Şimdi Ara

Yeni Peugeot RIFTER ( ANA KONU) DONANIM HABER İN EN ESKİ VE AKTİF TAKIMI SINCE 2009 GÖKHAN AYDIN (1379. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27.987
Cevap
98
Favori
1.452.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13771378137913801381
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba öncelikle iyi bayramlar ve araçlarınızı kazasız belasız kullanmanızı dilerim.

Ben de bu segmente bir araç almayı düşünüyorum. Bütçemin yetebildigi araç proace city. Aracı kişisel ve aile kullanımı için alıyorum.

Ancak bir kaç husus kafama takıldı.

Yardımcı olur cevaplar iseniz sevinirim.

1 - Bu araçlar ruhsatta tam olarak ne geçiyor. Aracı aldıktan sonra 2 yıl sonra sene de 1 midir fenni muayenesi yoksa alir almaz ilk yil muayeneye girmek mi lazım.
    2 - Bu aralar bi soylenti var hafif ticari olduklarından bunların da şehirler arası denetim istasyonlarındaki tartıma girmesi gerekiyor imiş girmezsen ceza alabiliyormuşsun. Hiç tartı için çevrilen veya ceza yazılan oldu mu.
    3 - Malum ülkemiz şartlarında aniden para lazım olabiliyor bu araçların 2. El piyasası nasıldır. 2. Elde çok değer kaybeder mi satış hızları nasıldır.
    4 - uzun kmler yapan arkadaşlarımız trim sesi ve kronik arıza konusunda deneyimlerini paylaşabilir mi acaba
    5 - araştırdığım kadarıyla berlingo, rifter combo ve proace city bazı donanımsal ve ufak tasarımsal farkları saymaz isek aynı araçlar. Yukarıda da değindiğim üzere rifter bütçe mi aşıyor donanım olarak da proace city bütçeme uygun.
    6 - trafik ve kasko sigortası ne kadar tutuyor.
    7 - bakım ücretleri ne kadar tutuyor.

Fikirlerinizi ve bilgilerinizi paylaşır iseniz çok sevinirim.

Saygı ve selamlarimla.

Gökhan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal6579 -- 4 Mayıs 2022; 9:14:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bayide Rıftır GT Beyaz Renk gören oldu mu hiç :)

• Tekrar merhaba arkadaşlar
    Yukarıda bir soru sormuştum ancak herhalde bayram olduğundan kimse bakamadı.

Acaba bu yıl ocak 2022 de mtv ne kadar ödediniz bilgi verir misiniz

• kartal6579 K kullanıcısına yanıt

Hocam iyi bayramlar iyi geceler.

Araç hafif ticari ve her yıl muayene var.0 km aldınız diyelim 1 yık sonra ilk muayene.

otomobiller ile hız sınırı en fazla 10 km ( örnek: otoban da binek araç 120 ise bu 110) Diğer bölünmüş yolun cinsine göre 5-10 km yine

öyle kantar filan durumu yok,src,kış lastiği zorunluluğu da yok.

Mtv 2022 için yıllık 2093 TL

• Arkadaşlar merhaba ismim Gökhan 43 yasindayim Ankarada yaşıyorum. toyota proace city platin gri passion x pack alarak araniza katıldım. Rifter ile kardeş araçlar olduğundan müsadenizle ben de deneyimlerimi paylaşmak isterim.

Şu an için 50 km yol yaptım. Ilk depo 49.5 litre yakit aldi ve 1000 kusur TL odeme yaptim. ilk deneyimlerim su an için çok iyi. Herkesin takıldığı şey koltukların çok dik olması seperatoru ben de bayide çıkarttırdım. Çok ağır bi parça değil. Koltuklar biraz daha yatıyor ancak kanımca yeterli değil bir 5 cm daha geriye gitseydi daha iyi olurdu. Donanım olarak güvenlik donanımları ve kendi kendine park koltuk ısıtma ve kablosuz şarj var 220 v prizin olmasını sevdim.

Yalniz adaptif cruise kontrol anladığım kadarıyla tam durdurmuyor 30 km hızdan sonra çalışıyor tam durdurma ve yeniden hareket olsa idi daha çok sevinirdim. Ancak böyle olması da iyi. Yuksek oturuş pozisyonu güzel. Trafiğe hakim oluyorsun. Evet suv araçların şekil albenisi var ancak kullanım avantajları olarak ferahlık olarak bu aracı ben beğendim.
    Rifteri de proace i de almadan once test ettim ben de ikisi de güzel araclar ve birbirlerini aratmazlar.
    Görsellik göreceli olduğundan herkesin tercihine kalmış.
    Bütçe ve olarak ve bayi de aracin hazir olmasi da proace city i secmem de etkin oldu.
    Peugeot bayisinde arac yoktu. Gelecek vardi ancak araclara yuzde 25 zam geleceginden beklemek hic makul değildi. Bayodeki satış temsilcisi de zam geldiğinde mecburen yansitacaklarini söyledi. Fiyatın yuzde 25 artmasinin benim icin malieyeti 100. Bin belki uzeri bu yuzden ben de bayide son kalan proace i aldım.

Arka süspansiyonların tam bağımsız olmamasını ben de hissediyorum tabi, ama katlanilamayacak gibi değil.
    17 jant faktörünün de konfora yaptığı etkiyi unutmamak lazım.

Sönümlemesi iyi boyalardan geçerken hissetmiyorsun.

Bütün artıları ile düşündükçe gerçekten aracın f/p oranının ufak tefek olumsuzlukları golgede biraktigini düşünüyorum.

Evet yılda bir muayene var ancak öteki aracımdaki muayene 45 dakikami almadı. Evet bir maaliyeti var muayenin ancak bizde araclarimizi bu donanimlarla cok daha uygun fiyata aliyoruz bir araci 5 sene kullansan senede 1000 TL muayeneye versen 5 yilda 5000 TL olur ki yine de diger arwclara odeyecegin 300 bin lira gibi farklardan az ve cok daha buyuknyerden yuksek bir suru saklama ve cok genis bir bagaj alanlı bir araciniz oluyor

Bu aracı alıp kullandıktan sonra iyi ki almışım diyorum binek araçtan yol dinamikleri açısından bi farkı yok hizlanmalari çok iyi.

aklıma geldikçe yazarım burdan şimdilik ilk deneyimlerim bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal6579 -- 5 Mayıs 2022; 21:32:37 >

• szymek61 S kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler cevaplarınız için.

Abi hayırlı olsun güle güle kullan. Ben de de 2020 Berlingo var en üst donanım. O zaman Toyota yoku maalesef sonradan çıktı. Donanım olarak bayağı üstün. Kullanımı çok rahat sessiz. İçi bagajı tabiri caizse yayla gibi.Aynı donanım binek suv ile en AZ 300 bin TL fark var. 6 yıllık yürütme masrafı yine 0 km binek bir araç ile aynı.

• szymek61 S kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler sağolun. Allah sizlere de kazasız belasız binmeyi nasip etsin. Evet benim de dikkatimi çekti bazen start stoptan sonra motor çalışıyor ancak ben sessizliğinden çalıştığını ancak hareket edince anlayabiliyorum. Aslında citroen de baktım bundan önce ancak bi kaç yere sordum otomatik vites araç yoktu. Takdir başlığın sahibi Gökhan Aydın bey de olmak üzere aslında bu araclar kardeş araçlar. Belki konunun başlığına berlingo combo ve proace de eklenebilir. Nihayetinde burda olanlar bu araçları ve sunduklarını seven kişiler.

Saygılarımla.

• Merhaba

Bu araçlarda vakumlu kapı var mı bilginiz var mı

Benim şu an aldığım proace city aracımda kapıyı çok hafif çeksen bile kapanıyor. Araya bir şey girmedikçe tabi.

Sizde de böyle mi acaba

Bir de kırmızı dugmenin simetriginde karşısında gri bir düğme daha var üzerinde bir şey yazmıyor

Ne ise yaradığı konusunda fikri olan var mı acaba

Araçlarımızda alarm var mı bilginiz var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal6579 -- 29 Mayıs 2022; 22:59:4 >

• Bu konuya destek ve fikir olması açısından bir şeyi paylaşmak istiyorum.

Bu gelen mesaj başka bir üyeden

Günümüzde bu araçlar işyeri sahipleri rahatlıkla alır kullanır. Fakat biraysel kullanım için çok konforlu değil. Yapı gereği sürücü koltukları yüksek konumlandırılmış. Baldır destegi yok. Binek araç konforu vermez. Yakıt tüketimi fazla. Boşu 1,5 Ton ağırlığı sürekli taşıyorsunuz. Ebatlar büyük. Her yıl muayene, Hız limitleri düşük, Arka koltuk saçma denecek şekilde dik. Yük bölümünü ayıran metal seperatör mevcut. Mazot benzinden pahalı. Herşeyden de önemlisi bu araçlar %15 ÖTV oranına rağmen C sınıfı araçlarla yakın paralara satılıyor. C sınıfı araçta %80 ötv ödüyorsunuz buna ragmen ticari fiyatları gereğinden yüksek. Binek araçta bir araç devlete hibe ederken, ticari araçta bir araç ta distribütöre veya üreticiye hediye ediyorsunuz. Bu sınıfta dolbo sadece fiyat olarak mantıklı.

Bu da benim cevabım

Merhaba

Dediklerinize koltuklar haricinde katılmıyorum.

Kaldı ki bu yakıt fiyatlarından sonra kolay kolay uzun yola da çıkılmaz ha çıkarsam da 250 TL ye bi araç içi şişme yatak alırsın çocuklara dersin hadi yata yata gidin.

Binek araca da en fazla üç kişi sığar arada bir fark yok ancak bunun hem tavanı yuksek hem bagaji geniş

Baldır desteğine bugüne kadar hiç ihtiyaç duymadım. Başkaları duyabilir ona bir şey diyemem.

Piyasada 150 TL 200TL YE bulmak mümkün.

Hız limitlerine gelince otomobil ile arasında 10 km fark var yakit fiyatlarini ve en önemlisi güvenlik hesaba katıldığında yavaş gitmek bu aralar çok daha mantıklı

Hele bir de siz su anki cezaların fiyatını görürseniz emin olun 50 km nin üstünde araç kullanmaya cesaret edemezsiniz

Binek aracımla ve bu araçla gectigim yüksek kasis ve boyaları bu aracımla da denedim.

Ve bi şey farkettim binek aracımda daha sarsıntılı ve hissedilir olması ilginç ki 17 jant 16 olsa hiç bi şey hissetmeyeceksin demek ki

Ki arkalar bağımsız ve d + segment bir araç

Aynı virajı döndüm 110 ile döndüğüm virajı en fazla 10 km daha yavaş dönüyorsun bunda da.

Evet mazot ve benzin aynı su an artık tercihe kalıyor tork mu yoksa benzin mı tercih meselesi oldu artık

Benzinli aracımda bakım 10 binde birdi daha önce kullandigim dizel de ise 15 bin de bir ve ikisinin masrafı da aynı

Muayene her yıl evet geçen yol bir aradım için 45 dakika ve 400 kusur TL ayırıp hallettim. Randevu alır isen bu kadar sürüyor.

Seperatoru ben çıkartırdım.

Evime masa ve koltuk aldim bi yerden nakliyeci 2 - 3 km lik yola 250.TL istedi koltukları yatırıp kendim taşıdım. 250 TL cepte kaldı.

Evet c segment araç ta alınabilir corollanin fulünu almak için 600 bin ödemem lazım. O da benzinli cvt vites için

Hybrid in fiyatına hiç girmiyorum bile

Aldigin şey ise küçük bir bagaj daha dar bir ortam.

Bu araçta aldigin donanım artılarını diğer araçlarda alabilmek için ise bayağı bi para bayılmak gerekiyor. Koltuk ısıtma var tüm güvenlik donanımları var var da var.

Fazla ödüyoruz demissiniz ancak bu araçlar euro ile geliyor bize ve ilginci hemen hemen aynı fiyatlar yani bi tane de distribütör e almak gibi bi şey yok. Bakin almanya fiyatlarını ekliyorum mesajıma satış fiyatları aynı hemen hemen

Kaldı ki otomobilde %80 otv oldugu için aslinda araclar aynı rakamlarda

Biraz matematikle bu sonuca kolaylıkla ulaşılıyor.

Toyota aldığım için

Corolla ile kıyas yapıyorum.

Bu aracın yıllık muayene ve trafik ve kasko fazlasi en fazla yıllık 3000.TL olduğunu düşünürsek

5 yıl X 3.000 TL 15000 eder

Bakin c segment için bu araçla fark olarak 100 bin TL ödüyoruz en az, ve aldığımız dar bir bagaj alçak bir tavan

Ve bu arada corollanin da masrafları var ona da trafik kasko sig. bakım ve 3 yılı geçince muayene yaptırmak gerekiyor.

Bu neye benziyor biliyor musunuz marketlerde poşetler için 25 kuruş istenince millet hemen tepki verdi 25 kuruş poşet olur mu diye herşeyin fiyatı uçtu millet poşetin derdine düştü. Oysaki değirmen gitmiş biz düştük şakşakın peşine:)

Doblo yerli üretim deniyor otomatik bir vites yok ve ayrıca o da bu kardeşlerin 5. Si olmaya hazırlanıyor.

Kaldı ki sadece parçaları burada birleştiriliyor maalesef.

Fiat aracımda oldu parçaları da öyle çok ucuz değildi.

Benim düşüncelerim böyle sizinkine de saygı duyarım.

Konuya ve araçlar hakkında bilgi almak isteyenler için paylaştım.
    Katkıda bulunmak isteyen bulunabilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal6579 -- 6 Mayıs 2022; 18:56:18 >

• Acaba bayiden araç aldıgınızda kriko bijon anahtarı çeki demiri haricinde neler çıkıyor

bilgi verir misiniz

Bir adet usb kullanım kitapçığı ve ilk yardım çantası yangın tüpü ile birlikte bende bunlar çıktı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hızlı cevabınız için teşekkürler

• 1.5 aylık tecrübeyi paylaşayım bende. :)

Aracın arka koltuklarını ben dert etmedim. Çocuklar küçük, mutlular. Şu an tatildeyiz uzun yol boyunca şikayetleri olmadı. Sadece benim koltuğum kısa geliyor bana yol boyunca bunu hissettim. Koltuğu yüksek konumda kullanıyorum. İndirince daha rahat ama yüksekte kullanmasını sevdim. Onun içinde baldır desteği sipariş ettim deneyeceğim.

Yolda 150-170 arası kullandım otobanda. Gayet tatminkardi benim için. Aydın’dan sonra 100-110. Lastiklerin havasını tam ayarlarsanız 17 çok rahatsız etmiyor.

Araç 4000 km civarı. Yola çıkmadan shellde adblue eklettim. 10 litre aldı. Benim gibi bilmeyenler için yazıyorum, mazot koyar gibi pompadan ekliyorlar. Bidon ile uğraşmıyorsunuz.

Şehir içinde 6.5 lt olan tüketim yolda basarak 7.0lt olarak gerçekleşti.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • orhaniyasli O kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun aracınız. Adblue pompadan doldurtmak güvenli gelmiyor bana göre. Ben hep shellden bidon şeklinde alıp görevliye koydurdum. Bidon sonuçta açılmamış üretim yerinden geliyor direk. Üretim tarihi de kontrol ediyorum. Tabi bu benim kendi fikrim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MKRİFTER -- 7 Mayıs 2022; 13:28:32 >
  • MKRİFTER M kullanıcısına yanıt
    Sağolun teşekkürler. İlk kez adblue araç kullanıyorum. Araç 3000km civarı da 2400 km kaldı diyordu adblue için. Pompa yerinde minimum 10 lt yazıyordu. Ne olur ne olmaz alayım dedim. Gerçi depo doluncada yine 2400 km yazdı. 5-6 depoda bir almak lazım muhtemelen. Yola çıkarken bagaj tam doluydu bidonu bitiremezsem koyacak yer yoktu:) Kapalı olan tarihi belli daha güvenilir tabiki.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

İkaz çıktıktan sonra 10 litre rahat alıyor. 20 litrede ise taşıyor deponun altında fazla doldurulduğu zaman tahliye yeri var fazlası dışarı akıyor.

Orhan bey merhaba,

Baldır desteğini sipariş ettiğiniz linki paylaşabilir misiniz acaba

Teşekkkürler.

Çok teşekkürler Orhan bey Sağolun. Daha önce hiç aliexpresten alış-veriş yapmadım doğrusu. Baktigim kadarı ile aynı üründen daha uygun rakamlı olanlar da var aliexpreste acaba bunu onlara tercih etmenizin bir nedeni mı var?

Yanlış anlamayın normal yerli firmalardan alışveriş yaptım ancak hiç bu şekilde yurt dışından alış veriş yapmadığımdan soruyorum.

Ürün ne kadar zamanda geliyor tahmini?

Tekrar teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 13771378137913801381
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.