Şimdi Ara

YENİ RENAULT AUSTRAL | ANA KONU | HAYATIN AKIŞINI DURUŞUN BELİRLER (56. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.837
Cevap
144
Favori
345.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Giriş

cvt konusunda fazla bilgili olmadığınızı düşünüyorum zira cvt yakıt tüketimi en yüksek şanzıman tiplerinden biri olarak kabul edilir. bir de bu yakıt tüketimi konusunda ortalama hız önemlidir. evin bulunduğu konumun önemi yoktur. kimisi e5'te durmadan ilerler kimisi 45dk dur kalk gider. bu araç ağır ve şanzımandan dolayı hantal bir araç. istanbul'da 10lt altını görmek çok ama çok zor.

uzun yol olarak da istanbul-ankara arası 130km altına düşmeden ve bazı noktalarda 150-160km hızla tiguan ile 6.5lt civarı gezerken australde 7.5lt görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vierna -- 20 Mart 2024; 17:29:16 >

4 sene cvt atmosferik Civic kullanan biri olarak Evet cvt yakit tassarrufundan dolayida torpulenmis bir sanzuman tipidir.Austral deki cvt hem daha yeni versiyon olup hemde turbolu aractir ,boyle olmasaydi 1.6ton luk arac 10sn altinda 0-100 yapmazdi. Gecen gun 45 dk. Okul bolgesi(3-4okul.yol uzeri yogun dur kalkli ve e5 li 18 km yol tukettim sabah trafiginde 8.8 ort.) Dsg li Tsi tiguan kac yakardi acaba?benim dsg li Leonum 10 yakiyordu Tiguan daha agir 12 13 yakardi..

Not:gecen ank.dan ist.e 120 ile 5.7lt tukettim eko mod austral ile  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tilgaz -- 20 Mart 2024; 20:47:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Düşük km ve sıkışık trafikte dur kalk vs gibi nedenlerden dolayı şanzıman ne olursa olsun, yakıt tipide farketmez ve ortalama üstünde yakar. Birde bu araba 1650 kg ağırlığında, 235/45r20 lastik gibi etkenlerde dikkate alındığında gayet normal, bu arada mild hibrit teknolojisi olmasaydı daha yükseklerde olması kaçınılmaz olurdu.

uzun yolda eco efektif çalışmıyor. cc açıkken devreye sokması çok zor. hele ankara istanbul yolunda tek salınıma bırakacağınız bölge bolu tünel çıkışı. dolayısıyla aracın tüm yol bayıldığına değmez.

aracımın şuan gümrükte olduğu söyleniyor. tüm ödemeleri yaptım, sizce kaç güne gelir acaba?

Mrb, illa yokuş olmasına gerek yok ECO da YELKEN modu acmak icin düz yolda hızını ve devrini verince aracın gayet guzel gidiyor. 475km.lik yolun 145 km.sini bu sekilde geldim ,giderken 6.7 idi ortalamam donuste 5.5 ikisinin ortalaması 6.1 lt oldu ki pompa/yakıt hesabımlada saglamasını yaptım 1e1 tuttu. CC kullanmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tilgaz -- 21 Mart 2024; 11:43:59 >

doğrudur dediğim gibi ben cc kullanıyorum ve 130 altına düşmüyorum. yakacağım 100kmde 1lt fazla benzin 450kmde 170-180 TL yapıyor uğraştığıma değmez. tek eleştirim hibrit adı altında satılan aracın hem hantal oluşu hem de fazla yakması. bana bir artısı yok pazara bu isimle çıkmak tamamen algı.

C-Suv ya da crossover segmentinde, dizel ve tam hibrit araçları ayrı tutarsak, Austral'den fark edilir şekilde daha az yakan bir araç var mı?

Örneğin çokça tercih edilen VW Tiguan -ki mild hybrid de değil- muhtemelen daha çok yakıyordur. Qashqai zaten platform ikizi sayılır ve wltp değerleri benzer. Kia Sportage'ın daha çok yaktığını biliyorum. Tucson'un da değerleri muhtemelen Sportage seviyesindedir.

Tek tercih az yakması ise Corolla Cross'tan daha cazip bir seçenek yok gibi; 4.5-5 lt gibi tüketim değeri sunabiliyor şehir içinde. Ancak 7. seneden sonra pil kapasitesinde düşüş yaşamanız halinde 2000-2500$ tutarında yeni pil grubu masrafınız olabilir aracı "verimli" kullanmaya devam edebilmek için. MTV konusunda da 1.8 için ilk 6 yılda 2024 yılı rakamları ile +35 bin TL gibi ilave vergi farkı oluşacaktır. Yılda şehir içi ağırlıklı 20-25 bin KM yapmıyorsanız cazibesi kalmıyor. Şehir dışında uzun mesafede zaten avantajı yok hatta kısmen dezavantajlı. İki araç arasındaki tasarım, donanım ve iç mekan malzeme kalitesi farkına hiç değinmiyorum; bu biraz zevk ve tercih meselesi. Öte yandan corolla cross neredeyse piyasadaki en uygun fiyatlı tam hybrid (4kwh batarya paketli) araç. Austral 1.2 hybrid (1.7kwh) ve Nissan e-power'a oranla flame ve flame x-pack paketleri oldukça uygun fiyatlı.

Konuya dönecek olursam, ben B segmenti dizel bir araçtan Australe geçiş yaptım; 5.5 lt civarı tüketimi vardı. Tam hybrid dışında ne alsam benim için görece çok tüketecekti.

Aracı Ankara'da, eco sürüş modunda, sabah-akşam mesai trafiğinde kullanıyorum. 8lt/100km yakmışım. Ortalama hızım ~30km/s. Günlük mesafem ~35km. Eski aracıma göre çok, sınıfına göre normal buluyorum.

VW grubunun 1.0 mild hybrid (48v ~0.5kw) e-Tsi'lar genelde 1350-1400 kg ağırlığında. A3, Golf, Leon... Bildiğim kadarıyla bu araçlar da şehir içinde trafikte ~7lt/100km dolaylarında tüketiyor. 1.5 t-Roc ile de 7.5 dolaylarında tüketimi olduğunu söylemişti bir arkadaşım ki bu daha hafif bir araç.

Acaba bu "çok yakma" konusu biraz abartıldı mı? Yoksa diğerlerinden belirgin şekilde negatif mi ayrışıyor Austral?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cempro -- 21 Mart 2024; 16:32:29 >

• cempro C kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba, fiatın bahsettiğiniz segmentte alfa romeo tonale ve jeep compassta kullandığı 1.5 mhev motoru sanırım hem performans hem de yakıt anlamında en başarılı motor. 160 beygirlik turbo benzinli üniteye 20 beygirlik elektrik motoru eşlik ediyor. Jeep ve fiatta sanırım sadece 130 beygirlik versiyonu var.

Yazdıklarınızdan anladığım ankarada 30km/s ortalama hızda 8lt/100km tüketiminiz olduğu ve bunu olumlu karşıladığınız. Paylaştığım görsel bana ait değil ancak forumdan ve ankara kışından, araç alfa romeo tonale. Benim de 6.1lt ortalamam mevcut ancak ben çevreyolunda kullanıyorum biraz da gazlıyorum. Dün iftar için bol trafikli bir senaryoda ortalamam 6.0lt ye düştü mesela

YENİ RENAULT AUSTRAL | ANA KONU | HAYATIN AKIŞINI DURUŞUN BELİRLER

• aslında 23.3 km/s ortalama hız ile 8.1 lt/100km tüketim olmuş benim araçta.

görsel size ait değilmiş, yorum yapmam pek doğru olmaz. burada tecrübe paylaşmak adına birşeyler yazıyoruz fakat kimi zaman paylaşımlar yanıltıcı da olabiliyor.

ben megan 3 1.5 dci ile kışın okulların açık olduğu dönemde ankara'da mesai saatleri trafiğinde 5.7 5.8 görüyordum; çevre yolunda 4.2'leri gördüm.

yaris dizel ile okullar açıkken 6.5 lt'lere varan tüketimlerim oldu; okullar kapalıyken de 5.3 lt'lere düştüm.

bir arkadaşım kısa süre önce corolla hb hybrid araç aldı, batıkent-söğütözü arası günlük trafikte 4.5-5 lt civarı tüketim gözlüyor.

benzinli otomatik ya da mild hybrid bir araç için ~6 lt civarında bahsettiğiniz değerler çok iyi gözüküyor. sizin aracınız tonele mi, austral mi yoksa corolla cross mu?

• masterap M kullanıcısına yanıt

işte bahsettiğim gerçek mhev bu. bizimkisi emisyon düşürme amaçlı bir şey gibi. yoksa araçtan memnunum 15lt de yaksa umrumda olmaz.

Mhevler kendi içinde 2 ye ayrıldı hocam. İlki etsi ya da australdaki gibi emisyon düşürme amaçlı start&stop tadındaki grup, diğeri de fiatın 1.5 mhev'i ve psanın yeni 1.2mhev'i gibi performansa katkı sağlayıp yakıt düşüren grup. Yalnız psadaki motorun performans karşılığı zayıf. Şu anda en verimli mhev motorun fiatta olduğunu düşünüyorum, hem de 4 silindir. Ancak stabilite olarak biraz daha geliştirilmesi lazım. Özellikle motor soğukken giriş çıkışlarda sarsıntı olabiliyor.

İkinci grup aracı sadece elektrikte götürebiliyor, yelken modundan bahsetmiyorum. 0 dan 30 a kadar sadece elektrikle gidip hızlanabiliyorum mesela. Daha büyük bir elektrik motoru ve bataryası var. Harici bir ev modu yok tabi araç kendisi karar veriyor. Bundan önce 3 sene 45bin km hibrit toyota chr kullandığım için ister istemez biraz hakimiyetim oluştu olaylara.

12v olanda 0.15kwh pil paketi var, yolcu koltuğunun altında. (Sağdaki) Start stop döngüsünün daha uzun süre yapılabilmesini, pürüzsüz olmasını, aracın süzülme moduna geçmesini ve süzülme modu süresince araç ekipmanlarının elektrik gereksinimini karşılıyor. bizde 1.3 160hp versiyon ile geliyor. bildiğim kadarıyla ilave DC motor yok. pilin olayı start stop döngüsünü olabildiğince arttırmak ve süzülme modunu uzun süre koruyabilmek. %8'e kadar tasarruf vaad ediyor. 12v Belt driven starter generator motor +3kw (4hp) ve +6nm'ye kadar (20sn.'ye kadar) ilave güç vaad ediyor.

48v olan versiyonda 0,5kwh pil paketi var, advanced hybrid olarak geçiyor. (Soldaki) 1.2 3 silindir 130hp içen yanmalı motor ile geliyor. %20'ye kadar tasarruf vaad ediyor. +20 nm'yi aşan ilave güç vaadi var.

YENİ RENAULT AUSTRAL | ANA KONU | HAYATIN AKIŞINI DURUŞUN BELİRLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cempro -- 25 Mart 2024; 17:58:53 >

• cempro C kullanıcısına yanıt

Hayır hocam australda mild hybrid ve full hybrid var. Sizin advanced dediğiniz sistem full hybrid, tıpkı toyota ve hondadaki gibi. Toyotanın motorlarının termal verimliliği çok yüksek, austral yakıt olarak yarışamaz ancak sistem aynı sistem

3 farklı Hybrid sistemi sunuluyor Austral'de. Ülkemizde bir tam hibrit bir de 12v mild hybrid olarak andıkları mevcut.

Bunların biri e-tech tam hibrit, 1.7kwh batarya mevcut, 2 adet dc motor var, 200v, biri büyük diğeri küçük. Ülkemizde 2 milyon tl civarına satılan 1.2lt 3 silindirli blokla sunuluyor. Tabi maksat bir tan hibrit sahibi olmak ide Cross'un başlangıç fiyatı donanım konusunda çok eksiği olsa da çok daha makul.

Diğer ikisi (mild hybrid) 1.2 140hp blok ile eşlenik 48v dc 0.5kwh ve 1.32 158hp motor ile sunulan 12v 0.15 kwh. (48v modelin ülkemizde satışı yok)

Basın lansmanı dokümanı 29-32 sayfalar arasında tanıtımları mevcut.

Toyota'nın atmosferik atkinson çevrimine sahip 1.8 ve 2.0 motorunun termal verimliliği yüksek, sanırım %40'a yakın bir değer lakin gücü hacmine göre düşük. Fakat atkinson çevriminin de doğası bu. CVT ile de birleşince uzun rampalarda "bu araba bağırıyor" şikayetleri işitiliyor.

Renault'un 1.2 tam hibritle kullanılan bloğu otto çevrimi kullanıyor fakat pil grubu 1.7 kwh; crossta 4kwh a yaklaşan bir kapasite var. Lakin 1.2 turbo motor da yeterli bir performans vaad ediyor. Bu modelin aldığı esas eleştiri Toyota'daki e-cvt kadar benzin - elektrik motorları arasında yumuşak geçisi sağlayamıyor olması şeklinde. İki farklı dişli grubu / şanzıman var ve kombinasyonlu çalışıyor. Fransızlar yine ayrışacak birşey bulmuşlar :)

Bu arada haklısınız, tonalenin wltp çok düşük hız tüketim değeri oldukça iyi; bunun nedeni ilk kalkış ve düşük hızda ilerlemenin batarya destekli yapılabiliyor olmasından. Fakat fiyat 2400 galiba...

• Ya arkadaslar konu cop olmus resmen baska markalarin yakit tuketimini yazmissiniz

Rica etsem renault aulstral mildhybrid icin sizin tecrubenizle 100 km 6,3 diyor sitesinde bu degeri gormek gercekten mumkun mu? Yoksa 7-8 leri goruyor mu? Bu araci kullananlar mesajima yanit verirse cok sevinirim dusunuyoruz almayi cunku

Konu çöp mü olmuş ? 40 saat araştırsan bu bilgileri bulamazsın. Mis gibi karşılaştırmalı bilgiler yazılmış. Farkındalık oluşmasın diyorsun doğru çöp bunlar :)

Sakin kullanımda 6,3 verilerini yakalayabiliyorsunuz. Kısa mesafe ve dur kalk, sıkışık trafikte bu mümkün değil, ortalama 8 lt leri görebilirsiniz. Düz yolda 4,4 kere kadar düşüyor. Merzifon dan Amasya yaklaşık 50 km ve 100-120 km ortalama hızda gittiğimde 4,4-4,6 Lt arasında ortalama değeri gördüm.

Merzifondan Samsun 110 km giderken 4,6 lt , döndüğümde genel ortalama yakıtım 5,9 Lt olduğunu gördüm.

Fiyat ve performans açısından mükemmel, birçok seçenek var ve hergeçen gün artıyor ama aradaki farka değer mi bu göreceli kavram.

Fiyat farki deger mi derken diger secenek nedir?

bu arada arabayi full eco modunda kullansak ort 6 lari gormez miyiz?

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.