Şimdi Ara

Yeni Peugeot RIFTER ( ANA KONU) DONANIM HABER İN EN ESKİ VE AKTİF TAKIMI SINCE 2009 GÖKHAN AYDIN (1386. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27.984
Cevap
99
Favori
1.445.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13841385138613871388
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 8 litrede gezen baya agresif kullanıyordur bence araç şehiriçi çok tasarruflu ben 30km işe gidip geliyorum hergün e5 üzerinden Anadolu yakası ve trafikli saatlerde ortalamam 4,5 km 4 gördüğüm bile oluyor ama mesela şehirdışında 5 in altına hiç düşmedi.

• muratk20 M kullanıcısına yanıt
    Mayis ta 30 bin bakımıni 3000 tl ye yaptirdim hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ifc34 kullanıcısına yanıt
    Yeni Peugeot RIFTER ( ANA KONU) DONANIM HABER İN EN ESKİ VE AKTİF TAKIMI SINCE 2009 GÖKHAN AYDIN

AliExpress den aldım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba

Hayırlı forumlar öncelikle. Ben Yusuf.

2021 model Rifter GT kullanıyorum. Araçtan inanılmaz memnunum, ilk aracım belki ondandır. Şehir içi (her gün git-gel toplam +50km yapıyorum) 5.3 - 5.5 arası yakıt tüketimi var. İlk aldığımda 6.5'le başladı şu an 20.000km'de. Şehirler arası kullanıma bağlı çok değişken. Ecosuz hız yapıp denemedim fark eder mi bilmiyorum ama 100'den sonra gerçekten yakıyor. Onun harici 4-4.5 arası gidip geliyor. Zaten yükseklikten dolayı 150'den sonrasını görmeye cesaret edemedim. Hehe :)

Bir kaç sorum var. Gelen lastikleri değiştirip biraz fantaziye kaçan oldu mu? AT lastikleri çok seviyorum ama yakıt ve yol tutuş korkutuyor. Araç savrulmaya çok müsait gibi gelir. Belki acemiliğimdendir. Kullanan oldu mu?

Diğer bir sorum geri park yaparken arka camı bir balkon kirişi sayesinde patlattım. Koskoca Türkiye'de de arka cam stoğu yok ve Fransadan sipariş geçiildiğini söylediler. Daha önce yedek parça vs. bekleyen oldu mu?

• Ağdalı Bamya A kullanıcısına yanıt
    Yakıt tüketimi istanbul şehir içi 6.5 bende. Ben memnunum. 150 den sonrasına çok rahat çıkılıyor. Sadece yükseklikten rüzgar sesini fazla alıyorsunuz. Savrulma gibi his vermedi bir keresinde biraz zorladım önden bırakıyordu. Limiti öğrenince her şey daha zevkli hale geliyor. Bende ki de gt lastiklerden şikayetim olmadı. Yedek parça evet bekleyenler var duymuştum

• orhaniyasli O kullanıcısına yanıt

Babam çok sakin araç kullanan biri. Ondan dolayı galiba bayağa sakin kullanıyorum. Zaten bilgisayar ortalama hızı 30kmh gösteriyor. 25km'yi 1 saatte anca gidebiliyorum trafikten. :) 5.3 - 5.5 çok sakin kullanımda yakalanıyor.

Acemi olduğumdan çok denemedim 150 üstünü. Savrulma hissi dediğim rüzgar çok kaldırıyor kontrol bi anda gidecek gibi ama bence genel olarak benim acemilğim hehe :) Lastikler güzel aslında da. Bu kalın yanaklı lastikler çok hoş :)

Servis parça için 10 - 30 gün aralığı verdi. Çok üzüyor :')

• Arkadaslar merhaba

Rifter kabindeki sigorta seması lazım yardımcı olabilirmisiniz

• Selamlar. Sıfır Rifter alsak ruhsatta ne diye geçer? Kamyonet ile panelvan hız limitletleri az da olsa farklı gibi de.

• Herkese Selam. Mersinde yaşıyorum, ismim Adnan Erdoğan, 49 Yaşındayım. Aile Hekimiyim, 2022 Rifter Gt beyaz renk alarak aranıza katıldım. Bu araca 1.6 dizel eat6 Citroen C3 Aircrossdan geçtim. İlk defa ticari araç kullanıyorum. Alalı 1 gün oldu. Alırken baya tereddüt yaşadım, Hala kendime doğrumu yaptım diye soruyorum. Biraz kullandıkdan sonra artı eksi bazı yorumlarım olacak. Daha önce farklı sınıfta çok araç değiştirdim. Bazılarını sayarsam: 2014 Tiguan Cup DSG, Citroen C5(2006,2007,2008), Ford Focus(2005,2008), 2016 Peugeot 308 EAT6, 2012 Peugeot 208, 2016 Citroen C4 picasso EAT6 (En keyif aldığım araçtı, malesef pert ettim), 2011 Ford Kuga 2.0 TDCİ 4x4... Liste uzar gider. Yaklaşık otuzun üzerinde araç değiştirdim. Hepsinide bizatihi satın alıp kullanıp tecrübe ettim. Yanlış anlaşılmasın hava atmak için yazmadım bunları. Rifteri Mukayeseli, derinlemesine inceleyeceğim anlamına gelir.

İlk izlenimlerim: Daha önce birkaç defa EAT 6 Kullandım, EAT8 İ çok merak ediyordum. EAT6 da 2 den 3 e geçişte bazen serbest salınım hissi veriyordu, bunda henüz rastlamadım. Motor şanzıman uyumu ortanın üstü- üst seviye. Bundan iyisi BMW de var diye biliyorum, yanılabilirim. 17 Jant var, haliyle 16 gibi olmaz, biraz zıplatıyor, arkalarda torsiyon çubuğunun da etkisi var. Aracın içine binen Hayran kalıyor, İçi seni dışı beni yakar misali.

13, 4 buçuk, 5 buçuk yaşlarında 3 oğlum var. Tüm çocuğu olanların çocuklarını Allah bağışlasın. Bana bu aracı aldıran ana sebep çocuklar oldu. bisikletlerini, scotorlarını taşıma vb.

Tam 2018 DSG passat aldım derken, hatta 1000 Tl expertiz ücretini dahi vermişken, son dakika karar değiştirip, daha önce bakıp aklımda kalan rifteri almış oldum. Passatı sürdüm, biraderde de var. Rifterin sürüşü daha keyifli geldi. Tamam onun malzeme daha kaliteli ama DSG ye bir türlü alışamadım. Sıfır aldığım tiguanı 5000 km de henüz 1 aylık iken o yüzden satmıştım. DSG de aracı sanki sırtınızda taşıyorsunuz. Araç seçerken son birkaç yıldır tercihimi otomatik şanzıman markasına göre yapmaya çalışıyorum. AISIN şanzımanı çok ama çok başarılı. Buna yakın hissi şu anda toyotanın yeni 10 ileri(yazılımsal) CVT şanzımanı veriyor diye biliyorum.

Henüz 100 km deyim, Km yaptıkca yorumlarım artacak, Tekrar herkese selam ederim kazasız belasız sürüşler dilerim

Bunu güncelleyeyim.

Parça Türkiye'de yok Fransa'dan gelecek dendi ama biraz peşinden koşturunca (twitter, genel merkezi aramak, şikayervar'a konu açmak) bana genel merkezden dönüş yapıldı 15 ağutosta. ''Parça servisinize yönlendirildi bu hafta aracınız hazır olur'' diye. İnanmadım :ı ertesi gün servis aradı camınız geldi, montaj yapıyoruz diye.

Eğer parça sorunu yaşarsanız biraz kovalayın derim. Sanırım genel merkez stoklarını servislere açmıyor ya da ihmal var. :/

Benim anlamadigim aracın camlari özel araç camı yapanlar tarafindan yapilamiyor mu.bir cam neden yurtdışından gelir ki?

• aadnan kullanıcısına yanıt

Adnan bey selamlar aramıza hoşgeldiniz aslanınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın,kazasız belasız.

bende 48 yaşındayım adım gökhan İstanbul ikametliyim.sayfanın kurucusu ve moderatörüyüm.

bunsan bir önceki aracım bmw 1 serisi 2015 joyplus dı zf 8 8 ileri tam otomatik tork konvertörlü bir şanzımanı vardı..

evet bundan başarılımıydı evet.

buda oldukça iyi seiki aısın eat 8 tam otomatik tork konvertörlü bir şanzıman olup şu an piyasada cadillac volvo ve lexus tarafından kullanılıyor..

bir lexus un fiyatına birde riftere bakın..)

lexus konforunu rifter fiyatına binmek ancak araştırıp bilen tüketici profilidir.

konuyla alakalı bir örnekle konuyu dağıtıyorum,lexuz suv kullanan bir şoför garajda ben rifteri silerken bana gelip dostum bak bu araçlar fransız imkan varsa opel wv bmw vs al der gibi bir muhabbet patlattı..

ona dönüp dedim sen bu lexus un şoförümüsün dedi evet dedim senin aracın kaç vitesli dedi 6..)

bak dedim senin aracındaki şanzımanın 8 ilerisi var bu araçta biliyormusun apışıp kaldı..

dedim senin araç kaç para milyon üstü fiyat çekti dedim bu araç fiyatı seninkinin 3 te birine yakınken senden daha yüksek teknolojiyi kullanıyorum..)

yine daha basitinden..

bu araç EMP2 platformunda üretiliyor yani bu aracın bandonda 3008,308,508,5008,c5,yakında fiat doblo opel combo cıroen berlingo toyota proace üretilmekte.

yani 3008 in direksiyonu şanzımanı motoru ön takımı a direğine kadar rifter le aynı..

3008 şu an milyonun üstünde..

ve rifterin fiyatı nerde...

buda yine mantık dağarcığındaki bir bilinç seviyesi..

araç çok dolu ve piyasadaki tam otomatik tek araç çift kavramalıları karıştırmayalım onlar yarı otomatik diye geçiyor.

vede çok fonksiyonel,istanbuldan ikeanın çift kişilik çekyatını götürmüşlüğüm var o denli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEPEE PREMİUM PACK -- 1 Eylül 2022; 21:35:4 >

• tigerman82 T kullanıcısına yanıt

gt line ve gt için konuşuyorum ön cam için kamera detayı var ondan olabilir belki.

Yusuf bey selamlar Gökhan bende 48 yaşındayım istanbul ikametliyim sizide kısaca tanımak isteriz sevgi ve saygıda kusur etmeyelim.

benim 17 jant ve lastik kullanma deneyimim oldu araç daha sert ve süspansiyon konforu dahada kötüleşti..

bende 17 leri satıp 16 lara geçtim.

şimdi daha iyi..

araç yüksek ve ağırlık merkezi bu durumda aracı çok zorlamakta..

zaten aracın amacı hız değil. arazi ve fonksiyonellik olduğundan buna kullanıcı dikkat etmeli yoksa devrilmek yan yatmak inanın çok kolay olacaktır 187 cm yükseklik ve yerden 18 cm yükselti ciddi bir kot farkı oluyor.

• tigerman82 T kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun bende 35 bini geçtim en son marmaris ve iç anadolu üzerinden karadeniz turunda bakımları kendim yaptım..

ben 400 civarına yağı aldım filtrelerde 500 yakın tuttu yağ mazot polen ve hava.1000 diyelim yuvarlanmış.

• yinemisorun Y kullanıcısına yanıt

selamlar tefonunu yazarmısın sana whatsaptan atayım bende var.

• otomobil ruhsatlı almadıysanız ki şu an yok kamyonet geçiyor.

ama 2023 de dobloda ispanyada emp2 denen platrformda üretilecek doblodan böyle bir hamle gelebilir.

panaroma dedikleri otomobil ruhsatlı modelleri vardı.

aynı araç sadece logo fiat yazacak..

• TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt
    Aracın garantisi var hocam özel yapamıyorum

• TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt

Hoş bulduk Gökhan Bey. Yazmadan önce konuyu baştan sona okumuştum. Sizi zaten takdirle takip ediyordum; Konuya ısrarla ve sabırla sahip çıkmanız takdire şayan.

2 gün önce Rifter ile uzun yol yaptım. Mersin-Adıyaman gidiş dönüş. Toplamda yaklaşık 900 km. İlk izlenimlerim: yakıt sarfiyatı, konfor, yol tutuş bakılmlarından olumlu; Özellikle yakıt sarfiyatı bir önceki aracım (2020 model C3 aircross 1.6 Bluhdi EAT6 120 HP) ile nerdeyse aynı. Şöyle ki; Rifter, ortalama hızım 100 km olduğu için az yaktı. C3 aircross da ise ortalama hızım 115 km civarında idi. C3 Aircross 1300 kg, Rifter ise 1500 kg civarında olduğunu düşünürsek. Rifterin motor şanzıman uyumunun mükemmel olduğunu söyleyebiliriz. Ne kadar yaktığını yazmayı atlamışım; İki aracımla da, bir depo mazot ile gidiş geliş yaklaşık 900 km yol yaptım.

• Arkadaşlar merhaba, hayırlı geceler. Araç alma arefesindeyim. Rifter ve kardeşleri arasında karar vermeye çalışıyorum. Özellikle fiyat açısından en uygun Berlingo tabi bulunabilirse bayilerde. Eğer bulabilirsem onu almayı düşünüyoru. Bunun dışında Toyota ve Rifter donanım olarak aynı alındığında rifter 20bin TL daha pahalıya geliyor. Rifter için bu farkı vermeye değer mi? Tecrübelerinizden faydalanmak için soruyorum. Birde rifterin diğer kardeşlerine göre yerden yüksekliği 2cm daha fazla diye okudum (altının vurma ihtimaline karşı), bu bilgi doğru mu acaba? Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 13841385138613871388
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.