Şimdi Ara

YENİ RENAULT AUSTRAL | ANA KONU | HAYATIN AKIŞINI DURUŞUN BELİRLER (105. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.329
Cevap
116
Favori
239.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ekşiye yazan çok güzel yazmış. Araç ülkeye getirildiğinde aynı şeyleri yazan ilk kişi benim. Bu konunun başlarında olması lazım serzenişlerimin.

O zamandan bu zamana 1 sene geçmiş, gelen dandik 1-2 güncellemenin ne olduğunu bilmiyoruz. İki gün önce klima bir türlü soğutmadı, araç ile giderken çeşitli şeyler denedim menüden; klimayı kapadım açtım, hava sirkülasyonuna aldım falan düzelmedi. Aracı kapatıp açtık soğutmaya başladı. Bu ve bunun gibi problemler başından beri var. Daha bunları düzeltmeyen adamlar Avrupa'da sunulan özellikleri burda açacaklar mı sanıyorsunuz?

ACC gibi, auto-update gibi şeyler kesinlikle gelmeyecek, çünkü bir çoğu için gereksinimi olan donanımsal kriterler bulunmuyor. Mesela Arka kameranın kalitesizliğini farketmişsinizdir. Yemin ediyorum 2015'teki arabalarda vardı o kalitesizlik. Avrupa austral'in videolarına bakarsanız yüksek çözünürlük olduğunu görürsünüz. Yani ekranı küçültmekle kalmıyorlar, aracı modern yapan BÜTÜN elektronikler çıkarılmış. Yok Matrix led farlar, yok heads-up display'ler, 360 için kameralar... Hiç biri yok. Torpido ışığını bile sökmüşler yahu, dahası var mı? Sadece bu değil aracın güvenlik sistemini sırtlayan ve o android 10'lu küçük ekranı çalıştıran işlemci/işlemciler bile kırpılmış. Zayıf işlemci ile değiştirmişler. Güvenlik özellikleri bile geç algılıyor ya olan biteni. Aracın yanında insan geçiyor, gittikten sonra obje var diye uyarıyor. Gitti yahu adam!...

Yani sözün özü şu ki; 5 sene öncesine döndürülmüş aracı 2 milyondan kakaladılar. Ben istemedim almak ama aile isteyince alınıyor tabi. O zamanda bayi ile görüşürken bize resmen YALAN söylediler. Yok büyük ekranlı gelecek, yok özellikler olacak, yok bizim elemanlar arabayı gördü hepsi var vs vs vs...

2024 versiyonu da yine yarım yamalak gelmiş. Büyük ekran diye gazlıyorlar ama Iconic model gelmemiş, head-up display yok mesela. Yine kırpılmış, kısıtlanmış bir model olabilir, dikkatli olmak lazım. Biz arabayı yenilemeyi düşündüğümüzden araştıracağım. Bilgisi olan da paylaşırsa sevinirim. SİM var mı, güncelleniyor mu? Iconic gelecek mi? falan öğrenmek gerek.

• Bu arada fransız Reno'ya şikayet edilecekse "lütfen özellikleri ekleyin" diye değil de "Mais bizi kazıklıyor, Rano markasını lekeliyor, bütün özellikler bütün avrupa ülkelerinde tercih edilebiliyorken bize sene sene 1-2 özellik getirerek kakalıyorlar" demek gerek.

• LathspeLL kullanıcısına yanıt

Anladığım kadarıyla görmeden aldınız, araç tesliminde kontrol vs size bu özellikleri var diyen satış temsilcisinide çağırıp almaktan vazgeçebilirdiniz.

Benim de hayal kırıklığına uğradığım şeyler oldu ama olmazsa olmazlarım değil, Alpine + Konfor paketi dahil almıştım, Led Matrix farlarım var, büyük ekranı, 360 ve head up display olmadığını bilerek aldım. Lastik basınç sensörü, ACC, geri sürüş dikiz ayna eğilmemesi hayal kırıklığı birde android tema işlevselliği kısıtlı olmasıdır. Birçok şey yazılımla düzelebilir, bu konuda Renault Türkiye pasif kalıyor, bu konuda bilgi sahibi birileriyle iletişim kurmak da zor. Artık zaman gösterecek…

Bu arada yolcu tarafı ayak üstü, torpidonun alt kısmında gözüken OpenR Link cihazı gibi, dediğiniz gibi düşük versiyon ile geldiyse değişimi çok kolay bir şekilde yapılabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sbsezgin S kullanıcısına yanıt
    Bilerek ve görerek aldık tabi, aile başka araç istemedi, mecburen almış olduk.

Dediğin güncellemeler gelmeyecek, zaman gösterdi göstereceğini zaten. 1 sene oldu, bug fix’lemeyen Renault TR size özellik getirmez/açmaz. Ona göre pozisyon alın.

Avrupa’daki tam teşekküllü Austral’i (Iconic) buraya getirmemelerinin bir anlamı da yok. Ingiltere’de Techno ile Iconic arasında fiyat farkı 2000£ mesela.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben de bilerek görerek isteyerek aldım ama böyle olacağını bilsem kesinlikle almazdım. Çevremdekilere de durumu anlatıyorum. Aracı satarken iki-üç güne bir arayan şirket, şikayetini söyleyince ortada yok. 26 Eylül’deki şikayetin üstünden 12 gün geçti, ne arayan var ne soran.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kurul K kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, sorun çözülünce yada sebebini öğrenince bilgilendirirseniz faydalı olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • merhaba,

geçen hafta itibariyle aracı mais istanbuldan aldım ama henüz bana teslim edilmedi gelmesini bekliyorum. çok da bilgi sahibi olmadan rengi ve duruşundan dolayı saten mineral gri rengi tercih ettim ancak mat boyanın çok fazla çizildiğini duydum. gerçi hangi renk olursa olsun aracımı kaplatmayı düşünüyordum ondan değişen bir şey olmayacak hayatımda.

kısa araştırmamda mat ürünlere biraz daha yüksek fiyat çektiklerini gördüm. 3m, stek, endura markalarını duydum ve fiyatlar aldım ama güven ve fp oranına sahip yeri henüz bulamadım. 50-150 bin arasında fiyatlar değişiyor.

buradaki değerli arkadaşların şu konuda fikirlerini bekliyorum. bu renk araç alıp kaplatan var mı? nerede yaptırdınız? memnun musunuz? farklı renk ya da marka alıp kaplatmış ve önerisi olan arkadaşların da fikirleri çok önemli referans olmak adına.

şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebjkwade -- 9 Ekim 2024; 11:6:32 >

• emrebjkwade E kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Mavi Austral aracıma Stek Dynomatt (150.000 TL) kaplattım. Parlak görüntüden mat görüntüye geçmiş oldum.

Merhaba, hayırlı olsun öncelikle.. kazasız belasız sürüşler..
    Bende de mat saten gri var, Gebze 3M Film Time adlı yere full kaplattım, ön yan camları da hediye etti.
    Mart ayında 40k ödedim. Şu an güncel rakam nedir bilmiyorum. Yalnız ön kaput, ön sağ sol çamurluk ve sol arka kapı parlak filmle kaplamışlar zannedersem, yakından belli olmuyor ancak dikkatli bakınca anlayabiliyorsunuz. Fırsat bulamadım daha gitmeye ama 5 yıl garantisi var, söktürüp baştan yaptıracağım sıkıntılı tarafları.

Merhaba buyuk ekran olarak gelecek değil mi ?

• theforwarder T kullanıcısına yanıt

merhaba. çok teşekkürler size de kazasız sürüşler dilerim.

florya 3M 75 bin fiyat söyledi. ayrıca parlak nasıl kaplamışlar anlamadım. mat araca parlak olmuyor diyorlar telefonda görüştüğüm kişiler. dediğiniz gibi yaptırın bence en kısa sürede.

• harnrst H kullanıcısına yanıt

evet büyük ekran olarak söylendi. son dk golü atmazlar diye ümit ediyorum YENİ RENAULT AUSTRAL | ANA KONU | HAYATIN AKIŞINI DURUŞUN BELİRLER 

Çok teşekkürler..

Bakalım ilk fırsatta gideceğim.

• kurul K kullanıcısına yanıt

Mrb,

Görüntü paylaşır mısınız ltf. bendede mavi araç var yeni görümü nasıl oldu meraktayımYENİ RENAULT AUSTRAL | ANA KONU | HAYATIN AKIŞINI DURUŞUN BELİRLER 

• tilgaz kullanıcısına yanıt

Merhaba,

instagram " gen.dizayn " sitesinde 12. veya 13. gönderide resimler. Işık altında olduğundan matlık tam belli değil. Gerçekte oldukça mat. Kendim resim çekip yükleme yaparım.

• volkanbirol V kullanıcısına yanıt

3 gün oldu servis henüz problemi bulamadı. Bekliyoruz. Gelişme olduğunda buradan bilgilendirme yaparım.

• Yeni büyük ekranlı austral

YENİ RENAULT AUSTRAL | ANA KONU | HAYATIN AKIŞINI DURUŞUN BELİRLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asilix2606 -- 9 Ekim 2024; 21:6:47 >

• İyi bari en azından yeni alacak arkadaşlar için guzel oldu. Yarım yamalak degil.

• harnrst H kullanıcısına yanıt
    Fiyatlar çok yükseldi artık 2 milyon bandında. Ben şahsen almayı düşünüyordum 1750 iken 2 ay önce ama stok yoktu. Şu anki fiyatlara alır mıyım emin değilim. Bu fiyatlara premium segment ikinci el araçlar da var temiz denk gelirse. Ama bana bayi söylemişti kasım ayinda uzun ekran gelecek diye australda demek ki gelmeye başladı

• 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.