Geçtiğimiz Aralık'tan beri Austral Evolution kullanıcısıyım. Evolution, GSR 2 düzenlemesi sonrası çıkartıldığı için adaptif hız sabitleme, şerit takip, acil fren destek sistemi vb sürüş güvenlik donanımları mevcut. Adaptif hız sabitleme ve şerit takip gayet iyi çalışıyor. DSG'li araçtan CVT'ye geçenler için vites geçişlerindeki hız farkı rahatsızlık verebilir. Ben manuel kadjardan geçtiğim için sıkıntı olmadı fakat daha önce otomatik jetta kullanıcısı olduğum için vites geçişlerindeki tepkime farkını hissettim. Dsg'ye kıyasla bu yorumu yapıyorum yoksa gaz pedalına yüklendiğinizde hızlanması tatmin edici. 6000 km'yi geçtim, yakıt ortalamam 8.2 lt.(Çoğunluğu Akhisar-İzmir arası ve az da olsa İzmir şehiriçi kullanım ortalaması) Eco mod var fakat sürüş zevkini öldürdüğü için kullanmıyorum, ekonomik sürüş yapmaya çalışan biri değilim, gaz pedalına hassas davranan arkadaşlar daha düşük yakıt sarfiyatı elde edecektir. Trim sesiyle ilgili birkaç kere köy yolu vb satıhda tecrübe ettim. Ön göğüslükten ses geliyor, servise gidince görüşeceğim çözülecektir diye umuyorum. Onun harici otoban vb yollarda rahatsız edici bir trim sesi yok. Bahsedildiği gibi 120 km'nin üzerine çıkınca aynalar ses yapıyor kadjardan alışık olduğum için takılmadım. Vites kolu bildiğiniz üzere direksiyonda. Kısa sürede alıştım rahatsız etmedi. Giriş paketteki ses sistemi yeterli diyebilirim. Araçtan genel olarak memnunum. Almak isteyenlere tavsiye ederim. Keşke biraz daha zorlayıp üst paketini alsaydım diyorum imkanı olanlar giriş pakettense üst paketlere yönelirse araçtan daha çok zevk alırlar. *Carplaydeki bağlantı kopması telefonun çekmediği bir rota kullanıyorsanız olabilir. Ben de işim gereği kullandığım rotada android autoda bu sorunu yaşadım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delarey1925 -- 25 Nisan 2025; 11:36:49 > |
YENİ RENAULT AUSTRAL | ANA KONU | HAYATIN AKIŞINI DURUŞUN BELİRLER (121. sayfa)

-
-
Hayatımda ilk kez Fransız grubu bir araba aldım. Yaklaşık 3 aydır austral 1.3 mild hybrid kullanıcısıyım. Ne şikayet vardaki şikayetler ne de burada tekrar eden şiksyetlerle karşılaştım. Şikayet diye yazılan çoğu hususun da kullancısı bilgisizliği kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Araç 10 üzerinden 10 F/P aracı. İhtiyacınız var ise gidin alın, bu fiyatlara sedan veriyor Skoda Honda vs. milletin ne dediğiyle hareket ederseniz birşey alamazsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet yaşğn -- 26 Nisan 2025; 14:20:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Merhabalar, herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.
Jant konusunda sizlere birşey danışmak istiyorum, kış için 17" jant almayı düşünüyorum elimde lastik olduğu için hem de ucuz :).
Ama Austral'e uygun 17" jant özelliklerini bulamıyorum (jant genişliği, bijon aralığı, ofset vb.). Bilenler yardımcı olabilir mi zahmet olmazsa?
-
2022 Passat 2 sene kullandıktan sonra Austral'e geçtim.
Techno hybrid 200bg model,tüm ilave paketler dahil bir araç aldık.
Artıları:
-Büyük ekran
-güzel geniş bir cam tavan
-şık bir görüntü
-akıllı kademeli uzun far sistemi
-rezistanslı ön cam
-çocuk dikiz aynası
Eksileri:
-İnanılmaz küçük bir bagajı var (golf kadar)
-80km/h sonrası içeriye çok ses alıyor.Aynı segmentteki araçlara göre berbat bir ses yalıtımı var.En önemli sebebin büyük aynalar olduğunu düşünüyorum.
-yol tutuş kötü
-şerit takip ve adaptif cc maalesef tesla,vw,seat gibi markaların hatta çinli chery,byd gibi rakiplerin adaptif sistemlerine göre çok kötü çalışıyor.ben sensör kalitesi ve yazılımsal olduğunu düşünüyorum.örneğin şeritte tutmak için şeritten çıkmadan hafif müdahalelerle ortalayarak gitmesi gerekirken,neredeyse bariyere çarpacakken ani şekilde direksiyonu kırarak hakimiyeti kaybettiriyor (ist.avrupa yakası sahilyolu,şerit çizgileri net ve belirgin olan bir bölümünde).Hatta öyle ki bazen şeritten çıkıyor.Ben daha kötü çalışan bir şerit takip görmedim.
-xˆadaptifte uyarı süresini geç olarak ayarlasam da son ana kadar gaza basmaya devam ediyor,çok yaklaşınca ani fren yapıyor.
Kısacası passat'tan sonra teknolojik olarak daha yeni olsa da sürüş kalitesi ve izolasyon maalesef oldukça kötü.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Sonunda beni anlayan biri. arabasına aşkla bağlı olmasının yanında aynı zamanda rasyonel bir insan. tebrik ediyorum.
-
Arkadaşlar şimdi rensult uygulamasında Aracınıza gönüllü düzenleyici faaliyet kapsamında işlem gerekmektedir diye bir uyarı aldım. Bu konuda bilgisi olan var mı?
Düzeltme: Sabah arandım abs beynine güncelleme gelmiş
Birde renault duyuru sayfasinda btk gereği "Bu kapsamda yasal mevzuat düzenlemesi ve idari karar gereği, sunulan bu hizmetlerin durdurulması zorunluluğunun doğduğunu üzülerek bildiriyoruz. " sunulan hizmetlerde ecall ve int servis hizmetleri hani bu hangi tarihte yayınlanmış bulamadım
www.renault.com.tr
Renault Bağlantılı Hizmetler Duyurusu - Renaulthttps://www.renault.com.tr/renault-connect/duyuru-renault-baglantili-hizmetler.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stagemasterone -- 6 Mayıs 2025; 9:23:5 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
C Suv bir araca göre yol tutuşunun iyi olduğunu düşünüyorum. Adaptifte uyarı süresini erken olarak ayarlamalısınız bence. Bagajda elektrikli olduğu için sizin daha küçük muhtemelen.
-
Yani tiguan,3008 vb kıyaslrsam kötü bir yol tutuşu var.
Uyarı süresini erkene çektim ama maalesef düzelmedi.
Şeritlerin son derece nizami olduğu yerlerde bile şerit çizgisinden bazen son anda ani manevrayla dönüyor ki bu 60-70 km/h hızların üstünde ciddi tehlikeye atıyor.
Kabin ses izolasyonu ise facia,80-90 km/h üzerinde inanılmaz bir rüzgar ve yol sesi var.
Kısacası 2.2m civarına satılan bir araç,sürüş konforu,uygulama kalitesi açısından bu kadar vasat olmamalı.En azından var dediği,bunun için ilave para aldığı özellikleri düzgün çalışmalı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bütün opsiyonlar dahil demişsiniz 4 control mevcut mu aracınızda ? Özellikle 4 control opsiyonuna sahip olup yol tutuşu kötü diyene rastlamadım. Var ise standart araçlara göre hissiyatı farklı arka teker de döndüğü için o sebeple olabilir mi acaba ? Yine full dediğinizden yola çıkarak aktif sürüş yardımı olmalı bu opsiyon ile şeridi ortalayarak gider. Bu opsiyon yoksa şerit takip var sadece o zaman da dediğiniz şekilde hareket ediyor şerit dışına çıkarsa müdahale ediyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bagajı çok mu küçük? dalga geçiyor olmalısın hocam babam bu suvu bagajı büyük olmasından dolayı tercih etti resmen. kayar arka koltuklar da var zaten öne açılınca kocaman oluyor
-
235/45 R20 ET40 8Jx20 100V XL
205/55 R19 ET32 XL 7Jx19 97V XL
235/55 R18 ET45 7.5Jx18 100V XL
215/65 R17 7Jx17 ET35 99V XL
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cempro -- 6 Mayıs 2025; 11:46:48 > -
Yazdıklarınızı okuyunca dedim ki aynı modelden bahsedilmiyor sandım :) Yol sesi dediğiniz özellikle belirtilen hızlarda ben abartılacak bir ses duymadım 130 dan sonra başlıyor ki bu sınıf araçlar için normal. Yol tutuşu yok demişsiniz ama ben şok çünkü bir suva göre gayet tatminkar bir yol tutuşu var.
Bagajı hybrid olduğu için küçük benzinli versiyonda gayet başarılı ve yeterli bu arada segment aynı kalmakla birlikte araç hybrid ise bagaj normale göre daralabilir
Şimdi gelelim belli bir noktada kabul edeceğim acc deki şeritte kalma durumu şeridinde stabile yakın kalabiliyor kalamadığı durum ise acc aktif iken şerit değiştirdikten sonra gelinen şeride geçip sinyali kapattığınızda şeridin sonuna kadar gidiyor ve birden uyanmış :) gibi hemen şeride atıyor. Olumsuz tarafı bu ha açıkçası aynı ayarda tiguana param yetse idi onu almayı düşünebilirdim ki bence en azından benim aldığım fiyata alınabilecek en iyi ve dolu suv bu idi. Şu an için memnuniyetsizliğim belirttiğimin dışında yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stagemasterone -- 6 Mayıs 2025; 12:52:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Slm,
Yukarıdaki yazışmalara bakıp öncedende Leon kullnadıgımdan bagajdan yola çıkarak Leon un bagajı Golf den daha mı kucuk diye baktım ikiside 380 Lt fakat Austral in normal hali 500 , kayar koltukla 575 lt oldugunda gore = Austral bagaj > Golf & Leon Bagaj , bu kıyaslamadan sonra diger satırlarlı cokda irdelemedim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tilgaz -- 6 Mayıs 2025; 18:29:37 > -
Teşekkür ediyorum, peki bijon aralığı 5x114,3 müdür?
-
Bijon aralığı 5x114.3
Göbek çapı 66.1 mm
Orijinal jant bilezik istemez; doğrudan porya merkezine oturur, merkezlenir. Bazı replika jantlar da bilezik istemez; orijinal kalıptan kopyadır. Bunun haricindeki 5x114.3mm çoğu jant uygun bilezik ile uyum sağlayacaktır.
-
yukarı doğru daralan yapıda olduğundan köşeli valizleri koymaya başladığınızda sığmıyor. su doldurur gibi hacim ölçüyorlar ancak kullanılabilir hacim önemli.
-
selamlar aktif sürüş yardımı paketi olanlar icin soruyorum; benim golf acc acik olmasa bile 65 km/s uzerinde serit takip/ortalama otomatikman devrede oluyor yani acc'den bağımsız çalışıyor. austral'de de bu şekilde mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X