz sizi aydınlatıcaktır.
    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-renault-captur-bi-xenon-far-156409089/detay

• Bir de arkadaşlar aracımı alırken geri görüş kamerası taktırmamıştım. Şu an internet sitesinde 1200 TL. Tüm o LCD ekran ve müzik sistemi değişiyormuş. Buna da şaşırdım. Şu an var olan müzük sisteminde video izlenmiyor.Ancak bu geri görüş kamerasıyla yeni cihazda videoları izleyebiliyor muşuz. Böyle saçmalık görmedim.Madem klip video izleyemeyeceksem o dandik LCD ekranı neye koyarsın anlayamadım.Piyasada o ucuz dandik araç navigasyonlarında bile bu özellik var.Bizi resmen kerizlemişler.Bu geri görüş kamerasını ( klip de izlenebilen ) servis dışında daha ucuza taktırabilir miyiz. ya da sizce bu mantıklı mı?
  • Ya görüyorum ki Captur kullanıcıları baya çoğaldı, hem sokaklarda hem forumlarda bol bol görür olduk. Ama hepimizin ortak sıkıntısı şu ki aksesuar eksikliği var. Bu işler arz talep işleri, s-dizayn gibi geniş çaplı şirketlere toplu bir şekilde aynı gün içerisinde mail göndererek veya arayarak en azından bu ve bunun gibi şirketleri harekete geçirebiliriz. Açıkcası ben 3-4 tane aksesuar olmasından hiç memnun değilim ve bi maille bunu çoğaltabileceksem üşenmeden yaparım yani.
    Son derece haklısınız hocam. Menavrus isimli Rusya yapımı bi programla aracınızın multimedya sistemini rootlayıp video izleme gerigörüş kamerası taktırma, farklı navigasyonlar yükleme gibi olanaklara sahip olabilirsiniz. Eksi tarafı garanti kapsamından çıkıyor fakat fabrika ayarlarına geri döndürerek tekrar garanti kapsamına girebildiği söyleniyor. Açıkcası ben bi ara düşündüm fakat sonrasında vazgeçtim.
  • neden vazgeçtiniz? Bu işlemi araçlara navigasyon takanlar mı yapıyor. Bu işlemi yaptırsak servis anlayamaz büyük ihtimalle.Ayrıca anlasalar bile tüm araç mı garanti dışına çıkar.Ki çıkaracaklarını sanmıyorum.İşlerine geldiği gibi yapıyorlar.Önceki aracım garantisi bitmeden kaza yaptı araç servis dışında yapılmış ancak garantisi bitmemişti.Araçta başka bir arıza oluştu servise götürdüm garantiden yaptırdım adamlar aracın kazalı olduğunu ve dışarıda yapıldığını anladılar.Ancak garanti dışına çıkarmadılar. Çünkü para kazandılar ve o işi servis yapmasaydı yarı fiyatına dışarıda yaptıracaktım.Yani garantinin bile suyu çıktı.(tabi bu olay başka bir marka araç ama fark edeceğini sanmıyorum.)
    Aracın sadece multimedya sistemi garanti dışına çıkıyor fakat siz servise götüreceğiniz de multimedyayla alakalı bi sorunda fabrika ayarlarına geri dön diyerek bu sorunuda aşabiliyorsunuz. Birde dediğiniz gibi servis para kazanacağı zaman kurallar çok kolay bir şekilde esnetilebiliyor. Ben vazgeçtim çünkü arayüzünü pek beğenmedim; arayüzünü pek beğenmediğim birşeye de ekstradan para vermek istemedim. Zaten bi forumda okumuştum sistemi kırmak için uğraşıyorlardı yakında ücretsiz olabilir diye bende erteledim. Ama ben video izlemek istiyorum, yeni navigasyonlar eklemek, gerigörüş kamerası taktırmak istiyorum fakat buna 1200 lira vermem diyorsanız bence yaptırabilirsiniz herşeyiyle sanırım 150-200 lira arası bi mebla oluyordu.

• iyi oldu bir araştırayım.Herhalde bu işi yapan herkes anlıyordur dediğiniz sistemi? 1200 TL yi düşününce 150-200 e razıyım.Ama dediğiniz gibi bu sistem yakında kırılırsa buradan paylaşabilirseniz sevinirim.Ben yaptırmış olsam dahi diğer arkadaşlara fayda olur..

• handuvarları H kullanıcısına yanıt
    100-120 lira program için, işte seçeceğiniz geri görüş kamerasının kalitesine göre bi para veriyorsunuz. Tanıdık bi usta bulursanız veya ben kendim takarım diyorsanızda o kısım para vermekten kurtulursunuz ama versenizde pek bi mebla tutmaz. Kendi takanlarda vardı taktıranda zaten menavrus u satın aldığınız yer sizi yönlendiriyor. Eğer ki yaptıracağım ve kırılmasına yardımcı olmak istiyorum diyorsanız diğer forumda programı kırmaya çalışan arkadaşla iletişeme geçebilirsiniz. Onlarda programı deniyecek araç arıyorlardı.

• metemym kullanıcısına yanıt
    Beklediğinize değmiş birebir uymuş,hiç sırıtmamış.Çok güzel görünüyor araba güzel günlerde kullanın :)

Beklediğinize değmiş birebir uymuş,hiç sırıtmamış.Çok güzel görünüyor araba güzel günlerde kullanın :)

Tesekkur ederim hocam :)

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.