Şimdi Ara

yeni RAM taktım sistem ok, windows salakladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    makinamda 1 gb ram 2x512mb 667mhz ram vardı.
    ihityactan dolayı gidip 1024 mb kingston 667 mhz ram daha aldım.

takinca bios aciliyor, 2gb ram gorunuyor. windows yukleniyor, login screen de hoparlorden cok rahatsız edici sesler geliyor. sanki corrupt olmus bir ses dosyasını tekralıyor gibi ve hic durmuyor. sonra da sistem kitleniyor.

yeni Ram i cikartınca hersey normal calisiyor..

sanki windows yeni takılan Ram i adresleyemiyor gibi salakca birsey geldi aklıma.

durumu cozmek icin ne yapardınız?

Tesekkurler

• 2 tane 512 yi cıkarıp tek slot 1024 denedinizmi bu şekilde calısıyorsa ram'ler sorunsuz demektir, ve zamanlamaları uyuşmadığından sorun yapıyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turgut

2 tane 512 yi cıkarıp tek slot 1024 denedinizmi bu şekilde calısıyorsa ram'ler sorunsuz demektir, ve zamanlamaları uyuşmadığından sorun yapıyor olabilir.
    zamanlama deyince 2-2-2 filan gibi degerler var onlar degil mi?
    bir de oc de boyle bir problem yapar mı acaba? ama sadece windows a girildiginde? bana enterasan geldi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanertem

zamanlama deyince 2-2-2 filan gibi degerler var onlar degil mi?
    bir de oc de boyle bir problem yapar mı acaba? ama sadece windows a girildiginde? bana enterasan geldi...

Alıntıları Göster
    Arkadaslar dun aksam anakart bios settingleri safe e aldım, ve windows bu sefer sorunsuzca acildi.
    Ancak dun gece calisirken 3 defa blue screen verdi. Makina bir muddet calisiyor ve sonra blue screen veriyor, ekranda soyle birseyler yazıyor.

Efendim Cok kritik bir hata tesbit etmis de, bilgisayara zarar vermesin diye durmus da, bi de 0x000000EA2 gibi bisiyler yazıyor.

Bu hatayı 3 kere aldıktan sonra, yeni takmıs oldugum 1024 luk RAMi cikarttim, ve 3-4 saat hicbir hata almadım.

Sizce ne yapmak lazım veya RAMlerim uyumsuz mu acaba ne dersiniz?

• quote:

Arkadaslar dun aksam anakart bios settingleri safe e aldım, ve windows bu sefer sorunsuzca acildi.
    Ancak dun gece calisirken 3 defa blue screen verdi. Makina bir muddet calisiyor ve sonra blue screen veriyor, ekranda soyle birseyler yazıyor.

Efendim Cok kritik bir hata tesbit etmis de, bilgisayara zarar vermesin diye durmus da, bi de 0x000000EA2 gibi bisiyler yazıyor.

Bu hatayı 3 kere aldıktan sonra, yeni takmıs oldugum 1024 luk RAMi cikarttim, ve 3-4 saat hicbir hata almadım.

Sizce ne yapmak lazım veya RAMlerim uyumsuz mu acaba ne dersiniz?

Alıntıları Göster
    Windows'u yeniden yüklemeyi denedin mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: olivier_kahm

Windows'u yeniden yüklemeyi denedin mi?

Alıntıları Göster
    2GB a 1X1GB lık ramlerle terfi et.
    2X512 ve 1GB yanyana mutlaka sorun çıkarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak[Alper]

2GB a 1X1GB lık ramlerle terfi et.
    2X512 ve 1GB yanyana mutlaka sorun çıkarıyor.

Alıntıları Göster
    windows u yeniden yuklemedim, cunku bu hafta hic uygun bir zaman degil, zaten ihtiyactan dolayi almistim o RAM i yani hemen kullanmak uzere. Neyse 2x512 likleri iptal edip 1 tane daha 1024 luk almak mantıklı gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

windows u yeniden yuklemedim, cunku bu hafta hic uygun bir zaman degil, zaten ihtiyactan dolayi almistim o RAM i yani hemen kullanmak uzere. Neyse 2x512 likleri iptal edip 1 tane daha 1024 luk almak mantıklı gibi.

Alıntıları Göster
    mavi ekran genelde ram hatası demektir:::::: bozuk ram---uyumsuz ram ve hatalı oc yapılmış ramlerde çıkar...

ilk olarak sistemi def deeerlerine al//////elindeki tek 1 gb yi dene////sora oc li olarak dene//// hala sorun yoksa oc siz olarak hepsini dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: Confusion

mavi ekran genelde ram hatası demektir:::::: bozuk ram---uyumsuz ram ve hatalı oc yapılmış ramlerde çıkar...

ilk olarak sistemi def deeerlerine al//////elindeki tek 1 gb yi dene////sora oc li olarak dene//// hala sorun yoksa oc siz olarak hepsini dene

Alıntıları Göster
    sorunun gayet açık; almış olduğun 1 gb lık ram diğer 2 512 likle uyumsuzluk yapıyor ki bu da zaten genelde karşılaşılan bi problem.

madem 2gb a ihtiyacın var 2*1gb kullanman çok daha mantıklı olur ve problem çıkma ihtimali de ortadan kalkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Confusion

Alıntıları Göster
    senin dediğin gibi sesler bende de çıktı hocam aşağı forumda okursan eğer 3 sene ben dual özelliğini bir bilgisayarcının yanlış yere takmasından dolayı kullanamadım o yüzden geçen gün aynı renkteki slotlara taktım ve çalıştırdım bu sefer makina itfaiye sireni gibi ötmeye başladı..sonra baktım anakart CH1 hatası verdiğini sonra kitapçıktan bu hatanın ram'i tanıyamadığını söyledi zannedersem eski yerleşimi hafızaya aldı..o yüzden ben de pilini çıkardım..2-3 dk bekledim sonra ramları taktım..dual için...sorunsuz çalıştı..eğer ramlarin cas ayarlarını oynadıysan veya çalışma hızlarından daha fazla bir frekans verdiysen mavi ekran veya dediğin gibi 000X000 gibi hatalar çıkıyor..onu dikkate al..
    kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakroda -- 22 Kasım 2006; 13:56:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: trulli

sorunun gayet açık; almış olduğun 1 gb lık ram diğer 2 512 likle uyumsuzluk yapıyor ki bu da zaten genelde karşılaşılan bi problem.

madem 2gb a ihtiyacın var 2*1gb kullanman çok daha mantıklı olur ve problem çıkma ihtimali de ortadan kalkar.

Alıntıları Göster
    TEsekkurler arkadaslar, bu 1 gb lik RAM i alırken Mavi deki sorumlu arkadasa aynen soyle demistim:

elimde 2 tane 512lik 667 MHZ var , bu 1gb 667 yi takınca uyum problemi olur mu acaba?
    o da olmaz abi dedi :(

hay allahım kendimi kotu hissediyorum boyle durumlarda. Neyse 512 likleri cikarip gidip 1 gb 1024 daha alsam, 2 si de kingston olsa bu sefer sorun yasar mıyım? yani elimde 2 x1024 667 mhz kingston RAM olacak.

peki sonra ilerde 3. 1 gb lıgı takınca birsey olur mu acaba?

bu 667 kingstonlar kaca kadar cikabilir yaklasik?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanertem -- 22 Kasım 2006; 16:10:38 >

• quote:

TEsekkurler arkadaslar, bu 1 gb lik RAM i alırken Mavi deki sorumlu arkadasa aynen soyle demistim:

elimde 2 tane 512lik 667 MHZ var , bu 1gb 667 yi takınca uyum problemi olur mu acaba?
    o da olmaz abi dedi :(

hay allahım kendimi kotu hissediyorum boyle durumlarda. Neyse 512 likleri cikarip gidip 1 gb 1024 daha alsam, 2 si de kingston olsa bu sefer sorun yasar mıyım? yani elimde 2 x1024 667 mhz kingston RAM olacak.

peki sonra ilerde 3. 1 gb lıgı takınca birsey olur mu acaba?

bu 667 kingstonlar kaca kadar cikabilir yaklasik?

Alıntıları Göster
    ya kusura bakmayın merak ettim.. blue screen ne ola ki
    mavi ekran hatası yazmak çok zor sanırım..

• quote:

Orijinalden alıntı: InTerCeptor

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: InTerCeptor

o zaman merakınızı gidereyim. Sizin buradaki isminiz neden "Interceptor" ise ondan.

• quote:

quote:

o zaman merakınızı gidereyim. Sizin buradaki isminiz neden "Interceptor" ise ondan.

Alıntıları Göster
    tamam ben aslen ingiliz asıllıyım ve türkiyeye yerleştim ve türk dilini seviyorum türk olupta konuşmaktan çekinene de hayret ediyorum

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    anakartında destekledikten sonra O/c'i de fazla zorlamazsan bir sorunla karşılaşcağını zannetmiyorumm..anakart modelini versen de ben inglizce sitelere baksam belki orda bilgiler vardır..ama dual kullan her zaman... rami takarsan malum performans da ayrı bir düşüş yaşanıyor..o yüzden 2x1 gb dual ramlar gayet işini görür ah bende de para olsa da ben de alsam..

• quote:

Orijinalden alıntı: sakroda

anakartında destekledikten sonra O/c'i de fazla zorlamazsan bir sorunla karşılaşcağını zannetmiyorumm..anakart modelini versen de ben inglizce sitelere baksam belki orda bilgiler vardır..ama dual kullan her zaman... rami takarsan malum performans da ayrı bir düşüş yaşanıyor..o yüzden 2x1 gb dual ramlar gayet işini görür ah bende de para olsa da ben de alsam..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: sakroda

anakartım su:

http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/detayli_bilgi.php?s=qIZnfpr3OSREWdYQ2g05RaXZUJGPUUVQ5ZSqThhlDl3FvbVtnr&ad=anakart&ur_no=961

simdi bu problemleri, OC siz durumda yasıyorum tabiki.TAbi ben de Dual kullanmak istiyorum her zaman. Ben bu anakartı pek begenmedim acıkcası, cok acil ihtiyactan almıstım. Bu anakart biraz mal geldi bana acikcasi...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sakroda

anakartım su:

http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/detayli_bilgi.php?s=qIZnfpr3OSREWdYQ2g05RaXZUJGPUUVQ5ZSqThhlDl3FvbVtnr&ad=anakart&ur_no=961

simdi bu problemleri, OC siz durumda yasıyorum tabiki.TAbi ben de Dual kullanmak istiyorum her zaman. Ben bu anakartı pek begenmedim acıkcası, cok acil ihtiyactan almıstım. Bu anakart biraz mal geldi bana acikcasi...

Alıntıları Göster
    hocam verdiğin bilgiler doğrultusunda biraz araştırma yaptım 4 tane dimm slotun var bu kart gerçekten iyi ya..eğer beğenmediysen bana gönder ama 4 gb'i destekler mi onu bilemem yani ilerde 4gb falan yapcam dersen herkes öyle söyler ama bazıları gelemiyor bak mesela bneimkinde 3 gb diyor ama programlar 1,5 geçemez ibaresi var..4 tane 1 gb alsan deli bir şey olur makina..zaten gigabyte'in senin anakart için..
    Supports dual channel DDR II 667/533/400 DIMM desteklediğini yazıyor o yüzden sorun çıkcağını zannetmem..
    eğer kafanda soru oluşmasını istemiyorsan gigabyte zaten bir liste yapmış sen benim dediklerimi boşver:) o listeye bak o zaman da hata yapmış olmasın değil mi
    http://www.gigabyte.com.tw/filelist/MemorySupport/motherboard_memory_ga-945g-s3.pdf
    linkte **** olan yere "FileList" tırnaklar hariç yaz niye böyle yaptı anlamadım ben:)
    bu linkten destekleyen ramler yani tavsiye edilenler listelenmiş en üsstekileri 667'lik için bak burdan fiyatlara da bak performans açısından ve fiyat açısından bir araştırma yap..ben biraz daha araştırma yapayım...
    kolay gelsin..
    adres çıkmıyor özeline adresi atıyorum ordan bak çok ilginç yaw..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakroda -- 22 Kasım 2006; 15:13:01 >

• quote:

hocam verdiğin bilgiler doğrultusunda biraz araştırma yaptım 4 tane dimm slotun var bu kart gerçekten iyi ya..eğer beğenmediysen bana gönder ama 4 gb'i destekler mi onu bilemem yani ilerde 4gb falan yapcam dersen herkes öyle söyler ama bazıları gelemiyor bak mesela bneimkinde 3 gb diyor ama programlar 1,5 geçemez ibaresi var..4 tane 1 gb alsan deli bir şey olur makina..zaten gigabyte'in senin anakart için..
    Supports dual channel DDR II 667/533/400 DIMM desteklediğini yazıyor o yüzden sorun çıkcağını zannetmem..
    eğer kafanda soru oluşmasını istemiyorsan gigabyte zaten bir liste yapmış sen benim dediklerimi boşver:) o listeye bak o zaman da hata yapmış olmasın değil mi
    http://www.gigabyte.com.tw/filelist/MemorySupport/motherboard_memory_ga-945g-s3.pdf
    linkte **** olan yere "FileList" tırnaklar hariç yaz niye böyle yaptı anlamadım ben:)
    bu linkten destekleyen ramler yani tavsiye edilenler listelenmiş en üsstekileri 667'lik için bak burdan fiyatlara da bak performans açısından ve fiyat açısından bir araştırma yap..ben biraz daha araştırma yapayım...
    kolay gelsin..
    adres çıkmıyor özeline adresi atıyorum ordan bak çok ilginç yaw..

Alıntıları Göster
    arkadaslar şu RAM leri 667 mhz hızında calistirabilir miyim? bi sorun cikar mi?

http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/detayli_bilgi.php?s=JBPAtNdg0ru7c05cSzxEtUWYHzMIVwuyQtokZiv6LufK7OSoSQ&ad=bellek&ur_no=282

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanertem -- 22 Kasım 2006; 19:13:06 >

• quote:

arkadaslar şu RAM leri 667 mhz hızında calistirabilir miyim? bi sorun cikar mi?

http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/detayli_bilgi.php?s=JBPAtNdg0ru7c05cSzxEtUWYHzMIVwuyQtokZiv6LufK7OSoSQ&ad=bellek&ur_no=282

Alıntıları Göster
    senin kart en fazla 667 destekliyor onu destekleceğini sanmam sen en iyisi gigabyte'a sor hocam...sakıncalı yani 500 YTL az para değil maşallah para çok

• quote:

senin kart en fazla 667 destekliyor onu destekleceğini sanmam sen en iyisi gigabyte'a sor hocam...sakıncalı yani 500 YTL az para değil maşallah para çok

Alıntıları Göster
    hayır benz zaten 667 calistirmayi planliyordum. Ama dun yaklasık 20 saat boyunca kitlenme yasamadım. yaptıgım degisiklik ise suydu. 2 adet 512 lik RAM i farklı rekli slotlara koyup dual calismalarini iyice engelledim. :) 1gb RAM i de hergangi bir slota taktım.
    DAHA sonra sistemi full loadda saatlerce birsuru degisik uygulama ile resmen bunalttım :) Sonucta programlar birkac kere kitlendi ama, ne bir blue screen ne de bir komple sistem RESET olmadı. Herkese tesekkur ederim...
    Ama bu windows da amma salak bir sistem, ben ona karar verdim. ilk acilista RAM used 290 mb, 1 saat uygulama calistirip hepsini kapatınca kullanılan RAM 1.8 gb var kalıcı, gitmiyor serefsiz. illa restart, ya da log off gerekiiyor. Kendisi de kurucusu gibi salak windows.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.